Miksi ne poista kaikki iso omena ketjut?

Anonyymi-ap

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f3a2ebfd-3734-4aae-a4b6-5b4456f4f349

Veli kertoo: Tällainen oli vartijoiden käsiin kuollut nainen

Veljen mielestä on hankala uskoa, että Isossa Omenassa kuollut nainen olisi provosoinut vartijoita.

Uhrin veli kuvailee siskoaan herkäksi ja lämminsydämiseksi.

Naapureiden mukaan nainen oli kiltti lapsille ja naisille, mutta vaikutti aralta miehiä kohtaan.

Poliisi epäilee kuolemantuottamuksesta neljää vartijaa.

Kiltti, rauhallinen, herkkä ja lämminsydäminen. Näin Isossa Omenassa vartijoiden käsiin kuolleen naisen läheiset ja tuttavat kuvaavat uhria.

35-vuotias espoolaisnainen kuoli 7. tammikuuta kauppakeskus Isossa Omenassa, kun vartijat ottivat hänestä hallintaotteen ja painoivat maahan. Poliisi tutkii asiaa epäiltynä kuolemantuottamuksena.

Asiasta on levinnyt paljon erilaisia huhuja, joista monet ovat täysin virheellisiä. Naisella ei ollut lapsia, vaan hän asui yksin. Asiasta kertoo Iltalehdelle naisen veli. Veljen mukaan uhri ei käyttänyt päihteitä.

toivoo antavansa siskolleen äänen lohduttomassa tilanteessa.

– Hän oli herkkä ja lämminsydäminen ihminen, veli sanoo.

Veli kertoo olleensa naiseen yhteydessä viikoittain. Viimeksi samalla viikolla, kun nainen kuoli.

Veli kertoo, että nainen on saanut hyvin kristillisen kasvatuksen. Sosiaalisessa mediassa hänellä oli yhteyksiä helluntaiseurakuntaan.

Veljen mukaan nainen viihtyi ihmisten parissa ja vietti aikaa kauppakeskuksissa.

– Hän tykkäsi ihmisistä ja shoppailusta.

Veli on ymmärrettävästi surullinen naisen kohtalosta. Tieto rakkaan ihmisen kuolemasta on herättänyt myös vihan tunteita. Veljen mielestä on hankala uskoa, että nainen olisi tarkoituksella provosoinut vartijoita.

– Jos neljä raavasta miestä tulee käskyttämään, niin varmasti siinä pelästyy, hän muotoilee.

Veljen kanssa hyvin samansuuntaisesti puhuu myös toinen lähipiiriin kuuluva henkilö sekä naisen naapurusto. He kuvailevat naista rauhalliseksi ja kiltin oloiseksi.

– Hän olisi tarvinnut rakkautta ja huolenpitoa, ei kovia kouria, kommentoi eräs naisen lähipiiriin kuulunut henkilö.

Lapsirakas.

Nainen asui kerrostalolähiössä Espoossa. Naapurit kertovat Iltalehdelle, että nainen liikkui yksin eikä koskaan vaikuttanut päihtyneeltä.

Naapureiden mukaan nainen oli ystävällinen lapsille ja naisille, mutta vaikutti olevan arka miehiä kohtaan.

Naispuolinen naapuri kertoo törmänneensä häneen välillä. Jos naapuri tuli lastensa kanssa vastaan, nainen halaili lapsia ja yritti naurattaa heitä.

– Hän oli kiltti ja tuli hyvin toimeen lasteni kanssa. Jos esimerkiksi törmäsin naiseen kauppakeskuksessa, hän tuli tervehtimään minua iloisesti, naapuri kertoo.

Yläasteikäinen poika kertoo, että törmäsi naiseen usein iltaisin ja avasi hänelle ulko-oven, jos tällä oli jäänyt avaimet asunnolle.

– Hän oli kovin aran oloinen ja hieman pelkäsi minua. Jäi usein sivuun ujosti odottamaan, kun avasin oven hänelle, poika kertoo.

Poika on nähnyt naisen toisinaan Isossa Omenassa. Viimeksi viikko sitten.

– Yhtäkkiä näin uutisista videon Isosta Omenasta. Tunnistin, että kuollut nainen oli hän, poika sanoo.

– Hän ei koskaan käyttäytynyt provosoivasti, eikä vaikuttanut provosoivalta henkilöltä.

Huusi, ettei saa happea
Iltalehti on uutisoinut silminnäkijöiden havainnoista Isossa Omenassa viime lauantaina. Yksi silminnäkijä kertoi havainneensa naisen samaisessa kauppakeskuksessa useamminkin.

Hän kuvaili naista tutuksi kasvoksi kauppakeskuksessa ja vaarattoman, rauhallisen oloiseksi persoonaksi.

Silminnäkijät kuvailevat naisen huutaneen apua ja huutaneen poliisia paikalle. Yhden silminnäkijän mukaan nainen huusi, ettei saa happea.

Poliisin mukaan tilanne alkoi, kun kauppakeskuksen asiakas oli ilmoittanut vartijoille naisesta. Kyseessä oli jonkinlainen häiriötilanne, jota poliisi ei ole kommentoinut tarkemmin.

Neljä vartijaa vei naisen maahan ja piti naista voimakeinoin paikoillaan maassa. Silminnäkijöiden mukaan naista pidettiin maassa useita minuutteja. Lopulta hän meni elottomaksi.

Naista yritettiin elvyttää, mutta tuloksetta.

Poliisi epäilee kuolemantuottamuksesta neljää vartijaa, jotka olivat pitäneet naisesta kiinni.

Poliisi siis epäilee, että vartijat ovat huolimattomuuttaan aiheuttaneet naisen kuoleman. Asiassa ei epäillä tahallisuutta.

Iltalehti ei tiistaina tavoittanut poliisia kommentoimaan asiaa.

Eli toi ainakin kumoa sen väitten että toi nainen olisi häirinnyt jotain mies asiakkasta kun hän on arka miehiä kohtan hän jopa pelkkäsi kun toi yläaste poika tuli hänelle avaman ovea.

Eli jotain ne kyllä nyt yrittävät lavasta mitä ei ollekan pidä paikkansa ja miksi ne poista kaikki iso omena ketjut tälttä suomi24 ja joka paikkasta.

Jos joku ammatti netti trolli luo jonkun ketjun missä luke että toi nainen on sannut saairas kohtaus niin se on nidden mielestä ihan ok.

Eli kyllä varman noi kytät väärentä jotain todisteitta että ne saa sen näyttämän silttä että toi nainen on sannut joku saairas kohtaus eli ei ole vartioden vika.

7

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20012262

      Maahan vatsalleen pakottaminen voi johtaa rytmihäiriöön ja äkkikuolemaan, sanoo oikeuspsykiatri

      Oikeuspsykiatri Kari Ojalan mukaan päinmakuulle rajoittaminen voi altistaa hyväkuntoisenkin ja nuoren ihmisen rytmihäiriölle. Niuvanniemen oikeuspsykiatrisessa sairaalassa siitä luovuttiin 10 vuotta sitten.

      Ihmisen pakottaminen vatsalleen voi johtaa äkkikuolemaan, varoittaa oikeuspsykiatri Kari Ojala. Hän jäi viime syksynä eläkkeelle Kuopion Niuvanniemen oikeuspsykiatrisen sairaalan johtavan lääkärin virasta.

      Hän haluaa nostaa äkkikuoleman riskin esille espoolaisessa kauppakeskuksessa vartijoiden kiinnioton yhteydessä sattuneen kuolemantapauksen takia. Ojalan huomioista kertoi ensimmäisenä Lääkärilehti(siirryt toiseen palveluun).

      Ojala kertoo Ylen haastattelussa, että Niuvanniemessä päinmakuulle rajoittaminen eli vatsalleen vieminen lopetettiin kokonaan jo yli kymmenen vuotta sitten. Päätös perustui kansainväliseen tutkimustietoon siitä, että rajoittamistapa voi altistaa äkkikuolemalle, koska vaarana on rytmihäiriö.

      – Siinä hengitysfunktio jonkin verran heikkenee mutta samalla sillä on vaikutusta sydämen pumppausvoimaan. Jos vielä kädet viedään selän taakse ja sidotaan, se saattaa vielä lisätä painetta sydämen ja keuhkojen seudulla ja aiheuttaa suhteellisen hapenpuutteen ja pumppausvoiman heikkenemisen. Se taas yhdistettynä adrenaliinimyrskyyn äkillisen stressin seurauksena voi altistaa rytmihäiriölle ja sydänpysähdykselle. Tämä näissä usein ajatellaan olevan se kuolemamekanismi, kertoo Ojala.

      Ojala on kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiiristä.

      Äkkikuoleman riski koskee myös hyväkuntoista ihmistä
      Ojalan mukaan äkkikuoleman riski ei edellytä taustalla olevaa sairautta vaan voi tapahtua suhteellisen terveelle hyväkuntoiselle ihmiselle.

      Hän ihmettelee kommentteja, joiden mukaan Isossa Omenassa sattuneessa kuolemantapauksessa vartijat olisivat toimineet ohjeiden mukaan.

      Ojala haluaisi lisätä tietoisuutta riskeistä, kun koulutuksia suunnitellaan, jotta menettely olisi viimesijainen ja lyhytaikainen.

      – On mietityttänyt se, että turvallisuusalan ja ilmeisesti myös poliisin asiantuntijat ovat ensi kommenteissaan sanoneet, että toimenpide on tehty teknisesti oikein. Varmaan voi ollakin, sillä lailla miten on opetettu. Jos päinmakuulla rajoittamisen riskejä ei tunnisteta, niin siihen liittyy selkeä äkkikuoleman riski.

      Ojala arvioi, että Yhdysvalloissa vuonna 2020 sattunut George Floydin kuolema poliisien käsissä saattoi tapahtua samalla mekanismilla.


      Eli ne ammatti netti trollit sotke kaikki ketjut että niistä tule epä asiallisia sitten ne poista noi ketjut se kuulu nidden taktikkan eli suomessa ei saa keskustella asiallisesti iso omena tapahtumista.

      Eli ei tarvitse olle mikän salapoliisi että tietä kenen puolella kytät ovat kun ne sensuroi jos ylläpitäjät hoita asian asialisella tavalla niin ne anta ketjun olla mutta poista ketjusta kaikki ammatti netti trollien epä asialliset viestit ei ne koko ketjua tarvitse poista jos sinä myös on asiallisia viestejä.

    • Anonyymi

      Ainakin se kun ne vartijat laitta hänet vatsalle makun niin ne saa sen näyttämän silttä että hän on sannut rytmi häiriö eli saairas kohtaus eli ei ole vartijoiden vika vaikka just se kun vartijat ovat laittanet hänet vatsallen makun on aiheuttanut sen rytmi häiriön!

      • Anonyymi

        Miksi naisen kimppuun hyökättiin?
        Miksi Vartijat kaatoivat naisen maahan ja pitivät yli 10 minuuttia?
        Jos minä soitan Vartijat kauppakeskukseen ja pyydän poistamaan jonkun uskonnollisia lehtisiä jakavan naisen, niin häädetäänkö hänet?
        Miksi Vartijat tottelivat?
        Paljon avoimia kysymyksiä....


    • Anonyymi

      Vihervassut vainoavat kristittyjä.
      Securitas oli nyt vaparien asialla.

      • Anonyymi

        Sehän nähdään.
        Nyt Sekuritaksen turvapäällikkö on ajautunut vedenjakolinjalle.
        Linjaorganisaatio sakkaa.
        Turvapalveluiden hankinnasta päättänyttä sosiaalitoimen edustajaa epäillään virkarikoksesta.


    • Anonyymi

      Onko alaa koskeva laki ja alan ihmisten tulkinta siitä ollenkaan järkevä?
      Otetaan täysin fiktiivinen esimerkki mitä teoriassa voisi tapahtua, jos samaa tulkintaa harjoitetaan vähän toisenlaiseen tilanteeseen yhtään järkeä käyttämättä:

      Kauppakeskuksen lastenhoitohuoneessa on äiti, ja vauva. Vauva itkee, kuten niillä on yleensä toisinaan tapana menetellä. Äiti ottaa lattialla olevasta kassistaan jotain, ja sillä aikaa sisään ryntää järjestyksenvalvojia. He sijoittuvat äidin ja vauvan väliin siten ettei äiti pääse enää lähellekään vauvaansa. Vauvaa lähinnä oleva järkkäri A huutaa vauvalle seuraavaa: "teidän meluammisenne häiritsee järjestystä, joten määrään teidät poistumaan välittämästi!"
      Äiti kuuntelee monttu auki eikä saa käsittömässä tilanteessa sanottua ensin yhtään mitään. Sitten A tempaisee vauvan hallintaotteeseen, ja kaataa mahalleen lattialle, painaen polvensa vauvan selkään ja huutaa :"teidät on kiinniotettu, ja voimakeinoja jatketaan yhä koventuvin ottein kunnes meluamisenne loppuu!" Vauva parkuu vaan äänekkäämmin, A painaa polvellaan kovempaa, ja sitten vauvan parku hiljenee äkillisesti. Lopulta äitikin saa äänensä kuuluviin, ja rukoilee vartijoita päästämään hänet vauvansa luokse. Järkkärit uhkaavat äitiä sanoen, ettei tällä ole oikeutta puuttua heidän lainmukaiseen järjestyksen palauttamistoimenpiteeseensä, ja kohdistavat voimakeinonsa seuraavaksi äitiin jollei tämä hiljene, ja pysy kaukana tilanteesta. Äiti pyörtyy kauhusta, ja kaatuu hiljaisen lattialle makaamaan. Järkkärin vievät kiinniotetun vauvan selliinsä, ja soittavat poliiseille että tulkaa hakemaan kiinniotettu kun joudatte. Poliisit vastaavat että jollei kiirettä ole, olemme siellä tunnin kuluttua. Äiti herää vauvanhoitohuoneesta yksinään, eikä paniikissa keksi heti mitä oikein voisi tehdä. Soittaa puolentunnin päästä poliisille ja ilmoittaa järkkärien vieneen hänen vauvansa kauppakeskuksen vauvanhoitohuoneesta. Kun poliisitn saapuvat, he voivant vain todeta vauvan kuolleen reilut 40 minuuttia sitten, löytäessään hänet yksinään sellistä.

      Kuulusteluissa järkkärit ilmoittavat tomineensa täysin lain mukaan: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2015/20151085#L3P42
      soveltaen pykälää 42 mikä kuuluu seuraavasti:
      "42 § Henkilön poistaminen ja kiinniottaminen
      Järjestyksenvalvojalla on oikeus poistaa toimialueeltaan henkilö, joka:
      3) uhkaavasti esiintyen, meluamalla, väkivaltaisuudella taikka muulla käyttäytymisellään häiritsee järjestystä; ...
      Jos paikalta poistaminen on ilmeisesti riittämätön toimenpide eikä häiriötä tai vaaraa voida muutoin poistaa, järjestyksenvalvojalla on oikeus ottaa henkilö kiinni, jos kiinniottaminen on välttämätöntä muille henkilöille tai omaisuudelle aiheutuvan vakavan vaaran torjumiseksi. Kiinniotettu on viipymättä luovutettava poliisin haltuun."

      Tässä tilanteessa sovellettiin siis 3 kohtaa meluamalla järjestyksen häiritsemisestä, jonka johdosta pyydettiin poistumaan ja kun se ei tehonnut suoritettiin laillinen kiinniotto voimakeinoja käyttäen.

      Valitettavan moni on aivan toisesta tilanteesta todennut laintulkinnan asiasta olevan sellainen, että täsmälleen samalla tulkinnalla tämäkin tilanne olisi valitettavasti mahdollinen, eikä pelkkää fiktiota.
      Onko siis todellakin täysin välttämätöntä muuttaa asiaa koskevaa lakia jotenkin, ettei tällaista koskaan pääsisi oikeassa elämässä tapahtumaan?!?
      Vai onko varsin yleisessä tulkinnassa sittenkin jotain pielessä siinä, ettei ihan noin heppoisin perustein pitäisi voimakeinoihin turvautua, ei vaikka kohdehenkilö pitääkin hieman normaalia puheääntä suurempaa ääntä itsestään, koska kohdehenkilö ei ole yhtään väkivaltainen?

      Voisiko joku paremmin lakia tunteva juristi kommentoida, mikä tarkalleen ottaen kyseisessä laissa estää tällaista kauhuskenaariota tapahtumasta, siis terveen järjen lisäksi?
      Vai onko todella niin että lakia pitäisi muuttaa, koska tervettä järkeä ei yhdenkään järkkärin ole mikään pakko käyttää, koska laki nyt vaan sallii rajummatkin otteet?

    • Anonyymi

      En ole huomannut, että kauppakeskus olisi kommentoinut asiaa millään tavalla. Ilmeisesti FC on toiminut sovitulla tavalla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe