Uuden tutkimuksen 📑 mukaan hiilihydraatit yleisesti ottaen vähentävät diabeteskuolleisuutta. Tosin huonot lisäävät sitä jonkin verran, ja hyvät vähentävät runsaasti.
📑) Relationship Between Carbohydrate Intake (Quantity, Quality, and Time Eaten) and Mortality (Total, Cardiovascular, and Diabetes): Assessment of 2003–2014 National Health and Nutrition Examination Survey Participants. Hou et al. Diabetes Care 2022;45(12):3024–3031.
»The participants who consumed more high-quality carbohydrates throughout the day had lower all-cause mortality risk (hazard ratio [HR] 0.88; 95% CI 0.79–0.99), whereas more daily intake of low-quality carbohydrates was related to greater all-cause mortality risk (HR 1.13; 95% CI: 1.01–1.26). Among participants whose daily high- and low-quality carbohydrate intake were both below the median, the participants who consumed more high-quality carbohydrates at dinner had lower CVD (HR 0.70; 95% CI 0.52–0.93) and all-cause mortality (HR 0.82; 95% CI 0.70–0.97) risk; an isocaloric substitution of 1 serving low-quality carbohydrates intake at dinner with high-quality reduced the CVD and all-cause mortality risks by 25% and 19%. There was greater diabetes mortality among the participants who consumed more low-quality carbohydrates at dinner (HR 1.78; 95% CI 1.02–3.11), although their daily high-quality carbohydrate intake was above the median.»
Uusi tutkimus: hiilihydraatit vähentävät diabeteskuolleisuutta
5
444
Vastaukset
Kiitoksia, oli mielenkiintoinen. Itse tulkitsisin tuota siten, että hiukan hiilihydraattirajoitettu dieetti hyvillä hiilihydraateilla on myös ok. Harmi kun tiivistelmästä ei selvinnyt millainen rasvaprofiili oli. USAssahan se ei ole mahdottoman huono.
- Anonyymi
Tuon tutkimuksen mukaan päivittäin korkealaatuisia hiilihydraatteja syövillä oli pienempi kokonaiskuolleisuusriski, kun taas huonolaatuisten hiilihydraattien päivittäinen saanti liittyi suurempaan kaikista syistä johtuvaan kuolleisuusriskiin.
Ei siis diabeteskuolleisuus, vaan kuolleisuus kaikkiin kuolinsyihin. - Anonyymi
Ei ole olemassa mitään korkea- tai matala-arvoisia hiilihydraatteja. Keho tunnistaa ne kaikki sokeriksi, joka nostaa insuliinia, ja täten edesauttaa hitaasti mutta varmasti edistyvää insuliiniresistenssiä sekä sitä seuraavaa kakkostyypin diabetesta, sokeritautia.
Tutkitusti ei. Sen sijaan tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistenssiä ja insuliiniresistenssin syy on kehon oma rasva. Kakkostyyppiin auttaa pitkälti laihdutus.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2604596Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1323003Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit432776Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?751749Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061604Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281493- 551334
- 931245
- 471119
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2081116