Puhelinnumero vaihdettu potilastiedoissa

Anonyymi-ap

Minkälainen tuomio seuraa potilaan puhelinnumeron tahallisesta vaihtamisesta/tekaistun puhelinnumeron tallentamisesta potilastietojärjestelmään? Tehty ilman potilaan tietoisuuteen tuomista/suostumusta. Asia selvinnyt/selvitetty tietosuojavastaavan kautta.

Potilas jäänyt odottamaan tutkimuksen tulosta, jota ei ole voinut saada vaihdettujen yhteystietojen vuoksi.

Työntekijä koittanut tavoittaa oikeasta numerosta potilasta toisen näytteen tuloksesta aamupäivällä, jolloin myös puhelinnumero vaihdettu järjestelmään. Iltapäivällä uudestaan tavoiteltu oikeasta puhelinnumerosta, vaikka järjestelmään jo syötetty tekaistu numero tässä vaiheessa lokitietojen mukaan. Toisen näytteen tulosta ei potilaalle koskaan ole voitu antaa tiedoksi puhelimitse, kun yhteystiedoissa tallennettuna tekaistu 11-numeroinen numero, mikä ei ole kenelläkään käytössä. Asia selvinnyt uutta aikaa varatessa eri työntekijän ihmeteltyä yhteispäivystyksessä, että eihän tällainen numero ole kenelläkään käytössä.

"Potilaan tulokset katsottu. Tulos kirjattu eri laitoksella. Oletuslaitos on ..." Tällaisia merkintöjä lokitiedoissa laboratorionäytteiden tulosten osalta. Osaako joku tulkita, miksi tulos on kirjattu eri kuin oletuslaitoksella, mitä tarkoittaa?

Työntekijä myös varannut ajan ilman potilaan tietämystä sekä siirtänyt varattua aikaa. Tämä tehty päivää myöhemmin puhelinnumeron vaihdoksesta. Myöhemmin iltapäivällä poistanut kokonaan varatun ajan. Tästä ei potilaalle ilmoitusta, vaan selviää lokitiedoista (puhelinnumero jo vaihdettu tässä vaiheessa potilastietoihin).

0

149

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

    Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
    Maailman menoa
    404
    2194
   2. Ei se haittaa

    rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
    Ikävä
    88
    1338
   3. Kyssäriä pukkaa nyt

    Mikä on kaivattusi nimi?
    Ikävä
    60
    1197
   4. Oudolta tuntuu

    Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
    Ikävä
    157
    983
   5. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

    Jos meistä tulisi pari?
    Ikävä
    134
    956
   6. Hauskaa sunnuntaita

    Mahdollinen 2x🔥 :).
    Ikävä
    93
    766
   7. Ikävintä on kokea

    Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
    Ikävä
    58
    752
   8. Teki mieli sanoa

    Ajatukseni karkaavat kuin levottomat perhoset sinne missä sinä olet. Teki mieli sanoa, että olet todellinen syyni. Alku ja loppu, avoin äärettömyys. A
    Ikävä
    35
    706
   9. Tämä on naiselle

    Hyvää iltaa ja yötä. Mikäli haluat olla rakas, meidän on nähtävä ja juteltava. näin toivoo.mies
    Ikävä
    34
    691
   Aihe