Lämmitettävät hanskat

Anonyymi-ap

Suunnittelin hankkivani tai rakentavani hanskat talvipyöräilyyn. Tehoa valmiissa hanskoissa näyttää olevan 10W luokkaa ja hintaa 75-200€. Rikkoontuessaan ovat siis kalliita ja monessa mallissa akku on mallikohtainen rahareikä.

Nämähän voisi kokeilla tehdä itsekin. Pehmeää vastuslankaa saa halvalla, tai kokeiluun tehovastus/polttimo? Virtalähde johdolla akkuun tai hanskaan kiinni 18650 holderi? Ei kuitenkaan muuhun käyttöön soveltumaton erikoisakku.

Muita ideoita?

7

208

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eikö kahvanlämmittimet kelpaisi - erittäin paljon helpompi valmistaa ja valmiitakin löytyy.
   Akun ei kyllä pitäisi olla minkäänlainen ongelma missään tapauksessa -nuo mainitsemasi on helposti korvattavissa halvoilla ratkaisuilla.

  • Anonyymi

   Eikö virtalähde ja akku voisi olla työkaluvalmistalta?

   Saa edullisesti ja laadukkaita, laturit nopeita. Löytyy aina käytettynäkin

   Bosch GAA 12V on pieni jonka sisään menee akku 10.8V/12V kolmen 18650 kennon akut joita saa uusia ja käytettyjä. Antaa 5V volttia 2amp tai 12V pyöreästä dc pistokkeesta ulos.

   Pieni koko ei huomaa takin taskussa

   Boschin latureita noille akuille käytettynä ja uusina saa pariin kymppiin koska myydään paljon.

  • Anonyymi

   Kahvalämmittimet on se perinteinen, mutta lämpöenergia kulkee suurelta osin alumiinitankoon, eikä kumitupin ja paksujen rukkasten läpi iholle. Ratakäytössä ne toimivat, kun hanskat ovat ohuet, ajoviima pieni ja muutenkin hiki. Tieliikennekäytössä olosuhteet muuttuvat ja peukalo muodostuu pahimmaksi ongelmaksi.

   Tein vanhoilla kelkkahanskoilla kokeen, 10W polttimolla lämpötila nousi 33 astetta ilman kehon lämpöä. 3W lankavastuksia laiton silikoniletkuun kiertämään hanskan reunoilla ja peukalossa. 14,4W teholla lämpömittari loppui 40 asteeseen kesken, eikä silikoniletkuun voinut koskea. Ajoviima pakkasella voi jonkun verran muuttaa tilannetta,

   Mitä akkuihin tulee, niin pyörässä itsessään on magneetto, jota olisi helpoin hyödyntää tai sitten nuo 18650, jotka menevät myös otsavalossa. Jos akku on jokin hanskavalmistajan oma tai muualla tarpeeton, niin niitä saa ostaa useammat kappaleet ja kesällä ei ole mitään käyttöä. 18650 kenno voisi arviolta riittää tunniksi, enempää massaa ei kannata rukkaseen kiinnittää, vaan sitten on sama vetää johto tupakansytyttäjään.

   • Anonyymi

    Itsellä kahvanlämmittimien ja tangon välissä ON eriste jolla nimenomaisesti estetään tangon turha lämpeneminen ja lämpö ohjautuu paremmin kädensijojen läpi käsille.


  • Anonyymi

   "Pehmeää vastuslankaa saa halvalla"

   Kanthal -lankaa tosiaan myydään (useampaakin eri mallia) täällä:

   https://www.tme.eu/fi/katalog/vastuslangat_113597/

   eivät tosin ilmoita, onko myynnissä oleva lanka eristettyä vai kokonaan ilman eristettä.

   Jos on eristettyä: miten eriste poistetaan päistä, että saa virran kulkemaan ?

   Ja jos EI ole eristettyä: Silloin kuluttajan on fiksuinta jättää ainakin verkkovirralla toimivat sovellukset tekemättä, ihan sähköturvallisuussyistä.

   Matalajännitesovelluksiin eli max. 24V tuo saattaa olla ihan toimivaa, siis eristämättömänäkin.

   Ja vielä asiaan liittyvä kysymys:

   Millaisilla liittimillä tuon Kanthal -langan voisi liittää normaaliin johtimeen ?

   Juotosliitos kun on siitä ikävä, että jos vastuslanka kuumenee tinan sulamispisteeseen (tai edes pehmenemispisteeseen) saakka, niin silloin liitos pettää, ja saattaa aiheuttaa huomattavaa lisävahinkoa siinä samalla.

   Eikä abikotkaan ole käsittääkseni mitenkään kuumiin olosuhteisiin tarkoitettuja.

   Toisaalta: sopivalla ohjauseletroniikalla syötettynä tuo Kanthal -lanka sopisi mainiosti omatekoisen styroxleikkurin teräksi.

   • Anonyymi

    "Jos on eristettyä: miten eriste poistetaan päistä, että saa virran kulkemaan ?"

    -Toimisko sama kuin käämilangoissa eli polttamalla.


   • Anonyymi

    Itse katselin tätä lankaa:
    https://www.ampul.eu/en/cables/4826-2538-heating-cable-14mm-5-48v-dc?SubmitCurrency=1&id_currency=4&gclid=CjwKCAiA2L-dBhACEiwAu8Q9YMl7PBZVOBR21fYiZ_woIdUT6Eo4UnEZjQueCJN0D3rgIG5-yOErOxoCK5oQAvD_BwE#/623-vastuslammityskaapeli-03_ohm_m

    Löytyy eri vastusalueilla, saa kuumentaa 200c asti. käytetään esim penkinlämmittimissä.

    Hanskakäytössä lanka kannattaa mitoittaa sen verran pitkäksi, että haluttu teho saadaan aikaan ilman että lanka kuumenee vaarallisen kuumaksi. Muutenkin pitkällä langalla saadaan kestävämpi tuote, tasaisempi lämmönjakauma, eikä niin että toiselta puolelta kädessä on palovamma ja toisella puolella paleltuma. Jos alkaa tinaliitos sulamaan, niin silloin käryää kankaatkin, jos sellaisia on kosketusetäisyydellä.

    Jos jotain styroksileikkuria suunnittelet niin Liitos ei ole ainoa ongelma vaan lämpö johtuu kuparia pitkin ja sulattaa myös normaalin johdon. Silloin kannattaa valita kangas- tai silikonipäällysteinen johdin ja tehdä liitos vaikka näillä:

    https://www.motonet.fi/fi/tuote/6500845/FOUR-Connect-johdonpaateholkki-40mm2-10-kpl?gclid=CjwKCAiA2L-dBhACEiwAu8Q9YFnQxCICw8X0IHWGFsXDgZ8VvE1TBJLVdgG7-9xsI5Sd1GTZ9pDvGRoCwIwQAvD_BwE

    Langasta lakka polttamalla pois tai sitten hiekkapaperilla. Jännitteessä tuskin on tarvetta mennä yli pienoisjännitteen, kun tehot näissä kotivehkeissä on niin pieniä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

   Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
   Maailman menoa
   547
   3269
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   101
   1541
  3. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   73
   1457
  4. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1113
  5. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   143
   1092
  6. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   76
   916
  7. Tämä on naiselle

   Hyvää iltaa ja yötä. Mikäli haluat olla rakas, meidän on nähtävä ja juteltava. näin toivoo.mies
   Ikävä
   38
   829
  8. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   94
   817
  9. Teki mieli sanoa

   Ajatukseni karkaavat kuin levottomat perhoset sinne missä sinä olet. Teki mieli sanoa, että olet todellinen syyni. Alku ja loppu, avoin äärettömyys. A
   Ikävä
   37
   814
  Aihe