Tunnin juna -ratahanke on liiketaloudellisesti kannattamaton

Valtionvarainministeriö ( VM) on julkaissut kattavan selvityksen Suomen ratahankkeiden taloudellisesta kannattavuudesta. Se on karua faktapohjaista luettavaa. Muiden kaavailtujen ratahankkeiden muassa "Tunnin juna" hanke on liiketaloudellisesti kannattamaton. Tunnin juna tuottaisi, laskelmien mukaan, vuosittain tappiota 51 miljoonaa euroa . Tappio joka jouduttaisiin kattamamaan vuosittain veronmaksajien lompakosta tai jatkuvalla lisävelanotolla. Eräs turkulainen eturivin naispoliitikko hätääntyi VM:n tylyistä laskelmista. "Hanke voi olla liiketaloudellisesti kannattamaton, mutta silti järkiperustaisesti perusteltu hyvä kokonaisvaltainen hanke". Hän on siinä täysin oikeassa. Turussa asuvan urbaani hienohelma latte-kahvin juojan on päästävä Helsinkiin päivittäiselle espresso-kupposelle vaivattomasti ja nopeasti. Niin muodoin tunnin juna on järkiperäinen must-hanke 5 laudaturin latten juojille. Me muut tyhmät saisimme osallistua lattekahvin juojan viihdematkailun mahdollistamiseen. Tällaistako hyvinvointiyhteiskuntaako me haluamme. Minä en. Verenpaineeni nousee taas. Mieluummin rahat köyhäin ja vähäväkisten ja osattomien avustamiseen kuin hienohelmojen viihdehyvinvointiyhteiskunnan rakentamiseen.

5

88

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Toivottavasti ei koskaan toteudu yksikään näistä ns. tunnin junista. Kaunista suomalaista luontoa säästyy useita tuhansia hehtaareita. Rakennuksia ja jopa kaupunginosia säilyy ennallaan. Näistä hyötyy noin 0,001% kansasta. Parempi vaihtoehto laittaa osa säästyneistä rahoista nykyisten rata- ja tieverkostojen parantamiseen. Ja näistä hyötyy 100% kansasta.
   Täysin uskomatonta että Arve ja muutama politiikko vähät antaa arvoa järjelle. Taitaa olla pakko saada jotain suuruudenhullua aikaiseksi ja koko kansa maksajaksi.

  • Anonyymi

   persujuntti länkyttää

  • Anonyymi

   Ei Anderssonia eikä Orpoa kiinnosta pätkän vertaa sairaanhoitajien palkat, ei maan oma ruoantuotanto, ei teollisuuden kilpailukyky. Mutta tälläinen suuruudenhulluus saa kannatusta.

  • Anonyymi

   Surullisinta on että tämän "tunnin juna" edelleen saa kannatusta Orpolta, Li Anderronilta , Ville Taviolta muun muassa.
   Valtiolla velkaa 150 miljardia, Sari sairaanhoitaja tarvitsee lisää liksaa jotta hoitojonot lyhenevät, maan oma ruoantuotanto on kuralla jn..jne..
   Ei ihme oli johdossa mikä puolue tahansa niin eivät suomalaiset vaan osaa. Näin se on !

  • Anonyymi

   Sellainen ehdokas, joka irtisanoutuu uusista ratalinjauksista ja sitoutuu kehittämään nykyisä yhteyksiä saa ainakin täältä yhden äänen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

   Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
   Maailman menoa
   572
   3487
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   105
   1590
  3. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   75
   1511
  4. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1139
  5. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   145
   1126
  6. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   78
   935
  7. Tämä on naiselle

   Hyvää iltaa ja yötä. Mikäli haluat olla rakas, meidän on nähtävä ja juteltava. näin toivoo.mies
   Ikävä
   38
   840
  8. Teki mieli sanoa

   Ajatukseni karkaavat kuin levottomat perhoset sinne missä sinä olet. Teki mieli sanoa, että olet todellinen syyni. Alku ja loppu, avoin äärettömyys. A
   Ikävä
   38
   825
  9. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   94
   822
  Aihe