Bulgaria: Sunny Beach

Sulhanen 7/05

Heinäkuussa ollaan menossa naimisiin, ja häämatka on vielä varaamatta, mutta ihan kivasti näytti vielä ainakin parilla matkanjärjestäjällä olevan paikkoja kyseisenä ajankohtana.

Onko kellään kokemusta Bulgariasta häämatka-kohteena?

Viikko olisi tarkoitus olla reissussa. Minkätasoinen on esim. ***:n hotelli, verrattuna esim. Kanarian saariin?

Hintataso? Mitä maksaa esim. illallinen ravintolassa kahdelle hengelle?

Onko toi Sunny Beach paras kohde Bulgariassa, vai Kultahietikko tms?

Lämmintähän siellä pitäisi heinäkuun loppupuolella olla, joten vilu ei pääse yllättämään. Toisena vaihtoehtona ollaan mietitty koto-Suomen kiertämistä, vuokra-vaunulla...tai sitten äkkilähtö jonnekin välimerelle...

23

47659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jenna-05

      Ei ole kokemusta häämatkakohteena, mutta muuten kyllä. Olimme toissa kesänä Sunny Beachilla. Siinä on matkakohteena sekä hyviä, että huonoja puolia, niin kuin varmaan kaikissa kohtaissa. Nimensä veroinen paikka se yleensä on, eli aurinkoinen ja lämmin. Ranta oli todella hyvässä kunnossa ja siisteydestä huolehditaan. Mitään muuta "nähtävää" siellä ei sitten oikein olekaan. Pelkkiä hotelleja ja ravintoloita. Turisteja vartenhan koko paikka on rakennettu. Joten hintataso ravintoloissa ei ole mikään huippuedullinen. Oman maan alkoholi on kyllä halpaa, mutta kaikki tuontitavara kalliimpaa. Ostosmahdollisuudet rajoittuu piraattituotteisiin. Meidän hotelli oli Opal (muistaakseni ***), se oli valmsitunut 05/03 eli oli uusi ja todella siisti ja viihtyisä. Vanhemmat hotellit ovat huomattavasti rähjäisempiä. Parin viime vuoden aikana on varmasti rakennettu lisää hotelleja, siellä oli lukuisia rakennustyömaita käynnissä.

      Hyvä juttu on se, että noin viiden km:n päässä sijaitsee Nessebar, aivan erityyppinen pikkukaupunki. Siellä on myös paikallista asutusta, joten meno on hieman erilainen kuin Sanny Beachin puolella. Nessebariin kuuluu kaunis vanhakaupunki pienellä saadella (sillan kautta pääsee). Siellä on vielä jäljellä hieman keskiaikaista tunnelmaa lukuisten kirkkojen raunioilla ja aivan ihania pieniä mukulakivikujia risteilee sinne tänne. Mukavia ravintoloita meren äärellä. Vietimme enemmän aikaa Nessebarisa kuin Sanny Beachilla, joka on hetkessä nähty. Tietty jos jaksaa päivätolkulla maata rannalla, niin mikäs siinä :)

      Eli jos "nähtävyytenä" riittää aurinko, niin ihan ok kohde. Romantiikkaa löytyy enemmän sieltä Nessebarin vanhasta kaupungista.

      Niin ja jos on herkkä vatsa niin suosittelen suojaamaan vatsaa ainakin Gefilus- tms kapseleilla. Hygieniataso ravintoloissa on eri luokkaa kuin meillä Suomessa. Paikallinen shopska-(vuohenjuusto) salaatti on kyllä ihan hyvää, mutta mä sain ripulin, joka onneks meni ohi yhdessä yössä :)

      • jenna-05

        sorry pari virheellistä nimeä, mutta ei liene muuta asiaa radikaalisti :)


      • Kikka

        Olen tässä lukenut päivän aikana niin negatiivisia ja positiivisia puolia kyseisestä kohteesta.itse olen käynyt siellä kolmena vuotena peräkkäin ja aion mennä myös ensi kesänä.Ihmettelen erityisesti sitä eikö ihmiset tajua jos saavat ripulin ettei se johdu ruuan laadusta vaan eri bakteeri kannasta...


    • Kesäkeiju

      Kokemusta ei siis ole...vielä!Myös me mennään naimisiin heinäkuussa ja matkaksi on varattu viikko Bulgariassa.Hotelli on *** Aktinia, ei ilmeisesti mikään luksus, mutta meille on tärkeämpää ettäsaamme vielää viikon rauhassa kahdestaan, ilman mitään kiirettä!=)Jos jollain on paikasta lisää tietoa, kuulisin ne mielelläni...=)Onnea teille häidenne johdosta...Kukatietää, vaikka satuisimme samaan aikaan matkalle...;)

      • kahdestaan....

        ...ja Sunny Beach...ei ole toimiva yhtälö. Siellä ei voi olla rauhassa... Ympäristö on pahemman luokan turistirysä.


      • jenna-05

        Suosittelen lämpimästi niitä uudempia hotelleja. Voi olla että jotain vanhemmistakin hotelleista on huollettu ja siistitty, mutta työkavereiden ja ystävien kokeuksen perusteella useat tosi huonossa kunnossa. En minäkään ole niin luksushotellien perään, mutta fiilis menee väkisin, jos esim pesutilat on sellaiset ettei viitsi jalalla sisään astua :( Tua Aktinia on rempattu -02, joten sen luulisi olevan sitä uudemman rakentamisen tasoa :) Hyvää matkaa, nauttikaa auringosta ja toisistanne :)


      • Sulhanen 7/05

        Paikka taitaa olla vähän samanlainen turisti-hel...ti kuin joku Playa del Ingles... Pääasia tietty häämatkalla on, että saa olla kahdestaan, eiköhän sitä rauhaakin löydy...jos ei muualta niin omasta huoneesta.

        Koska teillä on häät? Meillä 23.7, ja seuraavan viikon alkupuolella ois tarkotus lähteä reissuun.


      • Kesäkeiju
        Sulhanen 7/05 kirjoitti:

        Paikka taitaa olla vähän samanlainen turisti-hel...ti kuin joku Playa del Ingles... Pääasia tietty häämatkalla on, että saa olla kahdestaan, eiköhän sitä rauhaakin löydy...jos ei muualta niin omasta huoneesta.

        Koska teillä on häät? Meillä 23.7, ja seuraavan viikon alkupuolella ois tarkotus lähteä reissuun.

        Meillä on häät 22.7 ja matkalle lähdetään heti 23.7...Tottakai ollaan ymmärretty et siellä on luultavasti enemmän suomalaisia kuin suomessa kesällä, mutta köyhillä opiskelijoilla ei ole ihan hirveesti valinnan varaa.Loma kuin loma, etenkin, kun useampana edellisenä vuonna kesälomaa ei ole ollut ollenkaan...Tsemppiä häihin ja matkavalintoihin!=)


      • HäätkohtaM
        Sulhanen 7/05 kirjoitti:

        Paikka taitaa olla vähän samanlainen turisti-hel...ti kuin joku Playa del Ingles... Pääasia tietty häämatkalla on, että saa olla kahdestaan, eiköhän sitä rauhaakin löydy...jos ei muualta niin omasta huoneesta.

        Koska teillä on häät? Meillä 23.7, ja seuraavan viikon alkupuolella ois tarkotus lähteä reissuun.

        Teillä on sitten sama hääpäivä ja häämatkan kohde kuin meillä.

        Me valittiin kohde sillä perusteella, että haluttiin paikkaan, missä ei voi tehdä mitään järkevää... Vain totaalista pään nollaamista. Viikon luultavasti kestää, mutta kahdessa viikossa alkaisi hyppimään seinille:)


    • kokemuksia

      Mun matkasta on jo useampi vuosi ja on saattanut paikka muuttua. Meillä ei ollut kovin uusi hotelli ja se oli todella vaatimaton mörskä. En ole muualla niin huonossa hotellissa ollut. Alkoholi ja ruoka ja vaatteet yms. oli aika halpaa. Matkakaan ei ollut kallis (ja hotelli sen mukainen siis)

      Ainoa paikka missä on mennyt vatsa sekaisin (muistakaa lääkkeet mukaan!). Ja hädän hetkellä yhdellä kertaa lähimmässä vessassa oli vain reikä lattiassa ja ei paperia. Toisessa vessassa pytty, mutta paperia meinattiin antaa tosi vähän. Sain tai otin kyllä enemmän. Oma rulla unohtui hotelliin.

      Hyttysiä oli aika paljon, mutta onhan niitä Suomessakin.

      Hyviäkin puolia kyllä oli esim. ranta ja vanha kaupunki, että matka ei ollut ihan ankea.

    • Miquel

      Olimme Sunny Beachilla viime heinäkuussa perheeni kanssa viikon verran. Ihan positiivinen kuva paikasta jäi. Turistirysähän se toki on, mutta kyllä siellä ihan rauhassakin pystyy olemaan.

      Hotellimme oli Bluestar Iskar, kolmen tähden hotelli. Ihan ok hotelli, mutta ilmastoinnin puuttuminen oli miinus. Sunny Beachilla on nimittäin heinä-elokuussa todella kuuma, varsinkin iltapäivisin. Hiekkaranta on todella upea ja syvenee erittäin loivasti. Itse hiekka oli niin hienoa, että sitä oli uimahousuissa vielä puoli vuotta myöhemminkin, vaikka kuinka yritti pestä.

      Hintataso on edullinen, eli ulkona pystyy syömään, oli sitten opiskelija tai ei. Muistaakseni illallinen kahdelle aikuiselle ja lapselle kaikkine juomineen oli paikasta riippuen alle 20€. Paikalliset juomat ovat halpoja, mutta kaikki tuontitavarat ovat kalliimpia. Palvelu on pääsääntöisesti ystävällistä, mutta rahoistaan kannattaa olla tarkkana. Pientä välistävetoa esiintyy jossain ravintoloissa, eli vaikka kuinka kysyt, että kuuluuvatko esim perunat pihvin mukaan, niin vastaus on, että kuuluvat, mutta lisälaskua tulee. Onneksi hinnat ovat kuitenkin sen verran edulliset, ettei asia ole mitenkään merkittävä. Rahanvaihdossa kannattaa olla tarkkana, että missä vaihtaa. Ulkona saattaa olla eri kurssi, kuin kojussa sisällä. Matkaoppailta voi kysellä, missä paikoissa rahaa kannattaa vaihtaa.

      Ongelmana pitäisi sitä, että turismikulttuuri varsinkin Sunny Beachilla ja Nessebarissa on verrattain uutta. Eli krääsän myyntiä on mielettömästi. Sunny Beachilla itsessään ei ole varsinaisesti muuta kuin turismia, mutta Nessebarissa on toki kulttuuriakin. Nessebariin on matkaa n. 5km, joten esim rantaa pitkin voi kävellä sinne. Jotenkin vaan tuli sellainen olo, ettei Nessebarissa osata hyödyntää kulttuuria juuri ollenkaan. Esim vanhoissa raunioissa ei ollut mitään infoa englanniksi, vanhalle keskiaikaiselle keskustorille oli tehty lasten autorata, ym. Muutenkin krääsänmyyntiä oli aivan liikaa. Sinällään vanhakaupunki on erittäin hieno puutaloineen ja merinäkymineen. Muistaakseni vanhakaupunki on kokonaisuudessaan Unescon suojelukohde.

      En osaa sanoa, onko Sunny Beach paras kohde Bulgariassa, sillä muista kohteista ei ole kokemusta. Ainakin siellä pystyy rentoutumaan ja unohtamaan koto-Suomen hetkeksi. Kultahietikolla on ainakin sellainen ero Sunny Beachiin, että iso kaupunki Varna on lähellä, eli turistirysästä pääsee halutessaan hengähtämään hieman suurempiin ympyröihin. Kuitenkin esim Sunny Beachin turismin "häiriöt" on omasta asenteesta kiinni. Mitään paikallista asutusta siellä ei juurikaan ole, joten pitää varautua siihen, että joka puolella tosiaan on turisteja. Ainakin lasten kanssa Sunny Beach oli hyvä ja toimiva kohde. Tuttavapariskunta oli vuotta aikaisemmin Sunny Beachilla ihan kahdestaan ja olivat myöskin tykänneet. Me viihdyimme ja suosittelen paikkaa lämpimästi. Jos haluatte suht edullisen hintatason sekä aurinkoa ja upeaa hiekkarantaa, niin ainakin Bulgariasta sitä löytyy.

    • KOKEMUSTA ON...

      MOI. MINÄ TULIN JUST PARI VIIKKOA SITTEN BULGARIASTA JA VOIN SEN VERRAN VALAISTA ETTÄ OLI TOSI KIVAA . EN ITSE OLLUT HÄÄ MATKALLA , MUTTA SIIHENKIN KOHDE VARMASTI SOPII. MEILLÄ OLI KOLMEN TÄHDEN JA PLUSSAN HUONE JA VOIN KERTOA , ETTÄ SE YLITTI HUIMASTI ODOTUKSET.HOTELLI OLI UPEA.OLIN ESPANJASSA SAMAN TASOISESSA HOTELLISSA JA JOS PITÄÄ VERRATA NIIN KYLLÄ BULGAARIALAINEN HOTELLI VOITTI EHDOTTOMASTI ! LÄMMINTÄ SIELLÄ VARMASTI ON HEINÄKUUSSA . HINTATASO ON AIVAN ÄLYTTÖMÄN EDULLINEN JA RAVINTOLASSA SAIMME SYÖDÄ VAIKKA MITÄ NOIN 20:LLÄ LEVALLA . SE ON NOIN 10 E . KAIKKI SIELLÄ ON TODELLA HALPAA , MUTTA BULGARIA LIITTYY LUULTAVASTI EU:HUN VUONNA 2007 JA SEN MYÖTÄ KAIKKI VARMAAN KALLISTUU . RAHAT KANNATTAA AINA VAIHTAA PANKEISSA EIKÄ PIENISSÄ RAHAN VAIHTO PISTEISSÄ , KOSKA SIELLE ELÄÄ PALJON EPÄREHELLISYYTTÄ....JOTEN OLKAA TARKKOINA. SUNNY BEACH ON AIKA UUSI MATKAILU KOHDE JOTEN HOTELLIT OVAT UUSIA JA VIELÄ HYVÄKUNTOISIA , MUTTA TIETYSTI KASVAVANA LOMO KOHTEENA MYÖS RAKENNUS TYÖ MAITA ON PALJON. VOIN LÄMPIMÄSTI SUSITELLA BULGARIALAISIA ILTOJA JA MATKUSTAMISTA NAAPURI KAUPUNKEIHIN KUTEN BURGASIIN. TAKSI MAKSAA NOIN 3E JA LINJA AUTO NOIN 0.70 E , JOKA ON LÄHES ILMAISTA . OLEN KÄYNYT MYÖS VÄLIMERELLÄ JA TYKKÄSIN KYLLÄ BULGARIASTA ENEMMÄN. ONNEA JA TOIVOTTASASTI VIETÄTTE KIVAN LOMAN...MINNE NYT SITTEN MENETTEKIN.P.S.MINULLE VOI LÄHETTÄÄ POSTIA JOS ON VIELÄ KYSYMISTÄ. ( SUOSITTELEN HOTELLIA NIMELTÄ IZOLA PARADISE ...ITSE TESTATTU JA HYVÄKSI HAVAITTU . OLEN MUUTEN MENOSSA UUDESTAAN SAMAAN PAIKKAAN SYYSKUUN 13. PÄIVÄ ) HYVÄÄ LOMAA T. HYSKY.TYTTO

      • Lena

        kannattaako vaihtaa Suomesta rahaa vai vasta paikanpäällä? Käykö eurot esim. ravintoloissa yms.


      • jenna-05
        Lena kirjoitti:

        kannattaako vaihtaa Suomesta rahaa vai vasta paikanpäällä? Käykö eurot esim. ravintoloissa yms.

        Suomessa kannattaa vaihtaa, Forexia suosittelen. Aina on hyvä olla ko. maan valuuttaa jo paikan päälle tullessa. KOskaan ei tiedä mitä tapahtuu, rahaa saattaa tarvita hyvinkin pian. Sitä paitsi mä en jaksa lähtee paikallisiin pankkeihin setvimään raha-asioita. Ja niissä kadun varsien No Comission -kojuissa ei tod. kannata rahaa vaihtaa. Huijaavat suurella todennäköisyydellä. Bulgariassa oli rahauudistus joitain vuosia sitten ja vanhaa rahaa saattaa saada näistä kojuista, ja omiaan ei takaisin saa.

        Ei kannata luottaa, että euroja voisi käyttää. Pari vuotta sitten ei ainakaan voinut niitä käyttää. Ja miksipä pitäisikään, kun maassa kerran on oma valuutta...


      • KOKEMUSTA ON ....
        Lena kirjoitti:

        kannattaako vaihtaa Suomesta rahaa vai vasta paikanpäällä? Käykö eurot esim. ravintoloissa yms.

        MOI TAAS....RAHAA EI KANNATA VAIHTAA SUOMESSA.EIKÄ MONISSA PANKEISSA VOIKKAAN.EUROT EIVÄT KÄY OIKEASTAAN SIELLÄ MIHINKÄÄN .RAHAN KURSSIA KANNATTAA SEURATA KOSKA SE VOI VAIHDELLA JOPA PÄIVITTÄIN....


      • santtu
        Lena kirjoitti:

        kannattaako vaihtaa Suomesta rahaa vai vasta paikanpäällä? Käykö eurot esim. ravintoloissa yms.

        kurssi on aina edullisempi paikanpäällä kuin suomessa.


      • derwee

        Meitsi tulee myös sinne 13 syyskuuta.


      • jep78
        derwee kirjoitti:

        Meitsi tulee myös sinne 13 syyskuuta.

        me tulemme 14.08...tavataan sitten!


      • KOKEMUSTA ON....
        derwee kirjoitti:

        Meitsi tulee myös sinne 13 syyskuuta.

        moi....derwee...mistä oot lähössä sinne bulgaariaan.... onx suora lento....minkä ikänen oot?????kiinnostaa nimittäin et ollaankohan me samassa hotellissa....????


      • jenna

        voisitko kertoa enemmän hotellista ja sen sijainnista? olitko domina travelin matkalla? minkälaiset huoneet olivat oliko pienet? kummassa päässä rantaa hotelli sijaitsi?


      • suunnitteleva
        derwee kirjoitti:

        Meitsi tulee myös sinne 13 syyskuuta.

        Millaisia ilmoja yleensä on Sunny Beacilla lokakuulla.Kannattaako silloin mennä?


      • Nimetön
        suunnitteleva kirjoitti:

        Millaisia ilmoja yleensä on Sunny Beacilla lokakuulla.Kannattaako silloin mennä?

        ei todellakaan kannata mennä bulgariaan silloin en edes tiedä onko esim. sunny beachiin silloin mitään lentoja kun se on periaatteessa kesälomakohde


    • räbbit

      no ehdottomasti suosittelen että lähdette ennemmin bulgariaan, mutta se on vaan mun mielipide. Ainakin sunny beachilla oli todella halpaa ravintoloissa jossa illalla käy syömässä ja hotellit on huomattavasti parempia kun esim. turkissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe