miten paljon uskotte suomesta löytyvän ihmisiä joita ei haittaisi jos sosiaaliturvaa

Anonyymi-ap

Heikennettäisiin dramaattisen paljon eli vaikeuksiin joutuisi silloin esim työttömät ja eläkeläiset??
Minulla on oma tuntuma, että yllättävän monia se ei haittaisi. Suomalaiset on luterilaiseen kulttuuriin kasvaneita jotka mittaa pitkälti ihmisarvon työnteon kautta. Tämä seikka voisi selittää sen että yllättävän montaa suomalaista ei haittaisi jos sossuturvaa ruksattaisiin alemmas ja tämähän on hullunkurinen ajatus koska se tarkoittaisi silloin sitä että monilla suomalaisilla joita ei haittaisi sossuturvan isompi dramaattinen alasajo niin näillä monilla suomalaisilla on varmasti lähipiirissä ihminen joka on riippuvainen sossuturvasta kuten esim sairas veli tai lapsi niin silti heitä ei haittaisi se jos niiden elämä menisi erittäin vaikeaksi.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkan lisää sanomalla että näitä ihmisiä joita ei haittaisi isompi dramaattinen sossuturvan alasajo/heikentyminen niin heillä on varmasti luonteessa sellaisia kovia ominaispiirteitä kuin tunnekylmyys sillä he saattavat pitää esim sairaita valehtelijoina tai ovat sitä mieltä että sairaat jäävät tuleen makaamaan ja ovat katkeria tai ovat uhriutujia ja usein he saattavat saarnata väsyttävyyteen asti siitä että elämässä pitää mennä eteenpäin, mutta eivät ymmärrä sitä että ne jotka ei mene eteenpäin niin eivät ainakaan sillä hetkellä pysty menemään eteenpäin eli heidän viesteissään on selvä kaiku siitä luterilaisesta ajattelukaavasta jossa ihmisarvo mitataan työnteon kautta ja heidän mieltänsä kalvaa todella paljon suomalainen solidaarinen järjestelmä jossa autetaan heikompia ja silloin he yrittävät keksiä kaikkia erilaisia määritelmiä heistä kuten he ovat katkeria, uhriutuji tai että he eivät pyri edes menemään eteenpäin elämässä. Varmasti nämä ihmiset ajattelee semmosesta ihmisestä joka hautaan asti on työkyvytön, että se oli hänen oma vikansa kun ei edes yrittänyt ollenkaan mitään.

    • Anonyymi

      Ei tietenkään haittaisi, päinvastoin.

    • Anonyymi

      Pitkäaikaistyöttömät, työkyvyttömyyseläkeläiset ja muut työvoiman ulkopuolella olevat jakautuvat ulottuvuudella kahteen eri ääripäähän: kapasiteetiltaan hyvin rajallisiin, oikeasti työkyvyttömiin ja sairaisiin ja toisaalta ylisukupolvisesti avuttomiin, välttämiskäyttäytymisestä kärsiviin ja mukavuusalueensa sisään jämähtäneisiin uhriutujiin, joilla on toki myös kaikenlaisia diagnooseja ja historiaa mutta joiden suurin ongelma on se, että he eivät huteran elämänkokemuksensa ja kapean elämänpiirinsä pohjalta edes ymmärrä, mitä normaaliin elämään ja sen vaatimuksiin kuuluu. Nämä ihmiset olettavat, että kaikki pitäisi saada kuin manulle illallinen, oma perse pitäisi pyyhkiä ihan itse ilman massiivisia tukitoimia ja että ahdistus ja rasitus työnteosta ja muusta ponnistelusta on poikkeava kehollinen kokemus, eikä osa normaalia kasvua ja kehitystä. Suurin osa työelämän ulkopuolella olevista kuuluu johonkin keskivaiheille, heillä on erinäisiä vastoinkäymisten tuomia rajoitteita ja sairauksia. Osalla taas on niin massiivisia ongelmia, että he eivät työelämään pääsisi vaikka heiltä vietäisiin kaikki tuet. Toinen ääripää taas hyötyisi siitä, että heiltä vietäisiin taloudelliset tuet, jos he saisivat turvallisesti käydä läpi normaaliin elämään kuuluvia kehityshaasteita ja saada onnistumisen kokemuksia työnteosta ja yhteisössä toimimisesta, koska näiden ihmisten suurin perimmäinen ongelma on heikko itsetunto, ylisukupolvisesti periytynyt kapitalistisen työntekoon pohjautuvan yhteiskunnan näkökulmasta "vinoutunut" arvomaailma ja sellaisten toimintavalmiuksen, puute, joita saa vain kokemuksen kautta. Joskus sosiaaliturva ja muut tukitoimet suorastaan suojelevat ihmisiä mukavuusalueeen ulkopuolelle menemiseltä, mikä on usein oppimisen ja kehittymisen edellytys.

      • Anonyymi

        Pystytkö edes tekemään noita päättelyjä miten hyvin koska kai tiedät sen 100% faktan että ihmisten pään sisään ei ole niin helppoa päästä? Minä oon muuten sitä mieltä että ihminen on niin monimutkainen ja hauras olento että ei välttämättä kukaan pysty pääseen 100% hyvin toisen pään sisään, ei psykiatrikaan, eikä välttämättä ihminen itsekään pääse oman päänsä sisään 100% hyvin joten mun mielestä sun tulkinnat on käytännössä turhia koska tuskinpa tunnet ketään niistä tarpeeksi hyvin koska kuten aiemmin sanoin että ihmisten ongelmat on niin mittavaa tasoa että ei voi tehdä hataria perusteluja että joku olisi mukavuushaluinen laiskuri sillä todellisuudessa hän saattaa olla niin sairas henkisesti ettei kykene tekemään töitä eli siis mun mielestä kaikki tällaiset analyysit on käytännössä turhia koska emme voi päästä ihmisen pään sisään koskaan tarpeeksi hyvin. En minä ainakaan koskaan ala ketään ihmisiä arvioimaan että onko hän työkykyinen , laiska jne, koska tiedostan sen etten tunne tarpeeksi hyvin. Parempi pitää siis mölyt mahassa.


      • Anonyymi

        Minä annoin jo kauan sitten anteeksi kiusaajilleni enkä ole koskaan katkeroitunut siitä. On myös ihmisiä jotka katkeria ja vihaisia jos joku ei käy duunissa. Tällainen ihminen joka on katkera ja vihainen sitä ihmistä kohtaan joka ei käy duunissa niin tällaisella ihmisellä saattaa olla puutteelliset tiedot siitä ihmisestä joka ei käy duunissa(koska perustelen sen nyt vaikka ihan sillä kuten tuossa aiemmassa ylemmässä viestissäni sanoin että emme voi tuntea ihmisiä kovin hyvin koska ihminen voi olla niin hauras ja monimutkainen olento ja tuskin edes aina tunnemme 100% hyvin omaa itseämmekään joten tuolta pohjalta en lähde koskaan itse arvioimaan sitä miksi joku ei käy duunissa koska se olisi mun mielestä täyttä turhuutta ja epäloogista arviointia, lähinnä lottoamista)eli alati kasvava tiedon määrä mielenterveysongelmaisista ja työttömistä lisää tietoa jonka luulisi avartavan ihmisten ajatuksia esim työttömistä. On tehty paljon erilaisia tutkimuksia joissa tullaan ns syy ja seuraussuhteesen.


    • Anonyymi

      TURHAA MAKSAA SOSIAALI-TURVAA, KUN TYÖTÄ ON JA SUKULAISET AUTTAVAT.
      PAKOLAISIA EI TULISI MAAHAN, KUN EI OLI LOISILLE ANNETTAVAA.

      • Anonyymi

        Pelkoa ja katkeruutta pakolaisia kohtaan? Entä ukrainalaiset pakolaiset kun ne pakenee tänne sotaa? Ootko niitäki kohtaan vihainen ja katkera sekä pelokas? Oletko persujen kannattaja? Kommenttisi on tyhmä.


      • Anonyymi

        Suomessa on avoinna yli satatuhatta työpaikkaa, työttömät töihin. Sosiaaliturvaa ei pidä maksaa turhaan. Tämä koskee .suomalaisia ,maahanmuuttajia , pakolaisia, irtolaisia.


    • Anonyymi

      Suomalainen sosiaalijärjestelmä on jonkinasteinen kompromissi niin arvojen kuin taloidenkin suhteen. Ottaen huomioon että se on hyvin harvinainen järjestelmä maailmalla, pohjoismaita lukuunottamatta, niin väittäisin että suomessa asuu hyvin solidaarisia ihmisiä.

      Tottakai on omeassa ilkeitä ihmisiä, mutta jos itse ajattelee ihmisistä vain pahaa, tai sitä että kaikki on pahoja ihmisiä, niin kannattaa miettiä ihan omaa arvomaailmaa.

    • Anonyymi

      Hiljaisuus kaupungilla todistaa muutenkin ilman uskoa.

    • Anonyymi

      meinaatko ettei työkyvyttömyyseläkeläinen tarvitse rahaa maksaakseen vuokran ja muut pakolliset menot?Sinusta on siia väärin että saa kelasta rahaa jotta pystyy maksamaan laskut.Sun mielestä ihmisen jota on yritetty kuntouttaa ei ole oikeus kelan tukiin,koska ei saa muualta tuloja.Jos en olisi työkyvyttömyyseläkkeellä niin oisin työmarkkinatuella ja sekin olisi sinusta väärin koska olisin työtön vaikka olisin työkyvytön. Työeläkkeeseen minulla ei ole oikeutta koska ei ole työhistoriaa.En päässyt koskaan palkkatöihin kun mä en selvinnyt edes kuntoutuksesta.Mun olis siinö tapauksessa opiskeltava kolmas ammattitutkinto keski-ikäisenä ja tämän jälkeen käytävä taas kuntoutuksessa kunnes ole eläkeiässä.

      • Anonyymi

        Luin ketjun ja ajattelin että eikö se ole teidänkin (jotka eivät oikeasti pärjää työelämässä) että vapaamatkustajien matka saadaan katkaistua?
        En tiedä todellisia lukuja mutta uskallan väittää että 50% tukien varassa on sellaisia jotka eivät vain halua tehdä työtä.
        Miksi työssäkäyvien pitää kustantaa heidän eläminen?
        Kun tuo loisien joukko alkaa olla liian suuri on tehtävä jotakin, valitettavasti se kolahtaa myös niihin jotka oikeasti tarvivat apua.
        Jos tätä tahtia jatkuu niin kohta on 75% niitä jotka vain periaatteessa haluavat olla joutilaana.

        Kuka hitto haluaa enään tehdä töitä jos suurin osa palkasta menee joutilaiden elättämiseen.
        Jo nyt on havaittavissa että käännetään katseita sosiaaliturvaan ja sen järjettömään summaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin ketjun ja ajattelin että eikö se ole teidänkin (jotka eivät oikeasti pärjää työelämässä) että vapaamatkustajien matka saadaan katkaistua?
        En tiedä todellisia lukuja mutta uskallan väittää että 50% tukien varassa on sellaisia jotka eivät vain halua tehdä työtä.
        Miksi työssäkäyvien pitää kustantaa heidän eläminen?
        Kun tuo loisien joukko alkaa olla liian suuri on tehtävä jotakin, valitettavasti se kolahtaa myös niihin jotka oikeasti tarvivat apua.
        Jos tätä tahtia jatkuu niin kohta on 75% niitä jotka vain periaatteessa haluavat olla joutilaana.

        Kuka hitto haluaa enään tehdä töitä jos suurin osa palkasta menee joutilaiden elättämiseen.
        Jo nyt on havaittavissa että käännetään katseita sosiaaliturvaan ja sen järjettömään summaan.

        On aloja joissa mielenterveysongelmainen ei voi näyttää asiakkailleen tunteitaan esim sosiaalialalla ei voi asiakkaalle näyttää ahdistuneisuushäiriötä.Sä et voi alkaa itkemään asiakkaan läsnäollessa.Ymmärrätkö pointin?Sä et voi ilmaista paniikkikohtausta asiakaspalvelutyössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On aloja joissa mielenterveysongelmainen ei voi näyttää asiakkailleen tunteitaan esim sosiaalialalla ei voi asiakkaalle näyttää ahdistuneisuushäiriötä.Sä et voi alkaa itkemään asiakkaan läsnäollessa.Ymmärrätkö pointin?Sä et voi ilmaista paniikkikohtausta asiakaspalvelutyössä.

        Kyse ei nyt ollutkaan oikeasti työhön kykenemättömistä vaan niistä vapaamatkustajista.
        Moniko teeskentelee mielenterveysongelmaista jottei tarvitsisi tehdä töitä?
        Jotenkin tuntuu että nykyään joka toisella on mielenterveysongelmaa, mitä jos loputkin alkavat väittää että on ongelmia.

        Eikö sullekkin olisi etu jos kukaan ei feikkaisi mielenterveysongelmaista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei nyt ollutkaan oikeasti työhön kykenemättömistä vaan niistä vapaamatkustajista.
        Moniko teeskentelee mielenterveysongelmaista jottei tarvitsisi tehdä töitä?
        Jotenkin tuntuu että nykyään joka toisella on mielenterveysongelmaa, mitä jos loputkin alkavat väittää että on ongelmia.

        Eikö sullekkin olisi etu jos kukaan ei feikkaisi mielenterveysongelmaista?

        Jos joku haluaa feikata niin siitä vaan.Mä en jaksa ottaa tollasesta itelleni ongelmaa kun niitä vaikeuksia on muutenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin ketjun ja ajattelin että eikö se ole teidänkin (jotka eivät oikeasti pärjää työelämässä) että vapaamatkustajien matka saadaan katkaistua?
        En tiedä todellisia lukuja mutta uskallan väittää että 50% tukien varassa on sellaisia jotka eivät vain halua tehdä työtä.
        Miksi työssäkäyvien pitää kustantaa heidän eläminen?
        Kun tuo loisien joukko alkaa olla liian suuri on tehtävä jotakin, valitettavasti se kolahtaa myös niihin jotka oikeasti tarvivat apua.
        Jos tätä tahtia jatkuu niin kohta on 75% niitä jotka vain periaatteessa haluavat olla joutilaana.

        Kuka hitto haluaa enään tehdä töitä jos suurin osa palkasta menee joutilaiden elättämiseen.
        Jo nyt on havaittavissa että käännetään katseita sosiaaliturvaan ja sen järjettömään summaan.

        Aika rohkeita lukuja...
        Itse väitän tuntevani noin 150 ihmistä kohtuullisella tavalla, ja heistä kaksi on aitoja työstä pakoilijaa. Toinen vielä hyvin huono sellainen, koska joutui töihin, jo viitisen vuotta sitten.

        Eli sillä otannalla puhuttaisiin prosentista tai parista. MT-kuntoutujat on laaja joukko. Sielä osa on ihan normisti töissä, ja osa on aidosti työkyvyttömiä, mutta siihen väliin osuu iso joukko osatyökykyisiä, tai paremmalla termillä täsmätyökykyisiä. Jotka voivat tehdä jotain tiettyä hommaa, siinä missä joku muukin.

        Valitettavasti erityisesti tämä täsmätyökykyisten joukko on aivan liian huonosti huomioitu nykyisessä yhteiskunnassa. Siihen on varmasti useita syitä. Koulut, tahtovat kilpailuasetelmassa alistaa näitä ihmisiä, ehkä kodeissakin vaivutaan johonkin näköalattomuuteen, ja työpaikoilla taas eletään yhdeksänkymmentäluvun jälkimainingeissa joissa työhaussa etsittiin sitä nuorekasta, paljon kokemusta omaavaa työntekijää.

        Jos olisin päivän kuninkaana, niin nimenomaan tämä täsmätyökykyisten asema olisi yksi sellainen jota haluaisin kohentaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei nyt ollutkaan oikeasti työhön kykenemättömistä vaan niistä vapaamatkustajista.
        Moniko teeskentelee mielenterveysongelmaista jottei tarvitsisi tehdä töitä?
        Jotenkin tuntuu että nykyään joka toisella on mielenterveysongelmaa, mitä jos loputkin alkavat väittää että on ongelmia.

        Eikö sullekkin olisi etu jos kukaan ei feikkaisi mielenterveysongelmaista?

        Jos on tarve feikata mielenterveysongelmaa, niin silloin sellainen on jo olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika rohkeita lukuja...
        Itse väitän tuntevani noin 150 ihmistä kohtuullisella tavalla, ja heistä kaksi on aitoja työstä pakoilijaa. Toinen vielä hyvin huono sellainen, koska joutui töihin, jo viitisen vuotta sitten.

        Eli sillä otannalla puhuttaisiin prosentista tai parista. MT-kuntoutujat on laaja joukko. Sielä osa on ihan normisti töissä, ja osa on aidosti työkyvyttömiä, mutta siihen väliin osuu iso joukko osatyökykyisiä, tai paremmalla termillä täsmätyökykyisiä. Jotka voivat tehdä jotain tiettyä hommaa, siinä missä joku muukin.

        Valitettavasti erityisesti tämä täsmätyökykyisten joukko on aivan liian huonosti huomioitu nykyisessä yhteiskunnassa. Siihen on varmasti useita syitä. Koulut, tahtovat kilpailuasetelmassa alistaa näitä ihmisiä, ehkä kodeissakin vaivutaan johonkin näköalattomuuteen, ja työpaikoilla taas eletään yhdeksänkymmentäluvun jälkimainingeissa joissa työhaussa etsittiin sitä nuorekasta, paljon kokemusta omaavaa työntekijää.

        Jos olisin päivän kuninkaana, niin nimenomaan tämä täsmätyökykyisten asema olisi yksi sellainen jota haluaisin kohentaa.

        Tuo on kyllä aika harhaa että työnantajat etsisivät nuorekasta paljon kokemusta omavaa työntekijää.
        Fakta on että työntekijöiden yleiskunto, osaaminen ja ammattitaidot ei vastaa palkkavaatimuksia.
        Työnantaja asetetaan sellaiseen tilanteeseen että sen on satsattava jopa vuosia siihen että saadaan kuntoutettua työkykyiseksi.
        Kun henkilö on saatu työkykyiseksi pitäisi hänen tuottaa yritykselle se tappio jota tuo harjoittelujakso on tuonut (oppiraha).
        Tässä vaiheessa alkaa huutokauppa ja työntekijä siirtyy sellaiseen firmaan joka maksaa suurinta palkkaa, eli työnantaja menettää sijoituksensa.
        Tiedän sillä olen itse kouluttanut reilu 30v aikana keskimäärin 1 työntekijän vuodessa.
        Kun lopetin uusien kouluttamisen tuli alalle ongelma kun ei ollut saatavana ammattitaitoisia tyäntekijöitä.
        Syy miksen ole enään kouluttanut työntekijöitä on se että lopettelen yritystoimintaa ja viimeinenkin työsopimus päättyy maaliskuussa.

        Ongelmaa ei olisi tuossa "oppirahassa" jos sen maksaisi työntekijä itse, eli alussa matalalla palkalla ja taitojen kehittyessä palkka nousisi, silloin "oppiraha" olisi työntekijän omaa pääomaa.
        Nykysysteemissä "oppirahan" maksaa yritys ja tuoton nauttii monesti joku muu.


    • Anonyymi

      Mä en jaksa tehdä töitä, painan 200kg.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe