Uuden tutkimuksen 📑 mukaan hiilihydraatit yleisesti ottaen vähentävät diabeteskuolleisuutta. Tosin huonot lisäävät sitä jonkin verran, ja hyvät vähentävät runsaasti.
📑) Relationship Between Carbohydrate Intake (Quantity, Quality, and Time Eaten) and Mortality (Total, Cardiovascular, and Diabetes): Assessment of 2003–2014 National Health and Nutrition Examination Survey Participants. Hou et al. Diabetes Care 2022;45(12):3024–3031.
»The participants who consumed more high-quality carbohydrates throughout the day had lower all-cause mortality risk (hazard ratio [HR] 0.88; 95% CI 0.79–0.99), whereas more daily intake of low-quality carbohydrates was related to greater all-cause mortality risk (HR 1.13; 95% CI: 1.01–1.26). Among participants whose daily high- and low-quality carbohydrate intake were both below the median, the participants who consumed more high-quality carbohydrates at dinner had lower CVD (HR 0.70; 95% CI 0.52–0.93) and all-cause mortality (HR 0.82; 95% CI 0.70–0.97) risk; an isocaloric substitution of 1 serving low-quality carbohydrates intake at dinner with high-quality reduced the CVD and all-cause mortality risks by 25% and 19%. There was greater diabetes mortality among the participants who consumed more low-quality carbohydrates at dinner (HR 1.78; 95% CI 1.02–3.11), although their daily high-quality carbohydrate intake was above the median.»
Uusi tutkimus: hiilihydraatit vähentävät diabeteskuolleisuutta
5
427
Vastaukset
Kiitoksia, oli mielenkiintoinen. Itse tulkitsisin tuota siten, että hiukan hiilihydraattirajoitettu dieetti hyvillä hiilihydraateilla on myös ok. Harmi kun tiivistelmästä ei selvinnyt millainen rasvaprofiili oli. USAssahan se ei ole mahdottoman huono.
- Anonyymi
Tuon tutkimuksen mukaan päivittäin korkealaatuisia hiilihydraatteja syövillä oli pienempi kokonaiskuolleisuusriski, kun taas huonolaatuisten hiilihydraattien päivittäinen saanti liittyi suurempaan kaikista syistä johtuvaan kuolleisuusriskiin.
Ei siis diabeteskuolleisuus, vaan kuolleisuus kaikkiin kuolinsyihin. - Anonyymi
Ei ole olemassa mitään korkea- tai matala-arvoisia hiilihydraatteja. Keho tunnistaa ne kaikki sokeriksi, joka nostaa insuliinia, ja täten edesauttaa hitaasti mutta varmasti edistyvää insuliiniresistenssiä sekä sitä seuraavaa kakkostyypin diabetesta, sokeritautia.
Tutkitusti ei. Sen sijaan tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistenssiä ja insuliiniresistenssin syy on kehon oma rasva. Kakkostyyppiin auttaa pitkälti laihdutus.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä18811688- 298174
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.586136Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1715076- 384842
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai464442Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1104337- 1163799
- 803310
- 481811