Mitä luonto kertoo?

Anonyymi-ap

Suomen ja Kanadan puuttoman tunturialueen järvien pohjassa on järeitä puunrunkoja. Tutkijat ovat tehneet löytöjen perusteella erilaisia aikasarjoja Suomessa 7000 vuotta taaksepäin. Kanadassa on päästy vieläkin pidemmälle.

Tiedän, että denialistit pitävät tätä merkkinä siitä, että ilmasto on joskus jääkauden jälkeen ollut niin lämmintä, että puustoraja on ollut paljon pohjoisempana. Tästä on tehty johtopäätös, että ilmaston lämpötila vaihtelee ilman ihmiskunnan vaikutusta, eikä nykyinenkään ilmastonmuutos johdu välttämättä ihmisen toiminnasta.

Haluaisin kuulla, minkälaisia ajatuksia näissä järvissä makaavat puunrungot aiheuttaa alarmisti-leirissä?

33

332

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mielenkiinnolla odottelen vastauksia.

  • Anonyymi

   Tämä on sellainen asia, joka on fakta, mutta se kielletään.

   Yleisin syy, mitä olen kuullut on, että tällä ei ole mitään väliä, koska ei kuulu ilmastotieteen alaan. Mitään kunnollista vastausta tuskin saat nytkään.

  • Anonyymi

   Voisi kysyä myös Tornion vehnämyllystä, että mihin on hävinnyt vehnän viljely Tornionjokilaaksossa, mutta enpä viitsi tällaisesta paikallisesta sääilmiöstä ruveta uskovaisten kanssa inttään...

   • Anonyymi

    Voisi myös kysyä miksi ei vesipähkinä enää kasva Suomessa. Hävisi ilmaston kylmetessä. Tällä hetkellä sen pohjoisin kasvualue on Latviassa.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Vesipähkinä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voisi myös kysyä miksi ei vesipähkinä enää kasva Suomessa. Hävisi ilmaston kylmetessä. Tällä hetkellä sen pohjoisin kasvualue on Latviassa.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Vesipähkinä

    Wikipediasta löytyi huolestuttava tieto. "Ilmeisesti vesipähkinää syötiin myös kivikauden Suomessa".

    Edes se, että Suomi ennallistettaisiin kivikaudelle asti ei estä lämpenemistä. Onneksi vesipähkinät ovat terveellisiä. Voimme sitten syödä niitä kun vihreä siirtymä on toteutettu.


  • Anonyymi

   Näitä kun kyselee, niin alarmistit vetäytyvät koloihinsa, vaikka muuten ovatkin niin aktiivisia.

   Hiljaisuus kertoo enemmän kuin epätoivoinen selittely.

   • Anonyymi

    Kyllä jotkut alarmistit innostuu mäkättämään aina, kun minä jotakin kirjoitan. Tosin minäkään en ole koskaan saanut vastausta esittämiini kysymyksiin. Sitä harhaanjohdettua lammaslaumaa ärsyttää vaan suunnattomasti, kun minä tiedän niin paljon sellaista, mikä ei heidän oppiinsa kuulu ollenkaan.

    Eihän sitä nyt millään voi uskoa, että jokin lauman oppiin kuulumaton voisi olla totta. Sellainen on kuitenkin aivan varmasti totta, että kaikki kaasut voivat esiintyä nesteenä tai kaasuna tai plasmana, riippuen siitä kuinka paljon ne sisältää lämppöä.

    Kyllä siihen nyt ydinfyysikot ainakin uskoo, koska vetyähän siinä fuusioreaktorissa kuumennetaan plasmaksi, vaikka ilmastotieteen kasvihuoneteorian mukaan vety ei kuulu niihin kaasuihin, jotka voivat absorboida lämpöä.

    Fuusiorektio kuitenkijn todistaa, että ilmastotiede on väärässä. Samaten ilmastotiede uskoo, että typpi ei voi absorboida lämpöä, mutta kuitenkin se voidaan kuumentaa plasmaksi, ja leikata sillä metalleja.

    Niin tehtiin minun työpaikallani piittaamatta siitä, mihin ilmastotiede uskoo, ja mihin ei usko. Niinkuin olen moneen kertaan sanonut, niin teknologia on ohittanut ilmastotieteen jo kauan sitten, ja kyllä taatusti se teknologia perustuu nykyaikaiseen tieteeseen.

    Mitä tapahtuukaan sairaaloissa vastoin ilmastotieteen kuvitelmia. Niin siellä vaan laboratoriossa nestetyppi imaisee lämmö kudosnäytteestä, joka lähetetään leikkaussalista tutkittavaksi, olisiko se kenties syöpää.

    Happea taas toimitetaan sairaaloihin -183 asteisena nesteenä, joka ilmastotieteen luuloista piittaamatta höyrystetään ja lämmitetään. Kyllä alarmistien tietotaso on perin juurin surkea, ja ne kuvittelee, että minulla ammattilaisella se on surkea.

    Millään ilveellä ei mene jakeluun tämä tieto, joka sataprosenttisen varmasti on tieteellistä tietoa. On mukamas denialisti, kun elää tieteen nykyaikaa, ja kertoo siitä. Koko ajan vaan hourupäät ajaa meitä takaisin 1800 luvulle, ja niitä hourupäitä on pelottavan paljon vallassa.


  • Anonyymi

   "eikä nykyinenkään ilmastonmuutos johdu välttämättä ihmisen toiminnasta."

   Tästä olen samaa mieltä. Olemme satsanneet valtavasti, lopulta hyvin yksipuolisesti tutkittuun ongelmaan. En ymmärrä sitä kiirettä, mikä on vallalla. - Toisaalta huijarin tuntee kiireestä. Minulle on opetettu, että jos kauppamies vaatii sinulta nopeaa päätöstä ilman, että saat kunnolla harkita, juokse pakoon.

  • Anonyymi

   http://www.metla.fi/tiedotteet/2010/2010-06-15-aikasarjat.htm
   Nämä vuosilustotutkimukset ovat mielenkiintoista luettavaa. Esim. tämä:

   "1910 alkanut lämmin ilmastojakso päättyi 1960-luvulla. Lämpenemistä seurasi viileneminen, joka taittui 1970-luvulla, minkä jälkeen on menty kohti lämpimämpää."

   Ei ole ilmaston lämpötilat menneet ihan teollistumisen ja fossiilisten polttoaineiden käytön mukaan, mutta sopivasti valitsemalla 30 vuoden tarkastelujakso tieteelliseksi faktaksi, saatu asia näyttämään sellaiselta.

   • Anonyymi

    Vuosilustot ovat luultavsti luotettavin mittari lähimenneisyyden ilmastosta.

    Ihmisten valmistamia lämpömittareita on ollut jo 1800-luvulla, mutta eipä juuri muualla kuin Euroopassa, eli ei niillä ole ollut mahdollista saada mitään käsitystä globaalista ilmastosta. Samoin mittaustekniikka on kehittynyt ajan kuluessa. Kovin epävarma on vertailu, jos verrataan jotain 1900-luvun alun elohopemittarilla tehtyä mittausta ja nykyistä satelliittimittausta.


  • Anonyymi

   Vaikea aihe näyttää alarmisteille olevan, kun kukaan ei sanallakaan puutu tähän.

   Innostuin vähän enemmänkin lukemaan vuosilustoista. Suomessa on useita vuosilustotutkijoita ja kaikilla näyttää olevan hyvin samanlainen käsitys siitä, että tällä hetkellä ei ole meneillään mitään poikkeavaa ilmastonmuutosta. Heidän tutkimusten perusteella ilmasto on jatkuvassa muutoksessa ja se on normaalia.

   On käsittämätöntä, etteivät he ole saaneet lehdissä niin paljon palstatilaa, että olisin tästä tutkimusalasta kuullut tai ymmärtänyt, mitä he tietävät.

   Ainakin näiden tutkijoiden nimillä kannattaa tehdä hakuja: Kari Mielikäinen ja Mauri Timonen, niin yllätytte, kuinka hyvin asioista oikeasti tiedetään, mutta tieto lakastaan näkyvistä.

  • Anonyymi

   Öljyteollisuuden katalat agentit on käyneet ne rungot sinne upottamassa.

   • Anonyymi

    On siinä puuha ollut ja vielä etsittävä ne tuhansien vuosien ikäiset rungotkin...
    Mutta onhan sillä öljyteollisuudella varallisuutta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On siinä puuha ollut ja vielä etsittävä ne tuhansien vuosien ikäiset rungotkin...
    Mutta onhan sillä öljyteollisuudella varallisuutta

    Kiva huomata, ettei alarmisteilla ole tähän mitään annettavaa, joten se siitä ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.

    Olin jo unohtanut, että ilmasto tosiaan muuttuu joka tapauksessa koko ajan. Nyt tiedotusvälineistä on saanut sellainen kuvan, että ilmasto olisi nyt vasta alkanut muuttumaan, mutta eihän se näytä pitävän ollenkaan paikkaansa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiva huomata, ettei alarmisteilla ole tähän mitään annettavaa, joten se siitä ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.

    Olin jo unohtanut, että ilmasto tosiaan muuttuu joka tapauksessa koko ajan. Nyt tiedotusvälineistä on saanut sellainen kuvan, että ilmasto olisi nyt vasta alkanut muuttumaan, mutta eihän se näytä pitävän ollenkaan paikkaansa.

    Olet siis oppinut mediakritiikkiä, joka on nykyään hyvin tarpeellinen, kun kaikki luotettavat tietolähteet on vaiennettu, aivan kuin Euroopassa olisi diktatuuri.

    Niinhän täällä onkin vihreiden sekoilijoiden diktatuuri, kun muut pöljät on antaneet niille määräysvallan.

    Suomessakin on jopa tutkimuslaitos, joka on täydellisesti vihreän aatteen kannattajien miehittämä. Tuskin siellä on yhtään kriittisesti ajattelevaa.

    Tuo laitos kyllä ahkerasti tutkii, ja saa aikaan jopa oikeita tuloksiakin, mutta ongelma tulee sitten, kun ne tulokset pitäisi oikein ymmärtääkkin. Ne näytetää joko tahallaan tai tyhmyyttään tulkitsevan täysin väärin vihreän aatteen tueksi.

    Sitten ne vääristyneet tai vääristellyt tulokset syötetään EU komissiolle, ja koko kansa saa taas kärsiä. Eilen ennakoitiin, että siitä vääristelystä voi tulla Suomelle 2-7 miljardin lasku. Siitä keskusteltiin eilen A studiossa, ja uusinta tulee tänään iltapäivällä.

    Sitä voi "asiantuntijat" tutkia metsiä vaikka koko ikänsä, mutta kun lopputuloksen vääristää vihreä ideoleogia ilmastonmuutoshoureineen, niin tutkimuksen lopputulos on arvoton tai jopa arvoltaan negatiivinen.

    Tuo tutkimustulos oli jonkin aikaa sitten YLE:n sivustolla. Minulla on kokemustä metsistä ja veljilläni on niitä metsiä aika paljonkin. Kyllä me siis ymmärretään, mitä tuo tutkimustulos todellisuudessa todisti, mutta helsikiläistyneet tutkijat ja toimittaja ei ymmärtäneet.

    Kyllä sen oikean ymmärryksen antaa vankka käytännön kokemus, johon ei ole ideologiat ja pelottelut eikä ryhmäkuri päässeet vaikuttamaan. Ainoa todellinen asiantuntija siinä A studion keskustelussa oli se metsänhoitaja, joka edusti metsäteollisuutta.

    Kaikista pahiten ulkona taas oli vihreä professori, joka joskus yhdessä keskustelussa väitti valheellisesti, että valtion metsät hakataan liian nuorina jopa vain 50 vuotiaana.

    Onneksi silloinen ministeri sai viimeisen sanan, ja kertoi, että valtion metsistä hakataan yksi prosentti vuodessa. Sehän tekee hakattavan metsän iäksi noin 100 vuotta. Juuri noin karkeita ne vihreiden valheet on aina.

    Ylen sivustolla muutama kuukausi sitten olleesta graafisesta esityksestä näki selvästi, miksi Suomen metsien kasvu on todellisuudessa hidastunut, mutta eihän vihreä tutkija pysty mitään ymmärtämään oikein.

    Syynä metsien karvun hidastumiseen on puuston vanheneminen ja metsänhoidon viivästyminen ja jopa totaalinen laiminlyönti. Ei ne puut kasva, jos niillä ei ole tarpeeksi tilaa kasvaa.

    Jos oikein hyvin hoidetaan, niin siellä metsässä täytyy tehdä töitä jopa 4 kertaa sen jälkeen, kun se on istutettu. Puiden määrä vähenenee joka kerta, mutta loput saa tilaa kasvaa nopeammin.

    Puusto kasvaa nopeimmin noin 60 vuotiaana, jos metsänhoito on tehty. Sen jälkeen kasvu väistämättä hidastuu, joten ei hakkuiden vähentäminen todellakaan hiilinieluja lisää. Se vähentää hiilinieluja, koska vanha metsä kasvaa todella hitaasti.

    Puusto, joka oli vuonna 2000 60 vuotta vanhaa ja siis juuri parhaassa kasvun vaiheessa, on nyt 82 vuotta vanhaa ja kasvu on jo merkittävästi kidastunut. Nyt se olisi syytä kaataa, koska sahat ei pysty käsittelemään kuin tietyn suuruisia puita.

    Ihmisen subjektiivinen näkö johtaa harhaan. Kun katsoo telkkarista, kun moto kaataa metsää, ne puut näyttää kauhean ohuilta, mutta niistä tulee kuitenkin ainakin kolme tukkia.

    Kun katson ikkunasta pihassani kasvavaa haapaa, niin se näyttää noin 15 -20 cm paksulta. Kun menen viereen, ja mittaan, niin se onkin 30 cm paksu.

    Yksinkertainen kaupunkilaisvihreä luottaa omaan näköönsä, eikä ymmärrä, että se onkin subjektiivinen ja aivot valehtelevat. Metsänomistaja taas luottaa ainoastaan mittalaitteisiin. Sille, joka tietää todellisuuden, näkö ja aivot valehtelee vähemmän.

    Hänellekkin käy kuitenkin niin, että puu onkin maassa kaadettuna reilusti suurempi, kuin miltä se näytti pystyssä, Ei pidä liikaa luottaa omiin aisteihinsa. Ne ei ole absoluuttisia. Ne on enemmänkin suhteellisia. Niitä vääristää mm. se, mihin ihminen uskoo.


  • Anonyymi

   Tätä lukiassa tulee mieleen, että milloinkahan me kansana lopetamme itsepetoksen ja tunnustamme tosiasiat.

   • Anonyymi

    Vaaleja odottelen. Kyllä totuus vielä tulee julki.


  • Anonyymi

   Luin juuri uutisen, että 70 - 100 % pohjanmaan kasvihuoneista lopettaa tuotannon tänä talvena. Tämä on sitä vihreää siirtymää täysin luonnollisen ilmiön takia. Saapahan sitten helsinkiläiset vegaanit syödä Espanjassa kasvatettua tomaattia. Heitä ei säälitä joku Närpiön työttömyys.

   • Anonyymi

    Kaikkein vihreintä on matkustaa talveksi Malagaan syömään tomaatteja ja hörppimään punkkua. Niin minäkin teen paitsi jätän tomaatit väliin.


   • Anonyymi

    Niitä tomaatteja voisi kasvattaa vaikka vanhoissa kaivoksissa led valolla. Kun menee tarpeeksi syvälle, ei tarvitse tuhlata lämmittämiseen yhtään mitään. Sitä on kokeiltu Pyhäsalmen kaivoksessa.

    Suomessa on lisäksi ainakin yksi kasvihuone, joka on kunnolla eristetty ja ikkunaton. Tulevaisuus näyttää, onko perinteiset kasvihuoneet tulleet tiensä päähän.

    Eihän niissäkään pysty talvella kasvattamaan muuten kuin keinovalolla. Kannattaisi siis harkita seinien ja katon eristämistä vaikka kokeeksi jossakin. Siihen sopisi jokin solumuovieriste. Jossakin pienemmässä kasvihuoneessa voisi kokeilla.

    Jo 5 cm solumuovieriste vähentäisi lämmönkulutusta paljon, ja 10 cm olisi jo mahtava. Suuria eriä ostamalla suoraan tehtaalta tulisi halvemmaksi. Kaupassa ne on todella kalliita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niitä tomaatteja voisi kasvattaa vaikka vanhoissa kaivoksissa led valolla. Kun menee tarpeeksi syvälle, ei tarvitse tuhlata lämmittämiseen yhtään mitään. Sitä on kokeiltu Pyhäsalmen kaivoksessa.

    Suomessa on lisäksi ainakin yksi kasvihuone, joka on kunnolla eristetty ja ikkunaton. Tulevaisuus näyttää, onko perinteiset kasvihuoneet tulleet tiensä päähän.

    Eihän niissäkään pysty talvella kasvattamaan muuten kuin keinovalolla. Kannattaisi siis harkita seinien ja katon eristämistä vaikka kokeeksi jossakin. Siihen sopisi jokin solumuovieriste. Jossakin pienemmässä kasvihuoneessa voisi kokeilla.

    Jo 5 cm solumuovieriste vähentäisi lämmönkulutusta paljon, ja 10 cm olisi jo mahtava. Suuria eriä ostamalla suoraan tehtaalta tulisi halvemmaksi. Kaupassa ne on todella kalliita.

    Jos laittaisi sinne reilusti hiilidioksidia niin kasvihuoneilmiö varmaan riittäisi ilman mitään ledivalojakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niitä tomaatteja voisi kasvattaa vaikka vanhoissa kaivoksissa led valolla. Kun menee tarpeeksi syvälle, ei tarvitse tuhlata lämmittämiseen yhtään mitään. Sitä on kokeiltu Pyhäsalmen kaivoksessa.

    Suomessa on lisäksi ainakin yksi kasvihuone, joka on kunnolla eristetty ja ikkunaton. Tulevaisuus näyttää, onko perinteiset kasvihuoneet tulleet tiensä päähän.

    Eihän niissäkään pysty talvella kasvattamaan muuten kuin keinovalolla. Kannattaisi siis harkita seinien ja katon eristämistä vaikka kokeeksi jossakin. Siihen sopisi jokin solumuovieriste. Jossakin pienemmässä kasvihuoneessa voisi kokeilla.

    Jo 5 cm solumuovieriste vähentäisi lämmönkulutusta paljon, ja 10 cm olisi jo mahtava. Suuria eriä ostamalla suoraan tehtaalta tulisi halvemmaksi. Kaupassa ne on todella kalliita.

    Kuulostaa taas siltä, että kaupungissa tiedetään parhaiten, miten maalla tulee toimia. Tuletko rahoinesi auttamaan kasvihuoneen eristämisessa?

    Tässä maassa on tullut moni muukin asia tiensä päähän kuin tomaatin viljely ja tilanne kärjistyy koko ajan. Osa sahoista on jo yövuorossa tai lopettanut toimintansa jne. Mikä ikävintä, kaikki keinotekoisen ilmastohysterian vuoksi. Meillä ei ole mitään ilmastohätätilaa, mutta meillä on ilmastopolitiikalla luotu ihan todellinen hätätila!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niitä tomaatteja voisi kasvattaa vaikka vanhoissa kaivoksissa led valolla. Kun menee tarpeeksi syvälle, ei tarvitse tuhlata lämmittämiseen yhtään mitään. Sitä on kokeiltu Pyhäsalmen kaivoksessa.

    Suomessa on lisäksi ainakin yksi kasvihuone, joka on kunnolla eristetty ja ikkunaton. Tulevaisuus näyttää, onko perinteiset kasvihuoneet tulleet tiensä päähän.

    Eihän niissäkään pysty talvella kasvattamaan muuten kuin keinovalolla. Kannattaisi siis harkita seinien ja katon eristämistä vaikka kokeeksi jossakin. Siihen sopisi jokin solumuovieriste. Jossakin pienemmässä kasvihuoneessa voisi kokeilla.

    Jo 5 cm solumuovieriste vähentäisi lämmönkulutusta paljon, ja 10 cm olisi jo mahtava. Suuria eriä ostamalla suoraan tehtaalta tulisi halvemmaksi. Kaupassa ne on todella kalliita.

    Eikö tee mieli ottaa kantaa, mitä tukkirungot lapin järvissä sinulle kertovat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö tee mieli ottaa kantaa, mitä tukkirungot lapin järvissä sinulle kertovat?

    Siellähän ne jorisee ja marmattaa että olisi kivaa kun ei olisi näin vilakkaa.


  • Anonyymi

   Luonto ei kerro luonnosta vieraantuneille yhtään mitään.

  • Anonyymi

   Minulle ne kertovat Milankovitchin sykleistä. Eivät mistään muusta.

  • Anonyymi

   En kyllä ymmärrä yhtään miten tämä luonnon aiheuttama ilmiö liittyy ihmisen aiheuttamaan ilmaston lämpenemiseen.

   • Anonyymi

    Ei sitä ymmärrä kukaan täysijärkinenkään. Ihmisen aiheuttamiset voi säätää suoraan roskakoppaan eikä koppa siitä täyty mitenkään.


   • Anonyymi

    Miten ihmisen on todistettu aiheuttavan ilmastonmuutosta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten ihmisen on todistettu aiheuttavan ilmastonmuutosta?

    Ei ole todistettu mitenkään. Uskotaan todistetun ja sitä uskoa pitää vahvistaa kaikin keinoin.


    Metsien kasvun sanotaan loppuneen Suomessa. Metsänomistajana näen metsissäni aivan toisenlaisen totuuden.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    http://www.korhola.com/lang/fi/2017/07/kikkailua-suomalaisten-kustannuksella/

    Lukekaapa Korholan 5 v sitten kirjoittama teksti, niin viisastutte.

    Korhonlan esittämät päätelmät ovat tarkastelun arvoisia.
    Myös tietoa käytetään joskus totuutta vastaan tai sitä ei haluta ymmärtää omista lähtökohdista poikkevana.

    Vaikea kuvitella Suomen kokoisen pääosin vähöisen ja harvan asutuksen ympäröivän metsäpeitteen todellinen päästöhaitta olisi korkeampi kuin Keski-Euroopan metsänsä kuluttaneiden alueiden.

    Poliittisten näköalojen lyhytnäköisyyden ei pitäisi olla todellisuuden vastaista
    pelkkiin ideologisiin syihin perustuen.
    Vihreä laskutikku vaihdettava toisen väriseen, neutraallin.


  • Anonyymi

   Laitapa joitain lähdeviitteitä väitteillesi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   2356
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   77
   1333
  3. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   855
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   45
   818
  5. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   27
   808
  6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   370
   745
  7. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   696
  8. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   61
   659
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   59
   616
  10. Montako askelta olisi pitänyt ottaa

   että olisit voinut suudella kaivattuasi? Mulla 2-3.
   Ikävä
   42
   606
  Aihe