Erittäin tehokas sähkönsäästö keino

Anonyymi-ap

Nyt kun suomalaisia patistetaan säästämään sähköä säätämällä lämpötilaa alle +20 asteen, lopettamaan saunan lämmitys ja olemaan pimeässä, niin lailla voitaisiin määrätä kauppojen aukiolo ajoista.
Sunnuntaina kaupat voisivat olla kiinni, ei ennenkään hätä tullut, vaikka kauppa oli kiinni sunnuntaina ja launataina kaupat menivät kiinni jo klo 18.
Täysin järjetöntä pitää kauppoja auki klo 07-22 asti ja kaupat muutama viikko sitten pidensivät aukiolo aikaa klo 23 saakka.
Jos kerran "sähköpula" uhkaa, niin lailla voisi rajoittaa kauppojen aukioloa arkena klo 09-19 ja pitää kaupat auki vain joka toinen päivä.
Aukioloja voidaan ihan yhtä hyvin kierrättää, kuten sähkökatkojakin, että suuret marketit, kuten Prisma, Citymarket, halpahalli ja Minimani olisivat auki vuorottain eli vain yksi suuri marketti olisi auki ja muut kiinni, eikä niin, että jokainen olisi samaan aikaan auki.
Kauppojen valaistuksesta saa vähentää 50-60%, ei tarvi palaa valo joka ikisessä kattovalossa ja valaisinosaston näytevalaisimista valot pois.
Jos marketteja on pakko pitää joka päivä auki, niin aukioloaikoja lyhennettävä klo 10-18 asti olisivat auki talven kriittisimpinä kuukausina joulukuusta helmikuuhun, jolloin sähköä kuluu eniten.
Kauppojen sisälämpötilaa on aivan liian korkea. Nytkin näkee kaupan henkilökuntaa t-paidassa kaupassa ja asiakkat autolla tulevat kauppaan ja mahdottomissa toppavaatteissa, eikö autoissa ole lämmitystä.
Meikäläinen tulee kauppaan pyörällä, eikä ole edes toppatakkia päällä ja kaupassa tulee hiki ja on aivan liian lämmin.
Virastoissa ilmastoinnin voi laittaa minimille, laskea lämpötila +18 asteeseen, kuten kaupoissakin pitää lämpötila laskea.
Pankoon henkilökunta lisää vaatetta päälle, jos palelee, kaupoissa myyjillä on käsineet kädessä kesäisinkin.
Kaikki mainosvalot sammuksiin ja ne typerät valot, jotka valaisevat ulkoseiniä, niin sammuksiin, kumma, että tavallisen ihmisen pitää säästää sähköä ja lukea kynttilän valossa, mutta kaduilla ja kaupossa poltetaan ulkovaloja.
Näin vältyttäisiin kiertäviltä sähkökatkoilta.

Vesiveijari ja pankit voidaan sulkea talveksi, ei kukaan enää pankissa asioi, kun kaikki on siirretty nettipankkiin ja silti pankissa palaa täydet valot myöhään illalla, kun pankki on ovensa sulkenut, pankki pimeäksi, kun siellä ketään ei ole, vai poltetaanko pankissa valoja tupajumeille ja luteille???
Myös verotoimisto voidaan sulkea, eihän siellä ole edes virkailijoita paikalla, kun joskus harvoin siellä on käynyt.
t. Börje

1

92

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Asiaa puhut Aloittaja!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2342
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   135
   1546
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1343
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   457
   1094
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   32
   870
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   148
   845
  7. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   83
   820
  8. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   60
   760
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   89
   699
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   695
  Aihe