Liike Nytin syntytarina

Anonyymi-ap

Stubb halusi listoille Harkimon, tunnetun yrittäjän ja mediapersoonan.
Pyyntö poliittisen vallan huipulta houkutteli. Harkimo vastasi Stubbille myöntävästiErityislaatuista oli Harkimon tiivis yhteys venäläisen vallan ytimeen. Hänen bisneskumppaninsa, Gennadi Timtšenko ja Rotenbergin oligarkkiperhe, eivät olleet mitä tahansa raharikkaita. He olivat aivan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriä.Harkimo teki myös onnistuneita sijoituksia, mutta taloudellisesti monet hankkeet epäonnistuivat. Kunnes, vuonna 2013, Harkimo osui kultasuoneen. Mannermainen jääkiekkoliiga KHL perustettiin vuonna 2008 – väitetysti Vladimir Putinin aloitteesta.”Se on hanke, joka antaa meille mahdollisuuden vakavasti pohtia yhtenäisen humanitaarisen tilan palauttamista entisen Neuvostoliiton alueella”, Putin kuvasi. KHL: n hallintoneuvoston johtajaksi istutettiin Gennadi Timtšenko.Venäläinen raha tuli tarpeeseen. Areenaa pyörittävälle yhtiölle oli kertynyt vuosien saatossa tappiota yhteensä yli kymmenen miljoonaa euroa. Myös Jokerit oli tehnyt tappioita.
Harkimo itse teki kaupassa ison tilin: hänen Hjallis Promotion -yrityksensä oma pääoma harppasi tilikauden päätteeksi alle miljoonasta lähes 13 miljoonaan euroon.Putinille suomalaisen jääkiekkojoukkueen nappaaminen oli iso pr-voitto.Stubb ei tehnyt Harkimosta ministeriä. Kokoomuslähteen mukaan tälle tarjottiin talouspoliittisen neuvonantajan roolia, jonka merkitys oli lähinnä symbolinen.
Ministerihaaveen kaatumiseen oli monia syitä, sanovat useat kokoomuslähteet. Harkimoa ei tunnettu tiimipelaajana, eikä hän nauttinut eduskuntaryhmässä suurta kannatusta tai luottamusta.
Sitten olivat Venäjä-kytkökset. Ne eivät olleet estäneet kokoomusta pyytämästä Harkimoa vaaleihin tai Orpoa ottamasta Harkimoa varainkerääjäkseen, mutta ministerivalinnassa oligarkkisuhteet painoivat raskaasti. Venäjä-yhteydet yksistään olisivat todennäköisesti estäneet nousun ministeriksi.Yksi kokoomuksen sisäpiiriläinen kuvailee Harkimon olleen ”niin vahvasti Venäjän taskussa”.”Hänellä oli selkeä taloudellinen kytkös Putinin lähipiiriin”, sanoo toinen.”Venäjältä kuitattiin Hjalliksen toiminnan tappioita joka vuosi. Se synnyttää epäterveen riippuvuussuhteen ja suorastaan jääviyden. Ministerillä on kuitenkin paljon enemmän tiedonsaantioikeuksia ja valtaa kuin kansanedustajalla.”Metittiin, menisikö hän edes Supon tarkastuksesta läpi, jos sellaisia tehtäisiin ministereille. Hänellä oli hirvittävä tunku ministeriksi. Harkimon tiiviit suhteet Putinin lähipiiriin huomattiin Washingtonissa.Harkimon eduskuntaura alkoi. Julkisen puheen näyttämöllä eli täysistunnossa Harkimo jäi sivurooliin: ensimmäisen vuoden aikana hän käytti yhden kokonaisen puheenvuoron. Suhteita hän rakensi, ja niistä oli hyötyä myös liikekumppaneille.Vuonna 2018 Harkimo hermostui. Hän oli kaavaillut nousevansa politiikassa suoraan raskaaseen sarjaan, mutta käteen oli jäänyt uusien poliittisten kontaktien lisäksi vain vähävaltaisia ja symbolisia pestejä.
Hän katsoi vierestä, kun helmikuussa sisäministeriksi siirtyneeltä Kai Mykkäseltä vapautunut ulkomaankauppa- ja kehitysministerin salkku meni Anne-Mari Virolaiselle.Pari kuukautta myöhemmin Harkimo erosi kokoomuksesta ja haukkui puolueessa olevan ”autoritääristä johtamista”. Eduskunnan valtiosaliin pakkautui kymmeniä toimittajia kuulemaan Harkimon ilmoitusta.”Ei puolueessa mitään keskustelua käydä. Olen keskustellut Petteri Orpon kanssa tänä vuonna ehkä kaksi kolme minuuttia”, hän sanoi.Harkimolta kysyttiin, lähteekö hän, koska ei saa merkittävämpiä paikkoja puolueessa. ”No näyttääkö se siltä, että haluaisin merkittävämpiä asioita kokoomuksessa? Nyt en niitä ainakaan saa. Jos niitä haluaisin, en tekisi tätä”, Harkimo vastasi.Seuraavana päivänä Harkimo julkisti Liike Nytin. Kokoomukselle päätös saattoi olla kohtalokas. Harkimon lähtö ja Liike Nytin tulo verottivat äänipottia vuoden 2019 vaaleissa todennäköisesti juuri sen verran, että se riitti estämään Orpon nousun Suomen pääministeriksi.Liike Nyt on Harkimon luomus ja hänestä riippuvainen. HS paljasti toukokuussa 2022, että puolue on pahasti velkaantunut Harkimon yritykselle. Merkittävä osa yrityksen varoista on peräisin venäläisten kanssa tehtyjen kauppojen tuotoista.Vuosien varrella Harkimon ja venäläisten välit alkoivat kiristyä. Venäläiset kokivat Harkimon luvanneen liikoja jääkiekkojoukkueen rahavirroista, kuten lippu- ja sponsorituloista. Loppuaikoina Harkimo vaikutti pelkäävän oligarkkeja. Hän vältteli tapaamisia eikä halunnut yhteiskuviin heidän kanssaan.Yhteistyötä tuntevan lähteen mukaan Harkimo näytti tajunneen, että venäläisten kanssa vanhat tavat eivät enää toimineet. Hän oli tottunut hallitsemaan keskusteluita ja keskeyttämään toisten puheen. Oligarkkien kanssa asetelma oli toinen: he keskeyttivät Harkimon puheen.Harkimosta tuli nopeasti Suomen Nato-hakemuksen kannattaja.

25

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siksi LiikeNyt on tulevaisuuden puolue. Vanhat asiat on kuopattu ja kohti uutta menemme. T. Nytjäke

      • Anonyymi

        Sen te todella teette.


      • Anonyymi

        Kahdesta en luovu. Liike Nytin jäsenyydestä ja teboilin asiakkuudesta.


      • Anonyymi

        Liike Nyt ryssien ja teboilin etuja ajava liike.


    • Anonyymi

      Liike nytin ja VKK:n jäsenineen kierrän kaukaa. Säälittävää porukkaa.

      • Anonyymi

        En ole nähnyt vielä yhtään vakavasti otettavaa yhteisten asioiden hoitajaa noista ryhmistä. Enemmänkin päätöntä ja itsekeskeistä sekoilua. Enemmän tai vähemmän todellisuudentajun ja otteen menettäneitä reppanoita.


    • Anonyymi

      Siis Harkimo itse vaarassa tippua ikkunasta? Ilmankos etsii leiriinsä kiuruvetisiä supersankareita, kenties turvamiehikseen? Raamatussakin oli Simson, ihminen, joka sai voimansa pitkästä tukasta ja menetti voimansa jouduttuaan parturoiduksi.

      • Anonyymi

        Kiuruveden tebskan ikkunasta ei putoa. Örkit asensivat sinne kalterit omaksi turvakseen.


      • Anonyymi

        Turvamiehikseen? Varmasti kuolee uhkaajat nauruun kun näkee nämä meijän "turvamiehet".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turvamiehikseen? Varmasti kuolee uhkaajat nauruun kun näkee nämä meijän "turvamiehet".

        Elähän nyt. Yksikin pystyi lyömään avuttoman humalaisen tekarit kurkkuun.


    • Anonyymi

      Itselläni on keskustan jäsenkirja ollut yli 20 vuotta, mutta ihmettelen tätä kaunaa nyttiä ja teboilia kohtaan. Tai ylipäänsä kaunaa ketään kohtaan. Moni nyttiläinen on kaverina henkilökohtaisesti ja vaikka en teboililla käykkään, silti soisi Kiuruvedellå pidettävän yhtä. Noh, ehkä mollaajalla on oma elämä persiillään ja purkaa pahaa-oloaan näin. Pitää vaan yrittää ymmärtää ja sääliä.

      • Anonyymi

        Ethän sinä teboililla käy, kun kepulaisetkin suomettuneet ovat muka tehneet pesäeroa ryssiin. Teboil on ryssien huoltis ja tukee raakalaismaista hyökkäyssotaa Ukrainaan. Ei siellä enään käy, kuin örkit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ethän sinä teboililla käy, kun kepulaisetkin suomettuneet ovat muka tehneet pesäeroa ryssiin. Teboil on ryssien huoltis ja tukee raakalaismaista hyökkäyssotaa Ukrainaan. Ei siellä enään käy, kuin örkit.

        Just kävin munkkikahvilla ja hyvää oli 😊. T. Örkki


      • Anonyymi

        Mitä se on se "yhtä pitäminen"?
        Sehän pitkälle vietynä olisi käytännössä sama kuin olisi vain yksi ainoa puolue.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä se on se "yhtä pitäminen"?
        Sehän pitkälle vietynä olisi käytännössä sama kuin olisi vain yksi ainoa puolue.

        Etkö ole kuullut yksipuoluejärjestelmästä? Mallissamme liike Nyt on se, joka on tasa-arvoisempi kuin muut.


    • Anonyymi

      On surkuhupaisaa tämä jos vaikka joku vihervasemmistokin voittaa vaalit, kun vaaliedn lopputulos ei ikinä määrää mitään kuka määrää niin aivan eripuolueet sitten hallituksessa

      Äänestäminen kun ei vaikuta mihinkään, eikä vaalien lopputulos :D

      • Anonyymi

        Yksinkertaisesta vain tuntuu siltä.
        Enkä minä ainakaan usko, että Suomen kansa on niin tyhmä, että se äänestäisi vihervasemmiston voittajaksi.
        Toki aina ei voittaja ole saanut hallitusta kasaan.
        Suomettumisen aikaan Kokoomus voitti, mutta yksikään puolue ei suostunut mukaan.
        Kremlissä katsottiin silloin, mitkä olivat Suomen hallituskelpoiset puolueet.
        Ei nykyistäkään hallitusta olisi, jos Keskusta olisi jäänyt oppositioon.
        Keskustalla oli kuitenkin omat motiivinsa (maakuntahallitus).


    • Anonyymi

      Päivän Ilta Sanomissa on hyvä artikkeli sotapsykoosista. Nyt ymmärrän täälläkin vihapuheita kylväviä paremmin.

      • Anonyymi

        Kiuruvedellä onkin aika paha sotapsykoosi monilla.
        Lääkkeet,lääkkeet otettava ajallaan.


      • Anonyymi

        Omat persumme on perseestä, mutta valtakunnan tasolla on todellisia huippuja, kuten Purra, Halla-Aho ja monta muuta.
        Halla-Ahon jutut eivät todella ole vihapuhetta, joksi vihervasemmisto sen mielellään laskee.


      • Anonyymi

        Hienoa, ymmärrät siis Putiniakin paremmin.
        Minäkin ymmärrän, että hän on mielenvikainen, suuruudenhullu, mutta ei se anna hänelle oikeutta hyökkäillä toisten kimppuun.
        Putinihan tämän revohkan aloitti.
        Eikä puolustautuminen mitään sotapsykoosia ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienoa, ymmärrät siis Putiniakin paremmin.
        Minäkin ymmärrän, että hän on mielenvikainen, suuruudenhullu, mutta ei se anna hänelle oikeutta hyökkäillä toisten kimppuun.
        Putinihan tämän revohkan aloitti.
        Eikä puolustautuminen mitään sotapsykoosia ole.

        Kyllä se vaan lipsahtaa sotapsykoosin puolelle, jos täällä aletaan toisiamme haukkumaan.


    • Anonyymi

      Eipä ole alku mikään suuri sankaritarina ja tuskin tulee olemaan loppukaan.

    • Anonyymi

      Harkimo meni eduskuntaan kokoomukselaisena,
      mutta hänelle ei kuitenkaan ministerin postia annettu.
      Jos olisi, Liike Nyt olisi ehkä jäänyt syntymättä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe