Naapuri puuttuu joka asiaan

Anonyymi-ap

Asumme pientaloalueella, tähän asti ollaan saatu elellä rauhassa, alueella asuu lähinnä lapsiperheitä.

Viime kesänä naapuritaloon muutti pariskunta, joilla pieni lapsi. Siitä hyvin pian, he tulivat valittamaan, että meiltä kuuluu liikaa lasten elämöintiä. Ja he sanoivat että klo 19 jälkeen ei saisi kuulua mitään ääniä, koska heidän lapsensa iltarutiinit häiriintyy, kun he menevät iltalahdeksalta nukkumaan. Itse kun olen pitänyt ulkona pallon pelaamisen yms elämöinnin takarajana iltayhdeksää. Toki joskus viikonloppuisin kesälomalla asiat hieman venyy.

Olin tottakai ystävällinen naapurille, ja sanoin että voidaan me toki yrittää, mutta asia on hieman haasteellista noin varhaiseen aikaan olla hiljaa.

He ovat sisäihmisiä, he eivät koskaan ulkoile lapsensa kanssa, sälekaihtimet ovat kiinni. Melko usein kuitenkin, kun menemme pihalle, niin naapuri kurkkii sälekaihtimien välistä, ja yritän sitten lapsille muistuttaa, ettei mitään kiljumisia, vaan leikitään ihan rauhallisesti.

Mutta minkäs teet, kun meillä käy paljon lasten kavereita, ja äänitaso väkisinkin nousee. Joskus naapuri on tullut karjumaan portailta jo iltakuuden aikaan lapsille ja heidän kavereille, että nyt se älämölö loppuu. Ja hyvin usein älämölö ei edes ole mielestäni nyt niin ihmeellisen suurta.

Erään kerran olimme sisällä syömässä, kun naapuri tuli soittamaan ovikelloa. Hän sanoi että nyt tuo pyörillä rälläys ja keuliminen pitää loppua. Lapsemme oli siis sisällä. Hän väitti että meidän pojat ajelee kadulla edestakaisin, ja keulii sekä jarruttelee rumia jälkiä tiehen. Okei, meidän lapset eivät ole edes vielä ehtineet ulos, että ketähän siellä rällää, kysyin. Hän sanoi sitten, että no ihan sama, nuo pojat on niitä samoja mitkä meluaa teidän lasten kanssa joka päivä. Ja että ne pojat oli hetken oleskelleet myös minun pihassa, niin sillä periaatteella minä olisin vastuussa, toisten lapsista, jotka ovat lasteni kavereita, ja jotka istuskelivat hetken pihassani tietämättäni, ja ajelivat pyörillä edestakaisin. Hän vain intti, että tuo pitää loppua, tai hän soittaa poliisit. Sanoin sitten että no soita poliisit, ja annoin hänelle poikien isien numerot, ja kehoitin kuitenkin ensin soittamaan poikien isille.

Tällaista on olluy joka viikko, jonkinlainen episodi. Aivan mitättömän pienistä asioista. Hän laittelee viestilappuja postilaatikkooni, mm siitä kun lapseni oli iltakahdeksalta käynyt paiskaamassa kovaäänisesti roskapöntön kannen kiinni, kun oli vienyt roskapussin roskikseen. Ja kirjoitti uhriutuneesti, että taas kerran heidän pienokaisen iltatoimet häiriintyi, kun kuului kauhea paukahdus, ja pienokainen alkoi ihmetellä että mikä paukkuu. Ja tosiaan, poikamme oli vienyt tuolloin joskus iltakasin aikaan roskapussin, mutta en minä ainakaan sisälle asti mitään kuullut. Varmaan siinä on saattanut kansi pamahtaa.

Nykyään olen antanut mennä toisesta korvasta sisään ja ulos. Mutta on silti rasittavaa, varsinkin kun olen pohjimmiltani kiltin luonteinen, enkä halua kenenkään kanssa riidellä. Tekisi mieli joskus sanoa suorat sanat naapurille, mutta ehkä parempi pitää mölyt mahassa.

Lopuksi kysyn, mikä saa ihmisen käyttäytymään tuolla tapaa. Ja siis miehen lisäksi myös nainen on samanlainen, tarkkailevat koko ajan meitä, ja suojelevat pienokaistansa kaikelta. Saa nähdä kun talvi tulee, lumiauroilla on tapana joskus aurailla tiet myöhäänkin illalla, siinähän sitä kolinaa ja jyrinää riittää, että alkavatko valittaa auramiehelle melusta.

En ymmärrä, miksi tuontapaiset ihmiset ylipäätään muuttaa asuinalueelle. Eikö oikea paikka olisi joku korpiasunto, missä naapureita ei olisi lähellä. Myöhemmin myös sattumien summina, vaimon työkaverin mies tiesi jollain tapaa tämän perheen, ja sanoi että samanlaista on kuullut eräältä kaveriltaan, joka asui aiemmin rivitalossa heidän naapurina. Mitään ääntä ei olisi saanut kuulua, ja valittivat joka asiasta. Olivat ilmeisesti jotain ääniyliherkkiä tms.

13

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kannata lähteä naapurin juttuihin. Vaikuttaa olevan melko sekaisin. Oma neuvoni on elää ihan normaalisti. Teillä on vaan käynyt huono tuuri, kun on tuollainen naapuri.

      • Anonyymi

        Vastaatko itsellesi
        Mietin vain koska nykyään harrastetaan harrastuspaikoilla ja suomessa liikubtapaikkoja on paljon. Ja tiheästi ja yleensö koululaiset pitää itsesstäänselvänä että ei pikku tonteilla urheilla, meluta
        Monet myös koulun pihoilla


    • Anonyymi

      Ja höpöt, jokainen elää omaa elämää eikä kukaan määräile aikatauluja.

      • Anonyymi

        Vastaatko itsellesi


    • Anonyymi

      Painepesuri on aivan hyvä naapurinkarkoituslaite.

    • Anonyymi

      Koska tulee seuraava näin hyvä vedätysaloitus ?

    • Anonyymi

      Olen asunut lapsena omakotitalossa.

      Kukaan ei tuolloin urheillut pihassa.

      Ei olisi tullut miekeenkään alkaa pelata mitään.urheilukenttä ja leikkipuisto olivat löhellä, metsöt, rannat. Tontit olivat kuitenkin noin 200-300 neliötä, ei silti olisi tullut mieleenkään alkaa meluta. Me olimmr ekat jotka rakensi pellolle vanhan alueen vierreen. Päivänselvää että naapureita kunnioitetaan.

      En ole ikinä nöhnyt että tuollaista tapahtuu.

      Yleensä ihmiset on sisällä omassa kodissaan kuten naapurusi, jota kyttäät. Miksi vahdit onko hön sisöllä. Siitö tuskin sinulle tulee häiriötä.

      Naspurisi taasen ei kyttää sinua jos säiköhtönee katsoo rikotko hönen kotiaan kun olet urheilemasa omakotialueella.

    • Anonyymi

      Jos itse saisin tietää että vaikeutan jonkun elämää niin lopettaisin sen metelöinnin.

      En juoruaisi ja utelisi ja kyttäisi perhettä levittäen sanaa että ovat sisällö, on körsityy aiemmim jne levittäisi kiusaamista, kuten ap tekee.

      Tosin voisitko kertoa missä tämä on.

      Itse en ole nähnyt nuoria miehiä, tyttöjä pihoissa pelaamassa en koskaan, en maalla tai kaupungissa. Yhtä paikkaa lukuunottamatta.

    • Anonyymi

      Vaikuttaa siltä että naapureilla on erityisherkkä lapsi? Ehkä aistiyliherkkä tai on jonkinlainen autismikirjon häiriö joka edellyttää ihan omanlaistaan lähestymistapaa lapseen ja elinympäristöä mm.täydellistä hiljaisuutta.
      Tällaistahan ei kukaan kuitenkaan voi naapureilta vaatia, että he sopeuttaisivat oman elämänsä erityislapsen elämänrytmiin ja tarpeisiin.
      Kukaan ei myöskään voi olla vastuussa lasten kavereiden tekemisistä, se on selvää.
      Olisin sitä mieltä että kannattaa sanoa suoraan naapurille että tässä nyt jatketaan ihan normielämää kuten aiemminkin, vältetään toki tarpeetonta metelöintiä ja ylim.häslinkiä mutta muutoin pyritään elämään sitä omanlaista elämää, sopeutukoot naapuri sitten siihen. He eivät voi vaatia täydellistä hiljaisuutta tai sitä, että muiden on sopeuduttava heidän vaatimaansa umpiossa elämiseen.
      Lapsi kyllä kestää, eivät he ole lasista tehtyjä ja on olemassa erityisryhmiä, kouluja ja terapiamuotoja joiden avulla arkakin ja erityisherkkä lapsi sopeutetaan pehmeästi normaali elämään, pumpulissahan ketään ei voi jatkuvasti pitää.

      • Anonyymi

        Naapurilla on joten naapurin on aika katsoa parempi asumispaikka heille jos taloalue on liian meluisa. Se ei vaikuta millään tavalla ap:n elämään. Ei naapuria voi pakottaa elämään heidän rytminsä mukaan.


    • Anonyymi

      Kymmeneltä alkaa hiljaisuus ihan sama onko hänen Pekka Inkerillään iltarutiinit vai ei. Kymmenenkään ei ole absoluuttisen hiljaisuuden aikaa vaan normaalit elämisestä kuuluvat äänet sallitaan. On olemassa ihmisiä jotka yrittävät pomottaa ja heidän ei kannata antaa tehdä sitä muuten joutuu elämään heidän elämänsä mukaan. Kyseessä on selkeästi itsekäs tyyppi joka luulee että maailma pyörii heidän ympärillään.

    • Anonyymi

      Kerrostalossa on hauskaa.

    • Anonyymi

      Olen huomannut että monet ihmiset jotka asuvat esim kerrostalossa ei ymmärrä ettei ne muut asukkaat elä heidän elämäänsä. Voi olla eri työvuoroja työttömyyttä mitä tahansa. Joku menee kuudeksi joku tulee silloin kotiin toinen on ollut baarissa toinen nukkuu jne. Jokaisella on omansa ja kyllä elämisestä kuuluu ääniä enemmän tai vähemmän. Jos on lapsia niin ääniä on enemmän. Se on jotenkin outoa että äänet tulee yllätyksenä luulisi että loogisesti pystyisi ajattelemaan että jos päällä alla ja sivuilla on ihmisiä väistämättä kuulen jotain kopinoita muminaa yms.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe