täh kertokaa mulle ?!

kiirreellistä :)

Minkä näkönen on japanin tanssihiiri? en oo koskaan kuulutkaan..yhellä on niitä myytävänä ja hiiriä oon meinannu hankkia ..antakaa joku sivu jossa ois kuvia ja ohjeita..kiitos

13

2205

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • huhui

   Nämä niinkutsutut tanssihiiret ovat sairaita!
   Niillä on päässä tasapainoelimessä jotain vikaa, siksi kiertävät ympyrää/"tanssivat".
   Jonkun idiootin mielestä tämä on ollut hienoa ja niinpä näitä "tanssihiiriä" on tullut saataville.

   • 4 vuoden hiiri kokemus

    Onks toi totta? Älä sit missään nimessä ota sit tanssihiiriä!!


   • Nannuliini___

    Meillä oli joskus vuosia sitten yks Japanin tanssihiiri eikä se todellakaan pyöriny ympyrää. Oliskohan nimitys ennemminkin siitä että on niin siro? Terve yksilö oli ja eli yli 3 vuotiaaksi.

    Vaikka ketju on jo vanha nii ajattelin tähdentää ja kertoa että kannattaa ottaa asioista ensin selvää...


   • suttu11111111

    EI VITTU KUULE MULLA ON JAPANIN TANSSI HIIRI TOISELTA NIMELTÄÄN MINI HIIRI JA SILLÄ EI OO MITÄÄN VIKAA IITTE OOTT SAIRAS EI OO MUN HIIRELLÄ TANSSISTA TIETOOKAAN SE ON IHA SAMANLAINEN KUN NORM HIIRI VAAN PALJON PIENEMPI


   • Sedä
    suttu11111111 kirjoitti:

    EI VITTU KUULE MULLA ON JAPANIN TANSSI HIIRI TOISELTA NIMELTÄÄN MINI HIIRI JA SILLÄ EI OO MITÄÄN VIKAA IITTE OOTT SAIRAS EI OO MUN HIIRELLÄ TANSSISTA TIETOOKAAN SE ON IHA SAMANLAINEN KUN NORM HIIRI VAAN PALJON PIENEMPI

    Heh no sit sillä ei kyllä ole mitään tekemistä tanssihiiren kanssa ;) Minihiiri on ihan vaan minihiiri. Tanssihiiri taas on tasan vaan hiiri jolla on neurologinen häiriö, vaikka useimmin sillä nimellä just myydäänkin ihan normihiiriä coolimmalla nimellä ;)


  • 6+6

   Jos oli neurologisesti terve, ei kyseessä ollut tanssihiiri. Tavishiirelle keksitään uusia "myyvempiä" nimiä, kuten maissihiiri, tanssihiiri, japanin tanssihiiri jne. vaikka kyseessä on yksi ja sama laji; hiiri, eikä turkilla, värillä tai rakenteella ole mitään merkitystä asiassa. "Oikea" tanssihiiri on sairas, se kiertää kehää ja kaatuilee, koska sillä on perinnöllinen aivovaurio.

   • hmmh

    Haluan tähdentää että se ei ole aivovaurio vaan nimenomaan sisäkorvassa tapahtunut mutaatio jonka takia sen tasapainoelin ei toimi kunnolla ja siksi "tanssii". Älkää ihmeessä hankkiko niitä hiiriä, niillä on kamala olla kun tasapainoaisti ei toimi kunnolla. Ihan sama kuin ite olisit karusellissa koko ikäs, ei mitään kivaa. :(


  • mukava kotihiiri

   Kyllä meilläkin oli aikoinaan kotona pari kappaletta noita japainilaisia tanssihiiriä ja eläinkaupasta ne oli ostettu. Värijalostettuja ne olivat mustavalkoisiksi, eikä ne muuten ilm. kotihiirestä eronneet. Ei niillä mitään pyörimisvikaa ollut. Nuo ovat niitä urbaanilegendoja. Kysyppä jostain eläinliikkeestä, josko voisit ostaa neurologisesti sairastetun lemmikkieläimen.
   Kovia ne olivat hyppimään ja kiipeilemään. Yön ajan ne saivat olla puruilla pehmustetussa isossa pahvilaatikossa, ruokineen ja leluineen. Kantena iso paksu lasilevy ja yläreunassa ilmareiät. Eiköhän ne aistineet sen ilmankierron ja useasti olivat yöllä pomppineet ja nakertaneet pikkuhiljaa jonkin ilmareiän isommaksi, että pääsivät vilistämään minne tykkäsivät. Ihan mukavia ovat.

  • 6+6

   Etkö lukenut tekstiäni kunnolla? "Japanilainen tanssihiiri" on yksi eläinkauppojen käyttämistä nimityksistä, joilla koettavat saada tavalliset kesyhiiret (=kotihiirestä jalostetut) paremmin myytyä. Hiiriä on kymmeniä väri- ja kuviomuunnoksia, joihin voi tutustua osoitteessa hiiret.fi -> jalostus -> muunnokset. Hiiren erikoisemmalla nimellä ei ole tekemistä värin/kuvion/turkinlaadun kanssa (oka-, seepra-, natal- ja afrikkalaiset kääpiöhiiret ovat täysin eri lajeja kuin kesyhiiri.

   Tanssihiiriä on ikävä kyllä olemassa, joskaan niitä ei onneksi juurikaan tapaa eläinkaupoissa. Tanssihiirellä tosiaan on aivovaurio, jonka vuoksi se ei pysty liikkumaan normaalisti.

  • Pandaque

   Niin kutsuttu tanssihiiri ei ole hiirirotu, vaan se on tasapainohäiriö, joka aiheutuu perinnöllisestä sisäkorvan häiriöstä tai sisäkorvan tulehduksesta. Vika aiheuttaa tasapainohäiriön, jonka takia hiiri pyörii pientä ympyrää häkissään, aivan kuin se tanssisi häntänsä perässä. Sairauden pahetessa hiiri kaatuu ja jää makaamaan kyljelleen, koska se ei enää tiedä mikä on ylöspäin ja mikä alaspäin. Sairaus on parantumaton, joten siinä vaiheessa kun huomaa, että hiirellä on paha olla, se on parempi päästää kärsimyksistään.

   "Tanssihiiriä" on erityisesti kirjavina, sillä tietty valkotäpläisyyttä aiheuttava (valkoisella pohjalla värillisiä täpliä) geeni aiheuttaa myös sisäkorvan vaurioita. Täytyy kuitenkin muistaa, että suurin osa kirjavista hiiristä on täysin terveitä, sillä tanssimista aiheuttava kirjavuusgeeni on varsin harvinainen. Tanssihiiret ovatkin nykyisin harvinaisia. Jotkut eläinkaupat myyvät "tanssihiirinä" aivan tavallisia terveitä hiiriä, koska nimitys on heidän mielestään "myyvempi".

  • mukava kotihiiri

   Niin tuota tarkoitinkin. Et on aikoinaan ostettu eläinkaupasta "japanilaisia tanssihiiriä" ... perusväri valkoinen, jossa mustia läiskiä. Ihan terveitä kiipeileviä ja seurallisia hiiriä. Edelleen oon sitä mieltä, ettei eläinkauppalla ole mahdollisuutta/lupaa myydä vammautuneita eläimiä. Vaikka geneettisesti olisikin sisäkorvan puutteellisuus periytyvää.

  • läntti

   Mukava kotihiiri:
   Hiirillä EI ole värillisiä läiskiä. Hiiri ei siis voi olla valkoinen, jolla on mustia läiskiä vaikka niin monet asian mieltävät. Hiiren perusväri on tuolloin musta, johan se on virallisestikin esimerkiksi black even, eli musta kuviolla. Hiirten, kun pääasiassa muidenkin eläinten (myös lehmien) kuviot ovat aina valkoisia. Perusväri tulee laikuiksi ja siksi sekottaa monet.

   • yufyuyugyug

    Me nuoret harrastettiin hiiriä 1970-luvun lopulta 80-luvun puoliväliin. Oli japanilaisia tanssihiiriä saatavilla silloin, ei muita. Olivat valkoisia, omallani oli musta täplä silmän ympärillä. Osalla oli tutinoita ja pakkoliikkeitä, pienikasvuisuutta oli myös. Se oli silloin n. 40 vuotta sitten. Taisivat olla juurikin välikorvavaurioisia raukkoja. Mutta emmehän me lapset sitä silloin tajunneet.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   449
   2277
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   126
   1247
  3. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1056
  4. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   126
   987
  5. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   230
   934
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   44
   925
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   46
   834
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   818
  Aihe