Taloyhtiö ostaa energiaremontin ilman kilpailutusta

Anonyymi-ap

Alla tarinaa taloyhtiön energiaremontista ja muutama kysymys asiasta.
--

1 Taloyhtiön ylimääräinen yhtiökokous
-
Taloyhtiön hallitukselta tulee asukkaille täysin yllättäen kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen (2022 lopussa), jonka sisältönä on mm. "PÄÄTETÄÄN REMONTISTA". Kyseessä on yli _puolen miljoonan_ euron energiaremontti. Asiasta ei ole tiedotettu mitenkään taloyhtiön asukkaita aikaisemmin.

Kokouksessa on mukana pk-yrityksen myyjä, joka kertoilee "kuinka tulee säästöjä" (kaukolämpöä kuluu vähemmän) ja kuinka yritys tekee ko. remontin.

Pari kolme asukasta kyselee, että onko asiaa kilpailutettu (tai edes mietitty vaihtoehtoisia tapoja remontille)? Hallituksen mukaan kyseessä on "paras" ratkaisu ja toista "järkevää" tarjousta ei ole (jokin 2 yritys on kuulemma tarjonnut samaa remonttia, mutta tarjousta ei kuulemma saa kukaan asukas nähdä).

Huom. taloyhtiön hallituksen jäsen toteaa jälkikäteen: "Kukaan_ei oikein myy Suomessa vastaavaa energiaremonttia ja muita tarjouksia ei ole oikein saatu".

Asukkaille kerrotaan myös ARA-avustuksesta, ja kuinka ARA tekee remontista lähes "ilmaisen". Ja energiakulutusken laskulla kenenkään ei tarvitse maksaa ylimääräistä. Ongelma vain, että ARA-avustuksen summat on käytetty (joulukuu 2022) ja 2023 vuoden sisällöstä ei ole tietoa.

-> Kukaan ei vastusta remonttia yhtiökokouksessa, kun on ARA-avustus ja "ei tule kuluja asukkaille".
--

2. Remontin hinnan selvitystä
-
Eräs taloyhtiön asukas selvittää aikansa kuluksi asiaa ja saa karkean arvion lähes 100 000 - 150 000 euroa halvemmasta vastaavasta remontista taloyhtiölle (tarkka summa saataisiin, jos uusi yhtiö antaisi tarkat arvot energiamääristä, taloyhtiön kulutuksesta ym). Käytännössä ARA-avustuksella ei olisi enää mitään merkitystä ja kyseessä olisi ISO suomalainen yritys, tuotteet ja vastaavat energiasäästöt.

Kun asiasta kerrotaan isännöitsijälle tämä toteaa vihaisena: "Yksikään yksittäinen asukas ei saa kysellä remonttien hintoja taloyhtiölle!" & "ASIA ON PÄÄTETTY!"
--

3 Avoimia kysymyksiä

- Onko taloyhtiön hallituksella mitään vastuuta, jos/kun remontin kilpailutusta ei tehdä ja asiasta vaietaan yhtiökokouksessa, esim, Kiinteistöliitolla on ohje vastaavista remonteista ja 3-5 tarjouksen pyytämisestä?

- Onko yhtiökokouksen päätöksen jälkeen yhdelläkään asukkaalla mitään keinoa estää remontin eteenpäin menoa? (asukkaiden päätös on tehty väärillä? tiedoilla).

- Kaikki taloyhtiön asukkaat eivät tiedä, että on olemassa selvästi halvempi + täysin toimiva tarjous energiaremontista suomalaiselta ja paikalliselta yhtiöltä. Voidaanko uutta tarjousta esitellä asukkaille (ilman taloyhtiön hallitusta ja isännöitsijää) ?

- Isännöitsijän / taloyhtiön hallituksen toiminta vaikuttaa siltä, että nämä haluavat mahdollisimman korkean hinnan remontista (on pieni isännöitsijätoimisto ja hallituksessa eläkeläisiä). Jos esim. isännöitsijällä on ns. hankintasopimus -> saa esim. korvauksen remontin hankinnasta ~2-4% kokonaishinnasta niin voidaanko tätä selvittää jotenkin?

- Jos/kun remontista tulee ylimääräisiä kuluja asukkaille ts. ei saada mainostettuja energiasäästöjä ja/tai ARA-avustusta niin kuka vastaa tästä (taloyhtiön hallitus vai asukkaat, jotka hyväksyivät remontin väärillä tiedoilla)?
--

6

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Isännöitsijän saa vaihtaa jos on epäpätevä. Asian voi kai riitauttaa tai jäädyttää kunnes on selvillä yleinen hyväksyntä. Mikä mahtaa olla se % määrä joka tarvitaan osakkailta hyväksyntää, jotta päätös voidaan tehdä. Hallitus ei kai päätä tollasia vaan se on osakkaiden päätöksen takana.

      • Anonyymi

        ..ja voi kai siitä tehdä poliisille tutkintapyynnön jos se on omituinen juttu jossa oikeuksia rikotaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ..ja voi kai siitä tehdä poliisille tutkintapyynnön jos se on omituinen juttu jossa oikeuksia rikotaan.

        Voi tehdä mutta poliisi ei ala tutkia tällaista juttua.


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        💋 ­­­N­­­y­­­m­f­­o­m­­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17667717L

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Osakas se on hallituksen jäsenkin, että jos osallistujien äänistä yli puolet sanoi kyllä, remontti toteutuu, mutta oliko yhtiökokous kutsuttu koolle siten, että saavat edes oikeudet hakea lainaakaan.

      Yhtiöjärjestyksestä näkee tuon. Noin isoon remonttiin saattaa oletus olla määräenemmistö.

      Ihan hyvä se on jos remontteja tehdään.

    • Anonyymi

      Yhtiökokous päättää asian annetuilla tiedoilla. Jos tuntuu, että tarpeeksi tietoa ei ole niin yhtiökokous velvoittaa hallituksen hankkimaan puuttuvat tiedot.
      Jos taas yhtiökokous on saanut tietoja jotka myöhemmin osoittautuvat virheellisiksi niin 1/10 osakkeista voi kutsua myös ylimääräisen yhtiökokouksen ja laittaa stopin asialle ja laittaa esityslistalle myös hallituksen vaihdon.
      Jos isännöitsijä ottaa tuttuun tapaansa provikat yhtiöltä niin ne näkyy viimeistään seuraavan vuoden tilinpäätöksessä. Tosin isännöitsijä ottaa myös toimittajalta kynnysrahat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe