Avaamattomat pullot ja tölkit 1980-luvulta

Anonyymi-ap

Keräilen pulloja ja tölkkejä 1980- ja 90-luvulta pääosin avaamattomia. Mietin että keräileekö kukaan muu enään näitä ja jos joku haluaa luopua niin voisin ostaa avaamattomia.

14

751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Avaamattomat pullot ellei alkoholia tarpeeksi sisällä halkeaa pakkasessa, jos talo jää kylmilleen esim. kuoleman takia, niin pakkanen voi silloin särkeä nestettä sisältäviä pulloja. Vahvat alkoholia sisältävät pullot säilyvät tietenkin paremmin, mutta jäätä syntyy viinapulloonkin, kun on tarpeeksi kylmää.
      Ei liene suurta arvoa esim. vanhalla kaljalla, mutta hyvä kuntoiset pullot, joissa korkki mukana, niin niiden keräily arvo nousee tulevaisuudessa, kun tulee uusia keräilijöitä, jotka näistä kiinostuneita.
      Esim. vanhat kaljapullot kertovat omasta ajastaan, jolloin olivat kansan käytössä ja ovat siksi mielenkiintoisia tarkasteltavia jälki käteen, kun niiden etiketeistä löytyy erilaista tietoa sen ajan meiningistä ja itse lasipullossa voi olla omat merkinnät.
      Muovipulloja jostain syystä ei tunnu kukaan keräävän? Esim. onko kellään tätä "harvinaisuutta" 1,25 litran muovinen Karhu olutpullo vuodelta 2008? Ei ollut kauaa markkinoilla, itselläni on yksi talletettuna varastossa.
      Avaamattomista puheen ollen löytyy 2 Suomi 100 Koskenkorva pulloa 2017, jotka kääritty paperiin, kuuluu itse pulloon kääre. Esteettisesti mielestäni ruman ja huonon näköisiä tekeleitä, kun ovat ryppyisen kääreen sisällä, ei näe itse pullon etikettiä. Täysinäisiä olutpulloja, ei kovin vanhoja, löytyy myös esim. juuri vuodelta 2017 juhlaoluita Suomi 100 teemaan, pelkään, että jos jäätyvät ja menevät rikki, niin paikat sotkeutuu ja tietenkin itse pullot täysin arvottomia sitten. Itselleni se arvo on siinä, että voi esim. vanhaa pulloa tarkastella jälkikäteen ja sen avulla päästä hituisen siihen aikaan, kun tämä oli käytössä. Esineessä aika on pysähtynyt, kuten valokuvassakin ja tässä on oma viehätys näiden tarkasteluun.

      • Anonyymi

        Moi. Hyvää pohdintaa. Itse syntynyt vasta 2000-luvun alussa joten en voi muistella itse noiden pullojen aikaa, mutta muistan nuo litran karhupullot. Ostin tässä lähiaikoina avaamattomia tölkkejä vajaa parikymmentä, jotka olivat tosin kohtuu heikkokuntoisia. Lasipulloja avaamattomia taitaa olla kymmenen, joista vanhin jostain 1970-luvulta. Onko tuo karhupullo siis avaamaton? Entä ne kaljat mitkä mainitsit mikä niistä on vanhin?


    • Anonyymi

      Vanhin avaamaton kaljapullo, parasta ennen 2012. 20kpl oli avaamattomia k.pulloja yhdessä kaapissa, 2012-2018 suunilleen vuosiluvut parasta ennen. Lisäksi jossain 4 avaamatonta Juhlaolut pulloa Suomi 100 vuotta liittyen.
      Se Karhu muovipullo on tyhjä 1,25 litraa, vuodelta 2008, kuva tästä löytyy netistä. Ei pidä sekoittaa tätä siihen litran lasiseen Karhu olutpulloon. Näitä isoja yhden litran lasisia olutpulloja oli kaupoissa joskus noin 20 vuotta sitten. Keräsin silloin viimesinä vuosina, kun näitä pulloja oli hyllyllä 5 erilaista muistoksi, Karhu, LapinKulta 2 erilaista, Legenda, Sandells. Ovat tyhjiä, hienoja pulloja, ei moni niitä varmaankaan säilyttänyt muistoina, olivat palautus pulloja. Tyhjiä lasi kaljapulloja on erilaisia noin reilun 20 vuoden ajalta harvakseltaan kerätty. LapinKultaa, Karhua, Olvia, Legendaa, Karjalaa, ja jotain muuta mm. sellainenkin merkki oli kuin Urho, lasipullossa, ei tätäkään ollut kovin kauaa muistaakseni markkinoilla. Sitten on näitä Jouluolut pulloja ja hajanaisesti muita, joita ei edes muista. Vanhin tyhjä olut pullo on jostain 1950 luvulta kaiketi, etiketissä lukee Ounas Olutta, vihreä lasipullo.
      Kaljapullo malli muuttui joitakin vuosia sitten eli ei ole enää niitä ruskeita näkynyt kaupoissa.
      Antaisin sellaisen neuvon nuorelle keräilijälle, että kannattaa sitä arjen historiaa eli tätä aikaa tallettaa, jos vain mahdollista. Ehkä tuntuu hölmöltä uutta pulloa tai muuta vastaavaa laittaa talteen, mutta vuodet lopulta kuluvat nopeasti ja voi olla vanhana harmissaan, jos ei sitä omaa arjen historiaa ole tallettanut. Sitten viellä se asia, että ei mieli muutu elämän temmellyksessä ja hävitä, hukkaa mitä on tallettanut, kerännyt. Moni innostuu nuorena jostain, mutta sitten kiinnostus lopahtaa ja voi olla, että taas vanhana saa harmitella, että hävitti jotain tai jätti kesken asian.
      Pullot kannattaa säilyttää ainakin suoralta, voimakkaalta auringon valolta suojattuna ja tietysti kuivassa paikassa, valo haalistaa etiketit. Jos laittaa pulloja kylmään vinttiin, niin kannattaa kietoa paperia ympäri ja pahvilaatikkoon, niin ne säilyvät pitkälle tulevaisuuteen paremmin ja ehkä joku toinen, jos ei itse löytää ne joskus ja jos ymmärtää, niin on niistä mielissään, kun katselee mennyttä aikaa kun maailmassa oli paljon outoja ongelmia, kuten nyt on.

      • Anonyymi

        Jos löytyy 2012-15 avaamatonta lapin kulta pulloa niin sellaisen voisin ostaa, koska niitä ei ilmeisesti pulloissa enään saa mistään. Muistan lapsena niitä kaupassa katsoneeni mutta nyt iän riittäessä ei niitä löydy mistään. Olen myös alkanut keräämään joitakin tämän hetken pulloja ja olen kahdesta alkosta ostanut kaikki viimeiset ruskeat lonkeropullot joita minulla on nyt viisi. Vanhanmallisia kierrekorkkejakin löytyy n. 20 koska leikittiin niillä ala-asteella aina sadepäivinä puroissa jotain rallia.


    • Anonyymi

      1Kpl Lapin Kulta 5,2 %. Parasta ennen 7.2.2014. Täysi pullo, ostettu joskus Alkosta. Mutta, mutta tarkoitukseni ei ole myydä tätä, koska ensinnäkin todellinen arvo on alhainen ja toiseksi ostajan ei kannata maksaa niin paljon, että möisin, kolmanneksi alkoholin myyminen tässä tapauksessa on lain vastaista eli pimeästi pitäisi myydä, jotta ei POLIISI saisi tietoa ja pääsisi rankaisemaan.
      On myös 2kpl Lapin Kulta LUOMU Jouluolut pulloa täysinäistä, toinen harvinainen neliskanttinen, kummassakin sama päiväys, 24.3.13.
      2 neliskanttista täyttä Lapin Kulta. ARTIC MALT pils 4,6 % keltainen etiketti 9.9.13 ja ruskea etiketti Dark lager 4,6 % 31.1.14.
      Tuli joskus ostettua nämä edelliset pullot siksi koska olivat niin erikoisen muotoisia ja arvasi, että suuria keräily harvinaisuuksia tulevaisuudessa ja nythän on tämä silloinen tuleva aika parhaillaan menossa.
      Olut itsessään pilaantuu pullossa eli se ei säily hyvänä ja tämän vuoksi on juomana kelvotonta.

      • Anonyymi

        Juu, ymmärrettävää. Alkoholipitoisia keräilypulloja/tölkkejä minulla taitaa olla täysiä vain kuusi. Viisi on kaljatölkkejä 80/90-luvun taitteesta ja pullo on 1999 huonoksi mennyt punainen linda pullo joka oli jäänyt ullakonnurkkaan joskus. Vanhat etiketit on kyllä paljon hienompia kuin nykyaikaiset, vaikkakin välillä rujon näköisiä niin niihin on sentään nähty vaivaa. Nykyään kaikki on minimalistista eikä pullon väritys tai kuvat kerro mitään sisällöstä.


    • Anonyymi

      Presidentin juhla olut pullo löytyy korkin kanssa. Ilman sisältöä ihan itse nautin linnassa v1997

      • Anonyymi

        No se onkin jo aika harvinainen muistopullo ja vielä linnassa ryypätty. On sitä täälläkin käynyt linnakundeja ja muistona kaljapulloja kokoelmissa heiltä muutama. Yksi pullo on sellaiselta henkilöltä, joka sai kutsun presidentin linnaan, tosin pullo ei liity tähän tapaukseen. Sitten on myös pullo, joka saatu varsinaiselta linnakundilta, nyt tiettävästi vapaalla jalalla. Omia linna kokemuksia ei ole ja se vankilapäiväkirjakin on jäänyt tämän vuoksi kirjoittamatta, en sitä niin kauhiasti sure.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No se onkin jo aika harvinainen muistopullo ja vielä linnassa ryypätty. On sitä täälläkin käynyt linnakundeja ja muistona kaljapulloja kokoelmissa heiltä muutama. Yksi pullo on sellaiselta henkilöltä, joka sai kutsun presidentin linnaan, tosin pullo ei liity tähän tapaukseen. Sitten on myös pullo, joka saatu varsinaiselta linnakundilta, nyt tiettävästi vapaalla jalalla. Omia linna kokemuksia ei ole ja se vankilapäiväkirjakin on jäänyt tämän vuoksi kirjoittamatta, en sitä niin kauhiasti sure.

        Onko mahdollisesti avaamattomia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko mahdollisesti avaamattomia?

        Kaikki linnakundien pullot ovat ilmaa täynnä eli ryypätty hartaudella tyhjäksi, kuten asian mukaisesti kuuluukin olla.


    • Vieläkö keräilet? Mummon jäämistöstä löytyi muutama cccp aikainen avaamaton likööripullo, tuotu 70-80 luvulla leningradista ja kanarialta.

      • Anonyymi

        Kyllä keräilen. Mihin voin ottaa yhteyttä?


    • Moi, multa löytyy jostain vuosien 1995-97 väliltä karhu III pullossa korkkaamattomana

      • Anonyymi

        Moi. Keräilen kyllä. Mihin voin laittaa viestiä?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe