Tänne palstalle varmaan kannattaakin kirjoitella

Anonyymi-ap

Yksityiskohtaisesti omasta kirjaideastaan, jotta vähemmän lahjakkaat voivat sen itselleen varastaa. No älä!

6

373

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aivan, kannattaa muistaa, että kommentitkaan kommentointipalstalla ei nauti mitään tekijänsuojaa. Ne katsotaan pelkiksi kommenteiksi, ainakin, jos ne eivät ole suoraa siteerausta jonkun jo julkaisemasta kirjoituksesta. Kovin paljon ei siis kannata omia kirjoitustaitojaan esitellä täällä.

   Ja ne ideathan, eli kirjan aiheet, juuri ovat sitä kultaa, jolla menestytään. Myös se, kuinka kirjoittaja osaa kirjoittaa. Varsinkin jo moneen kertaan kirjoitetuista aiheista taitava kirjoittaja osaa sanoittaa aiheen uudelleen.

  • Anonyymi

   Älä hätäile.

   Kirjoitusten taso täällä on sitä luokkaa, että kukaan kustannukseen tähtäävä kirjoittaja ei täältä inspiraatiota hae. Päinvastoin, täällä joutuu lähinnä hämmästelemään, miten erilaiset nimimerkit väittävät olevansa tuotteliaita kirjailijoita, vaikka kirjallisella ulosannilla ei pääsisi edes amiksen äidinkielen kokeesta läpi.

   Tekijänoikeus materiaaliin syntyy automaattisesti luomishetkellä tekijälle. Anonyymiltä palstalta on vähän vaikea valvoa tekijänoikeuksiaan, koska niiden omistamisen todistaminenkin on jo hankalaa. Se, onko tekijänoikeudella mitään arvoa on aivan täysin toinen asia - suurimmassa osassa tapauksista ei. Määrä kun ei koskaan korvaa laatua.

   Ja kommentoija on siinä oikeassa, että juoni ja aiheet ratkaisevat pitkälti kirjan menestyksen, mutta kirjallisen ulosanninkin täytyy olla vähintään sillä tasolla, että kohdeyleisö pitää sitä miellyttävänä. Menestyneimmät kirjat eivät ole useinkaan niitä, jotka voittavat kirjallisuus- ja taidepalkintoja.

  • Anonyymi

   Minäkin laitoin tänne ja heti varastettiin ja nyt se on elokuvavanakin Tein rikosilmoituksen, mutta oli hävinnyt paikkakunnalta, koska talo oli mennyt kaupaksi homeen takia.

  • Anonyymi

   Minulla olisi pari kolme hyvää ideaa kirjaksi, mutta oma taito ei riitä kustantajien vaatikuksiin, niin että jos joku tarttuisi juttuihin ja tekisi kirjan, olisin vain iloinen. Tässä aiheet. ystävälliset avaruusoliot jotka EIVÄT PYRI VALLOITTAMAAN MAATA, mutta koheltavat muuten ihmisten kanssa
   KILTIT MUTANTIT, ei mitään hirmuisia tappelukohtauksia, mutta vakavaa yhteiskunnallista pohdintaa erilaisuuden hyväksymisestä.
   Köyhyysrajan alapuolella elävän EI ALKOHOLISTIN elämän kuvausta, ilman kirosajona Kiinnostaako ketään?

  • Anonyymi

   Minulla on sinulle uutinen: jokseenkin kaikki romaani-ideat on jo toteutettu. Näin on ainakin suosituimpien genrejen kohdalla. Olen kohtuullisen varma siitä, että tällä vuosituhannella ei ole julkaistu yhtään dekkaria, jota ei voisi perustellusti pitää muunnelmana jostakin 1900-luvun opuksesta. Ja huom.: tämä ei tarkoita mitään kirjallista varkautta, ihmisen mielikuvitus on tällaisissa asioissa aika rajallinen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tärkeä kysymys!

   Haluatko sinä, mies, minut?
   Ikävä
   91
   1455
  2. Asiallinen lähestyminen

   Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
   Sinkut
   156
   1159
  3. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   103
   1032
  4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

   Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
   Suomalaiset julkkikset
   15
   907
  5. Mitäs nainen

   Meinaat tehdä viikonloppuna.
   Ikävä
   82
   850
  6. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   65
   763
  7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   40
   757
  8. Vedalainen metafysiikka

   Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
   Hindulaisuus
   289
   733
  9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

   Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
   Ikävä
   107
   728
  10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

   Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
   Ikävä
   44
   702
  Aihe