Miksi japanilaisia pyöriä halveksutaan?

Anonyymi-ap

Olen aina ajanut Yamahalla ja usein saan kuulla että osta oikea moottoripyörä, eli harrikka. Yleensä näin sanoo joku liivikerholainen joka on sanojensa mukaan ajanut "japsiromuilla" mutta osti sitten oikean moottoripyörän.
Toinen mitä tapahtuu, että saatan olla kauppareissulla ja parkissa kun siihen tulee joku ja kysyy että onko harrikka. Pettymys on yleensä suuri kun saavat tietää että ei ole.
Minä pidän Yamahasta niiden luotettavuuden ja ajettavuuden vuoksi. Olen ajanut paria harrikkaa eikä ne mielestäni yllä Yamahan tasolle mutta kaksi koeajoa on hieman pieni otanta kyllä.
Miksei Yamaha tai muut japanilaiset herätä ihmisissä samoja tuntemuksia kuin amerikkalainen?

18

358

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Älä huoli. Toimivimmat laitteet tulee japanista.
   Jos joku haluaa muiden kanssa tapella niin tapelkoot. Se on varmaan joku itseluottamuskysymys.

  • Anonyymi

   polkupyörätkin ovat parempia kuin muut
   laadukkaita japanilaisia...

   • Anonyymi

    Potkulaudatkin ovat luotettavinpia, kuin harrikat.


  • Anonyymi

   Kyllä ne toimivimmat ja pitkäikäisimmät laitteet tulevat Euroopasta.:-)

   • Anonyymi

    Näinhän se on.
    Usassa tehdään pelkkää paskaa ja japsit heikkoa kuraa.


  • Anonyymi

   Se on pelkkä uskomus 60 luvulta peräisin.
   Ajat on muuttuneet, onneksi. Harrasteajoneuvoiksi jos haluaa korjailla ja laittaa niin euroopassa tehdyt hyviä mutta luotettavan jos haluaa ja myöhemmin myytyäkin niin valinta pysyy japanin laitteissa.

  • Anonyymi

   Veekaks jytkyttää väärinpäin runkossa, pienet on ollu pallit insinöörillä?🤑🤠

  • Anonyymi

   Japsit on tehty ajettaviksi, HD:t enemmän sosiaaliseen pörräämiseen ja pyörän rakenteluun.

   • Anonyymi

    HD:t on tehty huumejengeille näennäis moottoripyöriksi. Muut ovat noita oikeita ajopyöriä.


  • Anonyymi

   Jos harrikan ostaa , pitää se ostaa uutena , silloin varmaan sen kanssa pärjää kohtuullisin vaivoin ja kustannuksin , muuten kannattaa jättää muiden vaivoiksi nää mitkä meidän markkinoilla pyörivät käytetyt, joista halutaan eroon kun alkavat olemaan pääasiassa vaivaksi ja rahanmenoksi tuo ajokunnossa pito että uskaltaisi lähteä lähikauppaa pidemmälle.

  • Anonyymi

   Hyvin paljon japanilaiset aikoinaan 40- luvulta alkaen kopioinutkin mutta alkaessa tuottaa niitä omia tuotteita vientiin lähtökohta kaikessa oli tehdä parempia laadukkaampia ja luotettavampia. Oli ne sitten radiot nauhurit televisiot videot työkoneet työkalut autot moottoripyörät ym. Suuria paineita on japanilaisilla ollut tuottaa pienemmin kustannuksin edelleen laatua kilpailun kovetessa. Euroopan unioni on rajoittanut tuontia japanista omaa valmistusta suosiakseen mutta japanilaista tuotantoa on ollut jo pitkään euroopan maissakin. Laatu on joiltain osin kärsinyt mutta saavutettu etumatka on silti säilynyt ja selvästi edelleen havaittavissa.
   Siltä osin japani ja kiina ovat tuotantotavoissa erilaisia. Kiina tuottaa hyvin halvalla ja suurilla volyymeilla lyhytikäistä tuotetta. Ja japani kilpailukykyiseen hintaan laadukkaita kestäviä tuotteita. Euroopan teollisuuden pitää katsoa peiliin jos haluavat tuottaa tavaraa laatulähtöisesti vaikka se tapahtuisi katteesta tinkimällä. Monet eurooppalaiset valmistajat ovat unohtaneet laadun joka kaukoidässä otettiin lähtökohdaksi jo lähes 100 vuotta sitten.

  • Anonyymi

   Siihen alkuperäiseen kysymykseen vastaus. Japanilaiset tekevät suurella volyymilla tusinatuotteita, jotka ovat suhteellisen lyhytikäisiä ja menettävät jälleenmyyntiarvonsa melko nopeasti. Syynä on että ne on tehty kertakäyttötuotteiksi.

   Niistä japanilaisita työkaluista ei ole yhtään hyvää sanottavaa. Hylsyt ja kiintoavaimet ovat jo valmiiksi väljiä. Niillä saa lähinnä pulttien kannat pilalle. Kovemmassa käytössä hylsyt halkeavat ja kiintoavaimet menevät poikki. Mulla on se semmoinen japanilainen "laadukas" hylsysarja. kaikki ylesimmät koot on ajan kanssa korvattu länsimäisilla.
   Viikko sitten katkesi 13 mm:n lenkkiavain. Piti kaivaa pakista vanha Belzeri tilalle.
   Materiaalin huono laatu on korvattu määrällä. Hylsyt ovat monesti niin paksuja etteivät mahdu ahtaaseen paikkaan.
   Sama pätee moniin muihinkin Japanin tuotteisiin. Suuret tuotantomäärät ja isot toleranssit.

  • Anonyymi

   Mielikuva-asiaa, ei perustu todellisuuteen.
   Tai tietysti riippuu siitä mitä pyörässä arvostaa. Jos "coolius" ja elokuvien luomat kuvitelmat nykyajan cowboysta on ykkösasia niin silloinhan joku harrikka on omiaan sellaiseen fiilistelyyn.
   Jos taas haluaa toimivan ajopelin jokapäiväiseen käyttöön ilman suurempaa intohimoa korjailuun ja rakenteluun niin japsi on siihen sopivin. Tai jos hakee vähän pirteämpää sporttia vaikka satunnaiseen rata-ajoon.

   Jotkut harrikkaihmiset mollaavat japseja ihan periaatteesta, enemmän tai vähemmän tosissaan 😉
   Tietävät kyllä, että japsipyörien luotettavuus on ihan eri planeetalta kuin jenkkien tai brittivehkeiden.

   Sitten on nämä parkkipaikkojen "maallikot" jotka ovat lukeneet kirjoja tai nähneet elokuvissa jenkkipyöriä, heille on iskostunut harhaluulo jenkkivehkeiden erinomaisuudesta. Ja mikäs siinä, saahan kaikilla olla lapsuuden sankareita.

  • Anonyymi

   Mitä eroa japsipyörä porukan pöytäkeskusteluissa vs harrikka porukka? Japsi porukka juttelee missä käyneet ajamassa ja harrikka porukka, mitä ovat korjanneet pyörässään.

  • Anonyymi

   HD on seuraa ja poikasuhteita hakevien pyörä. Usein ovat epävarmoja seksuaalisuudestaan ja siksi he korostavat "miehisyyttä" ja pukeutuvat kuin karskien miesten kuuluu ja lisäksi ne naurettavat pujoparrat ja kaikki.

  • Anonyymi

   Hd:t on hyviä pyöriä.
   Niin on japsitkin.

   Mitä se kuuluu kenellekään millä ajan?

   Lässyttäjät lässyttää, motoristit ajaa.

  • Anonyymi

   Jos moottoripyörä toimii ja miellyttää omistajaansa, on se ihan ok. Jos taas jollakin toisella on jotain asiaa tai mielipiteitä toisen omaan, on se heidän oma asiansa, eikä vaikuta muihin.

   • Anonyymi

    Ja niillä joilla on vahvimmat näkemykset, ei ole edes A-korttia saati minkäänlaista pyörää.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   662
   2762
  2. Mitä ihmettä? Sofia Belorf kauppaa omaisuuttaan

   Onko vuokrat maksamatta, vai miksi myy käytettyjä luksusasusteitaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   2085
  3. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   227
   1459
  4. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   924
  5. Harmittaako sinua että pilasit välisi

   Ikävöimääsi ihmiseen tämän palstan takia?
   Ikävä
   69
   849
  6. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   8
   836
  7. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   801
  8. Jos en järkeilisi tätä

   olisin jo antautunut sinulle kokonaan. Tämä himokin on ihan jotain käsittämätöntä. En tiedä mikä sinussa on, mutta olet saanut tämän naisen ihan sekai
   Ikävä
   21
   798
  9. Ihanat kulta

   ne sun uudetkin hiukset...😍 Oot niin kaunis ja seksikäs ettei meinaa uskaltaa ees katsoa ettei uppoa liian syvälle katseesi lumoihin, mites siitä enä
   Ikävä
   35
   797
  10. Mitä aikuisen ihmisen pitää ymmärtää ihmissuhteista.

   1) Ihmiset jäävät elämääsi, jos ovat jäädäkseen. Heillä on vapaa tahto ja valinta. Jos he eivät valitse niin tehdä, se hyväksytään ja ymmärretään. Ilm
   Ikävä
   67
   784
  Aihe