Bensa auto tarvitsee keulan säleikön eteen, lämpenemisen takia

Anonyymi-ap

Bensa auton optimi lämpeneminen ja jäähdytysnesteen lämpötilan tasaisuus toteutuu vain toukokuusta eteenpäin. Silloin ei ole myöskään puhallin jäähdyttämässä kennossa nestettä moottori pysyy taisessa, lämpötilassa.

Muistatte varmaan kuinka startista nousee nopeaan lämpömittari, jopa sen lyhyen kadun matkalla! Moottori ja neste voi olla +25c, 40c ennen käynnistystä.


En ole nähnyt yhtään normaalia henkilöautoa bensakoneella jossa ei tarvitsisi peittää keulasta säleikko peitelevyllä. Tuo auttaa nostamaan lämmön ja pitää nesteen paremmassa lämpötilassa. Etenkin kaikki pienet Bensa turbot, hybridit tarvitsee suuremmalla syyllä.

Olen testannut ja verrannu, miten moottorinlämpö nousee ja mihin.

Lämmityslaitteen kanavan lämpötilakin näyttää viileämpää ajettaessa jos keulassa ei peitelevyä ja ilma jäähtyy, neste kun kiertää ja se jäähtyy liikaa. Puhallin jäähdyttää kennossa kiertävää lisää.

Ilman peitelevyä moottori lämpenee hitaammin ja jää viileämmäksi kuin toukokuusta eteenpäin. Kuluttaa varmuudella enemmän polttoainetta. Huomaa eron jopa koneen sivulla olevassa vaihteistossa.


Minulla ollut kaikissa 30 vuoden ajan ja monissa lähipiirin autoissa.

12

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kohta 50 vuotta olen ajanut autolla. Koskaan en ole mitään keulamaskia laittanut ja hyvin olen pärjännyt.

    • Anonyymi

      Ehjä termostaatti auttaa myös paljon. Ainoa auto joka ei minun lukuisista bensa-autoista lämmennyt kunnolla pakkasilla, alkoi heti lämpenemään hyvin kun termostaatti vaihdettiin ehjään.

      Pahviviritelmät ihan turhia kun neste ei kylmänä kierrä jäähdyttimen kautta ehjällä termostaatilla.

    • Anonyymi

      Ennen vanhaan autoissa käytettiin erikseen kesä- ja talvitermostaatteja. Eli aina oli ehjä termostaatti ja siltikään ei lämmennyt kunnolla.Kaksi autoa ollut joihin oli pakko laittaa pahvia eteen. Uudempiin ei ole tarvinnut. Eipä tosin aikoihin ole ollut Etelä-Suomessa reippaasti alle 30 asteen pakkasiakaan.

      80-luvulla oli pari pahaa pakkastalvea. Dieselit hyytyivät tiepuoleen. Suurin osa moottoriöljyistä jähmettyi vaseliiniksi. Onneksi onnistuin löytämään itselleni arktisiin olosuhteisiin tarkoitettua moottoriöljyä. Se oli kehitetty alunoerin etelänapamantereelle tutkimusretkikuntien käyttöön. Jähmepiste oli -56 astetta. Ei ollut yleisesti kaupan. Aina starttasi kuin palmun alta ilman lohkolämmitintä.

      Monet naapurit eivät saanet autojaan käyntiin edes monen tunnin narun päässä lämmittämisen jälkeenkään. Öljyt olivat niin kankeita ettei kone pyörinyt startilla kunnolla. Sitten kun köydellä vedettiin käyntin niin öljyt eivät lähtneet kiertämään ja tuli laakerivaurio.
      Monta autoa jäi tiepuoleen iso öljylätäkkö alla kun kietokanki tuli kurkistamaan omistajaansa.

      • Anonyymi

        Monessa nykyautoissa tuo ns lohkolämmitin on öljypohjassa joka lämmittää öljyt,kyllähän se neste siellä lohkossa kiertää kovillakin pakkasilla jos on pakkasnesteet oikein,muttä öljyn notkeus se kait tärkeintä on.kovilla tulipalopakkasilla sit ei tahdo vaihteisto oikein toimia kun niitä öljyjä ei lämmitetä millään.Ja renkaatkin on kun puurattaat,niillehän ei voi mitään jos ei ole lämmintä tallia.


      • Anonyymi

        Luuletko jonkun uskovan satujasi ?


    • Anonyymi

      Dieseli turboja ei nyt saa lämpeämään ihan heti vaikka miten peittelet,tarvii olla lisälämmitin webasto/eberi kaverina.Mites interkuulerin peittäminen kovalla pakkasella,ottaako liiankin raakaa ilmaa palamiseen?

      • Anonyymi

        Et tiedä diiselistä mitään . Myös autotekniikan tietämyksesi on apukoululaisen tasolla .


    • Anonyymi

      Niissä on nykyään imuilman esilämmitin.

    • Anonyymi

      Lapsen tieto, naisen muisti. Sanoi jo Vaka vanha Väinämöinen laskien laulellen vesiä, ilomiellä lainehia.

    • Anonyymi

      Toiset polttikset tarvitsee ja toiset ei. Jos auto on kaikin puolin kunnossa, niin vain harva tarvitsee, mutta jos ajomatkat on lyhyitä, niin toki silloin moottori lämpenee nopeammin ja kulutus laskee ja hyttikin lämpenee nopeammin.

    • Anonyymi

      On eri asia tarvitaanko keulan peittämistä lämmityslaitteen lämmön riittämiseksi ja sitten se että onko siitä keulan peittämisestä hyötyä.

      Siitä keulan peittämisestä on hyötyä päästöjen ja kulutuksen kannalta. Joissakin autoissa on siellä maskin takana sälekaihtimet mitkä avautuu vasta kun koneen lämmöt on riittävän korkealla. Tällaisesta esimerkkinä 5-sarjalainen.

      Te joiden mielestä ilmavirran blokkaaminen maskissa on turhaa, oletteko sitä mieltä että BMWn tehdas on tyhmyyksissään tuon autoon rakentanut ?

      • Anonyymi

        Toi jäähdyttimen sälekaihdin kuulostaa hyvältä ja järkevältä. Täytyykin kokeilla korvata oman kärryn pahvi sellaella. Helppo säätää pakkasten mukaan/kesällä auki. Kyllä vaan pakkasella enemmän vievät bensaa se on nähty, 10+ autoa kokemusta. Sillon jos pystyy moottoria suojaamaan pakkasviimalta niin uskon että avuksi on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe