Näillä pääset siitä eroon. Sisältävät terfveellisiä rasvoja ja erittäin vähän hiilihydraatteja. Ja helposi esille otettavissa ilman sen enmpää valmistelua. mm. Juustoa, avokadoa, macadamiapähkinää.
https://terveydeksesi.fix4you.se/2021/05/20/yksinkertaisia-ketosnackseja/
Niin terveelle kuin diabeetikolle ja laihduttajalle.
iskikö välipalanälkä?
48
827
Vastaukset
- Anonyymi
Öö... ei? Punttisalille mennessä kyllä kiwin ja banaanin söin vaikkei hirmunälkä ollutkaan, muttet varmaan halunnut että aloitukseen kukaan vastaakaan
- Anonyymi
Minä söin välipalaksi töihin lähtiessä täysjyväkauraleipää broilerleikkeellä ja pari tomaattia hapankaalilla höystettynä. Kuppi tummaa kahvia päälle. Pysyy muutaman tunnin sokerit kuosissa.
- Anonyymi
Oululaisen hapankorput
- Anonyymi
2 kg keitettyjä perunoita
5 dl maitoa
2 kg nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
margariinia paistamiseen
valko-, musta- ja maustepippuria
suolaa
3 valkosipulinkynttä
tarvittaessa lisää nestettä
Hienonna keitetyt perunat ja lisää maito.
Sekoita joukkoon liha ja mausteet.
Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa ja lisää massaan. Tarkista maku.
Pursota hyvin sekoitettu makkaramassa suoleen ja sido 15 – 20 cm pituisiksi makkaroiksi.
Kypsennä vesihauteessa noin puoli tuntia.
Pistele makkaroita kypsymisen aikana muutaman kerran.
Ruskista makkarat ennen tarjoilua.- Anonyymi
Diabeetikolle??? Tuskin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Diabeetikolle??? Tuskin.
Ja sitten vielä rasvan pelkoinen.
Näin valmistetaan voita
Kermaa vaahdotetaan voimakkaasti, kunnes muodostuu rakeinen massa voijyvistä ja nesteestä (kirnupiimä). Kirnupiimä valutetaan pois ja jäljelle jää voijyviä.
Voijyvät huuhdellaan ja suolataan ennen kuin ne työstetään valmiiksi voiksi.
Voi happamoitetaan maitohappobakteerien avulla.
Voi pakataan ja säilytetään jääkaapissa jatkokypsytystä varten ennen kuin se toimitetaan kauppaan.
Näin valmistetaan margariini
Margariini koostuu kahdesta faasista, rasvafaasista ja nestefaasista, jotka sekoitetaan. Rasvafaasi koostuu pääasiassa kasviöljystä, joka tuotetaan ja puhdistetaan, kuten muutkin kasviöljyt, joita käytetään ruoanlaitossa ja erilaisten elintarvikkeiden ainesosina.
Öljysiemeniä (yleensä rypsiä) kuumennetaan entsyymien inaktivoimiseksi, jotka voivat aiheuttaa härskiintymistä. Siemenet murskataan ja öljy puristetaan pois mekaanisesti. Tuloksena on puristettua öljyä ja jäljellä olevaa siemenmassaa, jota kutsutaan puristimeksi.
Ennen kuin öljyä käytetään ruoan ainesosana, se puhdistetaan eri vaiheissa. Öljy käsitellään fosforihapolla (E338) ja neutraloidaan natriumhydroksidilla (E524), jotka molemmat ovat hyväksyttyjä elintarvikelisäaineita. Sitten se suodatetaan, jotta öljystä saadaan mahdollisimman puhdasta – ilman hajua, makua tai väriä, sekä öljyn härskistymiskestävyyden lisäämiseksi. Öljyn sisältämät väriaineet ja raskasmetallit poistetaan ns. valkaisumaalla. Maut ja hajut poistetaan sitten höyrytislauksella (kutsutaan myös hajunpoistoksi).
Jotkut öljyt ja rasvat voidaan transesteröidä. Omestringing on tapa tehdä rasvasta kiinteämpi muuttamatta rasvan koostumusta. Tämä tarkoittaa, että rasvassa olevat rasvahapot sekoittuvat niin, että erilaiset rasvahapot jakautuvat tasaisemmin. Rasvasta tulee siten kiinteämpää, mutta ei kyllästy.
Lesitiini sekoitetaan rasvaan ja sen tehtävänä on sitoa rasvaa ja vettä margariinissa. Lesitiinin voidaan sanoa toimivan siltana veden ja rasvan välillä, jotta ne voivat liueta toisiinsa. Ilman lesitiiniä eri faasit jakautuvat siten, että rasva on ylhäällä ja vesi alhaalla.
Rasva sekoitetaan nyt vesiliukoisten aineosien, kuten maidon, kanssa. Eri margariinit sisältävät eri määriä nestettä. Vaalea margariini sisältää enemmän nestettä kuin rasvaisempi margariini. Vaalean margariinin nesteen on myös oltava paksumpaa, jotta lopputuote pysyy koossa. Jotta neste olisi viskoosimpi, käytetään tärkkelystä tai gelatiinia.
Mausteet ja suola lisätään. Rasvafaasi ja nestefaasi sekoitetaan keskenään jäähdytyksen aikana ja saadaan puolikiinteä tuote, joka pakataan pussiin, folioon tai pulloon.
Pakkausten annetaan levätä ja kypsyä ennen myymälään jakamista.
- Anonyymi
Tässä Reijo ”Repe” Laatikaisen omatekoisen margariinin valmistusohje: https://youtu.be/KWae8nH5LQU
Terveellisintä olisi käyttää kylmäpuristettuja öljyjä, mutta niiden maku on margariineja ajatellen liian voimakas.- Anonyymi
"Tässä Reijo ”Repe” Laatikaisen omatekoisen margariinin valmistusohje"
Laatikainen on THL:N juoksupoika - Anonyymi
Laatikainen on THL:n juoksupoika
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Laatikainen on THL:n juoksupoika
Veijo on Andreas Eenfeldtin juoksupoika.
- Anonyymi
Keiju-margariinisarjassa on muutamia palmuöljyttömiä margariineja.
Uutuus Keiju Valkean valmistusaineet: Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (kookos, shea), suola (1,0 %), luontaiset aromit, A- ja D2-vitamiinit.
Nimi tulee siitä, ettei siinä ole käytetty väriaineita.
Allergialiiton tunnus.
Lidlissä nyt erätuotteena hintaan 2,49 €/400 g.Eipä diabeteksrn kannalta ole kauheati väliä mistä margariinin kovarasva tulee vaa oleellista on se, että margariinissä on vähemmän kovaa rasvaa kuin voissa. Kova rasva kun on insuliiniresistenssin syy. Margariini vähentää myös sydänkohtauksia, Lyonin sydäntautitutkimuksessa margariiniryhmällä oli 80% pienempi sydäntautikuolleisuus kuin voiryhmällä.
- Anonyymi
"Keiju-margariinisarjassa on muutamia palmuöljyttömiä margariineja."
Suosi voita äläkä kemiallisia sotkuja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Keiju-margariinisarjassa on muutamia palmuöljyttömiä margariineja."
Suosi voita äläkä kemiallisia sotkuja.Ani harva Suomessa käyttää voita. Itse suosin kylmäpuristettua rypsiöljyä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ani harva Suomessa käyttää voita. Itse suosin kylmäpuristettua rypsiöljyä.
"Ani harva Suomessa käyttää voita."
Perustuen mihin-sinunlaistesi rasvanpelkoistan luuloihin?? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ani harva Suomessa käyttää voita."
Perustuen mihin-sinunlaistesi rasvanpelkoistan luuloihin??Perustuen tähän https://statdb.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/LUKE/LUKE__02 Maatalous__08 Muut__02 Ravintotase/01_Elintarvikkeiden_kulutus.px/?rxid=001bc7da-70f4-47c4-a6c2-c9100d8b50db
V. 1950 voita käytettiin 14,4 kg/henki/vuosi.
Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Ilmankos sairastavuus sydäntauteihin on romahtanut. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perustuen tähän https://statdb.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/LUKE/LUKE__02 Maatalous__08 Muut__02 Ravintotase/01_Elintarvikkeiden_kulutus.px/?rxid=001bc7da-70f4-47c4-a6c2-c9100d8b50db
V. 1950 voita käytettiin 14,4 kg/henki/vuosi.
Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Ilmankos sairastavuus sydäntauteihin on romahtanut.Tässä em. linkki toimivana lyhytlinkkinä https://tinyurl.com/3nx5h5ss
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tässä em. linkki toimivana lyhytlinkkinä https://tinyurl.com/3nx5h5ss
Ohjelmassa on näköjään JavaScript-bugi ja kopioi-nappula kopio väärän linkin. Tässä nyt varmasti toimiva https://tinyurl.com/2hmena5u
Anonyymi kirjoitti:
Perustuen tähän https://statdb.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/LUKE/LUKE__02 Maatalous__08 Muut__02 Ravintotase/01_Elintarvikkeiden_kulutus.px/?rxid=001bc7da-70f4-47c4-a6c2-c9100d8b50db
V. 1950 voita käytettiin 14,4 kg/henki/vuosi.
Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Ilmankos sairastavuus sydäntauteihin on romahtanut.Tuo on vain 10 g per päivä ja suurin osa menenee -riineinä eli voita käyttää todellakin harva. Kun suomalaiset saavat rasvasta 37E% niin 2000 kcal dieetistä tulee rasvasta siis 740 kcal eli voista tulee alle 10% suomalaisten rasvan saannista. Karppausbuumin aikana voin kulutus kasvoi, oli muistaakseni 5 kg per vuosi.
Ennen meni voin lisäksi paljon myös täysrasvaista maitoa. Juuston kulutus on kylläkin noussut. Kasviöljyjen kulutus on taassen noussut huimasti.
Margariinia menee jotain 8 kg vuodessa.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perustuen tähän https://statdb.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/LUKE/LUKE__02 Maatalous__08 Muut__02 Ravintotase/01_Elintarvikkeiden_kulutus.px/?rxid=001bc7da-70f4-47c4-a6c2-c9100d8b50db
V. 1950 voita käytettiin 14,4 kg/henki/vuosi.
Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Ilmankos sairastavuus sydäntauteihin on romahtanut.V. 1950 voita käytettiin 14,4 kg/henki/vuosi.
Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Vuonna 2021 vain 3,1 kg.
Ani harva Suomessa käyttää voita. Ravintolaruoissa sitä saattaa olla, ja leivoksissa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
V. 1950 voita käytettiin 14,4 kg/henki/vuosi.
Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Vuonna 2021 vain 3,1 kg.
Ani harva Suomessa käyttää voita. Ravintolaruoissa sitä saattaa olla, ja leivoksissa.Joten on meidän on kai turha tuhlata ruutia voin haukkumiseen? Veijo saa toki jatkaa omaa kampanjaansa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
V. 1950 voita käytettiin 14,4 kg/henki/vuosi.
Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Vuonna 2021 vain 3,1 kg.
Ani harva Suomessa käyttää voita. Ravintolaruoissa sitä saattaa olla, ja leivoksissa."Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Vuonna 2021 vain 3,1 kg.
Ani harva Suomessa käyttää voita. Ravintolaruoissa sitä saattaa olla, ja leivoksissa."
Siinä näkyy mainosten valehtelu margariinien terveellisyydestä. Sääli raukkoja jotka menevät ansaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Vuonna 2021 vain 3,1 kg.
Ani harva Suomessa käyttää voita. Ravintolaruoissa sitä saattaa olla, ja leivoksissa."
Siinä näkyy mainosten valehtelu margariinien terveellisyydestä. Sääli raukkoja jotka menevät ansaan.Ihminen ei tarvitse voita eikä tyydyttyneitä rasvappoja ravinnostaan. Tyydyttyneessä rasvassa on turhaa energiaa painonhallitsijalle. Se ei myöskään edistä sydän- eikä maksaterveyttä, vaan pikemmin päinvastoin.
Anonyymi kirjoitti:
Ihminen ei tarvitse voita eikä tyydyttyneitä rasvappoja ravinnostaan. Tyydyttyneessä rasvassa on turhaa energiaa painonhallitsijalle. Se ei myöskään edistä sydän- eikä maksaterveyttä, vaan pikemmin päinvastoin.
Aivan. Tyydyttynyt rasva aiheuttaa lisäksi insuliiniresistenssiä. Kun kakkostyypin diabetekseen auttaa parhaiten laihdutus niin diabeetikon kannattaa poistaa ravinnostaan huonot eli kovat rasvat ja huonot hiilihydraatit eli sokeri ja puhdistettu vilja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihminen ei tarvitse voita eikä tyydyttyneitä rasvappoja ravinnostaan. Tyydyttyneessä rasvassa on turhaa energiaa painonhallitsijalle. Se ei myöskään edistä sydän- eikä maksaterveyttä, vaan pikemmin päinvastoin.
"Ihminen ei tarvitse voita eikä tyydyttyneitä rasvappoja ravinnostaan. Tyydyttyneessä rasvassa on turhaa energiaa painonhallitsijalle. Se ei myöskään edistä sydän- eikä maksaterveyttä, vaan pikemmin päinvastoin."
Luulot kukkii kioskilla - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Eipä diabeteksrn kannalta ole kauheati väliä mistä margariinin kovarasva tulee vaa oleellista on se, että margariinissä on vähemmän kovaa rasvaa kuin voissa. Kova rasva kun on insuliiniresistenssin syy. Margariini vähentää myös sydänkohtauksia, Lyonin sydäntautitutkimuksessa margariiniryhmällä oli 80% pienempi sydäntautikuolleisuus kuin voiryhmällä.
"Margariini vähentää myös sydänkohtauksia, Lyonin sydäntautitutkimuksessa margariiniryhmällä oli 80% pienempi sydäntautikuolleisuus kuin voiryhmällä."
Margariineista ei ole koskaan pystytty osoittamaan terveyshyötyä. Siksi kansa siirtyi voihin ja Becelin valmistaja myi tuoteen kannattamattomana. Anonyymi kirjoitti:
"Margariini vähentää myös sydänkohtauksia, Lyonin sydäntautitutkimuksessa margariiniryhmällä oli 80% pienempi sydäntautikuolleisuus kuin voiryhmällä."
Margariineista ei ole koskaan pystytty osoittamaan terveyshyötyä. Siksi kansa siirtyi voihin ja Becelin valmistaja myi tuoteen kannattamattomana.Suomessa käytetään margariinia 2-3 kertaa enemmän kuin voita ja kannattamaton liiketoiminta lopetetaan eikä myydä.
Suomessa voin käyttö on laskenut 80% huipustaan. Sattumalta myös sydäntautikuolleisuus on vähentynyt 80%.Anonyymi kirjoitti:
Ihminen ei tarvitse voita eikä tyydyttyneitä rasvappoja ravinnostaan. Tyydyttyneessä rasvassa on turhaa energiaa painonhallitsijalle. Se ei myöskään edistä sydän- eikä maksaterveyttä, vaan pikemmin päinvastoin.
Tyydyttyneestä rasvasta tehdään kyllä esimerkiksi kolesterolia mutta ihminen kyllä tekee itse tarvitsemansa tyydyttyneen rasvan.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suomessa käytetään margariinia 2-3 kertaa enemmän kuin voita ja kannattamaton liiketoiminta lopetetaan eikä myydä.
Suomessa voin käyttö on laskenut 80% huipustaan. Sattumalta myös sydäntautikuolleisuus on vähentynyt 80%.hoopovee
kaikkeen sinä jaksat uskoa - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
hoopovee
kaikkeen sinä jaksat uskoaEi pitäisi kommentoida veijon tokaisuja, mutta silti:
"Suomalaisten sydäntautikuolleisuus väheni 80 prosenttia 40 vuodessa"
"Työikäisten suomalaisten sepelvaltimotautikuolleisuus on vähentynyt 80 prosenttia 70-luvun jälkeen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus osoittaa. Kaksi kolmasosaa tästä johtuu tupakoinnin vähentymisestä sekä verenpaineen ja kolesterolin laskusta."
"Tutkijat arvioivat, että havaitusta 80 prosentin kuolleisuusvähennyksestä noin kaksi kolmannesta selittyy edellä mainituilla muutoksilla riskitekijöissä. Miehillä tärkeää oli etenkin kolesterolin lasku ja naisilla myös verenpaineen lasku. Loput kehityksestä johtuu todennäköisesti ruokavalion monipuolistumisesta ja elintapojen parantumisesta sekä sydäntautien hoidon tehostumisesta. Myös diabeteksen ja muiden sairauksien hoidon parantuminen on vähentänyt sepelvaltimotautikuolleisuutta, tutkijat kirjoittavat."
https://www.terveysportti.fi/terveysportti/uutismaailma.duodecimapi.uutisarkisto?p_arkisto=0&p_palsta=28&p_artikkeli=uux18910 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Vuonna 2020 vain 3,3 kg.
Vuonna 2021 vain 3,1 kg.
Ani harva Suomessa käyttää voita. Ravintolaruoissa sitä saattaa olla, ja leivoksissa."
Siinä näkyy mainosten valehtelu margariinien terveellisyydestä. Sääli raukkoja jotka menevät ansaan.Säälisit mieluummin niitä ansaan menneitä jotka käyttävät pelkästään voita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei pitäisi kommentoida veijon tokaisuja, mutta silti:
"Suomalaisten sydäntautikuolleisuus väheni 80 prosenttia 40 vuodessa"
"Työikäisten suomalaisten sepelvaltimotautikuolleisuus on vähentynyt 80 prosenttia 70-luvun jälkeen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus osoittaa. Kaksi kolmasosaa tästä johtuu tupakoinnin vähentymisestä sekä verenpaineen ja kolesterolin laskusta."
"Tutkijat arvioivat, että havaitusta 80 prosentin kuolleisuusvähennyksestä noin kaksi kolmannesta selittyy edellä mainituilla muutoksilla riskitekijöissä. Miehillä tärkeää oli etenkin kolesterolin lasku ja naisilla myös verenpaineen lasku. Loput kehityksestä johtuu todennäköisesti ruokavalion monipuolistumisesta ja elintapojen parantumisesta sekä sydäntautien hoidon tehostumisesta. Myös diabeteksen ja muiden sairauksien hoidon parantuminen on vähentänyt sepelvaltimotautikuolleisuutta, tutkijat kirjoittavat."
https://www.terveysportti.fi/terveysportti/uutismaailma.duodecimapi.uutisarkisto?p_arkisto=0&p_palsta=28&p_artikkeli=uux18910"Suomalaisten sydäntautikuolleisuus väheni 80 prosenttia 40 vuodessa"
Ja hukkumiskuolemat lisääntyy kun jäätelön myynti kasvaa - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Suomalaisten sydäntautikuolleisuus väheni 80 prosenttia 40 vuodessa"
Ja hukkumiskuolemat lisääntyy kun jäätelön myynti kasvaaTutkijat arvioivat, että havaitusta 80 prosentin kuolleisuusvähennyksestä noin kaksi kolmannesta selittyy edellä mainituilla muutoksilla riskitekijöissä. Miehillä tärkeää oli etenkin kolesterolin lasku ja naisilla myös verenpaineen lasku. Loput kehityksestä johtuu todennäköisesti ruokavalion monipuolistumisesta ja elintapojen parantumisesta sekä sydäntautien hoidon tehostumisesta. Myös diabeteksen ja muiden sairauksien hoidon parantuminen on vähentänyt sepelvaltimotautikuolleisuutta, tutkijat kirjoittavat.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tutkijat arvioivat, että havaitusta 80 prosentin kuolleisuusvähennyksestä noin kaksi kolmannesta selittyy edellä mainituilla muutoksilla riskitekijöissä. Miehillä tärkeää oli etenkin kolesterolin lasku ja naisilla myös verenpaineen lasku. Loput kehityksestä johtuu todennäköisesti ruokavalion monipuolistumisesta ja elintapojen parantumisesta sekä sydäntautien hoidon tehostumisesta. Myös diabeteksen ja muiden sairauksien hoidon parantuminen on vähentänyt sepelvaltimotautikuolleisuutta, tutkijat kirjoittavat.
"Tutkijat arvioivat, että havaitusta 80 prosentin kuolleisuusvähennyksestä noin kaksi kolmannesta selittyy edellä mainituilla muutoksilla riskitekijöissä."
Ketkä tutkijat? THL:lle kumartavat ja kansalle pyllistävät? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tutkijat arvioivat, että havaitusta 80 prosentin kuolleisuusvähennyksestä noin kaksi kolmannesta selittyy edellä mainituilla muutoksilla riskitekijöissä."
Ketkä tutkijat? THL:lle kumartavat ja kansalle pyllistävät?Hassu hattu päähän, maapallotausta ja vähän edgyä käytöstä Youtubeen. Siitä se lähtee.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tutkijat arvioivat, että havaitusta 80 prosentin kuolleisuusvähennyksestä noin kaksi kolmannesta selittyy edellä mainituilla muutoksilla riskitekijöissä."
Ketkä tutkijat? THL:lle kumartavat ja kansalle pyllistävät?Se oli kyllä THL:n teettämä tutkimus. Meinaatko, että tutkimus on sen vuoksi epäluotettava?
Osaatko itse arvella syitä, miksi sydäntautikuolleisuus on vähentynyt Suomessa 80 prosentilla? Kiistätkö korkean verenpaineen, tupakoinnin ja korkean LDL:n yhteyden verisuonisairauksiin? 80 prosentin putoaminen on hurjan kova tulos. Olisi siksi hyvä kuulla sinulta vaihtoehtoisia selityksiä ilmiölle. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se oli kyllä THL:n teettämä tutkimus. Meinaatko, että tutkimus on sen vuoksi epäluotettava?
Osaatko itse arvella syitä, miksi sydäntautikuolleisuus on vähentynyt Suomessa 80 prosentilla? Kiistätkö korkean verenpaineen, tupakoinnin ja korkean LDL:n yhteyden verisuonisairauksiin? 80 prosentin putoaminen on hurjan kova tulos. Olisi siksi hyvä kuulla sinulta vaihtoehtoisia selityksiä ilmiölle."Se oli kyllä THL:n teettämä tutkimus. Meinaatko, että tutkimus on sen vuoksi epäluotettava?"
Kunnes THL löytää edes yhden tutkimuksen joka osoittaa että tyydytetty eläinrasva on terveyshaitallista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Se oli kyllä THL:n teettämä tutkimus. Meinaatko, että tutkimus on sen vuoksi epäluotettava?"
Kunnes THL löytää edes yhden tutkimuksen joka osoittaa että tyydytetty eläinrasva on terveyshaitallista.Tässä tutkimuksessa ei puhuttu mitään tyydytttyneestä eläinrasvasta.
Participants
»34 525 men and women aged 30-59 years who participated in the national FINRISK studies between 1972 and 2012.»
Main outcome measures:
»Predicted and observed age standardised mortality due to coronary heart disease. Predicted change was estimated with a logistic regression model using risk factor data collected in nine consecutive, population based, risk factor surveys conducted every five years since 1972. Data on observed mortality were obtained from the National Causes of Death Register.» Anonyymi kirjoitti:
Tässä tutkimuksessa ei puhuttu mitään tyydytttyneestä eläinrasvasta.
Participants
»34 525 men and women aged 30-59 years who participated in the national FINRISK studies between 1972 and 2012.»
Main outcome measures:
»Predicted and observed age standardised mortality due to coronary heart disease. Predicted change was estimated with a logistic regression model using risk factor data collected in nine consecutive, population based, risk factor surveys conducted every five years since 1972. Data on observed mortality were obtained from the National Causes of Death Register.»Finrinskin mukaan sydänkohtauksien riskitekijä on huonot kolesteroliarvot, ei eläinrasva. Toki mättämällä paljon eläinrasvaa huonontaa kolesteroliarvojansa reilusti mutta onnistuu se syömällä huonoja hiilihydraattejakin.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Finrinskin mukaan sydänkohtauksien riskitekijä on huonot kolesteroliarvot, ei eläinrasva. Toki mättämällä paljon eläinrasvaa huonontaa kolesteroliarvojansa reilusti mutta onnistuu se syömällä huonoja hiilihydraattejakin.
"Finrinskin mukaan sydänkohtauksien riskitekijä on huonot kolesteroliarvot, ei eläinrasva. "
Tukee THL:n satuja - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Finrinskin mukaan sydänkohtauksien riskitekijä on huonot kolesteroliarvot, ei eläinrasva. "
Tukee THL:n satujaTHL:n takana on sentään asiantuntemusta joka sinulta puuttuu.
Anonyymi kirjoitti:
THL:n takana on sentään asiantuntemusta joka sinulta puuttuu.
Finriskin tulos on regressiomalli. Sitä varten on selvitetty ison ihmisjoukon terveys- ja elintapatietoja ja seurattu heidän saamiaan sydänkohtauksia. Näistä on sitten rakennettu matemaattinen malli joka ennustaa sydänkohtauksia. Runsaasti yksinkertaistettuna voisi sanoa kyseessä olevan tilasto. Framinghamissa on saatu samanlaisia tuloksia. Näissä on huonona puolena se, että tulokset eivät välttämättä ole universaaleja koska ihmisten geenit vaikuttavat asiaan.
Kannattaa leikkiä Finriskilaskurilla vaihtelemalla yksittäistä tekijää niin näkee kuinka sydäntautiriski muuttuu.
Tokaisut 'THL:n satuja' tai 'THL:n juoksupoika' taas osoittavat että kyseisen väittelijän tiedot loppuivat. Vähän samaan tapaan kuin hiekkalaatikolla 'minun isäni on isompi kuin sinun'.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
THL:n takana on sentään asiantuntemusta joka sinulta puuttuu.
"THL:n takana on sentään asiantuntemusta joka sinulta puuttuu."
Asiantuntemusta?? Missä viiryy edes yksi (1) korkealuokkainen tutkimusraportti joka osoittaa että tyydyttynyt eläinrasva on terveyshaitta ja siitä syystä kansalla täytyy syöttää sokeria, - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"THL:n takana on sentään asiantuntemusta joka sinulta puuttuu."
Asiantuntemusta?? Missä viiryy edes yksi (1) korkealuokkainen tutkimusraportti joka osoittaa että tyydyttynyt eläinrasva on terveyshaitta ja siitä syystä kansalla täytyy syöttää sokeria,Voisitko vastineeksi esittää edes yhden (1) tutkimuksen joka osoittaa että tyydyttynyt eläinrasva on ihmiselle elintärkeää.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Simula, rakkaus, Aittakumpu
Milloin tämä rakkaus on roihahtanut? Onko molemmat herätysliikkeen jäseniä - kristillisiä etnonationalisteja ?https://ww1222513Yläkoulun seksiopas neuvoo harjoittelemaan
anaaliyhdyntää lämpöisellä ja pitkällä porkkanalla https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010859818.html2212155Pormestari käräjille?
Ei mene Puolangalla häpösesti, rinnekeskus&hotelli suljettuna ja käräjäasiana, naudat tapetaan nälkään, poliisi tutkii j611563Joukko oppilaita terrorisoi koulua Helsingissä niin
että osa opettajista pelkää töihin tulemista https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010857587.html1781393- 551278
Susta ei saisi nättiä vaikka miten paljon
meikkaisit. 😁 anna siis sen miehen olla rauhassa! Sivusta tutulta mieheltä751076Norjan tilaama koruton raportti mitä NATO-jäsenyys aiheuttaa Suomelle
Iltasanomat: "Miksi vaikenemme? Asiantuntijoiden mukaan Suomessa ei vieläkään ymmärretä, mitä Nato-jäsenyydestä seuraa661041Voisimmeko seuraavan kerran kun
Nähdään tehdä toisille selväksi että kiinnostaa enemmän kuin kaveri mielessä. Jos keksit vielä keinon niin napakymppi39942- 34940
- 52914