Kissan hammaskiven poiston jälkeen virtsavaivat

Anonyymi-ap

Käytiin kaksi kuukautta sitten ARAN kollikissan kanssa hammaskiven poistossa. Ikää 5v ja täysin terve. Mutta arin kissa mitä elämässäni vastaan tullut. Ennen operaatiota ei mitään ongelmia minkään kanssa.

No kaikki meni sinäänsä hyvin, että hammaskivet poistettiin ja kissa kotiin. Mutta siitä alkoi 2 kuukautta jatkunut pissavaikuksien kierre. Samalla myös juominen on todella suurta.

Eli lyhyesti, pissaaminen vaikeaa/veristä ilman särkylääkettä. Nyt syötetty särkylääkettä jo kaksi kuukautta. Kissa juo koko ajan ja pissaa koko ajan. Ruokahalu ok. On tottakai vähän vaisu.

Ruuasta. Aina syönyt vain eläinkaupan viljatonta ruokaa ja monipuolisesti. Nyt on Hill:n urinary märkäruokaa sekä kivetön lisäravinne ja cystaid plus käytössä. Vähintään 3 märkäruokaa / vrk. Myös feromonihauhduttimimet ja linnunlaulu kajareista. Näistä ei mitään hyötyä.

Pissanäyte, veristä ja trombosyyttejä. Syöty antibioottikuuri. Kuurin aikana kissa vähän parempi, mitä nyt vatsa sekaisin. Mutta heti kuurin jälkeen taas huonona.

Onko vinkkejä miten tästä ulospääsisi? Erilaisia virtsatieruokia aion vielä kokeilla, mutta alkaa keinot loppua kohta kesken.

22

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko sokerikokeet otettu? Ylenpalttinen juominen ja pissaaminen viittaa diabetekseen.

    • Anonyymi

      Kotona tekemässäni ja toimittamassani virtsanäytteessä oli sokeria. Mutta ennen eläinlääkärikäyntiä ei mitään ongelmia, juomista tms. Eli jos diabetes, tuli ns. yhdessä yössä. Stressistä johtuva siis?

      Mutta siis, jos diabetes, liittyykö se millään tavalla virtsaamisvaikeuksiin ja vereen virtsassa?

      Kissa syönyt koko elämänsä viljatonta, sokeritonta ruokaa. Käytännön tasolla ollut diabeetikolle sopivaa ruokaa aina. Eli lihaa ja hyviä rasvoja. Hiilarit minimissä. Kissa ei ollenkaan ylipainoinen.

      • Anonyymi

        Diabetes, hoidetaan oikein siten, että otetaan se insuliini avuksi, ja samalla rukataan ruokarytmi ja ruokavalio kuntoon. Verivirtaisuus taas viittaa virtsarakon/virtsaputken ongelmiin- mutta tietenkin jatkuva koholla oleva sokeri virtsassa lisää tulehdusalttiutta, onhan se glukoosi oikein hyvä elatusaine kaikille pöpöille.
        Munuaisetkin ovat kovilla siinä rytäkässä, kun nesteestä pitäisi vauhdilla suodattaa sitä ja tätä, ja esimerkiksi semmoinen munuaisia rauhoittava, diabeetikolle sopiva ruokavalio ois jees. Eli ei liikaa fosfaatteja, eika ainakaan suolaa, eikä maitotuotteita.
        Virtsakiteitä liekö tutkittu, että onko niitä ärsyttämässä virtsateitä?
        Mutta ihan eka ja toka homma on saada se diabetes hoitoon. Se voi jopa rauhoittua kun ruokavalio saadaan hollilleen, ja hoito alulle.


    • Anonyymi

      Onko kissan diabeteksen ja vaikean/kivuliaan/verisen virtsaamisen välillä jokin yhteys?

      • Anonyymi

        Virtsakiteillä on sitä kautta yhteys diabeteksen kehittymiseen,että leikattu ylipainoinen kolli saa helposti virtsakiteitä.
        Eli hiilarit pois kissan astiasta. Myös panimoriisi. Eikun tiukalle hiilarittomalle dieetille,ja liikuntaa. Ja insuliini.


    • Anonyymi

      Katsoin tuon hills ruuan. Fosforin saannin suhteen toimii. Mutta mitä on panimoriisi? Hiilarit pois diabeetikon ruuasta. Ainakin niin vähiin kuin saat. Minun kissa elää ihan ilman mitään diabetestä tai virtsavaivoja, eritääin vähähiilarisella ruualla. Tuorelihaa, purkkikanaa ja välillä tonnikalaa. Pussiruoka mikä on sitä itseään, mitä pussin kyljessä ilmoitetaan(mjau-märkäruoka).
      Allergisen yksi hyvä raksu, missä on ihan nimeksi kauraa. Ei temppuile enää herran korvatkaan.
      Eikö eläinlääkäri puhunut tuosta sokeriarvojen asiasta? Diabeteksen hoito on pitkäjänyteisesti aloitettava heti kun se havaitaan- silloin se on jo kestänyt jonbkin aikaa. Säännölliset ruoka-ajat, vaikkapa 3 h välein että saa(halutessaan) ruokaa. Sokeria seurataan pistokokein.
      Insuliini otetaan avuksi, toki pistäminen pitää opetella eläinlääkärillä. Kissan jatkuvaan juomiseen ja pissaamiseen pitää havahtua, ainoa looginen selitys on diabetes. Ihmisen diabeteksen etenemisestä voi lukea, aivan samat tulee kissallekin. Neuropatia, jne.

    • Anonyymi

      Jos kissallasi on diabetes, sen virtsassa on tavallista enemmän sokeria, mikä voi myös aiheuttaa toistuvia virtsatietulehduksia. Jos kissasi kärsii niistä usein, eläinlääkärisi kannattaa testata kissasi diabeteksen varalta.

      • Anonyymi

        Aloittajahan kirjoitti,että sokeria on löytynyt virtsasta. Eläinlääkärin on täytynyt jo puuttua siihen asiaan,ellei pelkästään rahastanut siitä että sokeri on todettu.
        Täälläpäin vaihdetaan eläinlääkäriä tuommoisessa tapauksessa. Insuliini määräämättä? Pistäminen opettamatta? Ruokavalio kertomatta?
        Että ihan ihmettelen kyllä,ja pyydän aloittajaa ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin joka sokeriarvon tiesi,että missä insuliini jne.
        Ei ihan oo männy putkeen,palvelut kissalle ja omistajalle.
        Virtsakiteet kyllä ja tulehdus tekee veristäkin pissaa,jos paha,mutta sokeri virtsassa lisää tulehdusastetta,tulehdusherkktyttä että sokerit kohdalleen tärkeää. Ja ne panimoriisit sun kaikki muut hiilarit pois kissan ruokakipoista.
        Vaikka ennemmin tuoretta lihaa,purkkikanaa/ tonnikalaa. Ja rasvaa saa ja pitää olla alun toistakymmentä prosenttia kissan ruuassa,vaikka olisi mikä. Rasvahapot on tärkeitä


    • Anonyymi

      Kokeilin syöttää berberiiniä varovaisia määriä kissalle. Löysin tutkimuksia jonka perusteella hoitaa diabeteksen kuntoon. 24h perusteella aivan uskomaton muutos. Kissan energiat palautuneet, ruokahalu palautunut, on eloisa ja leikkisä. Ilmoittelen täällä miten kävi. Voi olla ettei tälle kisulle tarvitsekaan laittaa insuliinia ollenkaan. Tarkistan virtsan sokerit viikon sisällä uudelleen.

      • Anonyymi

        Ne hiilarit myös se riisi pois sapuska- astiasta. Itse luen tarkkaan jos tutkin kaupassa kissanruokia,ne tuoteselosteet. Riisi,maissi,soija,kasvivalkuaistiivisteet,herne, mikä tahansa vilja. Se on selevä nou nou. Ja myös ne herkkutikkupussukat kantsiivtarkistaa,nehän onmelekein kuin lakritsi,ihan silkkoo vehnää.
        Minun kissa ei oo märehtinyt koskaan. Suuhun kun katson niin siellä on lihaa syövän pedon kalusto,hyvin terve.
        Toimelias otus,aina jottain rapeltaa ja tarkastaa ja on mukana joka asiassa mitä teen. Kirjoitin jo aiemmin neuvoja,ja jos toimit niin,ja tosiaan seuraat ettei pissassa ole glukoosia,niin homma toimii. Jos on jatkossakin glukoosia vaikka ruokinnan korjaat,niin insuliinia.
        Mitä olin ymmärtävinäni,sinulla on syttymässä pelle pelottoman lamppu. Se johtaa kissasi hyvinvointiin. Mutta se kissan normaali dieetti,se on erittäin vähähiilarinen,eikä kaikki markkinaihmisten määreet oo totuudenmukaisia ruokapussin kyljessä joten vaikka netistä etsi kunkin ruuan tuoteseloste,lue,mieti onko ainesosat kissanruokaa.


      • Anonyymi

        Eläinlääkärin määräämät,tai suosittelemat. Oman mielen mukaan eläintä ei pidä lääkitä. Luitko valmisteen selosteen,ettei siinä ole kissaeläimelle vaarallisia? Ihmisten valmisteissa pitoisuudet ovat kissalle liian korkeita vaikkei myrkkyjä olisi.


    • Anonyymi

      "Eläinlääkärin määräämät,tai suosittelemat. Oman mielen mukaan eläintä ei pidä lääkitä. Luitko valmisteen selosteen,ettei siinä ole kissaeläimelle vaarallisia? Ihmisten valmisteissa pitoisuudet ovat kissalle liian korkeita vaikkei myrkkyjä olisi."

      Kyllä hyvä huomata aina, että ihmisten annokset ovat liian suuria eläimille. Eli pilkotaan pilleri tarpeeksi pieneksi.

      https://felinediabetes.com/FDMB/threads/any-experiences-with-berberine-quercetin-pls-need-help.166533/

      Siinä alkuun keskustelu ja löytyy 15 tutkimusta, jossa eläimille syötetty berberiiniä. Turvallinen annostus kissoille 20mg/kg. Löysin netistä äkkiseltään noin 400+ tutkimusta joissa eläimille syötetty berberiiniä. Niiden kunnolla läpi kahlaamainen veisi äkkiseltään viikkoja tai jopa kuukausia. Kissoille tehty kymmeniä tutkimuksia berberiinistä, tulokset mykistävän positiivisia. Luin lähinnä results ja conlusion.

      Turvalliseksi todettu kissoille tosiaan 20mg/kg. Muille eläimille en osaa sanoa.

      Kissa on nyt 2 vrk ollut turvallisella berberiini kuurilla. Myös magnesiumia ja pieniä määriä d-vitamiinia annoin. Kissa on käytökseltään todella eloisa ja hyväntuulinen. Juonti vähentynyt jo selvästi ja pissaaminen. Annan särkylääkettä 50% vähemmän, kun ei näytä sitä kaipaavan. Leikkii jo ja löysi jostain komeron perältä hämähäkinkin jonka pisteli poskeensa. Raportoin kissasta teille tulevaisuudessa.

      Ensi viikolla soittelen eläinlääkärille. Lääkärit eivät tunnetusti tiedä juuri mitään oppikirjojen ulkopuolelta, eikä ole siis pahalla, mutta ihmisillä on vain 24h/vrk aikaa tutkia asioita. Olin talvilomalla töistä, niin olin onnekas että oli aikaa tutkia.

      Otan myös viikon parin sisään virtsanäytteen, joskos sokerit olisivat kadonneet.

      • Anonyymi

        Mitä itse katsoin berberiinistä,sitä myydään nimenomaan ihmisille.
        Laittaessa i hakuun sekä sen sanan ja sanan kissa,en löytänyt mitään.
        Sensijaan insuliinin käytöstä kissankin diabeteksen hoitoon löytyy tietoa,ja hiilarien karsimisesta ja säännöllisistä aterioista.
        Ystävällisesti, kissanomistaja itsekin.


    • Anonyymi

      Juuri äsken katsoin Evidensia eläinlääkäripalveluiden sivuilta kissan diabeteksen hoitosuosituksen. Ihan kantsii lukea ja ottaa opikseen- neuvoni eivät siis mitenkään olleet vääriä. Berberiinistä ei sielläkään mainintaa.
      Insuliinihoito on välttämätön ainakin aluksi, siitä oli maininta, ja ruokavaliosta. Voi kun nyt pian saisit kissasi diabetekseen sen avun mitä tarttee. Ettei ne mitkään ihmisten rohtovalmisteet siihen auta, vaan se ruokinta kuntoon, insuliini 2x pv.
      Annostus on sitten el määrättävä, seurattava sokereita että annostus rukataan sopivaksi(ettei sokerit laske liikaa insuliinilla).
      No. Olen yrittänyt ainakin ohjeistaa. Itse päätät miten sen hoidat, minkä verran aikaa haluat kissasi pysyvän suht kunnossa.

    • Anonyymi

      "Berberiinistä ei sielläkään mainintaa."

      Kai siellä sentään kromista on mainintaa, tai edes d-vitamiinista...

      Ei lääkäreillä ole hajuakaan ravitsemuksesta, ainakaan Suomessa. Otetaan esimerkkinä juuri kromi. Löytyy arviolta 9000-10000 tutkimusta, ihmisille siis, että laskee verensokeria ja parantaa insuliivastetta.

      Ja mitä tekee Suomi? Ei yhtään mitään. Suomessa saadaan maailman vähiten kromia ja meillä sairastetaan maailman eniten diabetestä.

      Jopa D-Vitamiini auttaa ehkäisemään diabetestä. Ja me saamme aurinkoa ehkä vähiten maailmassa. Ja yllättäen suositukset ovat maailman matalimpien maiden tasolla.

      Anteeksi turhautumiseni. Mutta Suomen terveydenhuolto ravitsemuksen osalta on täysi vitsi.

    • Anonyymi

      "Insuliinihoito on välttämätön ainakin aluksi, siitä oli maininta, ja ruokavaliosta. Voi kun nyt pian saisit kissasi diabetekseen sen avun mitä tarttee. Ettei ne mitkään ihmisten rohtovalmisteet siihen auta, vaan se ruokinta kuntoon, insuliini 2x pv.
      Annostus on sitten el määrättävä, seurattava sokereita että annostus rukataan sopivaksi(ettei sokerit laske liikaa insuliinilla)."

      Hyvin toimi "rohdosvalmisteet". Elikkä sokeri kadonnut virtsasta kokonaan, juuri äsken lääkäri soitti. Eli lopettakaa se insuliinilla eläinten mytkyttäminen ja valitkaa luonnon keinot. Berberiini toimii.

    • Anonyymi

      "Juuri äsken katsoin Evidensia..."

      Jo on sulla lähteet.

      Sama kuin katsoisi UPM:n sivulta kannattaako ostaa paperia.

      Nyt järki käteen.

      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/ - Siellä on 35 miljoonaa oikaa tutkimusta. Eli ei muuta kun kahlaamaan.

    • Anonyymi

      Muistutan vielä että pörssiyhtiöiden evidensa, upm, ferrari, finnari jne. TÄRKEIN tehtävä maailmassa on tuottaa omistajilleen arvoa. Tämä lukee myös suoraan esim. Suomen laissa. Älkää hyvät ihmiset ikinä uskoko mitä tällaiset tahot sanovat.

    • Anonyymi

      Käytännössä, voihan sitä tehdä pistokokeita soittamalla eläinlääketieteellisen käyneille. Ja kysyä diabetestä sairastavan hoidosta. se insuliini on ruokavalion kanssa perusjuttu kissan diabeteksen hoidossa. Pistämiseen kissa tottuu.
      Oletko eläinlääkäri? Itse luotan eläinlääkärin diagnoosiin ja arvioon siitä miten hoidetaan.
      Oma kissani on saanut erinomaisia eläinlääkärin palveluita, sen vähän mitä on tarvinnut.
      Täällä periferiassa, pieneltä yksityiseltä vastaanotolta. Eikä edes ollut tolkuttoman kallis. Mutta, jos hoitaa kissansa väärin niin hoitaa, ellei ymmärrä. Sääli vaan kissaa.

    • Anonyymi

      Kissan on nyt 100% kunnossa ja tämä on nyt sitten todettu laboratioriokokein. Myös käytös täysin normaali ja virtsassa ei sokeria. Insuliinia ei pistetty enkä pistä.

      Ja miten tämä kaikki lopulta hoitui?

      Eli ruokavalio muutettiin täysin hiilihydraattomaksi. Eli vain seitiä/kanaa/jauhelihaa jne. 3-4x päivässä. Lisäksi tarjolla aina tottakai vettä, monessa paikassa. Osa hanavettä, osa suodatettua. Ja vitamiiniä, esim. Apteekista saa kotimaista monivitamiinia kissalle.

      Lisäksi raksut täysin viljattomia, riisittömiä, herneettömiä. Eli ei hiilaria. No käytännössä niissä on tyyliin sidosaineita tms. Mutta määrä niin pieni, ettei näemmä merkitystä. Zooplussalta löytyi ainakin purizon merkiltä. Ja tottakai lihatikkuja, kanaherkkuja jotka 100% lihaa voi syödä.

      Se että joutuu piikittämään kissaan insuliiniä kertoo kyllä ettei ymmärrä kissan ruokavaliosta. Kissan optimaalinen ravinto on hiiri. Kissa ei tarvitse hiilaria mihinkään. Kissa on lihansyöjä. Se että tunkee pullamössöä suuhun ja piikittää insuliiniä. Jokaisen pitäisi ymmärtää että jotain tehdään siinä vaiheessa täysin väärin.

      Eli aikki hiilarit pois kissan ravinnosta.

      Kiitän kaikkia osallistumisesta ketjuun. Ja oikein hyvää kevään odotusta kaikille!

    • Anonyymi

      Niin ja lisään vielä. JOS olisin eläinlääkäriä kuunnellut, hän olisi kovasti halunnut insuliiniä piikittää ja syöttää esim. Royal Caninin pullamössöä. Käytännössä ottaen myrkytetään sokerilla ja korjataan tilannette insuliinilla. Kuulostaako järjettömältä? Sitä se juuri on.

      Onneksi en kuunnellut.

      • Anonyymi

        Royal Caninissa on klläkin dieettiruuassa panimoriisiä. Hiilareita kyläkin mutta ei vehnää eli pullaa.
        Ja mikäli kissani sairastuisi diabetekseen, mikä on ei mahdotonta, vaan epätodennäkistä sen syömällä(kokonaan viljaton liki hiilariton) ruualla, niin eläinlääkäriä pitäisin itse ammattilaisena päättämään hoidosta. Koska itse en ole käynyt eläinlääketieteellistä.
        Kissaeläimistä kaikki eläinlääkärit eivät tiedä paljon. Pitkään pientä praktiikkaa pitäneillä on kokemusta monenlaisista eläimistä. Ainakin täällä päin.
        Omalle tavalliselle maatiaiselle olen saanut hyvää palvelua, milloin tarvinnut. Paitsi yksi asia on pitänyt ratkoa itse. Korvien oireilu johtui yksien raksujen jostain lisukeaineesta. Kun löysin sopivan hypoallergisraksun, niin johan on korvien sisusten punoitus, mönjän eritys kummasti loppunut. On tietysti puhdisteltukin, mutta se raksun vaihto muutti täysin tilanteen.
        Mitäpä neuvoisit hoidoksi allergiaan kissalle? Kortisonia en anna. Pitkä ikä sillä vaarantuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2058
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1962
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      149
      1563
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe