Avaamattomat pullot ja tölkit 1980-luvulta

Anonyymi-ap

Keräilen pulloja ja tölkkejä 1980- ja 90-luvulta pääosin avaamattomia. Mietin että keräileekö kukaan muu enään näitä ja jos joku haluaa luopua niin voisin ostaa avaamattomia.

10

262

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Avaamattomat pullot ellei alkoholia tarpeeksi sisällä halkeaa pakkasessa, jos talo jää kylmilleen esim. kuoleman takia, niin pakkanen voi silloin särkeä nestettä sisältäviä pulloja. Vahvat alkoholia sisältävät pullot säilyvät tietenkin paremmin, mutta jäätä syntyy viinapulloonkin, kun on tarpeeksi kylmää.
   Ei liene suurta arvoa esim. vanhalla kaljalla, mutta hyvä kuntoiset pullot, joissa korkki mukana, niin niiden keräily arvo nousee tulevaisuudessa, kun tulee uusia keräilijöitä, jotka näistä kiinostuneita.
   Esim. vanhat kaljapullot kertovat omasta ajastaan, jolloin olivat kansan käytössä ja ovat siksi mielenkiintoisia tarkasteltavia jälki käteen, kun niiden etiketeistä löytyy erilaista tietoa sen ajan meiningistä ja itse lasipullossa voi olla omat merkinnät.
   Muovipulloja jostain syystä ei tunnu kukaan keräävän? Esim. onko kellään tätä "harvinaisuutta" 1,25 litran muovinen Karhu olutpullo vuodelta 2008? Ei ollut kauaa markkinoilla, itselläni on yksi talletettuna varastossa.
   Avaamattomista puheen ollen löytyy 2 Suomi 100 Koskenkorva pulloa 2017, jotka kääritty paperiin, kuuluu itse pulloon kääre. Esteettisesti mielestäni ruman ja huonon näköisiä tekeleitä, kun ovat ryppyisen kääreen sisällä, ei näe itse pullon etikettiä. Täysinäisiä olutpulloja, ei kovin vanhoja, löytyy myös esim. juuri vuodelta 2017 juhlaoluita Suomi 100 teemaan, pelkään, että jos jäätyvät ja menevät rikki, niin paikat sotkeutuu ja tietenkin itse pullot täysin arvottomia sitten. Itselleni se arvo on siinä, että voi esim. vanhaa pulloa tarkastella jälkikäteen ja sen avulla päästä hituisen siihen aikaan, kun tämä oli käytössä. Esineessä aika on pysähtynyt, kuten valokuvassakin ja tässä on oma viehätys näiden tarkasteluun.

   • Anonyymi

    Moi. Hyvää pohdintaa. Itse syntynyt vasta 2000-luvun alussa joten en voi muistella itse noiden pullojen aikaa, mutta muistan nuo litran karhupullot. Ostin tässä lähiaikoina avaamattomia tölkkejä vajaa parikymmentä, jotka olivat tosin kohtuu heikkokuntoisia. Lasipulloja avaamattomia taitaa olla kymmenen, joista vanhin jostain 1970-luvulta. Onko tuo karhupullo siis avaamaton? Entä ne kaljat mitkä mainitsit mikä niistä on vanhin?


  • Anonyymi

   Vanhin avaamaton kaljapullo, parasta ennen 2012. 20kpl oli avaamattomia k.pulloja yhdessä kaapissa, 2012-2018 suunilleen vuosiluvut parasta ennen. Lisäksi jossain 4 avaamatonta Juhlaolut pulloa Suomi 100 vuotta liittyen.
   Se Karhu muovipullo on tyhjä 1,25 litraa, vuodelta 2008, kuva tästä löytyy netistä. Ei pidä sekoittaa tätä siihen litran lasiseen Karhu olutpulloon. Näitä isoja yhden litran lasisia olutpulloja oli kaupoissa joskus noin 20 vuotta sitten. Keräsin silloin viimesinä vuosina, kun näitä pulloja oli hyllyllä 5 erilaista muistoksi, Karhu, LapinKulta 2 erilaista, Legenda, Sandells. Ovat tyhjiä, hienoja pulloja, ei moni niitä varmaankaan säilyttänyt muistoina, olivat palautus pulloja. Tyhjiä lasi kaljapulloja on erilaisia noin reilun 20 vuoden ajalta harvakseltaan kerätty. LapinKultaa, Karhua, Olvia, Legendaa, Karjalaa, ja jotain muuta mm. sellainenkin merkki oli kuin Urho, lasipullossa, ei tätäkään ollut kovin kauaa muistaakseni markkinoilla. Sitten on näitä Jouluolut pulloja ja hajanaisesti muita, joita ei edes muista. Vanhin tyhjä olut pullo on jostain 1950 luvulta kaiketi, etiketissä lukee Ounas Olutta, vihreä lasipullo.
   Kaljapullo malli muuttui joitakin vuosia sitten eli ei ole enää niitä ruskeita näkynyt kaupoissa.
   Antaisin sellaisen neuvon nuorelle keräilijälle, että kannattaa sitä arjen historiaa eli tätä aikaa tallettaa, jos vain mahdollista. Ehkä tuntuu hölmöltä uutta pulloa tai muuta vastaavaa laittaa talteen, mutta vuodet lopulta kuluvat nopeasti ja voi olla vanhana harmissaan, jos ei sitä omaa arjen historiaa ole tallettanut. Sitten viellä se asia, että ei mieli muutu elämän temmellyksessä ja hävitä, hukkaa mitä on tallettanut, kerännyt. Moni innostuu nuorena jostain, mutta sitten kiinnostus lopahtaa ja voi olla, että taas vanhana saa harmitella, että hävitti jotain tai jätti kesken asian.
   Pullot kannattaa säilyttää ainakin suoralta, voimakkaalta auringon valolta suojattuna ja tietysti kuivassa paikassa, valo haalistaa etiketit. Jos laittaa pulloja kylmään vinttiin, niin kannattaa kietoa paperia ympäri ja pahvilaatikkoon, niin ne säilyvät pitkälle tulevaisuuteen paremmin ja ehkä joku toinen, jos ei itse löytää ne joskus ja jos ymmärtää, niin on niistä mielissään, kun katselee mennyttä aikaa kun maailmassa oli paljon outoja ongelmia, kuten nyt on.

   • Anonyymi

    Jos löytyy 2012-15 avaamatonta lapin kulta pulloa niin sellaisen voisin ostaa, koska niitä ei ilmeisesti pulloissa enään saa mistään. Muistan lapsena niitä kaupassa katsoneeni mutta nyt iän riittäessä ei niitä löydy mistään. Olen myös alkanut keräämään joitakin tämän hetken pulloja ja olen kahdesta alkosta ostanut kaikki viimeiset ruskeat lonkeropullot joita minulla on nyt viisi. Vanhanmallisia kierrekorkkejakin löytyy n. 20 koska leikittiin niillä ala-asteella aina sadepäivinä puroissa jotain rallia.


  • Anonyymi

   1Kpl Lapin Kulta 5,2 %. Parasta ennen 7.2.2014. Täysi pullo, ostettu joskus Alkosta. Mutta, mutta tarkoitukseni ei ole myydä tätä, koska ensinnäkin todellinen arvo on alhainen ja toiseksi ostajan ei kannata maksaa niin paljon, että möisin, kolmanneksi alkoholin myyminen tässä tapauksessa on lain vastaista eli pimeästi pitäisi myydä, jotta ei POLIISI saisi tietoa ja pääsisi rankaisemaan.
   On myös 2kpl Lapin Kulta LUOMU Jouluolut pulloa täysinäistä, toinen harvinainen neliskanttinen, kummassakin sama päiväys, 24.3.13.
   2 neliskanttista täyttä Lapin Kulta. ARTIC MALT pils 4,6 % keltainen etiketti 9.9.13 ja ruskea etiketti Dark lager 4,6 % 31.1.14.
   Tuli joskus ostettua nämä edelliset pullot siksi koska olivat niin erikoisen muotoisia ja arvasi, että suuria keräily harvinaisuuksia tulevaisuudessa ja nythän on tämä silloinen tuleva aika parhaillaan menossa.
   Olut itsessään pilaantuu pullossa eli se ei säily hyvänä ja tämän vuoksi on juomana kelvotonta.

   • Anonyymi

    Juu, ymmärrettävää. Alkoholipitoisia keräilypulloja/tölkkejä minulla taitaa olla täysiä vain kuusi. Viisi on kaljatölkkejä 80/90-luvun taitteesta ja pullo on 1999 huonoksi mennyt punainen linda pullo joka oli jäänyt ullakonnurkkaan joskus. Vanhat etiketit on kyllä paljon hienompia kuin nykyaikaiset, vaikkakin välillä rujon näköisiä niin niihin on sentään nähty vaivaa. Nykyään kaikki on minimalistista eikä pullon väritys tai kuvat kerro mitään sisällöstä.


  • Anonyymi

   Presidentin juhla olut pullo löytyy korkin kanssa. Ilman sisältöä ihan itse nautin linnassa v1997

   • Anonyymi

    No se onkin jo aika harvinainen muistopullo ja vielä linnassa ryypätty. On sitä täälläkin käynyt linnakundeja ja muistona kaljapulloja kokoelmissa heiltä muutama. Yksi pullo on sellaiselta henkilöltä, joka sai kutsun presidentin linnaan, tosin pullo ei liity tähän tapaukseen. Sitten on myös pullo, joka saatu varsinaiselta linnakundilta, nyt tiettävästi vapaalla jalalla. Omia linna kokemuksia ei ole ja se vankilapäiväkirjakin on jäänyt tämän vuoksi kirjoittamatta, en sitä niin kauhiasti sure.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No se onkin jo aika harvinainen muistopullo ja vielä linnassa ryypätty. On sitä täälläkin käynyt linnakundeja ja muistona kaljapulloja kokoelmissa heiltä muutama. Yksi pullo on sellaiselta henkilöltä, joka sai kutsun presidentin linnaan, tosin pullo ei liity tähän tapaukseen. Sitten on myös pullo, joka saatu varsinaiselta linnakundilta, nyt tiettävästi vapaalla jalalla. Omia linna kokemuksia ei ole ja se vankilapäiväkirjakin on jäänyt tämän vuoksi kirjoittamatta, en sitä niin kauhiasti sure.

    Onko mahdollisesti avaamattomia?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko mahdollisesti avaamattomia?

    Kaikki linnakundien pullot ovat ilmaa täynnä eli ryypätty hartaudella tyhjäksi, kuten asian mukaisesti kuuluukin olla.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   446
   3163
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   370
   1737
  3. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   22
   979
  4. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   34
   976
  5. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   75
   953
  6. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   51
   875
  7. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   51
   782
  8. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   759
  9. Minkä takia sä nainen vihaat mua

   Myönnän tehneeni väärin kun en ole ottanut asiaa heti pöydälle. Katuva mies.
   Ikävä
   56
   752
  Aihe