Menikö Heinolassa lapsen etu mausoleumien mukana?

Anonyymi-ap

Itä-Hämeestä saimme lukea kaupunginvaltuutetun hyvän kirjoituksen, jossa hän perää sitä, milloin tulisi aika, jolloin Heinolassa voitaisiiin lapsiin ja nuoriin panostaa oikesti. Taisaalla toinen valtuutettu kertoo huolensa lasten ja nuornykyisen PHhykyn las ja nuorten psykiatristen palveluiden riittämättömyydesta ja pitkistä hoitoonpääsy jonoista.

Esitetyt huolet ovat varmasti aiheellisia. Toinen valtuutettu näkee tärkeäksi peruspalveluiden, esiopetuksen ja koulun, mahdollisuuden toimia pienissä turvallisissa yksiköissä ja ryhmissä sekä panostamisen riittävään ja ammattitaitoiseen henkilöstöön. Toinen pohtii yhteisön mahdollisuuksia toimia aktiivisemmin tukea tarvitsevien auttamiseksi. Tässäkin kumpikin on oikealla asialla.

Kumpikaan ei kuitenkaan tuo esiin sitä, että olivat mukana tekemässä päätöksiä kaupungin talouden rapauttaneista lasten ja nuorten palveluiden suuriin yksiköihin keskittämisistä. He halusivat panostaa seiniin mieluummin kuin toimintaan. Kaupunginjohtajan viimehetkellä esittämää hätähuutoa taloudellisemman tilaratkaisun löytämiselle naureskeltiin. Näkyvissä olleen oppilasmäärän pieneneminen uskottiin saatavan nousuun uusien koulujen houkutellessa kaupunkiin riittävästi uusia asukkaita. Pakkomielteinen usko ja siitä seurannut panostaminen väestön kasvulla kaupungin ongelmien ratkaisuun sokeutti. Ainoa -ilmeisesti ylempää - toisen viisauden saanut valtuutettu naulittiin melkein ristille.

Tiedän kyllä, että jotkut koulurakennukset oli päästetty purkukuntoon ja purettu ja paljon oppilaita oli väliaikaisissa tiloissa, jotka nekin maksoivat vuokrina maltaita. Kuitenkin uskon virkahenkilöiden esityksen modulikouluratkaisusta tehdyn sekä talouden että oppilasmäärän realiteetit huomioon ottaen. Viranhaltijoiden pitkästi perustellut esitykset palveluverkosta valtuutetut jyräsivät nurin perusteilla, joita ei voi lukea asiakirjoista ( esityslistat ja pöytäkirjat ).

Huomenna valtuuston kokouksessa aletaan niittää sitä, mitä valtuusto varsin yksimielisesti kylvi: lasten ja nuorten palveluiden pienten yksiköiden teurastus alkaa. Alkaa taluden raakoihin realiteetteihin perustuen, kun kaupunki on hävittänyt investoinneillaan liikkumavaran toimintojen kehittämiseen. Ehkä on muistettava, että jatkossa kyllä toimintoja on kuitenkin edelleen kehitettävä - niitä supistamalla! Jyrängön päiväkoti ei tule olemaan viimeinen uhri aiempien epärealististen päätösten alttarille.

Valtuutettu kysyi mielipidekirjoituksessaan, milloin lasten ja nuorten palveluihin panostetaan oikeasti. Heinola on panostanut; jopa yli varojensa. Ikävä kyllä ei oikein vaan väärin.

6

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Järkyttävän suuret kulut tämä rouva ...den sai toiminta aikanaan veronmaksajien maksettavaksi. Vielä näköjään "puolueeton " Itä- Häme lehti julkaisee hänen jorinoitaan.

      • Anonyymi

        Esitetyt huolet ovat varmasti aiheellisia.


    • Anonyymi

      Järkyttävän suuret kulut

    • Anonyymi

      Heinola on panostanut; jopa yli varojensa

      • Anonyymi

        Esitetyt huolet ovat varmasti aiheellisia. Toinen valtuutettu näkee tärkeäksi peruspalveluiden, esiopetuksen ja koulun, mahdollisuuden toimia pienissä turvallisissa yksiköissä ja ryhmissä sekä panostamisen riittävään ja ammattitaitoiseen henkilöstöön. Toinen pohtii yhteisön mahdollisuuksia toimia aktiivisemmin tukea tarvitsevien auttamiseksi. Tässäkin kumpikin on oikealla asialla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      150
      2259
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      94
      1723
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      87
      1424
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      96
      1394
    5. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1382
    6. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      146
      1313
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      949
    8. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      113
      939
    9. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      923
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      36
      872
    Aihe