Tietoturvaa älykkäille ihmisille!

Anonyymi-ap

Nyt kun tuttavapiirissä/tuttujen tutuilla on pulmaa tietoturva kanssa, tässä kootut virheet:

Älä säilytä sovelluksissa sähköposteina/varasähköposteina vanhoja sähköpostiosoitteita. Niitä voidaan käyttää helposti, jos ne kaapataan.

Älä lue pankkipalvelujen viestejä muuten kuin kirjautumalla pankkipalveluun ja lukemalla viestit palvelun sisällä.

Älä käytä palveluja/yrityksiä, jotka vaativat kuvan henkilöllisyystodistuksesta: ajokortti/passi/virallinen hlö-todistus. Jenkkifirmojen kanssa tätä ei välttämättä pysty välttämääm (air.bnb, facebook jne.)…

Huomaa, että tietoturvapäivitykset eivät välttämättä päivity. Esim. Jos et muista siirtyä kännykällä mobiilista Wifiiin tai jos verkkosi on huono.

Mikäli Wifi-verkko ei tue nettiyhteytesi suojaamista, ole mobiilina kun et halua seurantaa (eli ole kännykällä tai jaa kännykän verkkoa koneelle).

Ja sitten ne muut kauan toistellut asiat.

Ole hyvä! Saa ottaa onkeen tässä nettiseurannan turbulenssissa.

1

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mistä tuon tietää tukeeko wi- fi verkko nettiyhteyden suojaamista? Itsellä on käytössä mobiililaajakaistayhteys jota käytän X - operaattorin kautta. Digiboxi päivittyy muta en tiedä päivityykö mobiilireititin?
      Talohtiön verkko pätki koko ajan joten oli pakko ottaa käyttöön toinen tekniikka.

      Nyt mobiiliverkkoyhteys kotona ollssa on 99% : sti kakkosella tai peräti 1: llä = ne palkit jotka näkyvät laitteen oikeassa yläkulmassa ja ilmaisevat yhteyden tomivuutta- eli vaikuttaisi ettei mobiiliverkohteys toimi kuten kuuluu.

      Kun poistun asunnosta, mobiiliyhteys palautuu välittömästi , neljä palkkia ( yhteyden toimivuus) tulee näkyviin välittömästi ja kun palaan kotiin, nettiyhteys painuu kakkoselle tai ykköselle. Joten mitä yhteyttä laite sitten käyttää jos ei mobiiliverkkoa? Kun kuitenkn netti tomii? Käyttääkö laitteet sisäänrakennettua wi- fi:ä mobiilverkon sijaan?
      .Kukaan ei selitä mistä tuo ilmiö oikein johtuu että mobiiliverkko tipahtaa täysin olemattomiin.. Betoniseinätkö sen tekevät?
      Eivät voi tehdä koska kotona bluetooth yhteyksissä näkyy naapureiden laitteita. Samoin näkyi tv: n verkkoyhteyksissä, Wi- Fi Direct sovellukessa kaksi- kolme muuta laitetta., ainakin vielä viime vuonna. Nyt ei enää, soitettuani palvelun tarjosjalle, ne häiriköt kaikkosivat sen jälkeen.
      Bluetooth yhteyden ollessa kännykässä tai ipadissa päällä, aktivoitui ethernet ( jota käytetään palveluntarjoajan välittömän palvelun yhdistämiseen ) = ja ilm.ethernetillä.tarkoitetaan lähiverkkoa..
      Ipadissä ei ole minkään valtakunnan johtoa kiinitetty mihinkään, sen sijaan digiboksi ja reitintin on johdolla yhdistetty toisiinsa ja myös televisioon.

      Eli ethernet ei tomi wi- fin kautta vaan on yhdistetty johdolla ja silti tuntuu että se toimii myös wi- fi verkon kautta el langattomasti.
      Ihmettelen vain miksi kännykässä ja ipadissä aktivoituu tuo sama ethernet- yhteys laitettaessa bluetooht päälle
      Lisäksi molemmat laitteeni nappaavat ja liittävät outoja, tuntemattomia laiteyhteyksiä ja merkitsee ne minun ” omiksi laitteikseni ” vaikka mitään muita laitteita ei itslläni ole kuin iphone ja ipad….täysin käsittämätöntä

      Kukaan, ei siis kukaan - alan asiantuntijakaan- ole kyennyt selvittämään mistä nämä mystiset laiteyhteydet tulevat, mitä ne ovat ja miksi ethernet - yhteys aktivoituu vaikka mitään langallista yhteyttä ei ole olemassa.

      Näiden asioidn kanssa olen käytännössä taistellut jo vuosia. Harmittaa ja ärsyttää vietävästi kun kukaan ei osaa selittää mistä oikein on kyse.

      Sitten tämä, tietoturvapalvelutilauksen yhteydessä tuntuu kuin olisi kaksi saman nimistä henkilöä tekemässä tilausta samasta palvelusta, laskuja on kahdella eri tilausnumeroilla, yhden maksoin toisesta ei tullut laskua, mutta olivat eri tilaajanumeroilla merkittyjä.

      Välillä menin täysin sekaisin sen suhteen mitä olin tilannut kun tilauksessa väitettiin että olen jo TILANNUT ja MAKSANUT kyseisen palvelun ja tilaus on jatkuva, toisessa tilauksessa taas oli kyse kertatilauksesta.
      Sitten vanhassa , käytöstä poistetussa kännykässäni SAMSUNG GALAXY S10+ oli käytössä VPN ja kännykän avaamisen yhteydessä olin poistanut VPN : n , pois päältä ja kun avasin sen kuukausi myöhemmin, VPN olikin taas päällä?
      Kännykässä lentotila päällä ja sim- kortti poistettu, samoin liittymä , mutta lmeissti wi- fi puhelut vielä mahdollisia vaikka ne opetaattorin toimesta poistettiinkn kun laite alkoi tomimaan oudosti. ?
      Lentotila tarkoittaa sitä ettei internet- yhteyttä ole, ja jos ei ole sim- korttia ei kännykällä voi tehdä mitään.
      Jostain syystä, lieneekö operaattorin kautta tilattu VPN palvelu oli mennyt päälle mikä viittaa siihen että operaatorin työntekijä tai tietoturvaoalvelua tarjoava pääsee kännykkään käsiksi? Eli tilaus on jossain edelleen altiivisena?
      Virhe on siinä etten ole poistanut VPN palvelua enkä tietoturvasovellusta ja kun niitä ei ole poistettu, ne ovat ehkä aktiivisina vielä jossain operaattorin ja sen palveluntarjoajan tiedostoissa ja joku siellä työskentelevä on ryhtynyt niitä operoimaan omin nokkineen?

      Esiintyen kännykän omistajana? Identiteettivarkaudesta kyse? Jonka toteuttajana utelias työntekijä, stalkkaaja.
      Olenko täysin kaheli?
      Niin lähes vainoharhaisuuteen johtavia juttuja ettei mitään rajaa, ihan kuin olisi joutunut kaasuvalotuksen uhriksi.
      Olisiko nyt vain syytä poistaa koko VPN vanhasta kännykästä? Voiko se oikeasti olla jossain operaattorin tiedostoissa vielä? Ja mitä siitä seuraa jos sitä ei poista?

      Sitten kysymys: toimiiko VPN jonkun älysovelluksen, tietokoneen kautta/ avulla ja siksi se automaattisesti aktivoitui? Koska sen kokoonpanoja ei oltu poistettu vai käyttääkö joku muu sitä kännykkää? Ja hyödyntää siinä olevia tietoja?
      Miten lentotilassa ( ei internet- yhteyttä) olevaan kännykkään voi edes päästä käsiksi? Ei mitenkään ja jossa ei ole edes sim- korttia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe