Kriisi ja tuet

Anonyymi-ap

22

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi käydä niinkin markkinaehtoisesti, että kun kauppa ja teollisuus orottelee, että Valtio jeesaa. Jos Valtio ei autakkaan ja kauppajateollisuus vaan orottelee voi käydä niin, että ei tavaraa ei enää tuukkaan kun tilat on nurin.
      Kurki kuolee ennenkuin suo sulaa.

    • Anonyymi

      Pointtihan tuossa kirjoituksessa oli ihan oikea. Ne tilat, joilla ei ole pärjäämisedellytyksiä ja pysyvät pystyssä vain ja ainoastaan vuosittain maksetuilla säännöllisillä ja joka vuosi erikseen maksetuilla kaiken maailman kriisi- yms tuilla, pitäisi päästääkin konkurssiin. Näin tulisi tilaa niille tiloille, jotka pärjäävät.

      Noinhan se ilman muuta pitäisikin olla. Tämä nykyinen vuosittainen varma tukea tuen päälle on johtanut siihen, ettei edes elinkelpoiset tila pärjää, koska kaikki, maatilat, elintarviketeollisuus, kauppa jne voivat huoletta laskea sen varaan, että veronmaksajat tukevat niin, ettei markkinoilla tarvitse huolehtia normaalista kannattavuuteen perustuvasta hinnoittelusta.

      Suomessa tarvitaan maataloustukea sen verran, että huoltovarmuus kotimaisen elintarvikkeiden raaka-aineiden osalta kyetään turvaamaan. Siihen kyllä riittää nykyistä vähäisempikin määrä reilustikin, kunhan se kohdistetaan vain tuohon ja niille tiloille, joilla on omatkin edellytykset toimia.

      Erittäin fiksu ja asiallinen kirjoitus alkutuottajalta.

    • Anonyymi

      Fiksu ja asiallinen kirjoitus alkutuottajalta. Tyypillinen maajussi, nuori, korkeakoulutettu, yli 500 hehtaaria maata.

      Summasummarum, ilman maataloustukia kaatuu Suomen huoltovarmuus.

      • Anonyymi

        Se huoltovarmuus on juuri se että mitättömällä maataloustuella tuotetaan suomalaista ruokaa kauppoihin peräti yli 17 miljardin arvosta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se huoltovarmuus on juuri se että mitättömällä maataloustuella tuotetaan suomalaista ruokaa kauppoihin peräti yli 17 miljardin arvosta!

        Jos maataloustuki puolitetaan niin hyvin luultavasti myös kaupassa myytävän ruoan määrä puolittuu, ehkä Jopa enemmänkin-


    • Anonyymi

      Mieshän puhuu järkeviä, ihan toista kuin tämän palstan haahuilijajussit.

      ”Jos jokin tila pysyy pystyssä vain kriisitukien varassa, niin ehkä sellaisen tilan ei pitäisi toimia. Se on kylmästi sanottu, mutta se on fakta.”

      Hänen mielestään maatalous pitäisi ymmärtää normaaliksi yritystoiminnaksi, johon kuuluu myös toiminnan kaatumisen riski.

      Vielä isompi ongelma kriisituissa on Hasun mielestä kuitenkin se, että ne osaltaan estävät sen, että maatalouden kannattavuuteen löytyisi markkinaehtoinen ratkaisu. Toisin sanoen: kauppa ja teollisuus alkaisivat maksaa raaka-aineistaan ja tuotteistaan enemmän.

      ”Miksi markkinoilta tulisi lisää rahaa, kun valtio tulee aina hätiin?”

      • Anonyymi

        ”Jos jokin tila. Tuossapa tulikin tuo, että vain kriisituilla pystyssä pysyviä ei kovin montaa. Näitä normaali tukia eli hinnanalennus korvauksia tarttee kaikki.


      • Anonyymi

        Kokonaisuutena on aika erikoisia ja epätasa-arvoisia puheita tällä Kouvolan viljelijällä. Itse en läheskään kaikkea allekirjoita. Eikä ainakaan itselle ole tullut yhtään tilaa vastaan joka pysyisi pystyssä ainoastaan "kriisituilla", vastaavasti en ole koskaan tavannut suomessa yhtään päätoimisesti hoidettua maatilaa joka pysyy pystyssä ilman tukia. Ja tämä on ainoa fakta suomalaisessa maataloudessa. Kouvolan kaveri ilmeisesti unohtaa että tuet ovat maataloustuotteiden hinnanalennuskorvaus.

        Eikä ensinäkään kyseisen kaverinkaan pitäisi nostaa näitä "kriisitukia" tikun nokkaa varsinkaan kun ei itse ole edes näitten tukien pääasiallinen tarvitsija pienen energiakulutuksen vuoksi - eikä hänellä ole mahdollista saada näitä lannoitetukia koska luomuapulannat ovat reilusti halvempia eivätkä siis ylitä tukikynnystä. Joten tässä on ennemminkin rivien välistä luettavissa että kaveria harmittaa kun ei itse saa näitä kriisitukia.

        Toiseksi varsinkin tämä sähköntuki tulee todelliseen tarpeeseen koska monilla sähkölasku on noussut 4-7t€ kuukaudessa, elikä siinä ei todellakaan ole kysymys siitä että kyseiset tilat pysyvät pystyssä vuodesta toiseen ainoastaan "kriisituilla", vaan tämän hetken syvä ahdinko johtuu täysin itsestä riippumattomasta sähkönhinnasta.

        Kolmanneksi tämä Kouvolan kaveri on itse esimerkki tuilla elämisestä. Suuri osa kaverin tuloista kun tulee luomutuista (näyttää kyseisellä tilalla tulevan luomutuista lähes saman verran mitä viljan myynnistä yhteensä + lisäksi muut pinta-alatuet päälle nostaa kokonais tuet rapiat 2.5 x viljanmyynti tulot) teuraista tulee luomulisää 70s/kg joista teurastamo ei tee sentinkään lisätiliä.

        Neljänneksi useimmiten nämä kriisitilat ovat niitä nuorten maatalousyrittäjien tiloja, jotka ovat ostaneet ja vuokranneet peltoja älyttömillä hinnoilla ja lisäksi tuettomia raivioita löytyy omiksi tarpeiksi. Emo- tai lypsylehmä navettaa laajennettu budjetti reilusti ylittyen, ja kaiken päälle lähes kaikki koneet kalliita leasing ja osamaksu koneita.
        Että siinä mielessä Kouvolan kaveri puhuu asiaa, että nämä tällaiset tilat saisivat mennäkin konkurssiin.

        Viidenneksi kaikkien alalla toimivien pitäisi ymmärtää se, että ihmisillä ei suomessa enää tahdo ostovoima riittää esimerkiksi lihatuotteiden ostoon, lisäksi suomalaiset eroavat täysin keskieurooppalaisista vastineistaan siinä että suomalaiset ovat äärimmäisen katellista kansaa, eivätkä todellakaan arvosta kotimaista filettä yhtään enempää kuin kuin ulkolaista - se mikä ratkaisee on hinta.
        Lisäksi lihatalot pysyvät pystyssä lähinnä hyvällä tahdolla ja sama on jatkunut vuosi tolkulla - niin sieltä suunnasta ei ole mitään mahdollisuuksia saada enempää.
        Tässä täytyy nyt muistaa sekin, että jos energian hinnat, rehut ja muut panokset laskisivat edes lähelle aikaa ennen tätä "vihersiirtymää", niin näillä tuottaja hinnoilla tuotanto olisi todella kannattavaa - mutta sehän tiedetään, että jos tuotantopanosten hinnat joskus laskee niin sitten laskee maataloustuotteidenkin hinnat. Suurin ongelmahan täällä taitaa olla kaupassa kilpailun puute. Viljapuolellahan se on suurin ongelma, että suomessa suuriiman osan viljasta ostaa tahot jotka vastaavasti myyvät tuotantopanokset, joten liikkeet tietävät tarkasti millä hinnoilla tilat pysyvät pystyssä, eivätkä he näin ollen maksa enempää vaikka pystyisivätkin.

        Kuudenneksi vaikka itse olenkin maidontuottaja, niin varsinkin tämä lihapuolen kriisi on vaikuttanut ja vaikuttaa huomattavasti tänne maitopuolellekin. Välitysvasikat on lähtenyt jo pitkään vasikkakasvattamoihin vasta 1-2kk ikäisinä, kun aiemmin vasikat lähti 2 viikon ikäisinä. Tästä seuraa suoraan se, että rahaa palaa tästä johtuen paljon enemmän vasikoiden kasvatukseen - meilläkin kuukausikulut vasikkakasvatuksessa nousseet keskimäärin 1500€/kk. Tämän päälle vielä vasikasta saatavat hinnat tippuneet lähes kolmanteenosaan aiemmasta. Ei mene kauaa kun maitotilat alkavat lopettamaan kaikki muut kuin uudistukseen käytettävät lehmävasikat.
        Eikä lihatiloja yhtään helpota se että teuraat eivät tahdo liikkua ollenkaan. Tuntuu että tällä hetkellä teuraaksi menee ainoastaan poistolehmiä, kun siitä teurastamon kate on suurempi. Siitä se sitten kertautuu.

        Kuudenneksi tulee sitten tilallisten eriarvoinen kohtelu esimerkiksi pankeissa. Tähän olisi helppo ratkaisu se, että valtio hoitaisi maatalousrahoituksen ilman pankkeja, jolloinka huonosta naamakertoimesta pääsätäsiin eroon.


    • Anonyymi

      No itse en ainkaan tiedä yhtään tilaa joka pärjäisi ilman tukia, eikä niitä varmasti Suomesta löydykään.

      Mielestäni tässä muutenkin on tehty kärpäsestä härkänen. Nuo kriisituethan ovat korkeintaan tonneja tilaa kohti, elikä ei varmasti yhdelläkään tilalla pystyssä pysyminen ole siitä kiinni.

      Eiköhän ne kriisitilat siksi toiseksi ole niitä yltiöpäisesti laajentaneita tiloja, siitä olen kyllä samaa mieltä että ne pitäisi päästää konkurssiin.

      En siis oikein tässä valossa ymmärrä Tommi Hasun ajatuksen juoksua kyseisestä asiasta.

    • Anonyymi

      "Kärpäsestä härkänen" sanoo elonsa yhteiskunnan tuile perustanut julli

      • Anonyymi

        Kumarra ruoantuottajaasi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumarra ruoantuottajaasi!

        Sinun tulee kumartaa elättäjääsi.. veronmaksajaa joka mahdollistaa elämäntapasi..
        Mokoma moukka!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun tulee kumartaa elättäjääsi.. veronmaksajaa joka mahdollistaa elämäntapasi..
        Mokoma moukka!

        Mitäs pummi,
        mitäs viinaa,
        juomalla muuta,
        kuin krapula,
        ikuinen...


    • Anonyymi

      Noi kriisituet on sama kuin maahanmuuttaja- veteliehtijöille maksettavat parturin perustamistuet... taikka lisää rahaa elintarvikkeiden asettelusta kapan hyllyille.

      Kaikkia teitä tuettavia ei vain yksinkertaisesti tarvita!

      • Anonyymi

        Niin kaverihan tuossa kirjoituksessa tarkoittaa juuri sitä että kriisituista ei ole mitään hyötyä eli niitä ei kannattaisi maksaa. Mitäpä itse luulet onko jotain sadantonnin liikevaihtoa tekevälle merkitystä jollain reilun tonnin kriisituella!?
        Kyllä se niin on että kriisissä on juuri ne tilat mitä tuo edellinen kirjoittaja sanoi. Jos sitten vielä opettelet sisälukua, niin siinä kritisoidaan sitä että tuossa Husan kirjoituksessa annetaan ymmärtää että kaatumisen partaalla horjuvia olisi paljon, vaikka todellisuudessa puhutaan kymmenistä korkeintaan muutamasta sadasta kohtuu isosta kovia investointeja tehneestä tilasta.

        Itse olen myöskin sitä mieltä että minkäänlaisia tukia ei pitäisi maksaa missään tilanteessa. Esimerkiksi työttömyyskorvaukset, asumistuet ja toimeentulotuet pitäisi lopettaa välittömästi. Jokaisen pitäisi olla itse vastuussa omasta elämästään ja olla valmiitä tekemään mitä työtä tahansa henkensä pitimiksi. Jos ei työt kiinnosta, niin laiskurit saakin kuolla pakkaseen ja nälkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin kaverihan tuossa kirjoituksessa tarkoittaa juuri sitä että kriisituista ei ole mitään hyötyä eli niitä ei kannattaisi maksaa. Mitäpä itse luulet onko jotain sadantonnin liikevaihtoa tekevälle merkitystä jollain reilun tonnin kriisituella!?
        Kyllä se niin on että kriisissä on juuri ne tilat mitä tuo edellinen kirjoittaja sanoi. Jos sitten vielä opettelet sisälukua, niin siinä kritisoidaan sitä että tuossa Husan kirjoituksessa annetaan ymmärtää että kaatumisen partaalla horjuvia olisi paljon, vaikka todellisuudessa puhutaan kymmenistä korkeintaan muutamasta sadasta kohtuu isosta kovia investointeja tehneestä tilasta.

        Itse olen myöskin sitä mieltä että minkäänlaisia tukia ei pitäisi maksaa missään tilanteessa. Esimerkiksi työttömyyskorvaukset, asumistuet ja toimeentulotuet pitäisi lopettaa välittömästi. Jokaisen pitäisi olla itse vastuussa omasta elämästään ja olla valmiitä tekemään mitä työtä tahansa henkensä pitimiksi. Jos ei työt kiinnosta, niin laiskurit saakin kuolla pakkaseen ja nälkään.

        Samaa mieltä tyhjien tukien osalta... Mukaan lukien maataloustuet tuottamattomille


    • Anonyymi

      Tasasen tappavin välein joku isosti laajentamaan onnistunut päästelee näitä aivopieruja ja on sitä mieltä että muut saa kaatua konkurssiin ja hänen pitää saada muitten maat pilkkahintaan. Hän on ainoo joka osaa pyörittää maatilaa ja hänen persettä kaikkien pitäis pussata. Eikä kyllä näytä poitsu osaavan hommaa yhtään muita paremmin - viime vuodelta näyttää peltopuolelta tulleen 43000€ tappioo, oma pääoma näyttää olevan 7% tase kylä 1,5milj€. Eli ei näytä Hasun pojankaan bisnes kauheen vahvaa olevan.

      • Anonyymi

        Viljelijäväestön suurin ongelma Suomessa on loputon kateus toisia viljelijöitä kohtaan olipa kateuden kohde sitten iso tai pienempitila.
        Viljelijän suurin haave on että naapuritila menee konkkaan ja saa ostettua maat itselle. Mutta sitten kun sen saakin ostettua joku toinen kun ei omat rahat/vakuudet riitä, niin siitä seuraa koko loppuelämän mittainen katkeruus ja myyräntyö toisia kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viljelijäväestön suurin ongelma Suomessa on loputon kateus toisia viljelijöitä kohtaan olipa kateuden kohde sitten iso tai pienempitila.
        Viljelijän suurin haave on että naapuritila menee konkkaan ja saa ostettua maat itselle. Mutta sitten kun sen saakin ostettua joku toinen kun ei omat rahat/vakuudet riitä, niin siitä seuraa koko loppuelämän mittainen katkeruus ja myyräntyö toisia kohtaan.

        Joka päivä tämä nähtävissä meidänkin kylän "isoissa isännissä".


    • Anonyymi

      Ruoantuottajaa on syytä kumartaa.

    • Anonyymi

      Tämä kuvaa suomalaista viljelijää täydellisesti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe