Köpöttelin ostamaan lähikaupasta kaksi kappaletta Joensuun Herkkuleipomon
500 grammaista kalakukkoa, kun hintakin on sopiva 9,99 euroa kappale,
muutaman savolaisen lihalörtsyn XXL, 1,49€ kappale ja Runebergin torttujakin
oli ihan pakko ostaa iltapäiväkahvin seuraksi. Suomalaisia perinneherkkuja.
(Lidlistä)
Sateinen kauppareissu
35
1144
Vastaukset
- Anonyymi
Ahven vai muikkukko ?
- Anonyymi
Muikkukukko on tällä viikolla tarjolla. Joskus on ahvenkukkoa.
Joskus on lohikukkoa. Sitä en osta toiste. Siinä ei ole makua.
Kiitti vinkeistä, pitääpä tutustua noihin eväisiin
kun Lidlissä piipahdan.- Anonyymi
Juu. Totta, että muikkukukko ei pääse lähellekkään ahvenkukon makuelämystä.
Sitäpaitsi ahvenia saa ilmaiseksi onkia täällä rannikolla.
Kerran sain 450g ahvenen. Se oli oikea körmy.
>simiti<- Anonyymi
Melkein puolen kilon ahvenesta saa jo fileet ja kokonaisina savustettuinakin tuonkokoiset ahvenet ovat herkkua. Onkikalat eivät tosiaan mitään maksa, jos on kärsivällisyyttä niitä narrata ongella tai pilkillä, nyt on jäätilanne kylläkin epäsuotuisa. Ahvenkukkoja kai teollisesti vähemmän valmistetaan, koska ahventen saaminen on epävarmempaa kuin muikkujen. Samaa mieltä olen ahvenen paremmuudesta kukkokalana.
Kalakukko on kirjaimellisesti täydellinen eväsruoka, päässyt joskus kultamitalille kansainvälisessä eväsruokakilpailussa. Siinä on leipä ja särvin samassa kompaktissa paketissa, energiaa sekä ravinteita runsaasti kalan ja lihan muodossa. Koska kukkoa haudutetaan uunissa tuntikausia, paitsi että kalat arvokkaita hivenaineita sisältävine ruotoineen pehmenevät, siinä myös säilyvyys on hyvä, varsinkin kun täyte on tiiviissä kuoressa kuin umpiossa. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita kuin pieni puukko, jolla vaikka junamatkan aikana voi kukon nätisti päältä pyöräyttää auki, ja siitä vaan "iäntä kohti".
Olen kuullut puhuttavan myös tuotteen uudesta innovaatiosta ripakukosta, nimittäin kukkoon voi leipoa kiinteän kantorivan. Anonyymi kirjoitti:
Melkein puolen kilon ahvenesta saa jo fileet ja kokonaisina savustettuinakin tuonkokoiset ahvenet ovat herkkua. Onkikalat eivät tosiaan mitään maksa, jos on kärsivällisyyttä niitä narrata ongella tai pilkillä, nyt on jäätilanne kylläkin epäsuotuisa. Ahvenkukkoja kai teollisesti vähemmän valmistetaan, koska ahventen saaminen on epävarmempaa kuin muikkujen. Samaa mieltä olen ahvenen paremmuudesta kukkokalana.
Kalakukko on kirjaimellisesti täydellinen eväsruoka, päässyt joskus kultamitalille kansainvälisessä eväsruokakilpailussa. Siinä on leipä ja särvin samassa kompaktissa paketissa, energiaa sekä ravinteita runsaasti kalan ja lihan muodossa. Koska kukkoa haudutetaan uunissa tuntikausia, paitsi että kalat arvokkaita hivenaineita sisältävine ruotoineen pehmenevät, siinä myös säilyvyys on hyvä, varsinkin kun täyte on tiiviissä kuoressa kuin umpiossa. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita kuin pieni puukko, jolla vaikka junamatkan aikana voi kukon nätisti päältä pyöräyttää auki, ja siitä vaan "iäntä kohti".
Olen kuullut puhuttavan myös tuotteen uudesta innovaatiosta ripakukosta, nimittäin kukkoon voi leipoa kiinteän kantorivan.Kirjautuminen katosi edellisestä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Melkein puolen kilon ahvenesta saa jo fileet ja kokonaisina savustettuinakin tuonkokoiset ahvenet ovat herkkua. Onkikalat eivät tosiaan mitään maksa, jos on kärsivällisyyttä niitä narrata ongella tai pilkillä, nyt on jäätilanne kylläkin epäsuotuisa. Ahvenkukkoja kai teollisesti vähemmän valmistetaan, koska ahventen saaminen on epävarmempaa kuin muikkujen. Samaa mieltä olen ahvenen paremmuudesta kukkokalana.
Kalakukko on kirjaimellisesti täydellinen eväsruoka, päässyt joskus kultamitalille kansainvälisessä eväsruokakilpailussa. Siinä on leipä ja särvin samassa kompaktissa paketissa, energiaa sekä ravinteita runsaasti kalan ja lihan muodossa. Koska kukkoa haudutetaan uunissa tuntikausia, paitsi että kalat arvokkaita hivenaineita sisältävine ruotoineen pehmenevät, siinä myös säilyvyys on hyvä, varsinkin kun täyte on tiiviissä kuoressa kuin umpiossa. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita kuin pieni puukko, jolla vaikka junamatkan aikana voi kukon nätisti päältä pyöräyttää auki, ja siitä vaan "iäntä kohti".
Olen kuullut puhuttavan myös tuotteen uudesta innovaatiosta ripakukosta, nimittäin kukkoon voi leipoa kiinteän kantorivan.Kiinteä kantoripa on hyvä olla, ettei lähde lentoon ... se lentävä kalakukko ...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Melkein puolen kilon ahvenesta saa jo fileet ja kokonaisina savustettuinakin tuonkokoiset ahvenet ovat herkkua. Onkikalat eivät tosiaan mitään maksa, jos on kärsivällisyyttä niitä narrata ongella tai pilkillä, nyt on jäätilanne kylläkin epäsuotuisa. Ahvenkukkoja kai teollisesti vähemmän valmistetaan, koska ahventen saaminen on epävarmempaa kuin muikkujen. Samaa mieltä olen ahvenen paremmuudesta kukkokalana.
Kalakukko on kirjaimellisesti täydellinen eväsruoka, päässyt joskus kultamitalille kansainvälisessä eväsruokakilpailussa. Siinä on leipä ja särvin samassa kompaktissa paketissa, energiaa sekä ravinteita runsaasti kalan ja lihan muodossa. Koska kukkoa haudutetaan uunissa tuntikausia, paitsi että kalat arvokkaita hivenaineita sisältävine ruotoineen pehmenevät, siinä myös säilyvyys on hyvä, varsinkin kun täyte on tiiviissä kuoressa kuin umpiossa. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita kuin pieni puukko, jolla vaikka junamatkan aikana voi kukon nätisti päältä pyöräyttää auki, ja siitä vaan "iäntä kohti".
Olen kuullut puhuttavan myös tuotteen uudesta innovaatiosta ripakukosta, nimittäin kukkoon voi leipoa kiinteän kantorivan.Muikusta saan kihtioireita ja sitä pelkään kuin ruttoa.
- Anonyymi
Tapaan hakea tiettyjä ruokia Lidlin tarjouksista kuten maatiaispossun sisäfilettä.
- Anonyymi
Miten se eroaa kaupunkilaissiasta, muuten kuin juomista?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten se eroaa kaupunkilaissiasta, muuten kuin juomista?
"Maatiais" ei ole vastakohta kaupunkilaisuudelle.
Maatiais tarkoittaa alkuperäisrotua.
Myös kasveissa on maatiaiskasveja,
niitä voi kasvaa kaupungeissakin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Maatiais" ei ole vastakohta kaupunkilaisuudelle.
Maatiais tarkoittaa alkuperäisrotua.
Myös kasveissa on maatiaiskasveja,
niitä voi kasvaa kaupungeissakin.Vanhat maatiaiskasvit
https://www.maatiainen.fi/tekstit/kasvit_ekp.htm Anonyymi kirjoitti:
Vanhat maatiaiskasvit
https://www.maatiainen.fi/tekstit/kasvit_ekp.htmOlipahan hyvä linkki, kiitos siitä.
Kasvit kiinnostavat aina.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Olipahan hyvä linkki, kiitos siitä.
Kasvit kiinnostavat aina.Apteekkarit tekevät kasveista mikstuuraa ja tinktuuraa yms.
Kyllä kelpaa. - Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Olipahan hyvä linkki, kiitos siitä.
Kasvit kiinnostavat aina.Muun muassa Maatiainen ry on myynyt maatiaiskasvien siemeniä kasvukausina.
Talvisin siellä ei ollut toimintaa ja näyttää hiljaiselta . . .
https://www.maatiainen.fi/puoti/7-siemenet - Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Olipahan hyvä linkki, kiitos siitä.
Kasvit kiinnostavat aina.Maatiaisen siemenkuulumisia voi klikata täältä
https://www.maatiainen.fi/siemen.htm
Kannattaa harrastaa vanhoja maatiaiskasveja pihapiirissä Anonyymi kirjoitti:
Maatiaisen siemenkuulumisia voi klikata täältä
https://www.maatiainen.fi/siemen.htm
Kannattaa harrastaa vanhoja maatiaiskasveja pihapiirissäHyvää tietoa tuossakin, esim, tuo siementen jälkituleentuminen.
- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Hyvää tietoa tuossakin, esim, tuo siementen jälkituleentuminen.
Juurikin näin, varsinkin ns. mamujen jälkituleentuminen on onnistunut ennusteita paremmaksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juurikin näin, varsinkin ns. mamujen jälkituleentuminen on onnistunut ennusteita paremmaksi.
Afrikkalaiset ja muut maut, ok, itänaapurit noup.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Afrikkalaiset ja muut maut, ok, itänaapurit noup.
Noh, piti kirjoittaa mamut, ei maut 😂
- Anonyymi
Monet alkuperäisrotumme ovat nykyisin pieniä, uhanalaisia rotuja.
Syrjäytymässä olevilla maatiaisroduilla on taloudellis-biologinen ja tieteellinen merkitys.
Niiden erityisominaisuuksia voidaan tarvita tulevaisuuden kotieläintaloudessa, koska tuotanto-olosuhteet, jalostustavoitteet ja kuluttajien tarpeet muuttuvat. Ihmisen kesyttämien eläinlajien geneettinen monimuotoisuus turvataan yhdeltä osaltaan ylläpitämällä alkuperäisrotuja.
Maatiaisrotujen sukupuutto merkitsisi myös suomalaisen kulttuurin köyhtymistä. Rodut ovat tärkeä osa suomalaisuutta ja ansaitsevat tulla säilytetyksi elävänä osana maamme kulttuuriperintöä. - Anonyymi
Dirlan - - - dirlandaa ! Törsäsin Lidliin kokonaiset 20 euroa !
Kävin hankkimassa kreikkalaisia herkkuja viikonlopun yli pe-su.
Eivät ne tietenkään maistu lähellekään samalta kuin Kreikassa, mutta
toivottavasti ne ovat syötäväksi kelpaavia. En ole kranttu,
en minä tiedä eroa, en ole koskaan ollut Kreikassa.
Etnisissä ravintoloissa on tullut käytyä Suomessa, parissa kreikkalaisessakin.
Ruokaa en itseäni varten jaksa useinkaan laittaa,
syön enimmäkseen valmisruokia ja on mukava saada välillä vaihtelua makuihin.
Ostin kreikkalaisen jauhelihavarraspaketin 420 g, moussakan 380 g, kreikkalaisen jauhelihapiirakan 850 g, tsatsikkia, täytettyjä peperoneja, paprikalevitettä, oliivitahnaa ja patonkia.
Vaikka mitä muutakin olisi ollut.
Ei puutu kuin aurinko.- Anonyymi
Hesarissa oli tänään ruokakorivertailu. Lidilin oli halvin 49,10 euroa.
Kalleimmat oli yli 70 euroa.
- Anonyymi
Kaukana kalakukosta Joensuun herkkuleipomon muikkukukot. Kuivia ruppanoita, ilman sianlihaa, sisällä suolattomia muikkuja. Kuori kivikovaa, kuin puunkaarnaa.
Kehtaavatkin myydä moisia. Leipomo on saanut netissä tosi huonot arvostelut. Kaikki ostajat pettyneet. Syömättä jäi maistamisen jälkeen.- Anonyymi
Minusta ne ovat ihan hyviä.
- Anonyymi
Hauku vain, tykkään silti, en kaipaa sianlihaa kukkoon, kuori on pehmeämpi kuin monien muitten kukkojen kuoret.
- Anonyymi
Huomenna haen ainakin Maajussin lihakaalilaatikkoa Lidlistä.
- Anonyymi
Ahvenkukon ostin Lidlistä. Tämä oli kyllä kukon irvikuva. Sen verran entisenä P-karjalan ukkona on tullut kukkoja syötyä.
- Anonyymi
Kyllä minulle maistuu. En ole koskaan parempaa kukkoa saanut syödä.
- Anonyymi
Mikä siinä oli vikana? Ahvenia liian vähän?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä siinä oli vikana? Ahvenia liian vähän?
Lidlin kukossa on ohut ja pehmeä kuori, se on hyvä.
Lohikukkoa en toiste osta. Siinä ei ole kalan makua.
Muikku on paras ja ahvenkukko toinen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lidlin kukossa on ohut ja pehmeä kuori, se on hyvä.
Lohikukkoa en toiste osta. Siinä ei ole kalan makua.
Muikku on paras ja ahvenkukko toinen.Lohi on kasvatettu rehulla, varsinkin norjalainen ihan pas.aa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lohi on kasvatettu rehulla, varsinkin norjalainen ihan pas.aa.
Lohi on kasvatettu antibioottirehulla.
- Anonyymi
Parasta A-luokkaa. Punakylkistä. Ei tuoksu muta!
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663005
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai252103Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä671688Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t241540- 281291
Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161287Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61206Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281160Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101117Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu621001