Ubuntu puhelimen käyttiksenä

Anonyymi-ap

Muutama aika takaperin puhuttiin kovasti Ubuntupohjaisesta kännykästä joka piti olla tulollaan tuotapikaa. Kaatui kai rahoitukseen tms.
Onko uusia suunnitelmia asian suhteen?
Ubuntupuhelin olisi laite jonka ostaisin heti näitten vakoilevien ja turvattomien nykyidioottien sijaan.

14

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä ole. Moiselle järjestelmälle kun ei ole riittävästi käyttäjiä.

      • Anonyymi

        Ihmiset on harvinaisen tyhmiä. Sen huomaa kun katsoo millaiset massat vannoo Googlen, Facebookin ja Microsoftin kaltaisten huijarien autuaaksi tekevään voimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiset on harvinaisen tyhmiä. Sen huomaa kun katsoo millaiset massat vannoo Googlen, Facebookin ja Microsoftin kaltaisten huijarien autuaaksi tekevään voimaan.

        Ei vaan viisaita. Miksi kukaan ryhtyisi käyttämään järjestelmää johon ei saa sovelluksia? Siksi Windows Phone ja Jolla puhelimet hävisi markkinoilta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vaan viisaita. Miksi kukaan ryhtyisi käyttämään järjestelmää johon ei saa sovelluksia? Siksi Windows Phone ja Jolla puhelimet hävisi markkinoilta

        Jolla on toki olemassa, ja myy vanhoja puhelimia 400-500e hintaan linuksella. Ja joku satasenkin Nokia, mutta siihen ei luultavasti saa järkevöö linusta, monestakaan syystä (Ubuntu Touch saitti näyttää mitkä tuettu).

        Windows lie myös liian tehosyöppö puhelimeksi, ja kitä on jäljellä, on niiden bökkersit, joiden tehot jne. heikot tai ne maksaa liikaa, vaikka osaan tosin kuulema saa androdin ja ehkä jopa linuksen.

        Linux-puhelinten suhteen voi katsoa Volla Phone Pro:ta (jossa vapapa android ja muutta halutessa, tai vain linux, ja ehkä muutakin joskus), ja PinePhone Pro, mutta ne on noin 450e tällä hetkellä ja sen verran uusia, että eivät vielä ole valmiita (Ubuntu touch tuki). 150e maksaa yhtä hyvä Android, joka tukee androdia 100%, ja kamera paljonkin parempi kokonaisuudessaan. Mutta yksityisyttä oletetttavasti saa noin jonkin verran enemmän, mutta sun mobiili ja sijanti kyllä tulee tunnetuksi noinkin, vaikka tosin IP on ensi sijassa sun palveluntarjoaja, mutta 5G tuo sen omaan kotiin.


    • Anonyymi

      Useampi vuosi sitten tätä yritettiin tuoda puhelimiin, mutta tämä jäi kokeiluasteelle ja jokuseen tuotettuun demolaitteeseen. Valmistajat eivät olleet kiinnostuneita. Samoilla asioilla oli myös Mozilla, tarkoituksenaan luoda oma alusta puhelimiin. Tämäkin kuivui kokoon. Eikä aina edes isolla ohjelmistotalolla mene putkeen puhelinpuolella. Tämän sai myös Microsoft kokea Windows Phone -järjestelmän kanssa. Käyttäjiä ja sovelluskehittäjiä alusta ei kiinnostanut tarpeeksi, ja lopputuloksena oli poistuminen takavasemmalle. Google ja Apple olivat omilla järjestelmillään saaneet niin vahvan jalansijan, että muille oli tarjolla lähinnä jyviä.

      • Anonyymi

        Jep. Jokainen voi itse miettiä lähtisikö kehittämään sovelluksia täysin uudenlaiselle älypuhelinjärjestelmälle nykyisessä markkinataloudessa jossa kaksi järjestelmää Applen IOS sekä Android on hallitsevia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep. Jokainen voi itse miettiä lähtisikö kehittämään sovelluksia täysin uudenlaiselle älypuhelinjärjestelmälle nykyisessä markkinataloudessa jossa kaksi järjestelmää Applen IOS sekä Android on hallitsevia.

        Harvinaisen totta. Olisi todella iso kynnys lähteä tekemään suosituille alustoille tehdyistä sovelluksista versioita jollekin uudelle tulokkaalle. Linuxin tuloa puhelimien käyttöjärjestelmäksi oltiin ihan oikeasti suunnittelemassa, ja käyttöliittymänä olisi ollut Ubuntusta tuttu Unity Desktop, tai joku sen tapainen. Linux asentuu ARM -alustalle, eli se ei itsessään olisi ollut ongelma. Ongelma oli tuolloin se, että puhelimissa ei ollut riittävästi tallennustilaa ja keskusmuistia. Eli lopullisesta tuotteesta olisi tullut kallis.

        Windows Phone oli periaatteessa ihan hyvä, mutta sovellukset eivät yltäneet samalla tasolle Androidin ja iOS:n kanssa. Puhelimissa oli kyllä hyvä integraatio MS:n muihin tuotteisiin ja varsinkin pilvipalvelu O365:een. Tosin tästä suurinta hyötyä sai yrityskäyttäjät. Windows Phone puhelimia teki moni valmistaja, mutta se ei vaan jaksanut lentää järjestelmänä. Viimeisin Windows Phone, mitä itse käytin/asensin käyttäjälle oli Nokia 950XL. Puhelin oli nopea, näyttö oli iso ja reagoi herkästi. Eli laitteessa itsessään ei ollut sanomista.


    • Anonyymi

      Ubuntut ja Bubuntut on marginaaliryhmän systeemejä, mutta olisi tosiaan ollut terveellistä kännykkämarkkinalle, että se ei olisi ihan kahden järjestelmän varassa. Monestakin syystä harmi, että Nokian uhkapeli Windows-Phone järjestelmän kanssa ei mennyt maailmalla läpi. 3 vahvaa peluria olisi kilpailun kannalta terveempi kuin tämä nykyinen systeemi. Windows-phone oli myös hyvin selkeä ja esimerkiksi vakio-sähköpostinsa ja office-paketin kanssa selvästi tosissaan ainakin business-puolella. Itselläkin oli peräkkäin 3 windows-kännykkää ja jäin tosiaan kaipaamaan kyseistä systeemiä. Applen sanotaan olevan käyttäjäystävällinen, mutta oikeastaan se oli Windows josta sellainen vaikutti todellakin tulevan. Mutta tämä on markkinaosuuksien kamppailua ja liian pienet kaatuvat pois, vaikka olisivat parempia kuin markkina ykkönen ja kakkonen.
      No mitä tosiaan tulee rahoituksen löytymisen puutteeseen Ubuntu kännykkään, niin se ei ole ihme. Microsoft ja laitevalmistajat olivat itse valmiita laittamaan peliin miljardeja, eikä se silti onnistunut. Ubuntun ympärillä ei ole sellaisia rahoja poltettavaksi, kun menestysennuste lähentelee nollaa.

      • Anonyymi

        Microsoftilta tuo puhelinbisnekseen lähteminen oli todellista ison rahan uhkapeliä, mikä meni metsään kunnolla. MS oli jo ennen tätä epäonnistumista kokeillut kerran aiemmin puhelinkäyttöjärjestelmän tekoa ja oman nimen alla puhelimien myyntiä. MS luuli pääsevänsä samaan suosioon, kuin aiemmin menestystä kerännyt puhelinvalmistaja Blackberry. Puhelinbisneksessä ei valitettavasti pärjää pienet tekijät, eikä aina isotkaan.


    • Anonyymi

      Miten Google-android vakoilee, jos et käy kaupassaan nimelläsi tms? Käyt jossain muussa kaupassa sitten, tai ilman tiliä Google-kaupassa, joka vakoilee edelleen, jos et pistä asetuksia oikein (jos enää sallitaan) ja ole ottamatta päivityksiä. Google-kauppa on vain varalla. Noin kaikki ohjelmat joita käyttää voi korvata turvallisila avoimilla, josita tärkeimmät on selain (vakoilee muuten, ja tiedetään miten, kun viitsii surffata selvitykset), ja myös näppis on järkevää tässä tapauksessa vaihtaa, mutta sen oltava turvallinen, avoin, ei kysellä turhia lupia. Toki Googlen koordinoijaa ei saa oikeastaan laittaa pois päältä, ja se häiritsee kai loputomasti, jso sitä ei laita taas päälle, mutta vakoileeko, en jaksa uskoa - eikö olisi tiedetty? Päivitykset toki tekee mitä tekee, ja en tiedä, miten sitä voisi tietää, mitä se lähettelee samalla takaisin, mutta kai sen pysyty nappaa, mitä koneeltaan lähtee, ti kirjoitautuu omalle koneelle josta sitä voi sitten botti katsella kuten saittia. Kuitenkin, riskipuuhaa, ja kun välttää näppiksen, hauta, selaimen, shopin aina kun mahdollista (jopa aina), joka tosin ei vaikuta liialliselta, mutta päivitykset sitten tulee ja menee ja tietää miltä koneelta, ja se varmasti menee laitteen profiiliin. Ekaa kertaa avattaessa uusi mobiili Wifi:llä menee laitetiedot ja sijainti Googlelle ja kumppaneille - joita voi olla satoja. Tietää siis missä sä asut suurin piirtein (5G:llä ehkä routerin tarkkuudella, siis asunnon tarkkuudella, ja paljon muuta vaihtehtoa ei ole, vaikka tossa joku perusvaihtoehto on myös, jolla mun vanha android toimii ). Ja kun tietää sun koneen, asunnon sijainnin, ja siten nimesikin, kun olet jossain osoitteiden kera, ja puhelinnumero, joka yleensä vaaditaan tileihin. Aina kun laitteesi tekee jotain, niin tieto menee firmoille ja tiedustelupalveluille (Nato +, jotka maat vakoilee toisilleen, joka on sallittua, kun omaa kansaa ei saa vakoilla. Viro ei kai, ja Suomi ei aikaisemmin ainakaan). Puhelimen voi avata muualla, ja käyttää sen kommin VPN ja muuta sellaista, jolloin se laite on sitten se serveri VPN; oman serverin (IP:n) tai kotiosoitteen sijaan. 4K ei ole yhtä tarkka, että jos sillä surffaa, jos tietää miten sellaisen saa, niin ei ole niin tarkaa, mutta toki tekoäly yhdistää paikan lähiosoitteita ja voi sen hyvinkin selvittää.

      • Anonyymi

        Olet sekaisin kuin seinäkello! Lue tekstisi uudellen kahden viikon kuluttua kun ja jos olet selvinnyt harhoistasi.


    • Anonyymi

      Googlen kuolinkellot jo lyö.. kunhan ChatGPT tulee jossain vaiheessa vaikkappa Bing:in osaksi. Google on jo hermona.

    • Anonyymi

      Ennemminkin kysyisin, löytyykö puhelimen alustalle kehitysympäristö? No, tällainen löytyy android-puhelimille helposti ja pystyy tekemään sovelluksia haluamallaan kielellä. Aika harvaa kiinnostaa enää siinä vaiheessa portata jotakin tiettyä käyttöliittymää puhelimeen.
      Näkisin, että tuo windows phone meni lyttyyn siinä vaiheessa, kun kehitys olisi pitänyt tehdä windows-alustalla ja se taas olisi edellyttänyt uuden ekosysteemin opettelua edellisen tilalle.
      Esim. android-alustalle voi softakehitystä tehdä millä alustalla haluaa ja kielivaihtoehtojakin on tarjolla - ei tarvitse siis opetella uutta tapaa tehdä asioita vaan vaihtaa nykyisestä kehitysympäristöstä kohdearkkitehtuuri.
      Puhelin on kuitenkin käyttöjärjestelmän kannalta oheislaite ja voisi olla helpompi esim. tab:iin tuoda hiukan puhelin-ominaisuuksia kuin viedä täysin toiseen tarkoitukseen optimoitu järjestelmä puhelimeen.
      Miksi sitten pöytäkoneen käyttöjärjestelmää ei puhelimessa toimisi? Itse asiassa se toimisi - käyttäjä vaan ei olisi tyytyväinen kun puhelin yhtäkkiä söisi akkua 30% enemmän kuin nykyisellä käyttöjärjestelmällä. Lisäksi moni käyttäjä yrittäisi ajaa suosikkiohjelmaansa puhelimessa - mikä voisi olla pettymys suorituskyvyn kannalta - kaikki on optimoitu pöytäkonetta tai läppäriä ajatellen: Valmiita ohjelmia ei sitten kuitenkaan olisikaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3619
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1419
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1330
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1249
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1144
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1038
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1029
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1026
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe