Stereotypiat Kymenlaakson asukkaista

Anonyymi-ap

Hei!

Savolaisista, hämäläisistä, stadilaisista ja lähes kaikista suomalaisista on joku stereotypia, mutta Kymenlaakson asukkaista ei puhuta koskaan mitään. Millä nimellä heitä pitäisi edes kutsua? Kymeläiset? Kymiläiset? Itsellä on sieltä sukujuuria, mutta olen kasvanut Helsingissä ja tunnen oloni jotenkin juurettomaksi ja identiteettini olevan hukassa, kun tunnen tulevani unohdetusta maakunnasta. Oltuani tekemisissä Kymenlaakson asukkaisen kanssa, olen huomannut seuraavanlaisia lainalaisuuksia.

1. Kun kirjoitin identiteetistä ja juurettomuudesta, varmaan Kymenlaakson asukkaat tuhahtivat mielessään (tai ääneen) paheksuvasti. He eivät yleensä edes mieti tällaisia haihatteluja, tämä on stadilaisuudestani peräisin.
2. Siinä missä hämäläiset ovat hitaita, kymeläiset ovat nopeita ja hätäisiä. He kävelevät nopeasti, puhuvat nopeasti, tekävät työnsä nopeasti ja syövät nopeasti. He eivät jää odottelemaan hitaampia toispaikkalaisia.
3. He ovat asiallisia ja keskittyvät työhön. Heillä ei yleensä ole harrastuksia tai paljoa työn ulkopuolista elämää.
4. He ovat osittain jämähtäneet 80-luvulle. Esimerkiksi kasvisruokaa ei välttämättä ole lainkaan listalla heidän ravintoloissaan.
5. He eivät välitä estetiikasta. Esimerkiksi betoninen kuutio on heidän mielestään täydellisen hyvä rakennuksen malli.

Mitä muuta tulee mieleen ja oletteko samaa mieltä?

3

219

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Itse sanoisin maakunnan asukkaita ihan vain kymenlaaksolaisiksi. "Kymiläinen" viittaa entisen Kymin kunnan asukkaisiin, ja kymeläinen-sanaa en ole koskaan aiemmin kuullu.

   Olen kotoisin Haminasta, mutta tällä hetkellä asun muualla, ja olen asunut sekä suurissa kaupungeissa että pienissä kirkonkylissä. Etelä-Kymenlaakso tulee kuitenkin aina olemaan olennainen osa identiteettiäni. Rannikko ja maaseutu, historia ja luonto ovat minulle merkityksellisiä. Kirjoitan nyt vain omasta puolestani, mutta ehkäpä ainakin Haminan, ja miksei koko seudun, osalta identiteetissä voi nähdä jonkinlaista ristiriitaisuutta. Satama, valtatiet ja rautatie sekä varuskunta ja rajan läheisyys tuovat seudulle liikettä ja ihmisiä, mutta samaan aikaan elämme pikkukaupungin elämää ja helposti vähättelemme itseämme. Varmaan me olemme jotenkin maanläheisiä verrattuna joidenkin muiden maakuntien stereotypioihin, ottamatta kantaa onko tämä hyvä vai huono. Riippunee tilanteesta.

   Jossain määrin voin allekirjoittaa näkemyksistäsi tuon nopeuden. Olen aina tottunut kävelemään ripeästi ja ehkä myös syömään turhan nopeasti, ja olen herkästi kärsimätön joutuessani odottelemaan muita.

   Sen sijaan harrastusten puutetta tai estetiikasta välittämisen puutetta en allekirjoita ainakaan omalta osaltani. Tietysti se harmaa kuutiokin voi olla sisältä kuinka toimiva tahansa, mutta arvostan elinympäristössäni myös visuaalisia arvoja.

   Kymenlaaksolaisten stereotypian rakentamista vaikeuttaa maakunnan monipuolisuus. Hamina ja Kotka ovat merenrantakaupunkeja, kun taas Kouvola suuntautuu enemmän sisämaahan. Koko seudulta löytyy hyvin monenlaista ympäristöä ja elinkeinoelämää, joten sitä kaikkea voi olla vaikea pusertaa yhteen muottiin. Ehkä liikenne eri muodoissaan ja sen ympärille rakentuva infrastruktuuri voi olla yksi yhteinen tekijä.

  • Anonyymi

   Коувола eli Kouvola (vir. Sosiaalisten Kouvostokuntien liitto, Kouvostoliitto) on Suomen valtakunnassa äitimaan ylläpitämä neuvostokompleksi. Se on muodostanut Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien(1991) yhdessä Kaliningradin ja Tshernobylin kanssa Neuvostoliiton jälkeläisen, suuren ja mahtavan Kouvostoliiton.

   Kaupungin asukkaista 50% on alkoholisteja, 75% venäläisiä, 5% manneja, ja loput ihmisiä. Kouvola tunnetaan erityisesti, ja vain siitä, että se on Suomen työllistetyin kaupunki. Työsopimukset sidotaan yleensä heti syntymän jälkeen ja pieni kansalainen aloittaa loistokkaan työuransa noin kolmen kuukauden ikäisenä.

   Kouvolassa käytetään keskimäärin Suomen kaupungeista eniten betonia rakennuksiin . Tähän viitaten onkin perin kummallista, että Kouvolassa on käytetty vain kahta eri betonin sävyä (tummanharmaa ja vaaleanharmaa)

   • Anonyymi

    Nythän perus-Inkeroislainen vahtii yhä, kuka missäkin on syntynyt.
    Ihan näillä heinillä sivu-inksalainen loihe lausumaan mull seuraavaa.

    Kun avasit lärvisi kuulin heti, että olet pohojanmaalaisia.

    Sanompa vaan, että jos finska-etelän duunareista karsitaan
    "epäkymenlaaksolaiset" veronmaksajia olis paljon paljon vähemmän.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   35
   5336
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   329
   3204
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   1840
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   133
   1762
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   72
   1664
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   286
   1210
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   119
   1048
  8. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   843
  9. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   80
   834
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   81
   775
  Aihe