Kauko-ohjattavat LED-kynttilät?

Anonyymi-ap

Olen viime joulun aikaan ostanut tarjouksessa olleet Finn-Lumor kauko-ohjattavat LED-kynttilät, kaikkiaan 10 kpl. Ajattelin laittaa näitä tuikkulyhtyyn lasitetulle parvekkeelle. Mutta huomasin että pakkauksessa lukee, että nuo LED-kynttilät ovat vain sisäkäyttöön. Niissä on CR2032-paristot. Luultavasti jo viime jouluna laitoin lasitetulle parvekkeelle lyhtyyn tuollaisen LED-kynttilän. - Onko jotenkin vaarallista näitä LED-kynttilöitä käyttää lasitetulla parvekkeella? Vai liittyykö tuo jotenkin siihen, että nuo paristot kostuvat lämpötilan vaihtelun johdosta tms.?

Asiasta toiseen. Ostin Kotikulta-merkkisen kynttilälyhdyn. Ilmeisesti ajateltu, että siinä käytettäisiin tavallisia tuikkukynttilöitä. Siinä lyhdyssä on ohje, että vain ulkokäyttöön. ???

Miten näihin ohjeisiin pitäisi suhtautua?

7

161

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vain sisäkäyttöön = laitteen kuori ei ole kosteudenpitävä ja/tai ei kestä pakkasta. Kosteus sähkölaitteessa aiheuttaa herkästi ongelmia.
   Vain ulkokäyttöön = lyhty lämpenee liikaa sisäkäytössä

   Järkeä saa käyttää. Esim. kuumenevan lyhdyn voi ehkä laittaa sisällä paksun pannunalusen päälle kauas syttyvistä materiaaleista, jos taloudessa ei ole pikkulapsia, lemmikkejä tai känniääliöitä, jotka voisivat aiheuttaa vaaratilanteen kuuman lyhdyn kanssa. Lasitettu parveke voi muistuttaa olosuhteiltaan sisä- tai ulkotilaa, riippuen miten kuiva/kostea ja lämmin/kylmä se on. Parvekkeellekaan ei voi suositella "vain ulkokäyttöön" tarkoitettua lyhtyä ilman edellä mainittuja varotoimenpiteitä. Toisaalta pienellä patterilla toimiva sisälaite tuskin on vaaraksi parvekkeellakaan, mutta väärät käyttöolosuhteet todennäköisesti lyhentävät laitteen käyttöikää.

   • Anonyymi

    Kiitos vastauksesta.


  • Anonyymi

   Miten näin tyhmiin aloituksiin pitäisi suhtautua ?

   • Anonyymi

    Itse laittaisin ranteet auki.


  • Anonyymi

   Kätevämpi käyttää tavallisia verkkovirralla toimivia ja kaukosäädettävää pistorasiaa.

   • Anonyymi

    Mutta kun mielellään senkin verran säästää sähköä. Ja kun nyt sattuu olemaan LED-kynttilöitä, niin miksei käyttäisi niitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta kun mielellään senkin verran säästää sähköä. Ja kun nyt sattuu olemaan LED-kynttilöitä, niin miksei käyttäisi niitä.

    Voi tietysti käyttää, mutta enemmän rahaa menee niiden paristoihin, pakkasessa tyhjenevät vielä nopeammin. Eihän ne verkkovirralla toimivat led-kynntilätkään vie sähköä paljon mitään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   572
   1741
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   74
   1413
  3. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1164
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   248
   1143
  5. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   68
   831
  6. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   71
   810
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   38
   743
  8. Voiko yksi kohtaaminen

   jäädä pysyvästi mieleen?
   Ikävä
   49
   702
  9. Hyvää perjantaita haaveisiin

   Onko omaa kaivattua löytynyt? Miehelle kysymystä. :)
   Ikävä
   92
   666
  Aihe