Kohta ei saa enää oikeasti lämmittävää takkaa

Anonyymi-ap

Kun tulikiven perinteinen mallisto poistuu markkinoilta, sen jälkeen (Suomessa) ei ole enää myytävänä takkaa, joka oikeasti lämmittäisi.

Meillä on tällä hetkellä sähköttömällä mökillä Tulikiven noin kolmen tonnin painoinen takkaleivinuuni, joka antaa lämpönsä ulos todella äkäisesti. Se pystyy lämpimänä yön yli. Kun aamulla polttaa ja illalla polttaa, niin mökissä on koko ajan lämmin, vaikka olisi 30 astetta pakkasta. Takan pinnasta tulee pienemmälläkin puumäärällä niin kuuma, ettei siinä kärsi pitää kättä.

Tiiliset kuoritulisijat antavat lämpönsä ulos paljon hitaammin. Ne pysyvät lämpimänä jopa kolme kertaa pidempään kuin oma takkaleivinuunimme. Siitä ei vain ole mitään iloa, koska niiden teho ei riitä pitämään mökkiä lämpimänä.

Tulevaisuudessa kai on sitten ostettava kuoritulisija ja lämmitettävä loput kamiinalla, koska missään tapauksessa kuoritakka ei pysty lämmittämään mökkiä talvella lämpimäksi.

Surkeaa on kehitys.

32

264

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Soveltuukohan mikään takkasydän muurattavaksi kuoritakan tulipesän paikalle. Siis metallinen takkasydän lämmittäisi kiertoilmaa ja takka varaisi loput. Saisi edes vähän lisää lämmitystehoa.

   • Anonyymi

    Meillä mökillä perusmuuri tiilestä hyvin lämmittää.


  • Anonyymi

   Justiin laitpin takkaan autonrenkaan paloja eilen polttelin öljynsuodattimia . Palaa muuten kuumaa kun kerää lämpöä metallikuoreen .

   • Anonyymi

    Onko sulla kaikki hyvin?


  • Anonyymi

   Oikeasti lammittävää takkaa ei ole olemassakaan. Ei siis kovin suuri menetys vaikkei myytäisi enää.

   • Anonyymi

    Höpö höpö, kyllä löytyy, itsellä ollut Nunnauuni ja näillä keleillä ei muuta tarvitse!


  • Anonyymi

   Muurari sulle takan tiilestä muuraa millaisen haluat ilman kuorta.

   • Anonyymi

    Ja hyvällä tuurilla toimivan!


   • Anonyymi

    Nykyään niitä vanhojen talojen tarkkoja on alkanut purkaa joku viisas tietäjä joukko idästä no nyt ne poraa sähkön hintaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nykyään niitä vanhojen talojen tarkkoja on alkanut purkaa joku viisas tietäjä joukko idästä no nyt ne poraa sähkön hintaa.

    Takkoja ja uuneja. Jättänyt reikiä seiniin trooppiseen tapaan.


  • Anonyymi

   Entä voitko laittaa vaikka hemmo hellan ja pari kertaa vrk sihen tulet . Illalla vaikka 10kg leivinuuniin ja jatkaa puuhellan puolella lisää jos tarve.

   • Anonyymi

    Et sä leivin uunia tarvi ellet oikeesti leivo leipää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et sä leivin uunia tarvi ellet oikeesti leivo leipää.

    Lämmityslaitteena,ei ole pakko leipoa.
    Voi jos huvittaa,laittaa kalkkunan tahi kinkun kypsymään?


  • Anonyymi

   Kuinka kauan ilman kuorta oleva takka kestää halkeamatta?

  • Anonyymi

   Ei se Hemmokaan lämpöä anna. Pieni massa ja kuori välissä. Kaikki Tiilerin ratkaisut sopivat taloon, jossa on jokin muu lämmitys, jota takka tukee. Tiilerit sopivat sähkölaskun pienentämiseen miellyttävällä tavalla.

   Sen sijaan kylmän mökin lämmitykseen Tiilereistäei ole, koska silloin kun tulisija on ainoa lämmönlähde, sen täytyy antaa paljon tehoa. Suuri kuoritakka antaa parin kilowatin tehon, mutta kun kovassa pakkasessa sitä tehoa voitaisiin tarvita viisinkertainen määrä.

   • Anonyymi

    se Hemmokaan lämpöä anna. Pieni massa ja kuori välissä.

    Onko sinulla kokemusta hemmosta? Kyllä se nyt jonkunverran enempi antaa kun kuoritakka, vaikka leivinuunissa kun polttaa niin hellan takaosa vain lämpee pinnasta enempi mutta lasiluukusta tulee aika paljon alas lattian rajaan. Jos hyvä tilava hormi niin voi samalla polttaa puuhellassa. Tässä kyllä ehkä vaara jos heti kylmänä tauon jälkeen äkkiä lämmittää niin mitä kestää, kyllä siinä hormiinkin sitten jo aika kuumaa menee. Tää nyt vähän riippuu mökin lämmitys tarpeesta kuinka hatara on. 1300kg tuo painaa ja lämmönluovutus tapahtuu valkean sammuttua myös hellan pinnasta yön yli.


  • Anonyymi

   Hemmo antaa sekä leivinuunia että hellaa poltettaessa lämpöä suoraan liesitason kautta samalla tavalla kuin kamiina, mutta eihän se varauskyvyltään kummoinen ole. Rakenne ei ole yhtä toimiva kuin varaavassa takassa ja lisäksi massaa on vaatimattomasti.

   • Anonyymi

    Jos varausta tolla haluaa niin tulee ehdottomasti polttaa reilu pesällinen ainakin leivinuunissa josta se varaa paremmin ylös, sivuille ja alaspäin ja pakokaasut kierron. Puuhellalla loppulämmitys jotta kierto ja toinen pääty myös lämpiävät.


  • Kohta suomessa kielletään tulen sytytys kokonaan ja piereskelemisestä maksetaan ilmastoveroa!

  • Anonyymi

   Vapaa muurit ei pelastu kabbalistit mutta kun vielä muita eksyttää ei täällä ketään muita mestareita ole kuin luoja ja Jeesus. Vaihtaa noi mestari nimet vaikka syntisen nimeksi. Hairahduksia tulee mutta kun ilkeys on uskonnon hedelmä ... mitään silmä jumalia sen paremmin Egyptissä faaraoilla. Mutta perus tiili ja sementti on ihan hyviä mutta kyllä tutuilla oli kivitakka uuni lähinnä lämmitti koko yön. Mökeillä pitää myös olla se toinen ovi kuten parvekkeilla kuten kerrostaloissa nimenomaan vetojen ilmastoinnin kylmyyden ja äänen eristyksen takia. Nää ulkomaan elävien rakentamat talot on kylmiä äänet kuuluu naapuriin vetää ja kusen lorina. Se ei ole mitään säästöä ettei laita eteistä tai toista ovea. Tai 3 kertaista ikkunalasia tai eristeitä. Hyvä uuni se on.

  • Anonyymi

   Teollisesti rakennetut uunit on mitä on,toista se on kun muurari tekee tiilestä varaavan uunin,ei tarvii joka päivä lämmittää.Pönttöuunit on myös hyviä uuneja.

   • Anonyymi

    Niin on toista muurarin omat tekeleet.


  • Anonyymi

   Lämmityslaite on sitä parempi mitä pidempään se luovuttaa lämpöä. Heti lämpöä luovuttavan nimi on kamiina, se on hyvä mökillä joka on ollut kylmillään.

   • Anonyymi

    Hehkulamppu on parempi lämmönlähde kuin eristetty takka.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hehkulamppu on parempi lämmönlähde kuin eristetty takka.

    Mielihyvää sinulle näin perjantaina.


   • Anonyymi

    Ei ole. Lämmityslaite on hyvä jos se sopii käyttötarkoitukseensa. Pitkään lämpöä luovuttava lämmityslaite ei sovi kesämökille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hehkulamppu on parempi lämmönlähde kuin eristetty takka.

    Olet osaamaton käyttämään tulisijaa..


  • Anonyymi

   EU kieltää puun polttamisen .

  • Anonyymi

   Ehkä puolivaraava on hyvä sana kuvaamaan mökille sopivaa tulisijaa. Lämpöä täytyy tulla kipakasti ulos, mutta massaa on oltava niin paljon, ettei takka hetkessä jäähdy.

   • Anonyymi

    HEMMO


   • Anonyymi

    Vaikea yhdistelmä. Vähänkuin hyvä ja halpa.


  • Anonyymi

   Ei ole vaikea yhdistelmä. Kolmen tonnin Tulikivi toimii mainiosti. Se on puolen vuorokauden takka. Sen ajan se lämmittää runsaasti. Ei tarvitse polttaa jatkuvasti kamiinassa tulta.

   Ongelma on se, että kysyntä ohjaa takkoja kohti lämmitettyjä asumuksia. Toisin sanoen niissä pyritään mataliin tehoihin, kun mökeillä tarvittaisiin korkeampaa tehoa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   326
   2877
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   55
   1204
  3. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1101
  4. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   62
   929
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   58
   855
  6. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   834
  7. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   40
   706
  8. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   704
  9. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   693
  10. Älä ees vihjaile mitään

   jos sitten lopulta kuitenkin teet aina noin.. 💔😞
   Ikävä
   52
   590
  Aihe