täh kertokaa mulle ?!

kiirreellistä :)

Minkä näkönen on japanin tanssihiiri? en oo koskaan kuulutkaan..yhellä on niitä myytävänä ja hiiriä oon meinannu hankkia ..antakaa joku sivu jossa ois kuvia ja ohjeita..kiitos

13

4182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhui

      Nämä niinkutsutut tanssihiiret ovat sairaita!
      Niillä on päässä tasapainoelimessä jotain vikaa, siksi kiertävät ympyrää/"tanssivat".
      Jonkun idiootin mielestä tämä on ollut hienoa ja niinpä näitä "tanssihiiriä" on tullut saataville.

      • 4 vuoden hiiri kokemus

        Onks toi totta? Älä sit missään nimessä ota sit tanssihiiriä!!


      • Nannuliini___

        Meillä oli joskus vuosia sitten yks Japanin tanssihiiri eikä se todellakaan pyöriny ympyrää. Oliskohan nimitys ennemminkin siitä että on niin siro? Terve yksilö oli ja eli yli 3 vuotiaaksi.

        Vaikka ketju on jo vanha nii ajattelin tähdentää ja kertoa että kannattaa ottaa asioista ensin selvää...


      • suttu11111111

        EI VITTU KUULE MULLA ON JAPANIN TANSSI HIIRI TOISELTA NIMELTÄÄN MINI HIIRI JA SILLÄ EI OO MITÄÄN VIKAA IITTE OOTT SAIRAS EI OO MUN HIIRELLÄ TANSSISTA TIETOOKAAN SE ON IHA SAMANLAINEN KUN NORM HIIRI VAAN PALJON PIENEMPI


      • Sedä
        suttu11111111 kirjoitti:

        EI VITTU KUULE MULLA ON JAPANIN TANSSI HIIRI TOISELTA NIMELTÄÄN MINI HIIRI JA SILLÄ EI OO MITÄÄN VIKAA IITTE OOTT SAIRAS EI OO MUN HIIRELLÄ TANSSISTA TIETOOKAAN SE ON IHA SAMANLAINEN KUN NORM HIIRI VAAN PALJON PIENEMPI

        Heh no sit sillä ei kyllä ole mitään tekemistä tanssihiiren kanssa ;) Minihiiri on ihan vaan minihiiri. Tanssihiiri taas on tasan vaan hiiri jolla on neurologinen häiriö, vaikka useimmin sillä nimellä just myydäänkin ihan normihiiriä coolimmalla nimellä ;)


    • 6+6

      Jos oli neurologisesti terve, ei kyseessä ollut tanssihiiri. Tavishiirelle keksitään uusia "myyvempiä" nimiä, kuten maissihiiri, tanssihiiri, japanin tanssihiiri jne. vaikka kyseessä on yksi ja sama laji; hiiri, eikä turkilla, värillä tai rakenteella ole mitään merkitystä asiassa. "Oikea" tanssihiiri on sairas, se kiertää kehää ja kaatuilee, koska sillä on perinnöllinen aivovaurio.

      • hmmh

        Haluan tähdentää että se ei ole aivovaurio vaan nimenomaan sisäkorvassa tapahtunut mutaatio jonka takia sen tasapainoelin ei toimi kunnolla ja siksi "tanssii". Älkää ihmeessä hankkiko niitä hiiriä, niillä on kamala olla kun tasapainoaisti ei toimi kunnolla. Ihan sama kuin ite olisit karusellissa koko ikäs, ei mitään kivaa. :(


    • mukava kotihiiri

      Kyllä meilläkin oli aikoinaan kotona pari kappaletta noita japainilaisia tanssihiiriä ja eläinkaupasta ne oli ostettu. Värijalostettuja ne olivat mustavalkoisiksi, eikä ne muuten ilm. kotihiirestä eronneet. Ei niillä mitään pyörimisvikaa ollut. Nuo ovat niitä urbaanilegendoja. Kysyppä jostain eläinliikkeestä, josko voisit ostaa neurologisesti sairastetun lemmikkieläimen.
      Kovia ne olivat hyppimään ja kiipeilemään. Yön ajan ne saivat olla puruilla pehmustetussa isossa pahvilaatikossa, ruokineen ja leluineen. Kantena iso paksu lasilevy ja yläreunassa ilmareiät. Eiköhän ne aistineet sen ilmankierron ja useasti olivat yöllä pomppineet ja nakertaneet pikkuhiljaa jonkin ilmareiän isommaksi, että pääsivät vilistämään minne tykkäsivät. Ihan mukavia ovat.

    • 6+6

      Etkö lukenut tekstiäni kunnolla? "Japanilainen tanssihiiri" on yksi eläinkauppojen käyttämistä nimityksistä, joilla koettavat saada tavalliset kesyhiiret (=kotihiirestä jalostetut) paremmin myytyä. Hiiriä on kymmeniä väri- ja kuviomuunnoksia, joihin voi tutustua osoitteessa hiiret.fi -> jalostus -> muunnokset. Hiiren erikoisemmalla nimellä ei ole tekemistä värin/kuvion/turkinlaadun kanssa (oka-, seepra-, natal- ja afrikkalaiset kääpiöhiiret ovat täysin eri lajeja kuin kesyhiiri.

      Tanssihiiriä on ikävä kyllä olemassa, joskaan niitä ei onneksi juurikaan tapaa eläinkaupoissa. Tanssihiirellä tosiaan on aivovaurio, jonka vuoksi se ei pysty liikkumaan normaalisti.

    • Pandaque

      Niin kutsuttu tanssihiiri ei ole hiirirotu, vaan se on tasapainohäiriö, joka aiheutuu perinnöllisestä sisäkorvan häiriöstä tai sisäkorvan tulehduksesta. Vika aiheuttaa tasapainohäiriön, jonka takia hiiri pyörii pientä ympyrää häkissään, aivan kuin se tanssisi häntänsä perässä. Sairauden pahetessa hiiri kaatuu ja jää makaamaan kyljelleen, koska se ei enää tiedä mikä on ylöspäin ja mikä alaspäin. Sairaus on parantumaton, joten siinä vaiheessa kun huomaa, että hiirellä on paha olla, se on parempi päästää kärsimyksistään.

      "Tanssihiiriä" on erityisesti kirjavina, sillä tietty valkotäpläisyyttä aiheuttava (valkoisella pohjalla värillisiä täpliä) geeni aiheuttaa myös sisäkorvan vaurioita. Täytyy kuitenkin muistaa, että suurin osa kirjavista hiiristä on täysin terveitä, sillä tanssimista aiheuttava kirjavuusgeeni on varsin harvinainen. Tanssihiiret ovatkin nykyisin harvinaisia. Jotkut eläinkaupat myyvät "tanssihiirinä" aivan tavallisia terveitä hiiriä, koska nimitys on heidän mielestään "myyvempi".

    • mukava kotihiiri

      Niin tuota tarkoitinkin. Et on aikoinaan ostettu eläinkaupasta "japanilaisia tanssihiiriä" ... perusväri valkoinen, jossa mustia läiskiä. Ihan terveitä kiipeileviä ja seurallisia hiiriä. Edelleen oon sitä mieltä, ettei eläinkauppalla ole mahdollisuutta/lupaa myydä vammautuneita eläimiä. Vaikka geneettisesti olisikin sisäkorvan puutteellisuus periytyvää.

    • läntti

      Mukava kotihiiri:
      Hiirillä EI ole värillisiä läiskiä. Hiiri ei siis voi olla valkoinen, jolla on mustia läiskiä vaikka niin monet asian mieltävät. Hiiren perusväri on tuolloin musta, johan se on virallisestikin esimerkiksi black even, eli musta kuviolla. Hiirten, kun pääasiassa muidenkin eläinten (myös lehmien) kuviot ovat aina valkoisia. Perusväri tulee laikuiksi ja siksi sekottaa monet.

      • yufyuyugyug

        Me nuoret harrastettiin hiiriä 1970-luvun lopulta 80-luvun puoliväliin. Oli japanilaisia tanssihiiriä saatavilla silloin, ei muita. Olivat valkoisia, omallani oli musta täplä silmän ympärillä. Osalla oli tutinoita ja pakkoliikkeitä, pienikasvuisuutta oli myös. Se oli silloin n. 40 vuotta sitten. Taisivat olla juurikin välikorvavaurioisia raukkoja. Mutta emmehän me lapset sitä silloin tajunneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe