Opettajan käytös

Anonyymi-ap

Olen aikuisopiskelija ammattikoulussa, alan vaihtaja siis. Hämmästyttää opettajien käytös ja ammattitaito. Matematiikkaa opetetaan väärin. Työssä ohjeistukset muuttuu niin että lopputulos asiasta on huono ja syy opiskelijassa. Iso ryhmä ja jso pyydät neuvoa, käsketään käyttää omaa päätä. Nyt viimeisin koski omaa terveysasiaa, tuli virhe, ja mielestäni koneessa joku vika. Opettaja tiedusteli koska olen käynyt näöntarkistuksessa. En alkanut kertomaan näöstäni mitään. Itseasiassa näissä mokatilanteissa opettaja lyttää täysillä, ei saa selitellä mitään ja tuomio on että virhe on ja opiskelijan syy. Oikea syy on se että ollaan vailla säädyllistä ohjausta. Ohjeita tulee mutta ne muuttuu niin että nuoret ja minäkin hämmennytään. Huonoin oli ehkä se että nuoret ja opettajat vittuilee toisilleen, ja itse juttelen nuorien kanssa kuin ihmisille. Tästä tuli palautetta että en saa jutella koska se häiritsee opiskeluani. Tulen alalta missä ollaan ihmisien kanssa tekemisissä. Minne voi opettajien käytöksestä valittaa? Nuoretkin on huomanneet samaa opettajien mokailua. Keskustelu motivaatiota ei tosiaan ole, kun opettaja lyttää heti kättelyssä.

13

171

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ammattikorkeakouluissa on opettajia, joilta on hukassa se, mikä on opettajan tehtävä.

   • Anonyymi

    Kertoja oli amiksessa, mikä on matalan teoriatason koulu ja josta Sipilän hallitus leikkasi kaiken mikä irtoaa.


  • Anonyymi

   Mihin voi opettajien käytöksestä valittaa? No tänne palstalle tietysti, kuten olet tehnytkin.

   Toinen vaihtoehto voisi olla valittaa sille opettajalle suoraan. Mieluiten kannustavasti.

   • Anonyymi

    Kertoja kuulostaa ns. hankalalle opiskelijalle.
    Meidänkin luokalla oli pari joilla oli naama väärässä koko ajan, läksyt tekemättä, muistiinpanoja ei ollut ja olivat tulleet kouluun viettämään vapaa-aikaa häiriten pälisemällä muita.


  • Anonyymi

   Oletko joskus tavannut ihmisen, joka ei ole koskaan mokannut eikä koskaan mokaa? Minä en!

  • Anonyymi

   Oikea valitusosoite on Aluehallintovirasto (Avi).
   Samoin kannattaa mainita oppilaitoksen rehtorille.

  • Anonyymi

   Aloituskommentista tuli oma muistoni muutama vuosi sitten, kun aikuisopiskelijana olin päivälukion puolella äidinkielen tunnilla. Sama opettaja joka vaikutti hyvin mukavalta aikuisopiskelijoille olikin tuomitseva päivälukion opiskelijoille. Tällaisessa tilanteessa on hyvin ahdistavaa olla.

   Ja voimia aloittajalle. Moni ihminen on valmis hirviöllistämään sinua kokemuksistasi. He ovat valmiina syyttämään sinua aivan kaikesta. Maailma on täynnä ihmisiä jotka sanovat että vika on sinussa. Kannattaa kuitenkin muistaa että nämä syyllistäjät syyllistävät sinua syyllistämisestä. He syyllistyvät itsekin näin syyllistämiseen. Jollakulla on tietenkin vastaansanomista tästäkin, kuinka minäkin syyllistän. Sellaisten ihmisten kanssa on baikea keskustella jotka näkevät toisissa vain vian, hirviöllisyyden.

   Suosittelen ilmoittamaan. Itse olin aikeissa tappaa itseni sen kaiken syyllisyyden jälkeen. Koin itseni niin pahaksi. Koitin myös sokeutua. Näössäni on nyt vika joka ei poistune, vain sen takia etten enää olisi kyseisen opettajan kanssa tekemisissä. Tiedostan aivan heti että ihmiset täällä ovat valmiita hirviöllistämään minua, näkemään vian minussa. Olen kärsimysteni kanssa oppinut jo aika hyvin ymmärtämään että minä en ole väärässä vain sen takia että joku muu on eriä mieltä. Joku on valmis hirviöllistämään minua tästäkin. Minun ei tarvitse olla riippuvainen muiden kommenteista tässä Suomi24-keskustelussa. Moni on valmiina syyllistämään minua jopa siitä että ennustan että minua tullaan syyllistämään.

   Pohdin näitä keskusteluja. Aina joku kirjoittaa mahdollisimman syyllistävän tekstin toiselle. Pohdin että onko tuo kirjoittaja varmasti hyvääaikova. Tuskin. Aina ihmisen on mahdollista huijata täällä (ja joku sanoo vielä vastaan ettei ole).

   Itselleni hyvä mittari on ollut se miten kirjoittaja suhtautuu hyvään ja pahaan, varsinkin miten suhtautuu pahaan. Onko teksti arvioiva vai ymmärtävä? Koenko että minun olisi tehtävä toisin koska joku kirjoitti niin? Jos joku kirjoittaa ilkeän kommentin (jonkun mielestä ilkeä kommentti on vain fakta, totuus), voi olla varma että tämä henkilö tuomitsee myös muita ihmisiä. Varmahko tapa tunnistaa "epäterve" ihminen on tunnistaa millaisia tuntemuksia kokee tämän ihmisen sanoista.

   Kritiikki ei meinaa pahantahtoisuutta. Kuitenkin usein pahantahtoisuus naamioidaan kritiikiksi. "Tarkoitukseni ei ole loukata, tämä on vain kylmä fakta, karu totuus"

  • Anonyymi

   Koulusta puuttuu työrauha nykyisin.
   Opettajat siirtyvät sankoin joukoin hoitoalalle.

   • Anonyymi

    Ammattikouluista on tullut kaatopaikkoja, jonne sijoitetaan kaikki, jotka eivät lukioon sovi. Tai oikein mihinkään. Tilanne pahenee vielä oppivelvollisuuden pidentymisen vuoksi.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   143
   2293
  2. Itsenäisyyspäivän korkein kunniamerkki Sanna Marinille

   "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jälleen myöntänyt itsenäisyyspäivän kunniamerkit. Kaikki kunniamerkit luovutetaan itsenäisyyspäivänä. Itsen
   Suomen Keskusta
   381
   1366
  3. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   44
   1083
  4. montako eri kirjainta

   kaivattusi etunimessä on? Mun ihanan 4.
   Ikävä
   85
   970
  5. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   69
   888
  6. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   63
   829
  7. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   37
   750
  8. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   65
   719
  9. Etkai sää vaan puhu minusta

   sun tuttujen ja kaverien kans?
   Ikävä
   77
   658
  Aihe