Hasot Gunillanpuisto ja Saariseläntie viivästyvät taas lisää

ATT ilmoittaa sekä Gunillanpuiston että Saariseläntien arvioiduksi haku-ajaksi nyt 1-3/2023. Moneskohan lykkäys tämä jo oli kummallekin? Ja muistaako joku vielä, mistä haku-aika-arvioista ATT lähti näiden kohteiden kanssa alunperin liikkeelle?

No, oli miten oli, niin nyt kun kovan rahan rakennuskohteiden aloitukset ovat joka tapauksessa aika reipastakin tahtia vähenemässä, niin ehkäpä ensi vuonna liikkelle voikin lähteä sitten vaihteeksi taas isompikin joukko Hason kohteita. Näin toivovat tietty erityisesti kaikki ne, joilla on yhä jopa 90-luvun alusta hillottuja ikivanhoja nykyjärjestelmän Helsingin alueen järjestysnumeroita käyttämättä - ja toiveena olisi ehtiä niillä vielä saada edullinen Hason asunto (uusi tai vanha) - ja mahdollisimman hyvältä paikalta tietenkin miellään.

P.S. Vaikka nykyjärjestelmän järjestysnumerot ovatkin voimassa ensi vuoden loppuun asti, niin mitä vanhoihin Hason asuntoihin tulee, niin edes niillä 90-luvun alun numeroilla tuskin on mitään mahdollisuuksia saada halutuimpien sijaintien kohteista ylipäätäänkin vain harvoin vapautuvia asuntoja enää 31.8.2023 jälkeen - koska 1.9 alkaenhan etusija tulee olemaan samassa kohteessa jo asuvilla hakijoilla.

5

409

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "etusija tulee olemaan samassa kohteessa jo asuvilla hakijoilla."
   Jos jostain talosta vapautuu kämppä niin siitä talosta vapautuu kämppä eli ei tuo vähennä vapautuvien asuntojen määrää. Se aiheuttaa vaan sen, että jos talosta vapautuu ylimmän kerroksen asunto niin alemmista kerroksista siirrytään ylemmäksi ja se mikä lopulta jää vapaaksi menee talon ulkopuoliselle.

   Vanhassa järjestelmässä ASO-asukkaat ovat jääneet ikäänkuin asuntonsa vangeiksi koska asunnon vaihto on onnistunut vain keskinäisellä vaihdolla ellei sitten ole aikoinaan älynnyt varata ison nipun jonotusnumeroita varalle.

   Uudessa systeemissä tulee tapahtumaan niin, että kun talosta vapautuu asunto niin vanhat asukkaat päivittävät tarvittaessa oman asuntonsa sen hetkisen tarpeensa mukaiseen kokoon, kokoonpanoon ja kerrokseen.

   Voi käydä isommissa taloissa aikamoinen kuhina kun jo alunperinkin vähän vääränkokoisen asunnon ottaneet alkavat päivittämään asuntojaan paremmin sopiviin. Ja uskoisin, että näitä löytyy enemmänkin koska hakijat eivät aina ole saaneet sitä asuntoa minkä olisivat halunneet vaan ovat joutuneet tyytymään siihen mitä on sattunut olemaan tarjolla. Sanoisin, että hyvä sääntöuudistus.

   • Anonyymi

    Vaihtaa voi päittäin edelleen ilman etusijaa, jotta ei ole mikään pakko jättää talossa entuudestaan asuville.


   • Pointtini liittyikin juuri tuohon, että jos jossain kantakaupungin vanhassa Hason kohteessa sattuisi vapautumaan asunto ensi vuoden viimeisen neljän kuukauden aikana, niin kohteen sisälle arvatenkin on kertynyt niin paljon patoutuneita toiveita saada toisenlaisia asuntoja että todennäköisesti jo kohteen sisäisen muuttoketjun läpivienti kestää niin kauan että siinä vaiheessa kun on vihdoin päästy siihen pisteeseen että seuraavaksi vapautuvalle asunnolle ei enää löydy ottajaa kohteen sisältä niin ollaankin hyvinkin jo v. 2024 puolella.


  • Anonyymi

   Jaahas: https://asuntotuotanto.hel.fi/fi/asuntohaku/haso/tulevat - Haso Saariseläntie... Arvioitu haku-aika: 3-5/2023

   (Gunillanpuiston arvioitu haku-aika on sen sijaan yhä 1-3/2023. Lisäksi Hason hallitus on päättänyt 13.10. -kokouksessaan Gunillanpuiston rahoitusjärjestelyistä (ks: https://www.haso.fi/sites/default/files/files/basic-page/haso_hallituksen_kokous_12_2022_paatostiedote.pdf ) - eli nähtävästi sentään Gunillanpuisto on nyt sitten todellakin tulossa hakuun "jo" ensi vuoden 1. neljänneksellä.

   Tuo Saariseläntien arvioidun haun jälleen kerran uusi lykkäys on kuitenkin aika pahaenteinen. Mahtaako ensi vuoden alkupuolella tulla hakuun ylipäätään muita uusia Hason kohteita kuin vain nämä jo "kuulutetut" Gunillanpuisto ja Saariseläntie? Ja jos korkotaso ja rakennuskustannukset jäävät pidemmäksikin aikaa koholleen niin voipi olla vaikeaa käynnistää uusia Hason kohteita edes vielä ensi syksynäkään. Ikävä skenaario varsinkin monien vanhoja järjestysnumeroita yhä vieläkin hillonneiden kannalta.)

  • Anonyymi

   Jos on perhettä ja radanvarsi kelpaa niin valmistuvien Hasojen sivulta löytyy Smoltinkujalla aika monta vapaata myynnissä olevaa 4h. Hakisin itse ja varmaan saisinkin 3xx xxx numerollani mutta yhdelle hengelle vähän turhan tyyriitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   326
   2877
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   55
   1204
  3. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1101
  4. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   62
   929
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   58
   855
  6. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   834
  7. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   40
   706
  8. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   704
  9. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   693
  10. Älä ees vihjaile mitään

   jos sitten lopulta kuitenkin teet aina noin.. 💔😞
   Ikävä
   52
   590
  Aihe