Huostaanotto on kiellettävä ja korvattava perhelaitoksella

2.1.2023 Kansalaisaloite 9794

Kirjoittaja: Teemu Ruskeepää
Yhteiskuntatieteiden ylioppilas
Sosiologia

Aloitteen sijainti Google Docsissa

https://docs.google.com/document/d/1WnrvaNjyrFwmujSUtLkWJaVT_CcZcgWG4MfYuvhqCH4/edit

Sisältö odottaa jurisista perustelua siitä, mitä lakia pitää muuttaa, miten se muutetaan ja minkä lain nojalla huostaanotto pitää kieltää. Keräämme sähköpostiosoitteita Facebookissa yhteisön vastuujäseniltä. Meillä on myös Whatsapp-ryhmä, jaettavia pinssejä ja lippukuvat.

Esko Leipälä kirjoitti

"Lastensuojelun diktatuurin perustamisasiakirjat
ja niiden juridiikka:

VAIHEET:

1) Hallitus määräsi, että lastensuojelun huostaanottopäätökset pitää saada ”vapaaehtoisiksi”. Silloin niistä ei voi valittaa, ei kannella eikä viedä oikeuteen vahvistettavaksi. Lastensuojelun asiakkaiden oikeussuojakeinot likvidoitiin ja korvattiin lastensuojelun ja sosiaalitoimen diktatuurilla (kts. HE 164/2014, ss. 1–2).

2) Vapaaehtoiset päätökset kiristetään ja väärennetään systemaattisesti. Tosiasioiden vastaisi lastensuojelun kirjauksia ei suostuta oikaisemaan, vaan/koska ”tarvittaessa” hallinto-oikeudet vahvistavat ne automaattisesti lainvoimaisiksi.

3) Lapsen ja perheen tilanteen arviointi määrättiin sosiaalivirkailijoiden ja lastensuojeluvirkailijoiden yksinoikeudeksi niin, että eivät edes heidän esimiehensä voi puuttua [päätösten tahallisen laittomiin, väärennettyihin] perusteisiin. LASTENSUOJLEUN ”ARVIOT” OVAT SELLAISENAAN HETI LAINVOIMAISIA JA KUNNAN ON NE TOIMEENPANTAVA (kts. HE 164/2014, s. 36, oikea palsta, palstan lopussa).

4) Ammattikorkeakouluissa koulutettaville sosiaalityöntekijöille ja lastensuojeluvirkailijoille opetetaan sosiaalihuoltolain 36 §:n ja lastensuojelulain 36 §:n viimeisten virkkeiden sovellusohjeeksi, että virkailijat itse, vain ja ainoastaan itse, oman harkintansa mukaan ”arvioivat” lapsen ja perheen tilanteen.

– ”Me arvioimme itse! Emme me mitään lakia tarvitse”, on tullut kuulluksi mm. Oulun, Vantaan ja Kankaanpään ja monen muun kunnan sos.virkailijan suusta sanottuna. He todellakin uskovat, että heidät on vapautettu kaikista laillisten päätösten muotoseikkojen noudattamisesta.

5) Lastensuojeluilmoitukset, virkailijoiden omat ”huoli-ilmoitukset” sekä ”huostaanoton pakko -arviot” ovat kaikki vain ilmoituksia, joiden vuoksi kenellekään arvioijalle ei saa aiheutua rangaistuksen kaltaisia seuraamuksia siitä, mitä he arvioihinsa ja muihin ilmoituksiinsa ja ”asiakaskertomuksiinsa” kirjaavat. Huomaa kohta 4: he todellakin uskovat, että heidät on vapautettu Suomen lakien noudattamispakon määräyksistä (kts. sosiaalihuoltolain 48 §:n viimeinen virke).

6) Suomen hallitus korostaa, että on pyrittävä huostaanottojen tehokkaaseen toimeenpanoon aina kun mahdollista – eli kun lastensuojelun asiakas on tavalla tai toisella puolustuskyvytön ja jolta oikeussuojakeinot on jo likvidoitu. Tämän vuoksi lastensuojelun pakkotoimet kohdistuvat etupäässä varattomiin perheisiin ja yksinhuoltajien perheisiin (kts. lastensuojelulain 37 a §: ”Arvioinnin yhteydessä on selvitettävä myös mahdollinen huostaanoton tarve”).

Aloitteen yhteisön kotipaikka on

https://www.facebook.com/groups/1034944333895475/?ref=share_group_link

Perustelut

Sisällysluettelo
1 Aloitteen sisältö ja lakiviitteet
2 Perustelut
2.1 Aloitteen tavoitteet
2.2 Johdanto
2.2.1 Lainaus: Esko Leipälä: Nykylainsäädäntö
vääryyden pohjalla
2.2.2. Lainaus: Huostaanotto on sosiaalityöntekijän poliittinen valinta
2.2.3. kansalaisaloite 9/2014 Marjo Törmänen ja Jukka Uusitalo
2.3. Sosiaalityöntekijän omakuva on ongelmaton
2.4. Päättäjien väärä kuva ongelmasta
2.5. Totalitaristisen sosiaalityön haitat
2.6. Miten huostaanoton saa purettua?
2.7. Rangaistus, syrjintä ja kiusaaminen
2.8. Epäpätevyyttä vai valehtelua?
2.8.1. Onko kyse pakkohoitoperinteestä?
2.8.2. Huostaanotto uskonnollisena käsitteenä
2.8.3. Todistelun puute sosiaalisena tosiasiana
2.8.4. Nuoret sosiaalityöntekijät
2.8.5. Vastarinta ei tarkoita kyvyttömyyttä itsekritiikkiin
2.8.6. Muut henkilökunnan käytöksen piirteet
2.9. Kokemus lastensuojelun asiakkuudesta
2.10. Lapsen käytöksen yhteiskunnallinen merkitys
2.11. Ongelma ei korjaudu näillä - lastensuojelun arvostelijoiden keskinäinen poliittinen keskustelu. Lastensuojelu ei koskaan osallistu
2.12 Ihmisen elämän tulkinta menee aina pieleen
2.13. Pedagogiikka lasten oikeassa kohtelussa
2.14. Perhelaitos huostaanoton korvaavana palveluna
2.14.1. Esittely
2.14.2. Oman teon, toisen arvostelun ja oman selityksen erittely.
2.14.3. Kommentteja perhelaitoksesta
3. Linkit

2.1. Aloitteen tavoitteet
1. Lasta ei eroteta vastentahtoisesti vanhemmistaan
2. Huostaanotto ja avohuolto korvataan valvotulla perhelaitoksella
3. Koko lastensuojelulain nimi muutetaan perhetyölaiksi
4. Lapsen viemisen sijaan keskitytään tunnistamaan todellinen ongelma ja ratkaisemaan se objektiivisilla hoitomenetelmillä

9

595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2.14. Perhelaitos huostaanoton korvaavana palveluna

      2.14.1. Esittely

      Perhelaitoksessa annetaan erimuotoisia intensiiviterapioita. Ne on suunnattu todelliseen asiaan eikä sosiaalityöntekijän mielestä.

      Se erottuu ongelmakeskeisestä raskaan lääkityksen, sääntöjen ja rangaistusten menetelmästä tukemalla terveellisten ja hyvään oloon pyrkivien elämäntapojen tekemisessä.

      Virkamies saa viedä lapsen sinne mistä syystä hyvänsä ja vastentahtoisesti, mutta vanhemmilla on oikeus asua siellä. Hoidosta kieltäytyminen ei poista vanhemman oikeutta yhteisasumiseen lapsen kanssa.

      Laitos ei ole suljettu vaan avoin siten, että lapsi ja vanhemmat ovat osallisia yhteiskunnan normaaleissa asioissa, mutta kaikki tapahtumat analysoidaan ja tuetaan. Analyysi tehdään keskustelussa vanhemman kanssa arjen osana.

      Vähimmillään perhelaitos estää sosiaalityötä tekaisemasta huostaanoton syitä ja lapsen pahoinpitelyn todella sairaiden vanhempien toimesta. Virallisen valtion palvelun täytyy edustaa rationaalisuutta ja tasavertaisuutta, jossa mikään erityisintressi tai ryhmä ei ole sisä- ja ulkopuolinen.

      Perhelaitoksen tavoite on 1. tyydyttää virkamiehen tarve ohjailla lapsen käytöstä 2. opettaa lapsi ja vanhemmat selviämään arjesta terveellisesti ja yhteiskuntaan sopivasti sekä 3. kieltää lasten ja vanhempien erottaminen.

      Perhelaitos korvaa kaikki perhekodit sekä sijais- ja avohuollon palvelut.

      Jos jokin sairaus on totta, siihen voidaan keksiä ratkaisu. Kun sosiaalityöntekijä haluaa vahingoittaa vanhempaa, hän väittää kielteisiä asioita, joita hän ei aio ratkaista. Lastensuojelu vain herjaa muita.

      Joku kirjoitti: “Lastensuojelun kuuluisi toimia Statistina, ja ohjata ihmiset niihin palveluihin jotka ihmisille kuuluu”.

      Vastine eli lastensuojelu rajoitetaan pelkästään päättämään se, että kuka lähetetään perhelaitokseen. Sen jälkeen heidän hoitoon lähettämisensä, diagnosointinsa ja arviointinsa loppuu.

      Perhelaitoksen eettinen arvo on olennainen. Huostaanottoja ei saa jatkaa. Sen ei tarvitse olla realistinen vaan oikeamielinen.

      Jos virkamies tahtoo, sen pitää asuttaa perheet jonnekin, eikä silloin voi kasvattaa asujien määrää valheiden nojalla rajatta ja valtion tuilla. Ne voisi laittaa nykyisiin perhekuntoutuspaikkoihin. Ne vain miehitetään ja kalustetaan lapsille ja perheillen sopiviksi. Kotona ei voi olla, koska lastensuojelu päättää niin. Sitä kehitetään paremmaksi.

      Laitos on avoin. Lapsi käy normaalissa päiväkodissa ja koulussa. Vanhemmat töissä. Laitos simuloi ja tulee kotiasetelmaa.

      Jos vanhemmat eivät halua lapsiaan, on kyse sijaisperheestä, niin kuin normaalisti. Se on kiistaton asia. Milloin näin muka käy? Silloin sosiaaliviranomaisen tavoite on vetää, rohkaista vanhemmat tai toinen takaisin lapsenkasvatukseen eikä päinvastoin.

      Se laitos on yleinen termi, niin kuin kansaneläkelaitos. Avoin laitos, joka simuloi kotielämää. Ammattilaiset oikeaan ongelmaan, suora palaute, erimuotoisia terapioita. Hoidosta kieltäytyminen ei poista oikeutta yhteisasumiseen lapsen kanssa, mutta viranomaisella on oikeus pitää lapsi siellä, kunnes vanhempi pärjää lapsen kasvatuksessa ja arjessa. Kaikki normaalit avoimen yhteiskunnan palvelut ovat asukkailla, mutta kotiasuminen on laitoksessa. Kaikenlaiset arjessa selviämisen ongelmat ja psykologiset jutut selviäsivät intensiivihoidolla. Yleensä pahoista kuvioista pääseminen vaatii irtautumista arjesta ja tottumista uusiin. Lisäksi psykologista ohjausta. Nyt on vain niin, että lastensuojelun sosiaalityöntekijät eivät osaa tätä ja pyrkivät vain syrjimään. He ovat surkein mahdollinen ratkaisu perheiden ongelmiin. Lisäksi olisi kiva saada terapia päin pläsiä asiasta. Sitä varten se simulointi on. "Lapsesi huusi sinulle, koska olit uppoutunut omaan esiintymiseesi" "Lapsesi on levoton, koska häntä kohdellaan alentuvasti". "Me kohtelemme sinua hyvin, jotta opit kohtelemaan lapsia hyvin" Ihminen on epäsosiaalinen, koska hän on syrjäytynyt. Sen vastakohta ei ole rangaistus ja syrjintä vaan integrointi. Terapia on yhteiskuntaan (ja psyykkistä) integrointia.

      Jo se, että korvataan huostaanotto laitoksella, on rajoittava sääntö hoito-organisaation työntekijälle. Se tarkoittaa laajan merkityksen lisäksi erityisissä pikkutilanteissa sitä, että vanhempaa ei saa esim. estää olemasta lapsen seurassa ohjattuna rangaistuksena mistään. Päihteet on tietty ehdoton ei, mutta psyykkisessä tilassa ohjaaja voi edustaa lapselle turvaa ja ymmärrystä, selittää vanhemman olon ja käytöksen ja kohtelee lasta hyvin sekä rauhoittaa pahoinvoivaa vanhempaa. Lapsi ja vanhempi ovat koko ajan mukana hoidossa, samalla lailla kuin kotona.

      Läsnäoleva intensiiviterapia samalla poistaa koko lääkepakon, koska perinteinen psyykelääkitys on tarkoitettu turvaksi mielenterveyspotilaan yksin ollessaan. "Mites jos käydään rantsulla ja hieronnassa ja pelaamassa sählyä?". Tämä korjaa samalla psykiatrian virheellisen tradition:

      "Psykiatrisia palveluja ei ole tehty asiakkaille", Ben Furman, Mad In Finland 20/06/2017.

      • Arvostelu on haukkumista vain jos ei ehdoteta vaihtoehtoa. Ei toisia saa haukkua, jos ei ole parannusehdotusta. Perhelaitoksessa todistetaan ongelmat ja ehdotetaan vaihtoehtoja ihmisten yksityiselämään. Huostaanoton poisto poistaa konfliktit
        Perhelaitos on perhetyötä, joka pudottaa pois kielellisen olettamuksen toisen osapuolen suojelusta toista vastaan. Ei viittaa perinteiseen perhetyöhön.

        2.14.2. Oman teon, toisen arvostelun ja oman selityksen erittely
        Tämä on perhelaitoksen työskentelytapa, joka irtaannuttaa siitä sosiaalisesta tosiasiasta, jossa todisteluja ei tarvita ja leimataan.
        Esimerkiksi kiipeilyni päiväkodin verkkoon A. "herätti hämmästystä ja kummastusta", vääristettiin B. "isä ei osaa erottaa toisistaan lapsen ja vanhemman roolia" ja oli todellisuudessa C. "yksin jäävän lapsen rohkaisemista leikkimään". Huostaanottomme tehtiin A. syystä B:n varjolla ja muista normien rikkomisista. D Ratkaisu olisi se, että päiväkodin johtajan piti sosiaalityöntekijälle ilmoittaessaan varmistaa An hoito tekaisemalla B.
        2.14.3. Kommentteja perhelaitoksesta
        joku kirjoitti: Ei mitään laitoksia.Kodinomaiset oltavat on oltava...ja vapaus suurimmaksi osaa!
        Joku kirjoitti: "Perheen omainen laitos, bisnestä ja kuka vaan ( melki) saa alkaa kiukkuseksi johtajaksi, kaksinaamaiseksi manipuloivaksi... ( ja tutustumiskäynnillä saat jo pirttikiellon, kun ei naama ja jutut kelpaa 😪)"
        Vastine: Ja vanhemmat ja lapset saavat olla yhdessä. Mikään bisnes tai autoritaarisuus ei ole tarpeen, kun lasta ei saa erottaa vanhemmistaan. He eivät voi koventaa rangaistuksia, koska se lisää kustannuksia
        " niimpä, mutta talolla omat manipuloivan, kaksnaamasen, kieron, pelottavan.... johtajan säännöt.... alistuttava kunnes lapsi saa vapautensa (18v), jotta en aiheuta käytökselläni lapselle ongelmia, koska hän saa tuta kun "se hullu mutsis" taas sitä ja tätä."
        Vastine: Jos se tehdään väärin, ja silloinkin päästään ylläolevaan tavoitteeseen.
        " oh yes, with all my heart ja kaikella mitä pystyn tekemään, surullinen osa tätä on siinä...kun äiti huomauttaa/toivoo/ pyytää lapsen parempaa kohtelua, häntä (lasta) rangaistaan tavalla tai toisella (yleensä henkistä) .. " mitä olet taas puhunut, talon asiat ovat talon asioita.."
        Kyllä on niin väärin! Siinä sitten mietit mitä pystyt tekemään /auttamaan , jotta ei joudu kuuntelemaan kuin omaa äitiä hauhaukutaan..."


    • 2.2. Johdanto
      Koko sijaishuollon ajatus on toteuttaa lapsen etu vanhempia vahingoittamalla. Kyse pitäisi olla perheen eikä lapsen edusta, koska lapsi ja vanhemmat tarvitsevat toisiaan ja vanhempien huolet pitää ratkaista, jotta he pystyvät kasvatukseen.
      Kyse ei ole ongelmien hoitamattomuudesta vaan ongelmien keksimisestä lapsen viemiseksi pois sekä terveiltä että sairailta vanhemmilta virkavallan toteuttamiseksi. Lastensuojelu suojelee valtiota vanhempia vastaan lapsen verukkeella.
      Onko huostaanotto tarkoitettu hädässä olevien lasten pelastamiseen vai vanhempien opettamiseen sosialisaatioon?
      Sosiaalityöntekijät estävät tiedonkulun voidakseen saada jutut salaa läpi. He eivät puhu mitä ovat sanoneet muille sukulaisille, jotta emme kuulisi mitä he väittävät. Sossu näyttelee niin kuin se sairaus, jonka he keksivät, on sellainen, etten ymmärrä olevani sitä ja he painostavat joukolla uskomaan siihen. He rajoittavat niiden vuoksi, vaikka lapsi ja minä olemme tyytyväisiä. He herjaavat vanhempia sairaiksi ja vaarallisiksi, mutta eivät todista mitään. Sosiaalityöntekijä näyttelee niin kuin terve tai sairas asiakas olisi lastensuojelutapaus, jotta sosiaalityöntekijät saisivat toimia lastensuojelijoina.
      He eivät koskaan selitä yhtään syytä. He vain tekevät päätöksiä, joissa lukee paikkaansa pitämättömiä syitä. Hän lukee aina koko päätöksen kerralla, ei yhtä asiaa kerralla. Asioita pitäisi pyrkiä korjaamaan ja sen edellytys on se, että toinen ymmärtää ne. Jos ymmärrystä ei varmisteta selittämällä niin kuin normaalissa vuorovaikutuksessa, jota he eivät tee, niin miten he voivat vaatia asioiden korjaamista ennen lapsen palautusta? He vihjaavat, että jos ei ymmärrä asiaa, josta on jo puhuttu, keskustelu ei auta. Ja kun yrittää keskustella asiasta, he estävät sen sanomalla, että “olemme jo puhuneet”, vaikka he estivät sen ennenkin. Puhelimessa tai kuulemisessa pitäisi luoda järkevä vastine päätökseen, jossa asiat sanotaan ensimmäistä kertaa ja uutta aikaa ei tule kahteen kuukauteen. He tekevät kaikkensa väitteidensä kyseenalaistamisen estämiseksi ja kohtelevat vanhempia sairaina ja aivottomina.
      He valehtelevat silmät päästään saadakseen teilata meidät millä tahansa syyllä. He eivät halua tottelua tai kohteliaisuutta vaan mielentilatutkimuksia ja sanovat, ettei meitä voi enää auttaa. Hallinto-oikeus on puolueellinen. Me emme suostu enää jäämään huomiotta.
      Lastensuojelu on yksinkertaisesti pelkkää valtion pakkovaltaa. Sosiaalityöntekijät samaistavat toisiinsa tarvitun avun ja oman auktoriteettinsa sekä oman auktoriteettinsa ja faktat sekä sen, mitä vanhempi tekee lastensuojeluorganisaation kenelle tahansa työntekijälle siihen, mitä vanhempi tekee lapselle. He valehtelevat, että koska vanhempi on vastustanut auktoriteettia, on lapselle tullut paha olo. Sitten he syyttävät kyvyttömäksi itsereflektioon, mitä pahaa tekee koko ajan lapselle, kun vanhempi yrittää kohteliaasti oikaista sosiaalityöntekijän keksimät valheet.
      Huostaanotto on hallintotieteellinen ja hallintotyylin ongelma. Maahanmuuttovirasto on yhtä mielivaltainen hylätessään kielitaidon vuoksi, vaikka maisterin työ on kansainvälistä. He sanovat noudattavansa maahanmuuttolakia, mutta tulkitsevat sitä asiakkaita vastaan. Se on sama kuin totaalikieltäytyjien vankilatuomiot, jonka estämiseksi luotiin siviilipalvelu. Syissä ei ole järkeä, ne eivät ole totta ja niiden verukkeella kielletään hakemus. Mikä tahansa syy käy. Lapsi otetaan huostaan mistä tahansa syystä, vaikka se on virkamiehen keksintöä. Sitä myös sosiaalivirasto tekee. Suomen virkavalta kuvittelee, että se saa alistaa kansalaisia ja virkavalta käy kansalaisten edun edeltä. Se on tahallista liioittelua virkavallan voittamiseksi ja tätä huostaanoton kieltäminen vähentää.
      Lastensuojelun käsite on ristiriita, koska se olettaa lapsen tarvitsevan suojelua vanhempia vastaan. Lapsen etu ei ole ristiriidassa vanhempien edun kanssa eikä perheiden asioita voida ratkaista lastensuojelulla. Lapsen etu on läheiset. Ei voida väittää, että vanhempia ei täydy hoitaa, ja lapsen edun mukaista on hylätä joku. Suojelu täytyy kieltää ja korvata ongelman tunnistamiseen ja ratkaisemiseen tähtäävällä terapialla.
      Mikään huostaanotto ei ole korrekti eikä todisteellista etua lapselle ole olemassa. Kun tällainen laki tehdään, sallitaan fanaatikkojen sanakäännökset, tekosyyt, vallan tavoittelu, kiireellisen uhan valehtelu, huostaanoton liioittelu ja nyt nähtävät lastensuojelun ongelmat. Niiden näennäistä oikeutusta ei voi päihittää niin kauan kuin on huostaanottolaki, jolle ei ole syytä. Virkamies tekee perusteista todellisia asemaansa vedoten. Toisin sanoen, huostaanottolaki pakottaa sosiaalityöntekijät valehtelemaan saadakseen lain vaatiman huostaanoton.

      • Kukaan ei voi todistaa, että sosiaalityöntekijä valehtelee, vanhemmalla on huoli eikä että huostaanotolle on tarvetta. Oikeuslaitos ei mahda mitään valehtelevalle sosiaalityöntekijälle. Huostaanottolaki on kuvitelma, jolla ei voi suojella lasta.
        Kaikkia perheenjäseniä pitää tukea, jotta perheestä tulisi sopiva ympäristö lapsien kasvattamiseen. Lapset ja vanhemmat tarvitsevat toisiaan. Perhe on rikkomaton ja sitä on tuettava hyvässä ja pahassa. Tuettaessa sairaat perheet ovat jo parempia kuin ilman tukea kotonaan. Ihmisiä ei saa leimata eikä demonisoida terapia-ajattelussa.
        Kansanedustaja Antikainen on kutsunut lastensuojelun tilannetta hälyttäväksi ja sanonut, että hallituksen ja eduskunnan pitäisi puuttua siihen. Eduskunnan oikeusasiamies on sanonut, että ihmiset ovat hädissään.
        Vanhemmat ovat hädissään siitä, että sosiaalityöntekijät tekaisevat lastensuojeluasiakkuuden vailla todellisuuspohjaa eikä siitä, ettei heille anneta tukea.
        Valtiovarainministerin puhe sijaishuollosta Lapsikylän 60-vuotisjuhlissa “tavoitteena on Suomi, jossa yksikään lapsi ei joudu kantamaan aikuisten huolia” tarkoittaa, että “yksikään lapsi ei joudu olemaan isän ja äidin kanssa, joilla on huolia”.
        Huolen olemassaolo ei tarkoita laiminlyöntiä. Vasta todisteelliset haitat ovat laiminlyöntiä eikä pelkkä tunne huolesta. Sosiaalityöntekijät valehtelevat haitat saadakseen toimia tunteensa pohjalta.
        Lakiin kirjattu käsite “koko kylä kasvattaa” tarkoittaa “koko kylä juoruaa vanhempien vioista syrjintää varten ja kieltää myönteiset kyvyt”.


    • 2.11. Ongelma ei korjaudu näillä - lastensuojelun arvostelijoiden keskinäinen poliittinen keskustelu. Lastensuojelu ei koskaan osallistu
      1. Sosiaalityöntekijöiden tai vanhempien tuen määrää lisäämällä
      2. Palkkaamalla päteviä sosiaalityöntekijöitä
      3. Lisäämällä avohuollon mielenterveyspalveluja
      4. Muuttamalla yksityinen voittoa tavoitteleva sijaishuolto kunnalliseksi
      5. Kokoamalla lastensuojelulaki yhteen
      6. Tekemällä kyselytutkimus vision selkiyttämiseksi kokonaisuudistusta varten
      7. Täsmentämällä huostaanottopäätöksen perusteluja
      8. Kriminalisoimalla vieraannuttaminen
      9. Kohtelemalla isiä tasa-arvoisesti
      10. Viemällä lastensuojelun rikokset oikeuteen
      11. Korvaamalla hallinto-oikeuden käräjillä
      12. Kopioimalla “Ruotsin malli” lastensuojeluun
      13. Teettämällä nykytilaselvitys kuulemalla perheitä enemmän kuin jo teetetty kysely
      14. Löytämällä tarpeelliset huostaanotot tarpeettomien joukosta
      15. Antamalla vanhemmille enemmän tapaamisoikeuksia
      16. Tottelemalla lastensuojelua
      17. Hoitamalla lasten ja vanhempien terveyttä
      18. Kohtelemalla lapsia inhimillisesti (ritualistisen ulossulkemisen sijaan) sijaishoitopaikoissa
      1 Lastensuojelun ongelmat eivät korjaudu lisäämällä lastensuojelua tai vanhempien tukea. Sosiaalityöntekijöiltä pitää poistaa valta päättää, että tukea ei enää anneta. Avohuollossa ei ole resurssipulaa vaan "halutessaan rajattomat resurssit tuen antamiseen". ja sostt ei vain halua tai osaa antaa sitä. Sijaishuolto tekee voittoa verorahojen kustannuksella ja sostt laajentaa huolen määritelmää kilpaa sijaishuollon määrän kanssa. Perhelaitoksessa tapausmäärät riippuvat tunnistetuista ongelmista ja todisteellisista haitoista eikä huolesta. Perhelaitos on sijaishuoltoa halvempi ja lyhytaikaisempi hoitomuoto.
      2. Yksittäisen sosiaalityöntekijän epäpätevyys tai ennakkoluuloisuus ei aiheuta sosiaalityön haittoja, koska konsultoiva, johtava ja sosiaalilautakunta hänen yläpuolellaan samassa organisaatiossa pyrkivät määräysvaltaan valheellisilla keinoilla. Vaikka perheille määrättäisiin sama ja oma lastensuojeluhenkilö, se olisi silti suojelua vanhempia vastaan, jolloin ei auteta vanhempia. Se tiivistäisi valtion puuttumista yksityiselämään ja tekisi pakolliseksi lastensuojeluasiakkuuden ilman lasuilmoituksiakin. Sosiaalityöntekijät eivät työskentele perhelaitoksessa sopeutumisen alalla vaan heidät rajoitetaan vain arvioimaan perhelaitoksen tarve.

      3. Mielenterveyspalvelujen puute lapsille ja aikuisille ei selitä sitä, miten sosiaalityön organisaatio tekaisee mielenterveyshuolet määräysvallan toteutumiseksi. Uudessa perhelaitoksessa on riittävästi oikean alan asiantuntijoita, jotka eivät kuitenkaan tunkeudu yksityisasioihin, jotka eivät ole ongelmana. Lastensuojelun ohjaama mielenterveystyö johtaa harhaan.
      4. Voitonteko kieltämällä ei voi lopettaa sairauksien tekaisemista. Kun saadaan voitonteko loppumaan, sen jälkeen sosiaalityöntekijät edelleen valehtelevat vanhempien ja lasten terveydestä ja erottavat lapset ja vanhemmat totalitaristisen sosiaalityön tavoin. Silloin lapsesi erotetaan sinusta toisella tavalla. Meidän pitää kieltää huostaanotot ja totalitaristinen auktoriteetti eikä voitontekoa. Murhe eettisesti kyseenalaisesta voitonteosta ei ole enää tarpeen, kun perhe pysyy yhdessä. Sekin voidaan rahoittaa niin kuin yksityinen terveydenhuolto.
      5. Lastensuojelunlain kokoaminen ja lapsipolitiikan johdonmukaistaminen (järjestöt lasten oikeuksien komitealle 9/2022) ei poista sosiaalityön rajatonta oikeutta tulkita lakia ja vääristää perheen asioita lain vaatimaan sijaishuoltoon sopivasti. Sitä haittaa lastensuojeluviraston omapäisyys ja halu määrätä. Se voi aina muuntautua uuden lain näennäiseksi seuraajaksi ja jatkaa fanaattista ideologiata eristämistä. Lastensuojelulain muuttaminen perhetyölaiksi korjaisi lastensuojelun ongelman, koska se tarpeelliset toimenpiteet ja oikeudet kohdennettaisiin perhetyön kontekstiin.

      6. 12/2022 tehdyllä kyselyllä, jolla kokonaisuudistuksen tekijät yrittävät luoda visiota tulevalle laille, ei voi saada selvää kuvaa lastensuojelun tarpeen tekaisemisesta. Kokonaisuudistuksen pitää muuttaa yhdistää perheet terapialla, joka estää virkamiehen ongelmien tekaisun.
      7. Sijaishuollon perustelujen täsmentäminen on on ristiriidassa perheiden ja lakien kanssa. Ilman sijaishoitoa ristiriitaakaan ei ole, ihmiset eivät traumatisoidu, tekosyitä ei tarvita ja oikean hoidon perustelut ratkaisevat. Perhelaitoksessa olisi oikean alan ammattilaisia, jotka todistaisivat ongelmat asiakkaille ja tarjoaisivat terapioita sosiaalityön syyllistämisen sijaan.

      • 8. Vieraannumisen säätäminen rikokseksikaan ei auta, koska sosiaalityöntekijä ei vieraannuta. He turvautuvat väitteeseen, että "vanhemmilla on vielä niin suuria huolia, ettei yhteydenpitoa ole voitu lisätä". Sosiaalityöntekijät näyttelevät huolia ja saavat huostata ja rajoittaa niiden mukaan. He luovat näennäisen vaikutelman siitä, että he ovat lainmukaisia ja vieraannuttamista ei tapahdu. toisaalta HAOn reagointi kestää 9 kk. Mitään seuraamuksia ei ole tulossa. Senkin sostt naamioi vanhemmasta eikä sostt:tä riippuvaksi. Myös tapaamisoikeuden toteutuminen rajoitettuna tarkoittaa sostt:n mukaan sitä, että vieraannuttamista ei tapahdu. Vaikka vieraannuttaminen olisi rikos, sossu jatkaa rajoittamista verukkeisiin ja tapaamisoikeuteen vedoten ja voittaa. He kohtelevat lapsen omia vanhempia ulkopuolisena, josta pitää keksiä ongelmia. Jos vanhempia kohdeltaisiin toipilaina, koko huostaanottolaki olisi tarpeeton.
        9. Vaikka saisit isille yhtä suuret oikeudet lapsen huoltajuuteen, sosiaalityö silti tekaisisi ongelmat sitä kohtaan, jonka he eivät halua toimivan lapsen kasvattajana ja harjoittaisivat diktaturista valtaa. Haluatko olla sorrettavana tapaamisissa äidin kanssa vai saada hoitoa yhdessä lapsen kanssa perhelaitoksessa? Eronneet vanhemmat ovat yhtä lailla osa lapsen ja perheen tulevaisuutta ja sitä, miten se tulee järjestää ja hoitaa. Perhelaitoksessa molemmat asuvat erillään lapsen lähellä. Perhelaitoksessa perheen yhdessäolo ei ole enää uhattuna sosiaalityöntekijöiden takia.
        10. Sosiaalityöntekijöiden saaminen noudattamaan lakia ei ole olennaista, koska nykyinen lastensuojelulaki mahdollistaa heidän rikkovan muita lakeja. He noudattavat päällekkäistälakia, jonka vuoksi heitä ei voi rankaista. Heillä on myös syytesuoja, jonka poistaminen ei auta, koska he voittavat ilman todisteita ja samaan aikaan perheet olisi rikottu oikeuteen jonottamisen ajaksi. Kenelläkään viranomaisella ei ole oikeutta syyttää nykyisen lain mukaan lastensuojelun virkamiehiä. Ongelma on lain ristiriitaisuus ja diktaattorin oikeudet. Lasten ja vanhempien sorto on yleinen ongelma, jonka laki mahdollistaa ristiriidassa toisten kanssa ja sen haastaminen lamaannuttaisi sosiaali- ja oikeushallinnon. Se pitää ratkaista uudella lailla eikä lastensuojelua syyttämällä.
        Esko Leipälä kommentoi: Lakeja on, mutta lastensuojelussa sovelletut lait ovat ristiriidassa rikoslain, hallintolain, julkisuuslain, perustuslain ja jos vaikka minkä lain kanssa – ja lastensuojelu saa rikkoa näitä muita lakeja Suomen hallituksen luvalla ja määräyksellä, jotta huostaanottoautomaattia voidaan ylläpitää tehokkaasti ja viivytyksettä. Yksityistetty lastensuojelu rahoitetaan tällä keinoin yhteiskunnan yksityisille laitoksille maksamilla tolkuttoman suurilla huostanotto- ja "palvelukorvauksilla".”
        11. Hallinto-oikeuden muuttaminen käräjiksi tai aluehallintovirastoksi veisi silti lapset pois siksi aikaa ja lastensuojelu valehtelisi vanhemman terveydestä saadakseen huostaanoton. Sosiaalityöntekijät voittavat ilman todisteita. Kunnon laki on sellainen, jossa perheet eivät säännöllisesti käy oikeudessa. Ongelma pitäisi korjata arjessa.

        12. Pohjoismaisen lastensuojelun kopiointi Suomeen ei poista sitä ongelmaa, että sosiaalivirkamiehillä on itsevalta ja motivaatio toimia vanhempia vastaan. Niissäkään ei ylitetä ongelmaa virkavallan etuasemasta ja ongelmien puutteellisesta määrittelystä, johon sovelletaan tehottomia ja epäoikeudenmukaisia ratkaisuja. Ne eivät ole hyviä siinä mielessä, että ne eivät hoida ongelmia eivätkä mahdollista inklusiivista perhetyötä.

        13. Nykytilatutkimus on Kadotetut lapset Ry:n mukaan vanhempien kuulemista eli haastattelututkimuksen hakemista, jolla he toivovat lastensuojelun ongelmat tulevan näkyvimmiksi. Juuri kansalaisia kuulemalla voidaan korjata hallituksen muodollis-juridinen kapeakatseisuus.
        "Avoin, läpinäkyvä lastensuojelu syntyy perheiden kuulemisella."
        Anu Suomela Perheen suojelun keskusliitosta kirjoitti 3.9.1995
        "Kun hallinto tarkkailee itseään, lastensuojelua tarkastellaan valitettavan yksipuolisesti tällaisesta hallinnon ja virkamiesten näkökulmasta, ja lähinnä muodollis-juridisena eikä sosiaalipsykologisena ja sosiaalipoliittisena kenttänä, eikä lainkaan perheen tai lapsen näkökulmasta."
        Kadotetut lapset -liikkeen haastattelututkimusta ei hyväksytä Eduskunnassa, koska "pätevä, koulutettu sosiaalityöntekijä hoitaa jo perheen asioita. Kansalaisia ei tarvita korvaamaan heitä" ja eduskunta tekee jo kokonaisuudistusta. Emme pääse vaikuttamaan väkivaltaiseen järjestelmään ja haastattelututkimuksen lopputulema olisi joka tapauksessa sama: Huostaanotto on korvattava perhetyöllä. Perhelaitos tekee haastattelua arkisena rutiina ja osana. 12/2022 on tekeillä vanhempien ja lasten kuuleminen osana kokonaisuudistusta.


      • ajatuksetovatilmaisia kirjoitti:

        8. Vieraannumisen säätäminen rikokseksikaan ei auta, koska sosiaalityöntekijä ei vieraannuta. He turvautuvat väitteeseen, että "vanhemmilla on vielä niin suuria huolia, ettei yhteydenpitoa ole voitu lisätä". Sosiaalityöntekijät näyttelevät huolia ja saavat huostata ja rajoittaa niiden mukaan. He luovat näennäisen vaikutelman siitä, että he ovat lainmukaisia ja vieraannuttamista ei tapahdu. toisaalta HAOn reagointi kestää 9 kk. Mitään seuraamuksia ei ole tulossa. Senkin sostt naamioi vanhemmasta eikä sostt:tä riippuvaksi. Myös tapaamisoikeuden toteutuminen rajoitettuna tarkoittaa sostt:n mukaan sitä, että vieraannuttamista ei tapahdu. Vaikka vieraannuttaminen olisi rikos, sossu jatkaa rajoittamista verukkeisiin ja tapaamisoikeuteen vedoten ja voittaa. He kohtelevat lapsen omia vanhempia ulkopuolisena, josta pitää keksiä ongelmia. Jos vanhempia kohdeltaisiin toipilaina, koko huostaanottolaki olisi tarpeeton.
        9. Vaikka saisit isille yhtä suuret oikeudet lapsen huoltajuuteen, sosiaalityö silti tekaisisi ongelmat sitä kohtaan, jonka he eivät halua toimivan lapsen kasvattajana ja harjoittaisivat diktaturista valtaa. Haluatko olla sorrettavana tapaamisissa äidin kanssa vai saada hoitoa yhdessä lapsen kanssa perhelaitoksessa? Eronneet vanhemmat ovat yhtä lailla osa lapsen ja perheen tulevaisuutta ja sitä, miten se tulee järjestää ja hoitaa. Perhelaitoksessa molemmat asuvat erillään lapsen lähellä. Perhelaitoksessa perheen yhdessäolo ei ole enää uhattuna sosiaalityöntekijöiden takia.
        10. Sosiaalityöntekijöiden saaminen noudattamaan lakia ei ole olennaista, koska nykyinen lastensuojelulaki mahdollistaa heidän rikkovan muita lakeja. He noudattavat päällekkäistälakia, jonka vuoksi heitä ei voi rankaista. Heillä on myös syytesuoja, jonka poistaminen ei auta, koska he voittavat ilman todisteita ja samaan aikaan perheet olisi rikottu oikeuteen jonottamisen ajaksi. Kenelläkään viranomaisella ei ole oikeutta syyttää nykyisen lain mukaan lastensuojelun virkamiehiä. Ongelma on lain ristiriitaisuus ja diktaattorin oikeudet. Lasten ja vanhempien sorto on yleinen ongelma, jonka laki mahdollistaa ristiriidassa toisten kanssa ja sen haastaminen lamaannuttaisi sosiaali- ja oikeushallinnon. Se pitää ratkaista uudella lailla eikä lastensuojelua syyttämällä.
        Esko Leipälä kommentoi: Lakeja on, mutta lastensuojelussa sovelletut lait ovat ristiriidassa rikoslain, hallintolain, julkisuuslain, perustuslain ja jos vaikka minkä lain kanssa – ja lastensuojelu saa rikkoa näitä muita lakeja Suomen hallituksen luvalla ja määräyksellä, jotta huostaanottoautomaattia voidaan ylläpitää tehokkaasti ja viivytyksettä. Yksityistetty lastensuojelu rahoitetaan tällä keinoin yhteiskunnan yksityisille laitoksille maksamilla tolkuttoman suurilla huostanotto- ja "palvelukorvauksilla".”
        11. Hallinto-oikeuden muuttaminen käräjiksi tai aluehallintovirastoksi veisi silti lapset pois siksi aikaa ja lastensuojelu valehtelisi vanhemman terveydestä saadakseen huostaanoton. Sosiaalityöntekijät voittavat ilman todisteita. Kunnon laki on sellainen, jossa perheet eivät säännöllisesti käy oikeudessa. Ongelma pitäisi korjata arjessa.

        12. Pohjoismaisen lastensuojelun kopiointi Suomeen ei poista sitä ongelmaa, että sosiaalivirkamiehillä on itsevalta ja motivaatio toimia vanhempia vastaan. Niissäkään ei ylitetä ongelmaa virkavallan etuasemasta ja ongelmien puutteellisesta määrittelystä, johon sovelletaan tehottomia ja epäoikeudenmukaisia ratkaisuja. Ne eivät ole hyviä siinä mielessä, että ne eivät hoida ongelmia eivätkä mahdollista inklusiivista perhetyötä.

        13. Nykytilatutkimus on Kadotetut lapset Ry:n mukaan vanhempien kuulemista eli haastattelututkimuksen hakemista, jolla he toivovat lastensuojelun ongelmat tulevan näkyvimmiksi. Juuri kansalaisia kuulemalla voidaan korjata hallituksen muodollis-juridinen kapeakatseisuus.
        "Avoin, läpinäkyvä lastensuojelu syntyy perheiden kuulemisella."
        Anu Suomela Perheen suojelun keskusliitosta kirjoitti 3.9.1995
        "Kun hallinto tarkkailee itseään, lastensuojelua tarkastellaan valitettavan yksipuolisesti tällaisesta hallinnon ja virkamiesten näkökulmasta, ja lähinnä muodollis-juridisena eikä sosiaalipsykologisena ja sosiaalipoliittisena kenttänä, eikä lainkaan perheen tai lapsen näkökulmasta."
        Kadotetut lapset -liikkeen haastattelututkimusta ei hyväksytä Eduskunnassa, koska "pätevä, koulutettu sosiaalityöntekijä hoitaa jo perheen asioita. Kansalaisia ei tarvita korvaamaan heitä" ja eduskunta tekee jo kokonaisuudistusta. Emme pääse vaikuttamaan väkivaltaiseen järjestelmään ja haastattelututkimuksen lopputulema olisi joka tapauksessa sama: Huostaanotto on korvattava perhetyöllä. Perhelaitos tekee haastattelua arkisena rutiina ja osana. 12/2022 on tekeillä vanhempien ja lasten kuuleminen osana kokonaisuudistusta.

        14. Ongelma ei ole oikeiden huostaanottojen erottaminen vääristä, koska lastensuojelu on epäpätevä tekemään valintaa niiden välillä ja perhettä pitäisi hoitaa yhdessä. Huostaanottoa ei pitäisi olla alun perin ollenkaan ja se perustuu uskonnolliseen ajatteluun huonosta vanhemmasta.
        Joku kirjoitti: “Huostaanottoon nykyisenkin lain hengessä tulee ryhtyä vain sen parantaessa kaikessa lapsen etua ja lapsi itse siihen saa sopeutua rauhassa.
        Vaikka sijaisvanhempiin siirryttäisiin todistetusta syystä vähitellen käyntejä lisäämällä ja sukunsa luona olemista vähentämällä, olisi sekin lapsen etua vastaan. Samoin se on vanhempien etua vastaan. Ei voida väittää, että vanhempia ei täydy hoitaa, ja lapsen edun mukaista on hylätä joku. Tapauksia, joissa kiireellinen vaara todella toteutuu, on vähän ja niissäkin perhelaitos on parempi ratkaisu.
        15. Joku kirjoitti: “Vanhemman on piilotettava surunsa, joka ei ole hyvä kellekään”. Tapaamiset eivät ole ratkaisu vanhempien ja lapsen yhteydenpitoon sen aikana, kun sosiaalityöntekijä vie lapsen valheisiin vedoten. Vanhempia ja lasta ei koskaan eroteta toisistaan perhelaitoksessa
        16. Tottelu ei muuta sitä tosiseikkaa, että vanhempiin ja lapseen kohdistetaan epätosia syytteitä ja sairauksia jo ennen sijoituspäätöstä. Sen jälkeen tottelu ei estä jo tapahtunutta läheisten ja kodin menettämistä. Lapsi on jo menettänyt turvallisen isänsä ja äitinsä ja vahinko on tehty vanhemmille ja lapselle. Lisäksi sosiaalityöntekijät voivat kieltää mielentilatutkimuksen tuloksen ja tottelun parantumisen, koska he ovat päättäneet, ettei lasta palauteta vanhemmilleen koskaan. Myöskään jälkihuollossa nuorta ei aina anneta pitää yhteyttä vanhempiinsa. He keksivät mielenterveyden todistamisen jälkeen uusia syytteitä, joille ei ole perusteita. He eivät kerro mitä pitää tehdä eivätkä sovi asioista vanhemman kanssa.
        Huostaanoton purkaminen oman käytöksen parantumisella vaikuttaa turhalta näiden epätosien rekisterikirjausten ja sosiaalityöntekijän ylimalkaisen luonteen vuoksi. Väärät perusteet huostaanottoon pysyvät.
        17. Hoitamalla lasten ja vanhempien terveyttä. Lastensuojelu ei ole kiinnostunut terveydenhoidosta vaan kontrollista. He tekaisevat sairauksia ja huostaanottavat sairaita. Jos perheet saisivat riittävästi terveydenhoitoa ja terapiaa, lastensuojelu pyrkisi keksimään sairauksia päällekkäin terveydenhuollon kanssa. Lastensuojelu olisi turha virasto. Muutenhan vain lisätään lastensuojelun mielivaltaa terveydenhuollon varjolla.
        Joku kirjoitti: “totta apua jota meillekin tuolloin mukamas järjestettiin, oli järjestäjänä sama joka huuseerasi toisen lapsen huostaanotolla samaan aikaan kun hän otti myös meidät silmätikukseen.
        Tämä oli järjestetty kysymys, jonka varjolla he alkoivat muka tukemaan ja auttamaan meitä, vaikka tuo toinen olisi apua ja tukea ennemmin tarvinnut, mutta kun hän päätyi otsikoihin, ja meidän nimemme tuli asiantuumoilta myös ilmi. Tämä oli viranomaisten kosto myös meille. Mikä oli väärin, mutta minkä hallinto oikeus oikeaksi myönsi.
        Sillä viranomaiset itse toivat asian myös ilmi ettei perhetyön ollut tarkoituskaan olla perheemme tukena ja apuna vaan etsivät kriteereitä huostaanotolle. Asiakirjoissa tuotiin paljon epäkohtia ilmi jotka eivät todellisuudessa pitäneet edes paikkaansa. Eli tarinaa josta itsekään emme itseämme tunnistaneet.
        Eräs toinen asia joka meitä ihmetytti, viranomaiset olivat ottaneet selvää myös jostakin meille täysin tuntemattomasta ihmisestä, joka siinä yhteydessä rinnastettiin meihin hän oli eräs mies henkilö jota me emme edes tunteneet. Emmekä tänä päivänä tiedä kuka hän edes oli tai on. Emmekä voi tietää miten hän liittyi meidän perheemme tilanteeseen mitenkään. Yritin kysyä kuka tämmöinen ihminen on ja miksi hänet on rinnastettu meihin. Emme saaneet siihenkään vastausta.”

        18. Kohtelemalla lapsia inhimillisesti (ritualistisen ulossulkemisen sijaan) sijaishoitopaikoissa ei voida poistaa lastensuojeluasiakkuuden tekaisemista vailla todellisuuspohjaa ja syrjintää. Ne pitää kieltää. Muuten lapset eristetään vanhemmistaan vain kohdeltavaksi “lässyttävällä” sävyllä niin kuin ennen vanhaan ja pahoinpitely on symbolisen väkivallan ja huostaanoton muodossa. Siten eivät käyttäydy vain hoitohenkilöt lapsia ja nuoria kohtaan vaan koko organisaatio lastensuojeluilmoitusten kohteena olevia vanhempia ja lapsia kohtaan.
        Koko sijaishuollon kieltäminen on ainoa tapa suojella lapsia ja vanhempia. Kaikki muut asetelmat paitsi yhdessä tukeminen suojelevat lastensuojelun terveyshuijausta. Virkamiehen valvontaoikeus on aloitteen ainoa myönnytys viranomaisille: Me muutamme vain eristämisen yhdessä hoidoksi emmekä muita lakeja. Yhdessä muuttaminen ei enää traumatisoi. Sosiaalityöntekijä ei halua tekaista syitä perheen viemiseksi laitokseen, koska sillä ei saa eristää vanhempia lapsesta, ongelman tunnistuksen ja hoidon tekevät muut kuin sosiaalityöntekijä ja se lisää laitoskustannuksia. Se pistää lastensuojelun ja lapsikaupan PAITSIOON!


      • Anonyymi
        ajatuksetovatilmaisia kirjoitti:

        14. Ongelma ei ole oikeiden huostaanottojen erottaminen vääristä, koska lastensuojelu on epäpätevä tekemään valintaa niiden välillä ja perhettä pitäisi hoitaa yhdessä. Huostaanottoa ei pitäisi olla alun perin ollenkaan ja se perustuu uskonnolliseen ajatteluun huonosta vanhemmasta.
        Joku kirjoitti: “Huostaanottoon nykyisenkin lain hengessä tulee ryhtyä vain sen parantaessa kaikessa lapsen etua ja lapsi itse siihen saa sopeutua rauhassa.
        Vaikka sijaisvanhempiin siirryttäisiin todistetusta syystä vähitellen käyntejä lisäämällä ja sukunsa luona olemista vähentämällä, olisi sekin lapsen etua vastaan. Samoin se on vanhempien etua vastaan. Ei voida väittää, että vanhempia ei täydy hoitaa, ja lapsen edun mukaista on hylätä joku. Tapauksia, joissa kiireellinen vaara todella toteutuu, on vähän ja niissäkin perhelaitos on parempi ratkaisu.
        15. Joku kirjoitti: “Vanhemman on piilotettava surunsa, joka ei ole hyvä kellekään”. Tapaamiset eivät ole ratkaisu vanhempien ja lapsen yhteydenpitoon sen aikana, kun sosiaalityöntekijä vie lapsen valheisiin vedoten. Vanhempia ja lasta ei koskaan eroteta toisistaan perhelaitoksessa
        16. Tottelu ei muuta sitä tosiseikkaa, että vanhempiin ja lapseen kohdistetaan epätosia syytteitä ja sairauksia jo ennen sijoituspäätöstä. Sen jälkeen tottelu ei estä jo tapahtunutta läheisten ja kodin menettämistä. Lapsi on jo menettänyt turvallisen isänsä ja äitinsä ja vahinko on tehty vanhemmille ja lapselle. Lisäksi sosiaalityöntekijät voivat kieltää mielentilatutkimuksen tuloksen ja tottelun parantumisen, koska he ovat päättäneet, ettei lasta palauteta vanhemmilleen koskaan. Myöskään jälkihuollossa nuorta ei aina anneta pitää yhteyttä vanhempiinsa. He keksivät mielenterveyden todistamisen jälkeen uusia syytteitä, joille ei ole perusteita. He eivät kerro mitä pitää tehdä eivätkä sovi asioista vanhemman kanssa.
        Huostaanoton purkaminen oman käytöksen parantumisella vaikuttaa turhalta näiden epätosien rekisterikirjausten ja sosiaalityöntekijän ylimalkaisen luonteen vuoksi. Väärät perusteet huostaanottoon pysyvät.
        17. Hoitamalla lasten ja vanhempien terveyttä. Lastensuojelu ei ole kiinnostunut terveydenhoidosta vaan kontrollista. He tekaisevat sairauksia ja huostaanottavat sairaita. Jos perheet saisivat riittävästi terveydenhoitoa ja terapiaa, lastensuojelu pyrkisi keksimään sairauksia päällekkäin terveydenhuollon kanssa. Lastensuojelu olisi turha virasto. Muutenhan vain lisätään lastensuojelun mielivaltaa terveydenhuollon varjolla.
        Joku kirjoitti: “totta apua jota meillekin tuolloin mukamas järjestettiin, oli järjestäjänä sama joka huuseerasi toisen lapsen huostaanotolla samaan aikaan kun hän otti myös meidät silmätikukseen.
        Tämä oli järjestetty kysymys, jonka varjolla he alkoivat muka tukemaan ja auttamaan meitä, vaikka tuo toinen olisi apua ja tukea ennemmin tarvinnut, mutta kun hän päätyi otsikoihin, ja meidän nimemme tuli asiantuumoilta myös ilmi. Tämä oli viranomaisten kosto myös meille. Mikä oli väärin, mutta minkä hallinto oikeus oikeaksi myönsi.
        Sillä viranomaiset itse toivat asian myös ilmi ettei perhetyön ollut tarkoituskaan olla perheemme tukena ja apuna vaan etsivät kriteereitä huostaanotolle. Asiakirjoissa tuotiin paljon epäkohtia ilmi jotka eivät todellisuudessa pitäneet edes paikkaansa. Eli tarinaa josta itsekään emme itseämme tunnistaneet.
        Eräs toinen asia joka meitä ihmetytti, viranomaiset olivat ottaneet selvää myös jostakin meille täysin tuntemattomasta ihmisestä, joka siinä yhteydessä rinnastettiin meihin hän oli eräs mies henkilö jota me emme edes tunteneet. Emmekä tänä päivänä tiedä kuka hän edes oli tai on. Emmekä voi tietää miten hän liittyi meidän perheemme tilanteeseen mitenkään. Yritin kysyä kuka tämmöinen ihminen on ja miksi hänet on rinnastettu meihin. Emme saaneet siihenkään vastausta.”

        18. Kohtelemalla lapsia inhimillisesti (ritualistisen ulossulkemisen sijaan) sijaishoitopaikoissa ei voida poistaa lastensuojeluasiakkuuden tekaisemista vailla todellisuuspohjaa ja syrjintää. Ne pitää kieltää. Muuten lapset eristetään vanhemmistaan vain kohdeltavaksi “lässyttävällä” sävyllä niin kuin ennen vanhaan ja pahoinpitely on symbolisen väkivallan ja huostaanoton muodossa. Siten eivät käyttäydy vain hoitohenkilöt lapsia ja nuoria kohtaan vaan koko organisaatio lastensuojeluilmoitusten kohteena olevia vanhempia ja lapsia kohtaan.
        Koko sijaishuollon kieltäminen on ainoa tapa suojella lapsia ja vanhempia. Kaikki muut asetelmat paitsi yhdessä tukeminen suojelevat lastensuojelun terveyshuijausta. Virkamiehen valvontaoikeus on aloitteen ainoa myönnytys viranomaisille: Me muutamme vain eristämisen yhdessä hoidoksi emmekä muita lakeja. Yhdessä muuttaminen ei enää traumatisoi. Sosiaalityöntekijä ei halua tekaista syitä perheen viemiseksi laitokseen, koska sillä ei saa eristää vanhempia lapsesta, ongelman tunnistuksen ja hoidon tekevät muut kuin sosiaalityöntekijä ja se lisää laitoskustannuksia. Se pistää lastensuojelun ja lapsikaupan PAITSIOON!

        Teemu miksi kanansiivet on parempia kuin koivet?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      11
      3485
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      68
      1878
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      541
      1566
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      81
      1194
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      61
      992
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      958
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      213
      886
    8. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      170
      823
    9. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      59
      816
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      768
    Aihe