Mämmi on kuin tehty pikaruoaksi.
Vaikka mämmin valmistaminen kestää aika pitkän ajan ja mämmiä vielä lisäksi seisotetaan viileässä ennen tarjoilua noin 2-3 päivää. Lisäksi mämmi säilyy noin viikon - 10 päivää ja mämmi sen kuin paranee.
Jatkuvaan tarjoiluun mämmiä tuleekin olla varastituna viileään muutaman päivän kulutusta varten. Eli samaan tapaan kuin jäätelöä on pakasteessa muutamaa päivää varten. Jäätelö on vakiinnuttanut asemansa pika-jälkiruokana. Samoin mämmi toimisi erinomaisesti pika-jälkiruokana. Toimiihan mämmin tarjoilu pääsiäisen aikana jälkiruokana, niin samaan tapaan mämmi toimisi myös muinakin aikoina jälkiruokana. Mämmiä olisi "pika-jälkiruokana" viileässä valmiina ja sen valmistaminen ei lisäisi tarjoiluhetkellä työn määrää.
Mämmi olisi mainio "pika-jälkiruoka" ravintoloiden jälkiruokalistalle.
Mämmi - mainio pikaruoka
1
92
Vastaukset
- Anonyymi
M Ä M M I
AINEKSET:
3,5 litraa vettä
0,5 kg mämmimaltaita
1,0 kg Myllyn Paras Ruisjauhoja
1 teelusikallista suolaa
1-2 ruokalusikallista jauhettua pomeranssinkuorta
2 dl siirappia
OHJE:
Käytä uuninkestävää kattilaa. Kuumenna vesi noin 70 asteiseksi. (Keitä klooripitoinen vesi ja jäähdytä 70 asteiseksi.)
Tee mämmiseos lisäämällä maltaat ja jauhot 70 asteiseen veteen vähitellen vispilällä tehokkaaasti vatkaamalla.
Laita mämmiseoskattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna imeltyä noin 3-4 tuntia. Huomaa että ylipitkä imeltymisaika aiheuttaa makeuden "hukkavuotoa". Sekoita mämmiseosta noin 3 kertaa imeltymisen aikana.
Laita mämmiseoskattila liedelle ja kuumenna varovasti ja koko ajan sekoittaen. Lisää samalla suola ja mausteet. Ohenna tarvittaessa tässä vaiheessa mämmiseosta kuumalla vedellä niin että saat sakean vellimäisen seoksen.
Anna mämmin kevyesti kiehahtaa ja siirrä mämmiseos sivuun ja anna seisoa välillä sekoittaen noin 15-30 minuuttia.
Laita mämmi kunnolliseen uunivuokaan.
Paista mämmiä ensin noin 190 asteisessa sähkölieden uunissa noin 20 minuuttia. Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen. Näin voit paistaa täysiä vuokia. Lisää paistamisen aikana vuokaan mämmin pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista.
Kypsennä mämmiä noin 125-130 asteisessa sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 vuorokautta.
Tarjoa mämmi maidon, tai kermamaidon tai kerman ja sirotesokerin kanssa. Tai vaniljakastikkeen tai appelsiinikuorihillon tai jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Kermavaahdolla ja muillakin sopivilla vaahdoilla saat erilaisten pikkulisien avulla näyttäviä mämmiannoksia.
######################
Voit tehostaa imeltymistä tekemällä noin 1/2 kilosta perunoista ja vedestä notkean suolattoman perunasoseen. Lisää vellimäinen perunasose noin 70 asteiseen veteen samalla kun lisäät maltaat ja jauhot.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nasima löi Jussille luun kurkkuun
Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse4958627Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"
jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r1215899Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?
Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos2884904Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa
SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli584645Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta
Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s734203Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun
ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta1643972SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat
Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha1723798- 901741
- 991302
- 47899