Bensa auto tarvitsee keulan säleikön eteen, lämpenemisen takia

Anonyymi-ap

Bensa auton optimi lämpeneminen ja jäähdytysnesteen lämpötilan tasaisuus toteutuu vain toukokuusta eteenpäin. Silloin ei ole myöskään puhallin jäähdyttämässä kennossa nestettä moottori pysyy taisessa, lämpötilassa.

Muistatte varmaan kuinka startista nousee nopeaan lämpömittari, jopa sen lyhyen kadun matkalla! Moottori ja neste voi olla +25c, 40c ennen käynnistystä.


En ole nähnyt yhtään normaalia henkilöautoa bensakoneella jossa ei tarvitsisi peittää keulasta säleikko peitelevyllä. Tuo auttaa nostamaan lämmön ja pitää nesteen paremmassa lämpötilassa. Etenkin kaikki pienet Bensa turbot, hybridit tarvitsee suuremmalla syyllä.

Olen testannut ja verrannu, miten moottorinlämpö nousee ja mihin.

Lämmityslaitteen kanavan lämpötilakin näyttää viileämpää ajettaessa jos keulassa ei peitelevyä ja ilma jäähtyy, neste kun kiertää ja se jäähtyy liikaa. Puhallin jäähdyttää kennossa kiertävää lisää.

Ilman peitelevyä moottori lämpenee hitaammin ja jää viileämmäksi kuin toukokuusta eteenpäin. Kuluttaa varmuudella enemmän polttoainetta. Huomaa eron jopa koneen sivulla olevassa vaihteistossa.


Minulla ollut kaikissa 30 vuoden ajan ja monissa lähipiirin autoissa.

12

158

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kohta 50 vuotta olen ajanut autolla. Koskaan en ole mitään keulamaskia laittanut ja hyvin olen pärjännyt.

  • Anonyymi

   Ehjä termostaatti auttaa myös paljon. Ainoa auto joka ei minun lukuisista bensa-autoista lämmennyt kunnolla pakkasilla, alkoi heti lämpenemään hyvin kun termostaatti vaihdettiin ehjään.

   Pahviviritelmät ihan turhia kun neste ei kylmänä kierrä jäähdyttimen kautta ehjällä termostaatilla.

  • Anonyymi

   Ennen vanhaan autoissa käytettiin erikseen kesä- ja talvitermostaatteja. Eli aina oli ehjä termostaatti ja siltikään ei lämmennyt kunnolla.Kaksi autoa ollut joihin oli pakko laittaa pahvia eteen. Uudempiin ei ole tarvinnut. Eipä tosin aikoihin ole ollut Etelä-Suomessa reippaasti alle 30 asteen pakkasiakaan.

   80-luvulla oli pari pahaa pakkastalvea. Dieselit hyytyivät tiepuoleen. Suurin osa moottoriöljyistä jähmettyi vaseliiniksi. Onneksi onnistuin löytämään itselleni arktisiin olosuhteisiin tarkoitettua moottoriöljyä. Se oli kehitetty alunoerin etelänapamantereelle tutkimusretkikuntien käyttöön. Jähmepiste oli -56 astetta. Ei ollut yleisesti kaupan. Aina starttasi kuin palmun alta ilman lohkolämmitintä.

   Monet naapurit eivät saanet autojaan käyntiin edes monen tunnin narun päässä lämmittämisen jälkeenkään. Öljyt olivat niin kankeita ettei kone pyörinyt startilla kunnolla. Sitten kun köydellä vedettiin käyntin niin öljyt eivät lähtneet kiertämään ja tuli laakerivaurio.
   Monta autoa jäi tiepuoleen iso öljylätäkkö alla kun kietokanki tuli kurkistamaan omistajaansa.

   • Anonyymi

    Monessa nykyautoissa tuo ns lohkolämmitin on öljypohjassa joka lämmittää öljyt,kyllähän se neste siellä lohkossa kiertää kovillakin pakkasilla jos on pakkasnesteet oikein,muttä öljyn notkeus se kait tärkeintä on.kovilla tulipalopakkasilla sit ei tahdo vaihteisto oikein toimia kun niitä öljyjä ei lämmitetä millään.Ja renkaatkin on kun puurattaat,niillehän ei voi mitään jos ei ole lämmintä tallia.


   • Anonyymi

    Luuletko jonkun uskovan satujasi ?


  • Anonyymi

   Dieseli turboja ei nyt saa lämpeämään ihan heti vaikka miten peittelet,tarvii olla lisälämmitin webasto/eberi kaverina.Mites interkuulerin peittäminen kovalla pakkasella,ottaako liiankin raakaa ilmaa palamiseen?

   • Anonyymi

    Et tiedä diiselistä mitään . Myös autotekniikan tietämyksesi on apukoululaisen tasolla .


  • Anonyymi

   Niissä on nykyään imuilman esilämmitin.

  • Anonyymi

   Lapsen tieto, naisen muisti. Sanoi jo Vaka vanha Väinämöinen laskien laulellen vesiä, ilomiellä lainehia.

  • Anonyymi

   Toiset polttikset tarvitsee ja toiset ei. Jos auto on kaikin puolin kunnossa, niin vain harva tarvitsee, mutta jos ajomatkat on lyhyitä, niin toki silloin moottori lämpenee nopeammin ja kulutus laskee ja hyttikin lämpenee nopeammin.

  • Anonyymi

   On eri asia tarvitaanko keulan peittämistä lämmityslaitteen lämmön riittämiseksi ja sitten se että onko siitä keulan peittämisestä hyötyä.

   Siitä keulan peittämisestä on hyötyä päästöjen ja kulutuksen kannalta. Joissakin autoissa on siellä maskin takana sälekaihtimet mitkä avautuu vasta kun koneen lämmöt on riittävän korkealla. Tällaisesta esimerkkinä 5-sarjalainen.

   Te joiden mielestä ilmavirran blokkaaminen maskissa on turhaa, oletteko sitä mieltä että BMWn tehdas on tyhmyyksissään tuon autoon rakentanut ?

   • Anonyymi

    Toi jäähdyttimen sälekaihdin kuulostaa hyvältä ja järkevältä. Täytyykin kokeilla korvata oman kärryn pahvi sellaella. Helppo säätää pakkasten mukaan/kesällä auki. Kyllä vaan pakkasella enemmän vievät bensaa se on nähty, 10 autoa kokemusta. Sillon jos pystyy moottoria suojaamaan pakkasviimalta niin uskon että avuksi on.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   259
   2001
  2. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   1141
  3. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   14
   1091
  4. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1051
  5. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   251
   1047
  6. PERUSSUOMALAISET HALPA-HALLILLA

   On varmaa tietoa, että huomenna lauantaina on Haapaveden Halpa-Hallin edessä klo 10 alkaen tavattavissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita läh
   Haapavesi
   198
   910
  7. Neljä lasta! Minttu Murphy-Kaulanen rehellisenä uusperheestä Sampon kanssa: "Me ei olla pidetty..."

   Lapset on lahja. Tsemppiä suurperhe-elämään Minttu ja Sampo! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/nelja-lasta-minttu-murphy-kaulanen-rehellisena-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   847
  8. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   273
   817
  9. Muistatko kun sähläsin

   Edessäsi nainen? Hienomotoriikkakin sakkasi katseestasi ♥️
   Ikävä
   47
   766
  10. Mitä jos...

   Lähdetään autoajelulle joskus. Puhutaan aamuyöhön ja katsotaan voisimmeko olla joskus "me". Sopisiko tämä miehelle? PS. Minä ajan, koska sinä ajaisit
   Ikävä
   53
   687
  Aihe