Caphornareiden tunnuslippu

Anonyymi-ap

Muistan että nuorena kloppina voimalaitoksilla harjoittelijana ollessa vanhat, aikoinaan botskeilla moottorimiehinä työskennelleet asentajat kertoivat että niiden (hiili)laivojen kipparit jotka olivat kiertäneet Cap Hornin pitivät botskissaan erityistä tästä kertovaa lippua. Oliko oikeasti ja jos niin millainen?

5

160

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lipusta en tiedä mutta viimeiset kaphornarit, Cap Hornin ilman konevoimaa rahtilaivalla kiertäneet, ovat jo poistuneet keskuudestamme. Kunniakkaan manttelin ovat perineet veneseurojen avomerilaivurit.

   • Anonyymi

    veneseurojen avomerilaivurit Sitäkin lippua saa kanniskella jos on suorittanut navigaatioliiton avomerilaivurin tittelin, eikö?

    Minä suoritin tuon aikoinaan ihan mielenkiinnosta muiden laivuritutkintojen jälkeen, enkä ole ikinä ollut edes alulevesirajan ulkopuolella. Kiva kuitenkin ajatella että olen kaphoornareitten kunnniakkaan manttelin perijä.


  • Anonyymi

   Albatrossi lipussa. Googlaamalla Amicale internationale des capitaines au long-cours Cap Horniers löytyy lisää. Ukot on ollut haudassa jo kohta 20v.

   Mutta joo, vielä joskus 70-luvulla kaphornari-lippu laivan lipputangossa (laiva siis kulki tietenkin koneilla) tarkoitti, että päällikkö on joskus kiertänyt Kap Hornin purjelaivalla ja on alansa huippua.

   • Anonyymi

    Kerhoon otettiin alkuun vain Cap Hornin purjelaivan päällikkönä kiertäneet, myöhemmin kun heitä alkoi sattuneista syistä löytyä yhä vähemmän, kelpuutettiin myös perämiehenä kierron tehneitä.
    Mitään alansa huippua tuo kierto ei miehestä tehnyt, purjelaivalla hankittu työkokemus ei välttämättä taannut että mies oli "huippua" moottorilaivalla...

    Horn on vain yksi saari saarien joukossa, siinä on aika laaja saaristo ja sen pystyy kohtuukokoisella aluksella halutessaan kiertämään myös pohjoispuolitse, idästä länteen mennessä ajelee vain sisään siitä Ushuaian sivuitse ja siitä sitten eteenpäin.


  • Anonyymi

   Taisi olla kaksi yrjöpussia ristissä ruskealla pohjalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   4207
  2. Alaston miesuimari järkytti suuresti naisuimareita Espoon Matinkylän uimahallissa

   Mikä siinä miehen alastomuudessa voi olla niin järkyttävää? Lainmuutoksen jälkeen tuo on normi. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009378839.html Pian
   Maailman menoa
   130
   1460
  3. Koululaiset myyvät huumeita jopa kesken koulupäivän

   Taitaa huumeidenvastainen sota olla hävitty kuten viinanvastainen kieltolain aikana, kun kerran jopa kakarat tekevät huumeilla kauppaa. https://www.i
   Maailman menoa
   176
   1223
  4. Miten paljon vertaat itseäsi muihin?

   Mä huomasin joskus vertaavani omaa elämää toisten elämiin, mutta jossain vaiheessa huomasin (konkreettisesti) ettei ne kokemukset toisen elämisen laad
   Sinkut
   285
   905
  5. Nyt lopeta.. jumalauta

   Ole niin hyvä. En rakasta sinua enää.
   Ikävä
   47
   899
  6. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   106
   883
  7. Milloin mies näimme viimeksi

   Ja millainen fiilis siitä jäi?
   Ikävä
   46
   872
  8. Hyvää päivää

   Naiselle hyvin samanlaiselle
   Ikävä
   101
   775
  9. Yksi tavoite tälle vuodelle

   Tulen kietomaan sinut pikkusormeni ympärille. Jos pikkusormi ei riitä, niin käytän järeämpiä keinoja. Älä koita piiloutua minulta.
   Ikävä
   50
   774
  Aihe