Paras joululaatikko

Anonyymi-ap

Se on lanttulaatikko, ihanan muheva ja maukas. Sitä ei ole pilattu riisillä.

51

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En oikein tykkää jouluruuista. Laatikot ja rosolli eivät maistu.
      Kinkku, graavilohi, karjalanpiirakat, karjalanpaisti ovat hyviä, niiden lisukkeeksi jokin itse tehty salaatti.
      Vanhemmiten olen tullut nirsoksi, välillä vihannekset suorastaan etoo, välillä taas tykkään kovasti.
      Olen tullut siihen tulokseen että syön sitä mikä kulloinkin maistuu.
      Keitoista tykkään ruisleivän kanssa.

    • Anonyymi

      Lidl myy inkivääristä porkkanalaatikkoa, jossa on niin vähän riisiä,
      että en muista onko siinä riisiä ollenkaan. Söin sitä viime viikolla,
      se on hyvää. Inkiväärin maku on hyvin mieto, saisi olla voimakkaampikin.
      Pirkka lanttulaatikko sai ainoana täydet viisi pistettä testissä.

      En ole minäkään kaikkien jouluruokien ystävä. Ainoa laatikko, jota syön on porkkanalaatikko. Rosolli on mielestäni kamalaa, keitettyjä juureksia
      kylmänä, huh, ei maistu, vaikka olen melko kaikkiruokainen muuten.

      • Anonyymi

        Laita raakaa sipulisilppua ja suolakurkkua lisäksi, tulee parempaa kuin pelkistä juureksista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita raakaa sipulisilppua ja suolakurkkua lisäksi, tulee parempaa kuin pelkistä juureksista!

        Kiitos vaan vinkistä, mutta rosolliini kuului aina sipulisilppua ja suolakurkkua ja joskus vähän omenakuutioitakin.
        Silti ei maistunut. En tee enkä osta enää rosollia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita raakaa sipulisilppua ja suolakurkkua lisäksi, tulee parempaa kuin pelkistä juureksista!

        . . ja hapanta omenaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vaan vinkistä, mutta rosolliini kuului aina sipulisilppua ja suolakurkkua ja joskus vähän omenakuutioitakin.
        Silti ei maistunut. En tee enkä osta enää rosollia.

        Siitä puuttuneet silli.


    • Anonyymi

      Lanttu- ja porkkanalaatikko suosikkini!

    • Anonyymi

      Ruotsin suomalaisessa radiossa oli kyselyä myös suomalaisista joulurruista. Joku ihmetteli, kun sanoin että lipeäkala ei ole minun herkkuani, että ei kai lipeäkala ole mitenkään tyypillinen suomalaisessa joulupöydässä, pikemminkin Ruotsissa ja ruotsinkielisillä alueilla, että Suomessa onjoulupöydässä lohta, mätiä, silliä, silakkaa ja jouluhaukea.
      No joo, jolupöydän koostumuskin on muuttunut vuosien varrella. Kyllä viisi/kuusikymmentäluvulla sisämassakin syötiin lipeäkalaa jouluaterialla.
      ***
      Tää nyt hieman poikkesi aloituksen laatikkoteemasta.
      Palataan asiaan: maksalaatikkoa en kaipaa, enkä imellytettyä perunalaatikkoa. Porkkanalaatikko ei myöskään herkkua. Lanttulaatikko on hyvää ja samoin butternut squashista ja filadelfiasta valmistettu, keveästi piparkakkumausteilla . Saksanpähkinää ja omenaa voi myös käyttää squasin lisäksi. Bataattilaatikko on joidenkin mieleen, mutta ei ole oikein saanut kannatusta meillä.

      • Minä tässä taas blogaamassa ruuasta :)


      • Anonyymi

        Jouluhaukea ei syödä
        enää missään, se on vanha saaristolaisperinne, kun muuta kalaa ei saanut.


      • Anonyymi

        Voi herran pieksut, piparimausteet laatikoihinkin ja mitä ihmeen aineksia onkaan nuo muut ulkomaankieliset, taatusti kallista. Etkö sinä laita muita kuin mitä ITSE kaipaat. ? Peruna- ja porkkanalaatikosta saa herkkua jos osaa tehdä eikä sössää kaikenmaailman outoja juttuja niihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi herran pieksut, piparimausteet laatikoihinkin ja mitä ihmeen aineksia onkaan nuo muut ulkomaankieliset, taatusti kallista. Etkö sinä laita muita kuin mitä ITSE kaipaat. ? Peruna- ja porkkanalaatikosta saa herkkua jos osaa tehdä eikä sössää kaikenmaailman outoja juttuja niihin.

        Amerikan kieli on hienompaa.😂
        Miltä se myskikurpitsa nyt kuulostaisi?



      • Anonyymi kirjoitti:

        Amerikan kieli on hienompaa.😂
        Miltä se myskikurpitsa nyt kuulostaisi?

        myskikurpitsaa on parikin alalajia, yksi pyöreähkö ja vähän littana, jota kutsutaan muscot squashiksi ja siksi sille sopii suomenkieliseksi nimeksi myskikurpitsa, mutta butternut squash ei ole sama, maku on pähkinäisempi ja muoto pitkänomainen ja toisesta päästä pullistunut


      • Anonyymi

        Berunasta ja borccanasta saa kyllä herkulliset boxit, you know? Laita ne hellakulmalla muhineet riisit rohkeasti porkkanasoseen sekaan, on tullut päiväkausien lämpökylvyssä kivan vihreää homeen väriä ja siihen vielä piparimausteita ja sitä brunssi pancacen siirappia.Koristele avocado viibaleilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jouluhaukea ei syödä
        enää missään, se on vanha saaristolaisperinne, kun muuta kalaa ei saanut.

        Presidenttiparikin saa joka vuosi jouluhauen.
        Minulla on itse kesällä pyytäämääni haukea pakasteessa ja sitä syödään jouluna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amerikan kieli on hienompaa.😂
        Miltä se myskikurpitsa nyt kuulostaisi?

        Alkaen broccolista sun muista ne ovat yleisesti käytettyjä kasvisten nimiä monissa
        maissa. Ei niissä mitään "hienostelua" ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alkaen broccolista sun muista ne ovat yleisesti käytettyjä kasvisten nimiä monissa
        maissa. Ei niissä mitään "hienostelua" ole.

        Suomalaisella keskustelupalstalla kirjoittelen mieluummin parsakaalista.


      • Syötiin meillä aina jo 50-luvulla joulun aikaan lipeäkalaa, vaikkakin erillisenä ateriana.
        Hyvää oli perunoitten ja pippurilla maustetun valkokastikkeen kanssa eikä se meistä kenestäkään ruotsalaisia tehnyt.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        myskikurpitsaa on parikin alalajia, yksi pyöreähkö ja vähän littana, jota kutsutaan muscot squashiksi ja siksi sille sopii suomenkieliseksi nimeksi myskikurpitsa, mutta butternut squash ei ole sama, maku on pähkinäisempi ja muoto pitkänomainen ja toisesta päästä pullistunut

        Kyllä Suomessa tuo vähän päärynänmallinen toisesta päästä pulleampi on nimenomaan myskikurpitsa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisella keskustelupalstalla kirjoittelen mieluummin parsakaalista.

        Ehkä hänelle parsakaali oli vielä tuntematon kasvislaji Suomessa asuessaan?
        Parsakaalia meillä kotona kasvatettiin, eikä broccolia. Vasta Ruotsissa se muuttui broccoliksi.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Syötiin meillä aina jo 50-luvulla joulun aikaan lipeäkalaa, vaikkakin erillisenä ateriana.
        Hyvää oli perunoitten ja pippurilla maustetun valkokastikkeen kanssa eikä se meistä kenestäkään ruotsalaisia tehnyt.

        Niin syötiin meillä Hämeessäkin jo 50-luvulla eikä ruotsinkieltä edes osattu. :))


    • Porkkanalaatikko-ohjeista vähennän reilusti riisin määrää, ja onnistuu ruoka ilman sitäkin, jos laittaa vähän korppujauhoa tai mantelijauhetta. Mantelijauho on hieman makeaa, siirappia ei tarvitse. Myös mannaryynejä voi käyttää, ja ne voi sekoittaa soseen joukkoon sellaisinaan. Inkivääriä voisikin ensi kerralla kokeilla.

      Uunissa paahtaen kypsytetty paloiteltu lanttu , punajuuri ja puolitettu myskikurpitsa saavat herkullista makua ja pehmenevät, ne ovat herkkua sellaisinaankin.Laatikkoruokia niistä saa, kun lisää sopivaa juustoa muruina, punajuuren paras kaveri on Aurajuusto, kermaloraus tai creme freche pyöristävät makua. Oikeasti ilman siirappia imelletty silkinsileä kauan kypsytetty perunalaatikko on hyvää, kyllä minä sitäkin valmistan ja kauppansa tekee, Hämeen mummua muistellen.

      • Anonyymi

        Alkaa jo yököttää kun lukee juttua tuollaisista sotkuista joilla
        varmistetaan ylipaino ja monet sairaudet.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Alkaa jo yököttää kun lukee juttua tuollaisista sotkuista joilla
        varmistetaan ylipaino ja monet sairaudet.

        Uunijuurekset sellaisinaan ovat meillä perusruokaa, höysteenään hiukan rypsiöljyä. Ei tarvitse huolehtia, olen normaalipainoinen ja perusterve, sitä ei juhlahetkien muutama ruokalaji horjuta, varsinkaan kun niitä ei suuria määriä hotkita. Verrattuna entisajan voilla ja silavalla höystettyihin laatikoihin nämä versiot pienellä juusto- tai ranskankermalisäyksellä ovat varsin kevyttä syötävää. Jätänhän siirapinkin niistä pois eikä meillä ole edes kinkkua. Jälkiruuaksi on hedelmäsalaattia, juhlan kunniaksi siinä ihania eksoottisia hedelmiä. Kokonaisuus ratkaisee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Alkaa jo yököttää kun lukee juttua tuollaisista sotkuista joilla
        varmistetaan ylipaino ja monet sairaudet.

        Mitäs sairauksia juureksista saa?
        Ainakin punajuuren pienissäkin määrissä sanovat alentavan verenpainetta, jos on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Ihan terveysruokaa siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alkaa jo yököttää kun lukee juttua tuollaisista sotkuista joilla
        varmistetaan ylipaino ja monet sairaudet.

        Mitäs sinä sitten syöt? Pelkkää porkkanaako veteen liotettuna?


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Mitäs sairauksia juureksista saa?
        Ainakin punajuuren pienissäkin määrissä sanovat alentavan verenpainetta, jos on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Ihan terveysruokaa siis.

        Joku tulee kipeäksi TOISTEN syömistä ruuista, eikö ole outoa?


    • Katsoin tuubilta sellaisen, kun "Konstailematonta kotiruokaa", niin siinä emäntä teki vaihtoehtoisen porkkanalaatikon ilman riisiä.
      Hän laittoi puolet porkkanasosetta ja puolet raejuustoa.
      Tuossa linkin lopussa kohdassa 31:34 on sellainen resepti.

      Toinen, mikä olisi kiinnostanut ellen olisi pähkinäallergikko, niin on tuo vegetaarinen "maksalaatikko" eli pähkinälaatikko, koska en tykkää maksasta. Kohdassa 31:40 resepti.

      https://www.youtube.com/watch?v=mle-xe4dpQ8

      • Anonyymi

        Vegaanit tekee ”leikkikinkun” eli seitankinkun. Siihen tulee vehnägluteenia, kikiherneitä, pähkinöitä ja monta muutakin ainesta. Siitä leivotaan iso mötikkä, kinkun mallinen ja muka makuinenkin. Seitanlimppu olisi parempi nimi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vegaanit tekee ”leikkikinkun” eli seitankinkun. Siihen tulee vehnägluteenia, kikiherneitä, pähkinöitä ja monta muutakin ainesta. Siitä leivotaan iso mötikkä, kinkun mallinen ja muka makuinenkin. Seitanlimppu olisi parempi nimi.

        Minkähän takia niitten pitää yrittää imitoida kaikenlaisia lihatuotteita.

        Onko kuitenkin niin, että pohjimmaltaan haluaisivat syödä lihaa, mutta nykytrendin takia se on heiltä bannassa.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Minkähän takia niitten pitää yrittää imitoida kaikenlaisia lihatuotteita.

        Onko kuitenkin niin, että pohjimmaltaan haluaisivat syödä lihaa, mutta nykytrendin takia se on heiltä bannassa.

        Typeryyden huippu on soijanakki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Typeryyden huippu on soijanakki.

        Ja vegetaarinen jauheliha.
        Kuinka niin "liha", kun ei siinä lihaa ole yhtään.



      • Tellukka kirjoitti:

        No sitten vegaanit saivat sätkyn, kun yksi lihakauppias alkoi vastineeksi myymään lihaporkkanoita. Porkkanan mallisia ja värisiä vaikka ne oli sianlihaa.
        Itse käyttävät tuotteistaan lihaan viittaavia nimityksiä, mutta lihaa ei saisi sanoa porkkanaksi.

        https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/lihakauppias-tomin-lihaporkkanoista-tuli-vahingossa-hitti-vastaisku-vegaaneille-jotka-nimeavat-kasvisruokia-lihanimilla/7741808#gs.ko6b4v

        Porkkala on porkkanasta tehty kylmäsavulohta jäljittelevä tuote. Isot porkkanat viipaloidaan pitkittäin, keitetään ja suolataan. Marinoidaan
        öljyssä ja maustetaan savuaromilla, sitruunaa ja tilliä voi olla lisänä. Olen maistanut, ja kyllä siinä kalaisaa tuntua oli.

        🥕🐟🥕🐟🥕🐟🥕🐟🥕


      • Ramoona kirjoitti:

        Porkkala on porkkanasta tehty kylmäsavulohta jäljittelevä tuote. Isot porkkanat viipaloidaan pitkittäin, keitetään ja suolataan. Marinoidaan
        öljyssä ja maustetaan savuaromilla, sitruunaa ja tilliä voi olla lisänä. Olen maistanut, ja kyllä siinä kalaisaa tuntua oli.

        🥕🐟🥕🐟🥕🐟🥕🐟🥕

        No on se pitkälle prosessoitua porkkanaa.
        Porkkanan pahoinpitelyä, sanoisin. Mutta kai silläkin joku hyvästi tienaa.


    • Anonyymi

      Vegesafkoille ei ole keksitty onnistuneita nimiä.
      Miksi ne eivät voi tyyliä "kasvispyörykkä" ?

      Kuka haluaa, että kasviksista väännetään esimerkiksi nakin mallinen nakiksi
      kutsuttava mössö ?
      En usko että kukaan.
      Niissä on liikaa lisäaineitakin, öljyjä, rasvoja, säilöntäaineita yms.

      Kasvissyöjä syö kasviksensa mieluummin raakana tai siinä muodossa kuin ne nostetaan vedestä kattilasta, jossa ne ovat kiehuneet tai höyrykypsytetty
      tai uunista kypsäksi haudutettuna esimerkiksi ajankohtaiset perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko

      • Anonyymi

        Vegaani nimenomaan sössää kasviksista valeliha ja kalaruokia lisäaineilla, sekasyöjä syö lihan lihana ja kasvikset kasviksina.
        Kyllä juureslaatikot on hyvää talviruokaa arkeen ja juhlaan, niitäkin voi tosiaan tuunata. Teen eniten porkkanalaatikkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vegaani nimenomaan sössää kasviksista valeliha ja kalaruokia lisäaineilla, sekasyöjä syö lihan lihana ja kasvikset kasviksina.
        Kyllä juureslaatikot on hyvää talviruokaa arkeen ja juhlaan, niitäkin voi tosiaan tuunata. Teen eniten porkkanalaatikkoa.

        Älä yleistä, vaikka kasvissyöjät ärsyttävät sinua.
        Syön enimmäkseen kasviksia, joskus kalaakin,
        muttei mieleenikään ole tullut sössätä kasviksista "valelihaa".


    • Anonyymi

      Bataattilaatikko saattaisi olla hyvää. Perunamuusistakin saa maukkaampaa kun laittaa puolet perunaa, puolet bataattia. Kivan oranssihtava värikin tulee.

      • Anonyymi

        Olen kokeillut ja minun makuuni on perunamuusi. Bataatti maistuu vähän kuin mieto lanttu
        tai lantun makuinen peruna.


    • Anonyymi

      Ei porkkanalootaankaan tarvitse panna riisiä, jota ei ole ollut edes saatavilla tässä maassa muinoin. Käytä suomalaista viljaa, esim. ohrasuurimoita tai ko. laatikkoon mieluummin mannaryynejä.

    • Anonyymi

      Tullee mieleen Vappu-mummun kakluunissa paistettu ;D

      Per-kel

    • Anonyymi

      Oletko maistanut testivoittaja Pirkka-porkkanalaatikkoa ?
      Valmistaja on Atria, mutta resepti on eri kuin Atrian omassa
      porkkanalaatikossa, joka tuli testissä kolmanneksi.
      Toisena oli Saarioinen. Söin illalla Kokkikartanon kaikkia joululaatikoita ja hyviä
      olivat, vaikka porkkanalaatikko sai testissä vain kaksi pistettä.

      • Anonyymi

        Joulun laatikoista kaikkein parhain on meidän Jehovan todistajien LAHJALAATIKKO!
        T. Ylikierrosvalvoja.


    • Anonyymi

      Näin on ja periaatteessa riisi ei kuulu edes porkkanalaatikkoon, ei ainakaan meillä

    • Anonyymi

      En ole tehnyt koskaan itse yhtäkään joululaatikkoa. Olen ostanut aina kaupasta.
      Olen saanut maistaa monia kotonatehtyjä laatikoita ja todennut, että on liian suuri vaiva itse ähertää laatikot lopputulokseen eli makuelämykseen nähden. Perheeni
      ei traumatisoitunut kaupan tuotteista.

      • Anonyymi

        Pittääpä ruveta tekemään lanttulaatikkoa.


    • Anonyymi

      Näin vanhoja naisia , eikä ole tehneet laatikkoruokia.
      Ihme, jos ukko ei antanut sapiskaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe