Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten pääsee Venäjälle?

Anonyymi-ap

Kun olen nyt asunut parisen vuotta Tohmajärvellä, niin välillä käy mielessä miten pääsee ulkomaille Venäjälle. Jos 2023 olisi se vuosi kun siellä tulisi käytyä.

Ajatellaanpa normaalioloja.
Meneeköhän siinä pitkään tullissa? Onko yleensä jonoja?
Tarkastaako ne autoja jotenkin?
Tullin läpi varmaan pääsee vaikkei puhu venäjää? Voin kyllä opetella sen verran että turistina pärjää...
Mietin onko ne tarkkoja vai ennemmin välinpitämättömiä siellä rajalla. Että tarkistaako ne passikuvasta että onko tämä nyt tosiaan sama joka näkyy passikuvassa.
Entä onkohan Venäjän puolella paikannimikyltit vain niillä kyrillisillä kirjaimilla vai miksi niitä sanotaan.
Kävikö siellä korttimaksut ennen Ukrainan sotilasoperaation alkamista?
Ja jos sinne menee eurojen kanssa, niin voiko rajan ylitettyään vaihtaa niitä rupliin?

Paljon kysymyksiä. Mutta ei kai se niin vaikeaa voi olla kun kuulemma jotkut on käyneet kaksi tai kolmekin kertaa päivässä.

14

1758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mene vaan ja pysy siellä

    • Anonyymi

      Aja vaan täydellä vauhdilla kumpaisenkin tullin läpi, niin huomaat olevasi Venäjällä.

    • Anonyymi

      Ajattelinkin että tämä on myös eräänlainen älykkyystesti ja sivistyksen mittari, että millaisia vastauksia tähän ketjuun tulee. No, ei näköjään ole tullut asiallisia ja järkeviä vastauksia.
      En ole ainakaan kuullut, että Venäjä olisi viime aikoina Suomeen hyökännyt. Joten miksi ei siellä saisi käydä. Niin kuin Ruotsin armeija ei ole hyökännyt Suomeen pitkään aikaan, joten siellä on ihan ok käydä. Sama Viron kohdalla.

      • Anonyymi

        Murhaava, raiskaavat ja ryöstävät ukrainalaisia. Saman mieliset ilmeisesti luimistellen menevat Venäjälle. Polttoaineen lisäksi Hiv-virus on suosittu tuontitavara.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Murhaava, raiskaavat ja ryöstävät ukrainalaisia. Saman mieliset ilmeisesti luimistellen menevat Venäjälle. Polttoaineen lisäksi Hiv-virus on suosittu tuontitavara.

        Kai sinne pitää olla viisumi?
        Ja passi varmaan.
        Ajokortti, jos meinaat autolla sinne.


      • Anonyymi

        OLET OIKEASSA.KYLLÄ VENÄJÄLLE VOI MENNÄ,TARVITSET VIISUMIN JA ILOISEN MIELEN.NIIN TÄNNE KIRJOITTELEE NE MITKÄ VIELÄ NUKKUU ÄIDIN KOTONA . NÄILLÄ (MIEHILLÄ ) ON KYLLIKKI NYRKISSÄ JA TAKUU ETTEI RAKAS PETÄ.??.


    • Anonyymi

      Auto pitäs laittoo ja kiertee vähän muolimoa...

    • Anonyymi

      Pestaudu z porukan miinan polkijaksi.

    • Anonyymi

      Kävimme Pietarissa autolla tammikuussa 2023 . Mukaan tarvitset omalla autolla rekisteriotteen, tulliselvityslomakkeen, viisumin ja passin. Mikäli et ole auton omistaja, niin tarvitset myös valtakirjan auton maastavientiin. Virkailijat olivat rajalla asiallisia ja mukavia, niin Suomen kuin Venäjän puolellakin. Autolle tehtiin pintapuolinen tarkastus Venäjän puolella.

      Liikenne oli asiallista ja sujuvaa Venäjän puolella, paikalliset varoittivat jopa miliisin tutkista vastaantullessa. Tiet olivat hyviä Pietariin, suurin osa 6-kaistaista moottoritietä, voi tankata halutessaan jopa Nesteellä. Kannattaa kuitenkin varata tietulleihin vähintään 600 ruplaa.

      Ihmiset olivat ystävällisiä, samoin tarkastuspisteiden sotilaat ja vartijat olivat asiallisia muutamilla kohteilla. Emme havainneet missään negatiivista suhtautumista suomalaisiin. Samoin emme törmänneet yhteenkään Z-merkkiin tai Ukrainan lippuun. Ihmiset ovat julkisesti epäpoliittisia, joten politiikasta puhumista kannattaa välttää - maassa maan tavalla.

      Ruplia kannataa vaihtaa pieni määrä Suomessa etukäteen, jotta selviytyy Pietariin saakka, jossa on useita valuutanvaihtopisteitä. Rahaa saa Suomesta viedä vain normaaliin elämiseen tarvittavan määrään - tätä ei ole kuitenkaan tarkemmin määritelty.

      Pyrimme käyttämään sosiaalisissa tilanteissa venäjää, joten se on saattanut vaikuttaa paikallisten suhtautumiseen, mutta useimmissa tilanteissa kansallisuutemme tuli pääosin selväksi.

      Tässä ei ollut tarkoitus ottaa kantaa kenenkään moraalisiin, poliittisiin tai eettisiin näkemyksiin, vaan antaa tietoa, mikäli jollakin on tarve tai syy matkustaa Pietariin tässä vallitsevassa tilanteessa.

    • Anonyymi

      Kaikki natsit pysyvästi Natsi-Venäjälle!

      • Anonyymi

        Siellä on kommarit ei natsit


    • Anonyymi

      Katsokaapa uutisia southfront piste org ista, niin tiedätte enemmän maailman sotatantereista...

    • Anonyymi

      Hienoa. Kesälomalla mennään Venäjälle. Siellä on paljon nähtävää.

    • Anonyymi

      Tohmajärven mäelle olisi hyvä sijoittaa HIMARS järjestelmä. Muutenkin sieltä mäeltä on hyvä tulittaa vihollista, toivottavasti saadaan kunnon ilmapuolustus ja ohjusjärjestelmät!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe