Kokemuksia uusien ohjelmistojen tilaamisesta

Anonyymi-ap

Minkälaisia kokemuksia teillä on uusien ohjelmistojen tilaamisesta (ei valmiin ohjelmiston tilaamisesta) tai versiopäivityksen tilaamisesta vanhaan ohjelmistoon?

Mikä meni hyvin ja missä meni hermot?

9

177

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tilaamisesta?

   • Anonyymi

    Huonoja kokemuksia! Apotti surkea esimerkki.


  • Anonyymi

   Homma toimii hyvin ainakin Oraclella, Microsoftilla ja VMWarella, ja yleisesti mennyt helpommaksi joka puolella kun kaikki on joko ilmaista tai sitten joku kuukausilaskutus.

   • Anonyymi

    Älä paskaa puhu!


   • Anonyymi

    Deepfakepapparainen taas asialla.


  • Anonyymi

   Lisäyksenä aloitukseen, jos yritys tai organisaatio tilaa uuden ohjelmiston tai versiopäivityksen vanhaan ohjelmistoon ohjelmistotalolta.

   • Anonyymi

    Siis puhutko nyt valmisohjelmista vai ohjelman teettämisestä?

    Oikeasti pystyisi paremmin vastaamaan kysymykseen, että mikä on ongelma mitä yritetään ratkaista ja mikä ohjelma yleensäkin on kyseessä.


  • Anonyymi

   Kokemus on se, että yritys ei ajattele puolestasi vaan yrittää maksimoida voittonsa. Näin ollen vetovastuun jättäminen yritykselle tarkoittaa käytännössä ikiliikkujaa, josta ei koskaan tule valmista.
   Uuden version toteutus: 'Ohjelmointikieli/tietokanta/käyttöliittymäkomponentti/tekniikka(valitse yksi) on vanhentunut, toteutamme uuden version toisella kielellä/tekniikalla/API:lla ja tästä syystä hinta on tuplat edelliseen versioon verrattuna - sanotaanko vaikka 2 milj eur?'. Kyseessä oli pieni muutos olemassaolevaan koodiin jonka irtisanottu edellisen version toteuttaja lopulta toteutti free-lance pohjalta puolen vuoden palkalla alta kuukaudessa. Hinta oli siis n. 1% firman pyytämästä..

   • Anonyymi

    Riippuu yrityksestä. Yleensä asiakasta kusettaville yrityksille perseily osuu omaan nilkkaan.

    Oikeasti homma toimii parhaiten juurikin ikiliikkujaperiaatteella, että koskaan ei tule valmista. Koska eihän ohjelmat käytännössä ikinä ole valmiita vaan lähdekoodi tarvitsee jonkinverran ylläpitoa.

    Temppu toimii niin, että ensiksi miettii alustavasti mihin ohjelman pitäisi vähitellen kehittyä että osataan alustavasti määritellä sitä rakennetta. Sitten ohjelman toimittajaa ei pyydetä tekemään kaikkea mahdollista toimintoa vaan mahdollisimman VÄHÄN että nähdään se hyödyllisyys ja opitaan paremmin mitä kaikkea oikeasti tarvitaan. Ei sen yhden napin tekeminen maksa 2 miljoonaa.

    Sitten jos se ohjelma on hyödyllinen niin sitten pitäisi olla joku kehittämässä sitä. Ei ainoastaan lisäämässä niitä toimintoja vaan myös siirtämässä sitä uudemmalle tekniikalle vanhan lahotessa alta.

    Ohjelman kehitystä aloitettaessa pitäisi aina olla vähintään yksi kokeneempi kaveri olla tekemässä sitä että ei pelkkiä junnuja. Sillä tavalla välttyy mm. siltä, että ohjelma vanhenee ennnenaikaisesti. Huonoilla valinnoilla tosiaankin voi olla se tilanne, että vuoden päästä pitää tehdä koko paska uusiksi.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   605
   2051
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   82
   1583
  3. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   257
   1302
  4. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1223
  5. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   78
   933
  6. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   75
   876
  7. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   78
   848
  8. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   38
   808
  9. Voiko yksi kohtaaminen

   jäädä pysyvästi mieleen?
   Ikävä
   49
   735
  Aihe