Suomirata-kannanotto

Anonyymi-ap

Osallistukaa Suomi-rata kannanottoon, joka vastustaa metsäradan rakentamista. Jos niin tapahtuisi, se tuhoaisi kappaleen kauneinta ja aitoa hämäläistä maalaismaisemaa, järvien ja jokien rantoja ja peltoja, ikiajoiksi. Kantahämäläisille ei olisi metsäradasta mitään hyötyä, sillä sen käyttäjiä olisivat vain Tampereen ja Helsingin seudun asukkaat.

Pääradan kehittäminen on koko Suomen etu. Ihmisiä asuu muuallakin kuin Tampereella ja Helsingissä!

Järkyttävää on jo se, että ratahanke on nimetty Suomi-radaksi.

Mene nettiin ja anna hakusanaksi Suomi- rata kannanotto. Allekirjoita 29.1.2023 mennessä!

17

404

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No en Vitus allekirjoita. Suomi jäisi kehityksestä jälkeen jossei ratoja kehitellä nopeammiksi. Vitu renkolaisten pellot ei voi vaarantaa koko suomen eteenpäin menoa.

   • Anonyymi

    Sehän olisi kauheaa, Suomenkin jälkeenjääminen. Kun sinä taidat olla jo.


  • Anonyymi

   Tiesitkö ettei tämä ole mikään renkolaisten pelto juttu. On tutkittu että hämeenlinnalaisten kesämökit ja lapsuudenkodit sijaitsee juurikin tuolla rengossa ja tuuloksessa ei missään mäntyharjulla niinkuin hesalaisten. Kotiseuturakkaus on siis astetta kovemmalla tasolla kuin heillä. Oma seutu on niin kaunista ettei ole ollut tarvetta ostella mökkejä mistään muualta. Joten oisko aihetta siivota suu veesanoista ja ruveta ajattelemaan.

  • Anonyymi

   Täysin turha Suomi - rata hanke !!!

  • Anonyymi

   Ei Hämäläisillä mihinkään ole kiire päre valo palaa vielä nurkassa.

   • Anonyymi

    Virsutossut on vaihtunut kiinalaisiin varvastossuihin eihän niitä kuminpaloja täällä osata leikata.Tietysti joku rata voikin tulla mutta tarvitaan myös tavisten ratoja eli niitä vanhoja missä mökille pääsee ja leirintä alueille sekä museoihin eli paikallisjunia mitä pysähtyy joka mökin kohdalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Virsutossut on vaihtunut kiinalaisiin varvastossuihin eihän niitä kuminpaloja täällä osata leikata.Tietysti joku rata voikin tulla mutta tarvitaan myös tavisten ratoja eli niitä vanhoja missä mökille pääsee ja leirintä alueille sekä museoihin eli paikallisjunia mitä pysähtyy joka mökin kohdalla.

    Aijaa onko joku purkamassa ne.


  • Anonyymi

   Järkyttävää. Suomen pitää varman vielä maksaa raivatusta metsästä eu:lle pari miljardia kiitos vihreiden ja sanna marinin.

  • Anonyymi

   Kesällä EU ilmoitti se tukee vain uusia ratahankkeita jos uudet radat tehdään keskieurooppalaiselle raideleveydellä . Alkaako tamperelaiset kaventamaan muita ratoja omalla kustannuksella .Lisäksi muutama juna täytyy "kaventaa" ?

   • Anonyymi

    Kelpaa EU:ssa suomalaisten tukimiljardeja jaella ympäriinsä.
    Tuolla Euroopassa kun liikkuu, näkee paljon kylttejä, jotka kertovat, että EU tukee tätäkin hanketta (portaita, teitä, katujen peruskunnostusta jne.) . Onko kenelläkään havaintoa yhdestäkään esim. valtatiestä Suomessa, jolla olisi EU:n tuki?


  • Anonyymi

   Järkyttävä katastrofi luonnolle ja kulttuurimaisemalle. Kukahan tuota junaa edes käyttäisi. Matka-aika olisi peräti 15 minuuttia nopeampi kuin normirataa pitkin. Ja hinta varmaan 200 prossaa kovempi.

  • Anonyymi

   Näissä rata, kuten muissakin infrahankkeissa pitää ajatella koko maan etua niin talouden kuin luonnonkin kannalta. Mitä paremmat radat niin sen vähemmän luonto kärsii kun liikenne menee sujuvammin ja puhtaammin. Vahva kyllä ääni uusille rata ja tiehankkeille.
   Hyöty korvaa haitat moninkerroin.

   • Anonyymi

    Taas joku "aivopestyn" aivopieru.
    Nykyään tehdään enenevässä määrin etätöitä, joten matkustamisen tarve vähenee entisestään. Lisäksi todella monet matkalaisista tekevät töitä junamatkansa aikana. Mikä on hyöty 15minuuttia lyhyemmästä matka-ajasta, jos juna jo saapuessaan vaikkapa Tampereelle, on jo tunnin myöhässä, kuten yleensä?


  • Anonyymi

   Ei tämä rata Tampereelle jää ajan kanssa Ouluun asti mutta vauhtia pitää saada 300 km/h.

  • Anonyymi

   Lukekaa tämän päivän Hesarista ratahankkeita koskeva juttu!
   Jutussa todetaan mm.:
   "Valtiovarainministeriön ja liikenneministeriön raportin mukaan
   nykyisiä materiaaleja ja menetelmiä käyttäen hankkeiden ilmastopäästöjen laskennallinen takaisinmaksuaika liikennöinnistä saatavilla päästövähenemillä on hyvin pitkä, 140–330 vuotta. Pisin aika olisi Suomiradan suurnopeusradalla eli uudella raideyhteydellä."

   Lisäksi kaikki kolme ratahanketta olisivat taloudellisestikin kannattamattomia.

   Luonto kiittää, veronmaksajat kiittävät!

  • Anonyymi

   Ei tuosta mihinkään linkkiin päässyt. Vastustaisin muttei löydy.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   720
   7519
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   87
   1573
  3. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   243
   1192
  4. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   677
   1099
  5. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   19
   1094
  6. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   216
   1048
  7. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   102
   941
  8. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   136
   881
  9. Kiersin männä keänä entisiä tuttavia etsimässä

   Pitkää Timppaa en löytänyt, enkä myöskään veljeksiä. Härkökankaalla oli joku kone edessä tutkailessani. Kaipa ne entiset tuttavani jossakin siellä ov
   Suomussalmi
   58
   809
  10. Mies mikä on sun mielestä suurin

   este sille ettei meidän tutustuminen ole edennyt? Ja uskotko vielä että tavataan?
   Ikävä
   52
   787
  Aihe