TOP10 Syyllisinä pidetyt syyttömät

Anonyymi-ap

1. Nils Gustafsson - Mies, joka oli syytteessä parhaan kaverinsa ja kahden tytön murhista, eli Bodomin kolmoismurhasta. Edelleen puolet kansasta uskoo Nilsin syyllisyyteen. Nilsin vammat olivat kuitenkin niin vakavat, että hän ei olisi kyennyt surmatöihin ja DNA osoitti, että Nilsin nukkumapaikalla teltassa oli runsaasti Nilsin valumaverta, mikä tarkoittaa sitä, että NG sai vammansa sisällä teltassa omalla nukkumapaikallaan. Teko ei myöskään sovi 18-vuotiaan suutuksissaan tekemäksi. Tekijä oli lyönyt yhtä uhreista, 16-vuotiasta Irmeliä 15 kertaa puukolla niskaan ja masturboinut samalla tekopaikalle. Tekopaikalla olleesta spermasta on saatu DNA, eikä sen omistajaa ole vieläkään löydetty.
Ainoat näytöt Gustafssonia vastaan on ollut väite siitä, että Gustafssonin kengät olivat murhaajan jalassa ja kahden naistodistajan kertomus ja väite siitä, että Gustafssonin vammat olisivat olleet lieviä. Oikeudenkäynnin jälkeen ulkomaiset laboratoriot löysivät Tuulikki Mäen roiskeverta kenkien sisäpinnoilta, mikä teki mahdottomaksi sen, että kengät olisivat olleet kenenkään jalassa murhien aikaan. Myöskään Gustafssonin vammat eivät olleet lieviä ja kaksi naistodistajaa todistettiin valehtelijoiksi.

2. Runar Holmström - Mies, joka oli syytteessä Tulilahden kaksoismurhasta, vaikka asui 500 kilometrin päässä murhapaikasta, länsirannikon Munsalassa. Profiloinnin mukaan tekijöitä murhilla oli kaksi ja he asuivat murhien aikaan hyvin lähellä murhapaikkaa ja olivat sidoksissa paikkaan. Holmström tappoi itsensä vankilassa ja poliisitutkinta lopetettiin tämän jälkeen. Poliisi on myöhemmin esittänyt, että oli virhe sulkea Tulilahden murhien tutkinta Holmströmin itsemurhaan. Ainoat näytöt Holmströmiä vastaan saatiin yhdellä epämääräisellä automatkalla, kun vaasalaiset "erikoistutkijat" veivät Holmströmin ajelulle. Väitetysti Holmström oli tuon matkan aikana tunnustanut murhat. Epäilyä on sen puolesta, että tunnustuksia olisi vauhdittanut esimerkiksi pään painaminen veden alle ja lupaukset tämän lopettamisesta, mikäli Runar tunnustaa murhat.

3. Hans Assmann - Yleisön suosikkiepäilty, jota tykätään epäillä milloin mistäkin henkirikoksesta. Assmann ei kuitenkaan tappanut Suomessa ketään ja hän on itse luonut itselleen tämän murhaajan maineen tunnustamalla kaikenlaisia henkirikoksia, jopa sellaisia, jotka eivät edes olleet henkirikoksia. Poliisi ei usko Assmannin tappaneen ketään. Assmann väitti myös olleensa KGP:n vakooja, mutta asia on tarkastettu ja se on paljastanut sepitteeksi sekin.

4. Kauko Kanervo - Pappi Kanervo oli isojokelaisten ja laajemminkin alueen maalaisten suosikkiepäilty Kyllikki Saaren murhasta aikana, jolloin ei kestetty sitä, että tekijä olisi ollut tavallinen paikkakunnalla asunut rahvaan edustaja ja haluttiin väkisin, että tekijä olisi ollut, joko isokenkäinen, tai sitten ulkopaikkakuntalainen. Näitä epäilyjä Kanervoa kohtaan on herätellyt jälleen henkiin Teemu Keskisarjan kirja Kyllikki Saaresta. Pappi oli kiinnostunut nuorista tytöistä, mutta hän ei surmannut Saarta. Poliisilla on ollut tapauksessa lähes alusta asti vahva epäilty, jonka syyllisyyttä 2000-luvulla tehty profilointi on vahvistanut.

5. Torsti Ossian Koskinen - Koskinen tuomittiin Pirkko Ryhäsen murhasta kummallisen, sepitetyn tarinan perusteella. Tarina oli samankaltaista tuubaa, mitä Nils Gustafssonin syytteiden tueksi kehiteltiin 2003-2005. Tapauksessa on vahvat silminnäkijähavainnot miehestä, joka ei ollut Koskinen, mutta nämä havainnot jostain syystä sivuutettiin vähän, kuin Bodomin tapauksessa sivuutettiin havainnot kello kuuden miehestä.

6. Martti Kulonen - Tunnusti tappaneensa Sylvi Saastamoisen ja tuomittiin taposta, mutta perui tunnustuksen ja selvitykset asiassa osoittivat miehen syyttömyyttä. Kun oikea tekijä tunnusti Saastamoisen tapon, kulonen vapautettiin vankilasta. Oikea tekijä kuitenkin perui myös tunnustuksensa ja tapaus on edelleen selvittämättä.

7. Heikki Ristikankare - Netin mielenterveysongelmaisten suosikkiepäilty Piia Ristikankareen katoamiseen. Myös poliisi on tutkinut Heikin osuutta.

8. Makkaratehtailija Berger - Tämä Berger leimattiin huhuissa Sirkkka-Liisa Valjuksen murhaajaksi ja hänestä tuli lehtimiesten suosikkiepäilty. Valjuksen murhannut henkilö oli kuitenkin 100% varmuudella saksalainen merimies.

9. Seija Kekkosen aviomies - Seijaa ei tappanut hänen miehensä, mutta moni on pitänyt tätä miestä syyllisenä aina tästä taposta lähtien.

10. Susanne Lindholmin tapauksen norjalaismies - Tämä ei todellakaan tappanut Susannea, mutta on ollut jonkinlainen nettidekkarien suosikkiepäilty.

0

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Martina naimisiin.

    Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    325
    2832
   2. Etsin sinua vakavissani

    Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
    Ikävä
    55
    1187
   3. En voi edes kirjoittaa siitä.

    Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
    Ikävä
    62
    1089
   4. En minä seksin perässä ollut

    vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
    Ikävä
    61
    899
   5. Vanhempi mies

    Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
    Ikävä
    58
    844
   6. Olen pahoillani nainen

    Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
    Ikävä
    70
    826
   7. En löydä sinua

    jotta voisin viestiä lähettää.
    Ikävä
    40
    698
   8. Hääpukuja ei turhaan ostella

    Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
    Kotimaiset julkkisjuorut
    56
    696
   9. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

    Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
    Kotimaiset julkkisjuorut
    107
    685
   10. Älä ees vihjaile mitään

    jos sitten lopulta kuitenkin teet aina noin.. 💔😞
    Ikävä
    52
    586
   Aihe