Syön aamuisin avokadon puuron ohella. Hyvää rasvaa vanhoille nivelille. Koska ostan edullisempia pussitettuina, niissä on kovempia ja pehmeämpiä.
Kun kuorin, joskus kuori ei irtoa. Kuorisiko kynsin nypläämällä vai perunankuorimaveitsellä. Toisinaan hedelmä onkin liian pehmeä ja muussaantuu. Söisikö teelusikalla kaivellen, kuten kiivin.
Tämä tuli mieleen kun katsoin toisen henkilön syöntiä, kuori terävällä veitsellä, Nakkasi kuoret jätteeseen, meni ihan hirveesti hukkaan kallista sisusta.
Miten on parasta syödä avogado
26
1098
Vastaukset
- Anonyymi
Harvoin ostan ja syön avokadoa. Halkaisen yleensä pitkittäin ja poistan kiven. Sitten kaivan joko lusikalla tai terävällä veitsellä paloja leivän päälle "levikkeeksi" ja maustan sitruunalla ja pippurilla.
Toisinaan laitan avokadoa salaattiin. - Anonyymi
Joskus töissä niitä käsittelin ja puoliksi leikattuani lusikalla kaivoin irti kuoresta. Itse en pysty syömään vieläkään , välillä maistan kun jossain sattuu esim salaattipöydässä olemaan mutta maistuu edelleen niin pahalle että sylkäistävä pois. Tätä on jatkunut jo syksystä -93 kun sappi poistettiin.
ent kyökkipiika - Anonyymi
En ikinä syö avokadoja. Niiden viljely on yksi pahimmista saastuttajista ja ilmaston pilaajista, tutustukaapa vaikka!
En ymmärrä suomalaisia, jotka syövät hedelmiä, joita kuljetetaan tänne pohjoiseen vuorokausia kun meillä on terveellistä syötävää omastakin takaa.
Tiedän ihmisiä, jotka ovat niin vihreitä ja valveutuneita mutta siltikin syövät avokadoja; no näinhän se menee useimmiten- Anonyymi
En minäkään syö koskaan niitä, juuri tuosta syystä johtuen.
- Anonyymi
Halkaisen kahtia, poistan kiven, ripottelen päälle hitusen Aromat-maustetta ja syön lusikalla.
- Anonyymi
Guagamole,
En pidä avokadon mausta, lisäksi se on hankala käyttää, kuten aloittajakin ilmaisi. Suuri ongelma on myös kypsyys, raakako, vaiko mätäkö hyvä?
Ja onhan se kyseenalainen hedelmä noin ekologisesti, mutta aika vähän hedelmiä kasvaa suomessa yleensäkään.
Joittenkin kokeilujen jälkeen syön avogadoa lähinnä guagamolen muodossa tölkistä ja harvoin niinkään.
Iteasiassa tuli mieleen kiivi, jonka ominaisuudet ja ulkonäkökin aika lähellä avokaadoa. Niitä kyllä syön mieluusti, pidän mausta. Mutta kiivinkin syömisestä ajoittain polemiikkia. Ite syön usein sen perinteisesti veitsellä halkaisten ja lusikalla kauhoen. Mua vähän ihmii, kiivituotteita aika vähän kaupoissa, vaikka suosittu hedelmä on noin muuten. Joskus joissain leivonnaisissa, mutta ei esimerkiksi ole näkynyt mehuna ei jäätelössä, ei jukurteissa jne.
Joop, syököön avokadoja kekä haluaa, mä syön kiivejä mieluummin :D
=DW= - Anonyymi
"Yhden avokadokilon viljelyyn käytetään 1000 litraa vettä. Avokadoja viljellään alueilla, jotka jo muutenkin kärsivät vesipulasta: Perussa, Etelä-Afrikassa, Israelissa, Kaliforniassa. – Kyllä nykykuluttajan tehtäviin kuuluu se, että tietää ostamastaan tuotteesta ja erityisesti sen alkuperästä, että mistä ruoka tulee"
- Anonyymi
Kun ostan ns. norjanlohta, eli kasvatettua merilohta, paljonko vettä menee siinä yhden kalakilon kasvattamiseen?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun ostan ns. norjanlohta, eli kasvatettua merilohta, paljonko vettä menee siinä yhden kalakilon kasvattamiseen?
Otappa itse selvää asiasta, jos se kiinnostaa. Kuka sitä paitsi ostaa edes Norjan lohta kun Suomessa on maailman parhaat kalat?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Otappa itse selvää asiasta, jos se kiinnostaa. Kuka sitä paitsi ostaa edes Norjan lohta kun Suomessa on maailman parhaat kalat?
Ruokaa ei riitä tarpeeksi kaikille. Maailmassa on arvioita jo yli 8 miljardia ihmistä. Yksi miljardi on tuhat miljoonaa, eli melkoisesti on ihmisiä. Liikakansoitus on yksi iso ongelma. Liikaa ihmisiä on juurikin köyhissä maissa, jossa se ongelma näkyy kaikkien eniten.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruokaa ei riitä tarpeeksi kaikille. Maailmassa on arvioita jo yli 8 miljardia ihmistä. Yksi miljardi on tuhat miljoonaa, eli melkoisesti on ihmisiä. Liikakansoitus on yksi iso ongelma. Liikaa ihmisiä on juurikin köyhissä maissa, jossa se ongelma näkyy kaikkien eniten.
Yksistään tässä maassa ruokaa mätetään roskiin (eikäö edes bio-) sellaiset määrät, että sillä tulisi hyvin ruokittua kaikki maailman nälkää näkevät. Ihmisiä saattaa olla "liikaa", mutta ihmisten tyhmyys on loputonta, siksi kaikille ei riitä syötävää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Otappa itse selvää asiasta, jos se kiinnostaa. Kuka sitä paitsi ostaa edes Norjan lohta kun Suomessa on maailman parhaat kalat?
Kasvatettu kirjolohi maistuu mudalle ja muut kalat kalliita kalatiskillä. Joskus sentään muikut tarjouksessa köyhän kukkarolle sopivalla hinnalla.
- Anonyymi
Se on avocado tai suomalaisittain avokado.
- Anonyymi
Anonyymi 2023-01-19 14:25:08, kerroppa mikä suomalainen tuote korvaa avocadon, jossa on nämä ravintoaineet:
220 kilokaloria
12 grammaa hiilihydraatteja
Ravintokuitua
B-vitamiinia
K-vitamiinia
E-vitamiinia
20 grammaa pehmeitä rasvoja
0,5 grammaa sokeria
Kaliumia
Magnesiumia
Lisäksi Avocado alentaa kolesterolia ja sisältää terveellisiä rasvoja.
Jos löydät korvaavan kotimaisen tuotteen, vaihdan mielelläni. Syön kaikkia kotimaisia juureksia ja kuivattua kotimaista omenaa sekä perunaa. - Anonyymi
Syö miten syöt.Vain puolikas avokadoa päivässä jos et halua lihota.
- Anonyymi
Asiani on ratkennut. Paras tapa on viiltää terävällä veitsellä avocado pitkittäin halki, poistaa kivi niin huolellisesti ettei kallista ainetta ei mene hukkaan ja syödä lusikalla sisus kapsutellen kaikki talteen. Mikään ei sotkeentunut.
Se että kysyn näin ilmeisesti monelle yksinkertaista asiaa tässä iässä, johtuu siitä, että olen ottanut avocadon äskettäin aamupalaani kuuluvaksi ystävän neuvosta. Ennen koko hedelmä on ollut vieraampi. - Anonyymi
Harvoin ostan, kuorin ja poistan kiven.
En osaa olla niin taloudellinen, että ajattelisin kuinka paljon menee hukkaan, 100 g sisältää tuon kalorimäärän, sitä ei silloin tule ainakaan yhdestä avocadosta.- Anonyymi
Eli harvoin ostat, harvoin kuorit ja harvoin poistat kiven?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli harvoin ostat, harvoin kuorit ja harvoin poistat kiven?
Aivan niin 🤪
- Anonyymi
Avokaato ,edestä vai takaa ? ;-*
Lemmenkäinen Minä olen tullut siihen tulokseen, että avokado on parasta silloin, kun sen jättää syömättä.
Olen kokeillut joskus totuttautua siihen, kun niin kovin mainostettu, mutta ei, ei ole minun makuuni, ei lähellekään.- Anonyymi
Sama homma täällä. Jää kauppaan.
- Anonyymi
Ylimainostettu tuontihedelmä, jonka voi korvata ruokalusikallisella hyvää kylmäpuristettua ölyä aamuisin.
Jäälttäkää lanttua näin talvisaikaan, on hyvää. - Anonyymi
Tykkään paljon, mutta maha ei tykkää, ei sula, onkohan sen rasva väärää laatua
minulle. - Anonyymi
Kiiwi on parempi tuontihedelmä, jos yleensä ostaa ulkomaisia.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes1024537Yleltä tyrmäävä uutinen
Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/743831335- 1861062
Pakko kertoa mies
Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti1091042Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna86950Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.47911- 64891
Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk11872- 64866
Onko se niin
Että meillä molemmilla on niin isot egot ettei voi alentua myöntämään kuin tykkää toisesta64826