Kauppalan kirppis & kansankahvila

Anonyymi-ap

Kauppalan kirppis & kansankahvilan yrittäjä tee päätös pidätkö auki vai et.

48

1840

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En ole yrittäjä, mutta tiedän vaan ettei hirveästi kannata tällä hetkellä. Jospa siihen saadaan joku Soilin tilalle piakkoin.

   • Anonyymi

    Höpö höpö


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö

    Miten niin höpö höpö? Perustele.


   • Anonyymi

    Myyjäis-ja Lahjapuoti Porokylänkatu 29. Myytävää & asiakkaita on


   • Anonyymi

    Taitolaji on asiakaspalvelu.


   • Anonyymi

    Kauppalan kirppis & kansankahvila millään hetkellä kannata jos ei osata asiakspalvelua.


   • Anonyymi

    Ellei kannata, niin miksi uutta yrittäjää toivot? Nythän juuri yrittäjän töykeys estää sinne tulemisen.


   • Anonyymi

    Olen vitsillä sanonut, että jos haluat miljönääriksi, niin älä ryhdy kirppiksenpitäjäksi. No, tästä on nyt tämäkin oman elämänsä talousasiantuntija näemmä vetänyt johtopäätöksensä. Minun pitää kuitenkin sanoa ihan nätisti, että jättäkää ne kannattavuuslaskelmat ihan suosiolla sikseen. Te kun ette tiedä, mitä kaikkea muuta minä teen ja mistä minä tuloni kerään. Teistä kun yksikään ei taida olla kirjanpitäjäni.

    Kommentoin nyt näihin "palautteisiin", tosin en kyllä enää itsekään tiedä, että miksi vaivaudun. Yleensä siitä ei ole mitään hyötyä, mutta saavatpahan porukat edes jotain jutun juurta. Pitäisi vain ajatella, että karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Mutta jos jotain jää epäselväksi, niin kannattaa sitten olla yhteydessä suoraan minuun, joka ihan face-to-face tai vaikkapa Mesessä. Siinä on tietysti se ongelma, että joutuisi paljastamaan henkilöllisyytensä.... puskistahuutelu kun on paljon helpompaa. (juttu jatkuu toisessa kommentissa)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taitolaji on asiakaspalvelu.

    Sanos muuta, mutta ensiksi minun pitää sanoa, että suurin osa asiakkaistani ovat kivoja ja mukavia ja palaavat aina uudelleen liikkeelle joko vuokraamaan myyntipaikkaa tai sitten vain katselemaan valikoimia ja/tai vaihtamaan kuulumisia. Sitten valitettavasti on niitäkin ei-niin-kivoja ja vilpittömiä ja joitakin heistä osaan jo varoa, vaikka pohjimmiltani olenkin hyvään uskova hölmö.

    Olen tässä nyt ymmärtänyt, että asiakaspalvelutilanteessa seuraavat asiat ovat vakavia virheitä ja johtavat väistämättä katastrofiin: (tulkitse kuitekin vahvan sarkasmin kautta)
    - asiakkaan iloisesti tervehtiminen
    - asiakkaan normaali ystävällinen tervehtiminen
    - asiakkaan tervehtiminen, vaikka asiakas itse ei tervehtisikään
    - jos asiakas on jo ehtinyt mennä katselemaan tavaroita hyllystä ja menet
    tervehtimään häntä sinne hyllyjen väliin
    - asiakkaaseen päin katsominen
    - kassalla vain ”pakollisten asioiden juttelu/kysyminen”
    - kassalla ”pakollisten” lisäksi muutaman sanan vaihto
    - edellisten vaihtoehtojen lisäksi kassalla enempi jutteleminen
    - jos ei tiedä, että onko jotain tavaraa hyllyssä ja pyytää asiakasta itse katsomaan
    (tavaraahan tulee ja menee, eikä kaikista niistä ole edes tietoinen, mitä hyllyissä on)
    - arvion antaminen, meneekö joku tavara mahdollisesti kaupaksi vai ei
    - vinkin tai neuvon antaminen tai kysyttäessä mielipiteen kertominen
    - sanoa asiakkaan poislähtiessä hänelle ”kiitos ja hei!”, silloinkin kun asiakas itse ei
    vaivaudu sanomaan mitään
    - jutteleminen tuttujen kanssa pöydän ääressä
    - muiden töiden tekeminen kassalla notkumisen ohessa tai edes niistä mainitseminen
    - porttikiellon antaminen, jos asiakas haukkuu natsiksi ja fasistiksi
    Että kyllä se on taitolaji.

    Etsi seuraava kommentti alempaa...


  • Anonyymi

   eikös ne ole ihan ystävällisiä ja mielyttäviä paikkoja.

   • Anonyymi

    Tympeä vastaanotto heti sisällä.


   • Anonyymi

    Hienoa että Valtimon mitätön kyläpahanen saanut nyt laadukkaan kirppiksen. Myytävät tuotteet ensiluokkaisia ja edullisia. Myyjät ystävällisiä ja rehellisiä. Lisäksi vielä maukkaita grillituotteita. Ehdottomasti suosittelen käymään, asiakkaita oli todella paljon käydessäni siellä ostoksilla, ostinkin huomattavalla summalla siis useilla satasilla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hienoa että Valtimon mitätön kyläpahanen saanut nyt laadukkaan kirppiksen. Myytävät tuotteet ensiluokkaisia ja edullisia. Myyjät ystävällisiä ja rehellisiä. Lisäksi vielä maukkaita grillituotteita. Ehdottomasti suosittelen käymään, asiakkaita oli todella paljon käydessäni siellä ostoksilla, ostinkin huomattavalla summalla siis useilla satasilla.

    Onhan noita paikkoja enenkin palanu 😉🤭


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tympeä vastaanotto heti sisällä.

    Minua ja ulkoista olemustani on nyt haukuttu ihan huolella ja hartaudella, kiitosta vaan.
    Heitän teille kaikille nyt haasteen: hankkikaa itsellenne kuusi kasvohermohalvausta! Pari mietoa, muut vähän topakampia ja yksi sitten sellainen, josta pitää lähteä sitten osittain näkö, kuulo ja makuaisti... Voin sitten tulla kyselemään fiiliksiä tyyliin, että hei, onks´ vähän tahmee olo? Miksi hymy ei ole herkässä? Miksi näytät noin tympeältä? Eikö Pepsodent-hymy irtoa? Miksi sun silmä vinksottaa noin?
    Minun osittaisen ilmeettömyyteni tai tympeältä näyttämisen on aiheuttanut juuri ne kuusi kasvohermohalvausta. Ne johtuvat taas neuroborrelioosista ja sen on aiheuttanut punkinpurema. Vaikka pärstää on korjailtu kirurgisesti useammankin kerran, niin ei siitä toimivaa saa. Se on semmoinen ja toimii kun toimii, jos toimii, joten tähän pitää meidän kaikkien vain tyytyä.
    No, tympeyden lisäksi ongelmana on se, että olen puhelias, ilmaisen asioista värikkäästi (mukana runsaasti hyväntahtoista huumoria ja sarkasmia), sanon asiat yleensä suoraan ja olen asenteeltani suoraselkäinen ja rehti. Jos joku menee mönkään, korjaan kyllä asiat, jos tarve vaatii. Minulla ei ole tarvetta olla ilkeä, töykeä tai pahasuopa ihmisille, jätän sen muiden puuhaksi.
    Niin, tulikin mieleeni, että saanko antaa hieman palautetta takaisin? Nimittäin... olen ihmetellyt vilpittömästi esim. sitä, miksi jouduin heti alusta alkaen syksyllä 2020 omituisen mustamaalaus- ja parjauskampanjan kohteeksi. Leviteltiin paikkaansa pitämättömiä juttuja, joiden kertojista osan sain "kiinni". He eivät olleet edes käyneet liikkeellä, mutta siitä huolimatta asioista tuntui olevan ns. varmaa tietoa. Näitä juttuja on juoruttu niin suusta suuhun (jossain on aina korvat, jotka kuulevat), kuin myös sosiaalisessa mediassa. Kun olen kysynyt asioista ko. henkilöiltä, niin on väitetty, että ei, ei olla sellaista tehty/sanottu/kirjoitettu (vaikka minulla on ollut esim. näyttää kuvakaappaukset). Seuraavaksi on sitten sanottu, että "enhän minä edes tunne sinua"... Sitä suuremmalla syyllä voinkin kysyä, että miksi ihmeessä?
    Lisäksi minusta on mm. tehty aiheettomia ilmiantoja viranomaisille sekä mm. revitty mainoksia kauppojen ilmoitustauluilta. Voisin myös kertoa asiakkaista, joilla ei ole ollut muuta syytä tulla ovesta sisään kuin vain ilkeily, ei suoraan minulle, mutta niin, että varmasti kuulen sen. Ei sovi myöskään unohtaa myös hyllyjen ja tavaroiden tahallista sotkemista ja tavaroiden piilotteluja. Ihmettelen syvästi, että kenellä/keillä on oikeasti näin paha mieli? Kenen varpaille olen tallonut?
    Tätä meininkiä kun katseli aikansa, niin mieleen juolahti semmoinen asia, että tarvitsenko minä tätä ihan oikeasti? Joten päätin jo viime maaliskuussa, että isken hanskat tiskiin ja suuntaan katseeni johonkin muualle.... (jatkuu toisen kommentin alla)


  • Anonyymi

   Kiitos mielenkiinnosta; olen siirtynyt jo marraskuuta alussa muihin työtehtäviin. Tässä kaikki, mitä asiasta on kerrottavaa.

  • Anonyymi

   Mainosta paikasta ja liikkeen sijainnista, niin asiakkaita kyllä lisääntyy, monikaan ei tiedä kansankahvilan paikkaa.

   • Anonyymi

    Pitäisi saada se yksi köhelö mainostamaan kaikkia kirppareita tasapuolisesti kun nyt täyttää naamakirjan nurmes ryhmän porokylän kirppiksen mainoksilla


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pitäisi saada se yksi köhelö mainostamaan kaikkia kirppareita tasapuolisesti kun nyt täyttää naamakirjan nurmes ryhmän porokylän kirppiksen mainoksilla

    Huomaa kateus noussu pintaa kun Porokylän kirppiksellä kauppa käy köhelön mainostamisen ansiosta.Älkää luulko muut kirppiksen pitäjät rupeaisi köhelö mainostamaan teidän kirppiksiä.


  • Anonyymi

   Kävisin, jos joku muu pitäis.

   • Anonyymi

    Ai säkin


   • Anonyymi

    ... ja niinpä siirryin sitten kesäkuun alussa osa-aikaisesti tekemään ihan muita töitä ja sitten marraskuun alusta kokopäiväisesti. Sen vuoksi kirppiksellä on ollut JO marraskuun alkupuolelta alkaen ihan eri henkilö töissä. Tästä asiasta kyllä kerrottiin kirppiksen sivuilla, mutta tieto ei ole tainnut tavoittaa kaikkia. Lisäksi olin kertonut jo hyvissä ajoin etukäteen, että tammikuussa liike on kiinni lukuunottamatta kahta lauantaita.
    Nyt olen ollut jo kolmisen kuukautta töissä muualla ja työntekijä hoitaa toistaiseksi kirppistä. Tämän järjestelyn pitäisi olla iloinen asia kaikille (minulle ainakin) ja toivon mukaan sopii suurimmalle osalle porukkaa. Annan kuitenkin pienen varoituksen lauantai päivistä; The Pirttihirmu itse saattaa olla tiskin takana päivystämässä.

    PS. Niin, ja jos joku haluaa välttämättä ryhtyä kirppiksenpitäjäksi tai tarvitsee muuten vain hyvää liiketilaa, niin siitä voi vuokrata tilat, eiväthän ne ole minun. Minulta voi sitten tarvittaessa ostaa tai vuokrata irtaimiston.

    (juttu jatkuu vielä alempana...)


  • Anonyymi

   Aika hintavaa oli kun joskus Kävin. Noitakin kirppareita alkaa olla joka kulmalla niin ei varmaan kaikki kannata.

   • Anonyymi

    Yrittäjä yleensä ryhtyy yrittäjäksi sillä ajatuksella, että yritys tuottaisi jotain. Tämä kyseinen yritys on paikkakunnan ainoa puhtaasti yrittäjäpohjalla toimiva kirpputori. Kirppiksiä on ilmaantunut nyt kyllä joka nurkalle, mutta niiden pitäjät ovat joko eläkeläisiä tai päivärahoilla olevia tai saavat rahoituksensa TE-toimistolta. Eli nämä kyseiset muut kirppikset voivat hinnoitella mm. myyntipaikkansa halvemmiksi, koska perustulo näiden paikkojen pitäjille tulee kuitenkin jostain muualta. Tästä päästään sitten itse ongelmaan; jos yrittäjä tarjoaa palveluitaan lähes puoli-ilmaiseksi, niin siinä rupeaa sitten kate kärsimään, pätee alaan kuin alaan. Toisaalta ihmiset yleensä pitävät kaikkea euron ylittävän hintaista tolkuttoman kalliina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yrittäjä yleensä ryhtyy yrittäjäksi sillä ajatuksella, että yritys tuottaisi jotain. Tämä kyseinen yritys on paikkakunnan ainoa puhtaasti yrittäjäpohjalla toimiva kirpputori. Kirppiksiä on ilmaantunut nyt kyllä joka nurkalle, mutta niiden pitäjät ovat joko eläkeläisiä tai päivärahoilla olevia tai saavat rahoituksensa TE-toimistolta. Eli nämä kyseiset muut kirppikset voivat hinnoitella mm. myyntipaikkansa halvemmiksi, koska perustulo näiden paikkojen pitäjille tulee kuitenkin jostain muualta. Tästä päästään sitten itse ongelmaan; jos yrittäjä tarjoaa palveluitaan lähes puoli-ilmaiseksi, niin siinä rupeaa sitten kate kärsimään, pätee alaan kuin alaan. Toisaalta ihmiset yleensä pitävät kaikkea euron ylittävän hintaista tolkuttoman kalliina.

    No ei toisaalta pitäs olla liian ahnekkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yrittäjä yleensä ryhtyy yrittäjäksi sillä ajatuksella, että yritys tuottaisi jotain. Tämä kyseinen yritys on paikkakunnan ainoa puhtaasti yrittäjäpohjalla toimiva kirpputori. Kirppiksiä on ilmaantunut nyt kyllä joka nurkalle, mutta niiden pitäjät ovat joko eläkeläisiä tai päivärahoilla olevia tai saavat rahoituksensa TE-toimistolta. Eli nämä kyseiset muut kirppikset voivat hinnoitella mm. myyntipaikkansa halvemmiksi, koska perustulo näiden paikkojen pitäjille tulee kuitenkin jostain muualta. Tästä päästään sitten itse ongelmaan; jos yrittäjä tarjoaa palveluitaan lähes puoli-ilmaiseksi, niin siinä rupeaa sitten kate kärsimään, pätee alaan kuin alaan. Toisaalta ihmiset yleensä pitävät kaikkea euron ylittävän hintaista tolkuttoman kalliina.

    Mitä järkeä vuokrata myynti paikkaa kirpputorilta minkä auki olo epävarmaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä järkeä vuokrata myynti paikkaa kirpputorilta minkä auki olo epävarmaa

    Auki seuraavasti:
    4.2.23 klo 10-14
    11.2.23 klo 10-14
    18.2.23 klo 10-14
    20.2.23 lähtien
    ma-to klo 11-17
    pe suljettu
    la klo 10-14.


  • Anonyymi

   Joku muuki huomannu. Olkaa muuten varovaisia kirjoituksissanne ettei teitä uhata kunnianloukkaus-syytteellä.

   • Anonyymi

    Niin varovaisuus kaikki kaikessa mitä suustasi päästät ko.yrittäjä lukenut oikeustiedettä. Puuhiiltämö sitoo nyt yrittäjää toisessa yhtiössään ei kerkiä yrittää entistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin varovaisuus kaikki kaikessa mitä suustasi päästät ko.yrittäjä lukenut oikeustiedettä. Puuhiiltämö sitoo nyt yrittäjää toisessa yhtiössään ei kerkiä yrittää entistä.

    Ensimmäinen lause pitää paikkaansa, toinen ei.


  • Anonyymi

   Erehdyin menemään kasvo maski suojana, siinä korona pandemian huipulla. Tuskin maskin käyttö aiheutti hymytöntä palvelua.... ei varmastikkaan...
   Ehkä en saanut vasta kaikua kun tuo miun oma hymy ei näkynyt.....ihan kaikkihan ei tykkää jos naama on puoliksikkaan suojuksen peitossa....

   • Anonyymi

    Tarkoitit "suojusella" kaiketi naamavaippaa? nauti toksisista hiukkasistasi


  • Anonyymi

   Yleensä yrittäjän yritystä perustaessaan kannattaa olla palveluhenkinen ja ystävällinen.

  • Anonyymi

   Haudankaivajallakin voipi olla välillä hymy herkässä, ei sitä kai kukaan kiellä.

  • Anonyymi

   Ne yrittäjät ketkä kättelyssä uhkaa kunnianloukkaus syytteellä on niitä ketkä ei kestä yrityksensä toiminnan kriittistä arvioimista. Yrittäjänä pitääpi omata halua tehä muutoksia, niinku vaiks yrityksen toiminnan kehittämiseksi.

   • Anonyymi

    Selvennys tähänkin asiaan; minä en ole uhannut ketään kunnianloukkaussyytteillä tai millään muullakaan. Täällä on näemmä jo ruvettu pistämään sanoja suuhuni ja ajatuksia päähäni. Samoin täällä on jo "tiedetty", että olisin töissä biohiili-yrityksessä ja se olisi minun "toinen yritys". No, kumpikaan näistä väitteistä ei ole totta. Mutta kun ei tiedetä varmaksi, niin sitten on parempi keksiä jutut omasta päästä ja pistää ne liikkeelle. Ja kun juttu leviää kylän päästä toiseen, niin se on jo ehtinyt muuttua mitä mielikuvituksellisemmaksi ja lopulta asioissa ei ole päätä eikä häntää.
    Sen verran kuitenkin asiasta kukkaruukkuun tai biohiileen; meillä asuva mieshenkilö on jo vuoden verran ollut häiriköinnin kohteena aiheesta biohiiltämö. Jollakin ihmisellä on ollut todella paha olo jo pitkään ja niinpä hänen mielestä järkevin tapa hoitaa ongelmaansa on laitella tekstiviestejä sitten tälle meillä asuvalle mieshenkilölle. Tiedän sen verran, että tämä tyyppi on käynyt kommentoimassa tähänkin ketjuun, joten tätä kautta viestiä sinulle; ensimmäinen hiilenpalanen alkaisi kuulemma olla koht'sillään valmis. Ota yhteyttä suoraan tiedät-kyllä-kehen, niin voitte sopia sen toivomasi hiilenpalan luovutustilaisuudesta tarkemmin.
    (... etsi vielä yksi kommentti...)


  • Anonyymi

   Oli kyse mistä vaan yrityksestä niin semmosesta tietää onko toimittu oikein, jääkö viivan alle voittoa ja millasta on asiakas palaute.

   Kylläpä tuo kaikki yrittäjyys on sellasta että kielteisestä palautteesta pitääpi nöyrästi ottaa onkeen. Ei soa nakella niskoja vaikka olis omasta mielestä tehny oikein

   Jos kivijalka yritys ei tuota selevää voittoa omistajalle tai vedä asiakkaita eihän tuo ole syy heittää pyyhettä kehään mutta vakavan miettimisen paikka

   • Anonyymi

    Niin mikähän siinä on kun näissä kivijalkakaupoissa on niin tolkuttoman kallista, tässäkin nurmeksen keskustassa. Pitäisi olla melkein miljonääri että pystyisi jotain ostamaan. Ymmärrän että pitäisi jäädä yrittäjälle jotain käteenkin. En nyt puhu pelkästään tuosta kirpputorista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin mikähän siinä on kun näissä kivijalkakaupoissa on niin tolkuttoman kallista, tässäkin nurmeksen keskustassa. Pitäisi olla melkein miljonääri että pystyisi jotain ostamaan. Ymmärrän että pitäisi jäädä yrittäjälle jotain käteenkin. En nyt puhu pelkästään tuosta kirpputorista.

    Suosittelen kokeilemaan pienen kivijalkaliikkeen pyörittämistä pikkukaupungissa jos tuntuu että ahneet yrittäjät vetää välistä törkeillä hinnoilla. Siinähän sitä voisi itsekin tienata samalla tavalla. Jos verrataan niiden hintoja nettikauppoihin tai isojen kaupunkien monikansallisiin ketjuliikkeisiin, kun volyymit on moninkertaiset, niin mennään heti ihan metsään. Ei nämä liikkeet toimi ollenkaan samalla viivalla ja on täysin epäreilua verrata näitä keskenään.

    Nurmeksen erikoisliikkeiden taso on erinomainen ja hintataso ihan kohtuullinen verrattuna vastaaviin muualla Suomessa. Palvelu on suurimmassa osassa liikkeista hyvää ja yrittäjät pyrkivät auttamaan ja tilaamaan kaiken sen mitä hyllystä ei löydy. Arvostan isosti näitä pienyrittäjiä jotka tekevät pitkää työviikkoa liikkeissään lyhyillä lomilla ja vähäisillä vapaapäivillä.

    Nurmeksessa kirppistoimialaa vääristää ihan erilaisella pohjalla ja eri lähtökohdista toimivat kirpputorit. Jos kirppiksen rahoitus tulee erilaisista yhteiskunnan tuista tai lahjoituksista, niin eihän yrittäjäpohjalta toimiva kirpputori pysty mitenkään kilpailemaan samalla viivalla näiden kanssa. Yrittäjän kun pitäisi niiden kulujen lisäksi saada mielellään se oma tai työntekijänkin palkka siitä yrityksestä irti.


  • Anonyymi

   Hyvää palvelua olen saanut Soililta. Taitaa olla ainut kirppis ,joka toimii täällä verot maksavana. Pimeet kirppikset erikseen. Näreenkierrätys on myös paikka,mistä saa edullisesti kaikkea. Porokylän kaksikirppistä ,joista saa hyviä löytöjä. Seurakunta perjantai,lauantai auki myös,jospa jättäisitte Soilen kirppiksen mollaamisen rauhaan..Teille joille ei kelpaa ,löytyy vaihtoehtoja..Täällä kylällä on ne tietyt rollaajat.

   • Anonyymi

    Kyllä, kylä on puolillaan näitä rollaajia tai trollaajia, joilla ei ole oikeastaan muuta elämää.
    Lopuksi haaste; se joka uskaltaa tulla antamaan minulle palautetta kasvotusten, tarjoan kyllä pullakahvit kirppiksellä. Eipä mulla nyt just muuta kuin että iloista talven jatkoa vain kaikille ihan tasapuolisesti.


  • Anonyymi

   Sitä saa mitä tilaa.

  • Anonyymi

   Näitä on niitä paskan jauhajia, yksikin ei ole muuta keksinyt, kuin rakennukset, jotka ei ole Porokylässä ovat tyypin mielestä homeessa.

   • Anonyymi

    Tarkoitatkos sitä koulua se on homeessa usko tai älä


  • Anonyymi

   Monenlaista seikkailijaa sen homehöpinän vuoksi olipa mittaria käytössä, tai ei.

  • Anonyymi

   Osa kommenteista sai minut menettämään uskoni kaupunkilaisiin, mutta toisaalta onhan täällä ihan mukavaakin porukkaa. :D

  • Anonyymi

   Toivottavasti nykyisessä valtuustossa on vähemmän joo joo porukkaa, jotta päätöksien teko ei olisi vain yksien käsissä.

  Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   3279
  2. Alaston miesuimari järkytti suuresti naisuimareita Espoon Matinkylän uimahallissa

   Mikä siinä miehen alastomuudessa voi olla niin järkyttävää? Lainmuutoksen jälkeen tuo on normi. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009378839.html Pian
   Maailman menoa
   115
   991
  3. Koululaiset myyvät huumeita jopa kesken koulupäivän

   Taitaa huumeidenvastainen sota olla hävitty kuten viinanvastainen kieltolain aikana, kun kerran jopa kakarat tekevät huumeilla kauppaa. https://www.i
   Maailman menoa
   149
   903
  4. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   828
  5. Miten paljon vertaat itseäsi muihin?

   Mä huomasin joskus vertaavani omaa elämää toisten elämiin, mutta jossain vaiheessa huomasin (konkreettisesti) ettei ne kokemukset toisen elämisen laad
   Sinkut
   241
   773
  6. Milloin mies näimme viimeksi

   Ja millainen fiilis siitä jäi?
   Ikävä
   42
   764
  7. Hyvää päivää

   Naiselle hyvin samanlaiselle
   Ikävä
   101
   738
  8. Nyt lopeta.. jumalauta

   Ole niin hyvä. En rakasta sinua enää.
   Ikävä
   43
   726
  9. Yksi tavoite tälle vuodelle

   Tulen kietomaan sinut pikkusormeni ympärille. Jos pikkusormi ei riitä, niin käytän järeämpiä keinoja. Älä koita piiloutua minulta.
   Ikävä
   46
   690
  Aihe