Multipersoonat ja sivupersoonat

Näistä hengen ja sielun- asioista kun ollut paljon juttua ufoteemaankin liittyen, niin katsotaanpas tätäkin psykiatriassa vakavaksi persoonallisuushäiriöksi kutsuttua asiaa.

"Monta minää yhdessä kehossa
Sivupersoonahäiriöisillä on monta identiteettiä, joihin psykiatri tutustuu. Yksi voi haluta jopa tappaa, toinen on kuin pieni, avuton lapsi. Kokenut psykiatri Heidi Hug kertoo, millainen sivupersoonahäiriö todella on"

"Dissosiaatio on mielen tapa toimia stressaavissa tilanteissa. Se on mielen kyky hajottaa hankala tilanne pienempiin, käsiteltäviin osiin.
– Jos olet vaarassa, ensin huudat apua. Jos se ei auta, juokset pakoon tai taistelet. Jos nekään eivät onnistu, alistut tai teeskentelet kuollutta. Jos mikään näistä ei auta, mieli voi jakautua"

Vaan mitäpä jos nämä sivupersoonat ovat todellisia? Näissä persoonissa saattaa olla niin suuria poikkeamia että toinen puhuu aivan eri kieltäkin ja aivan eri äänellä. Yhdellä "potilaalla" oli 17 eri käsialaa.

Psykiatriassa tätä pidetään minäkuvan pirstoutumisena. Mutta stressaavat, shokeeraavat ja äärimmäiset tilanteet voivat tuoda ihmisestä esiin puolia, joita hän edes itse ei tiennyt omaavansa.

Mitä jos meistä on moneksi? Tätä tukee tavallaan myös energia ja kvanttikenttäteoriat. Mahdollistamme ulkopuolisille pääsyn omaan kenttäämme?

Intuitiot eli tiedostamaton ajattelu putkauttaa mieleen yhtäkkiä ratkaisuja kuin tyhjästä. Mitäpä jos sekin on ammennettu jostakin yhtenäiskentästä?

"– On kuin ihmisellä olisi useita kiintolevyjä päässä. Jotkut niistä ovat yhteydessä toisiinsa, toiset eivät yhdisty mihinkään, Heidi selittää.
Identiteettien määrä potilailla vaihtelee muutamasta identiteetistä jopa sataan. Ainakin yksi näistä identiteeteistä kokee tarvitsevansa apua"

"Magneettikuvausten avulla on voitu todeta, että kun potilas pyydettäessä vaihtaa identiteetistä toiseen, myös hänen aivokuvansa näyttävät erilaisilta. Vuoden 2018 tutkimuksen tulokset näyttävät, että sivupersoonahäiriötä sairastavien aivojen rakenteessa on tiettyjä piirteitä, jotka erottavat heidät terveistä potilaista"

Mitäpäs jos kyse ei olekaan sairaudesta vaan siitä että henkilössä asustelee useampi minä?

Muistan lapsena keskustelleeni usean henkilön kanssa pään sisällä. Kouluaikana ne sitten kaikkosivat.

Onko näillä sivupersoonilla siis oma sielu, vai ovatko he jotakin henkiä, riivaajia vaiko sen päähenkilön mielenterveydesongelman tuotoksia?

14

321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatka vaan samaa rataa. Lääkityskään ei näköjään auta joten turha upottaa vähäisiä ropojaan sellaiseen. Mutta ufot pitää toivoasi yllä paremmasta?

      • Anonyymi

        Taisi osua aloitus kivuliaasti uskikseen, joka painii mielenterveytensä kanssa joka päivä, jutuistasi päätellen. Aloitus kuuluu ufopalstalle siksikin koska monien mielestä ufot on henkimateriaa, eli alus on elävä.


    • Anonyymi

      Ruumiista irtautuminen todistaa hengen olevan eri asia kuin biologinen ruumis.
      Miksipä niitä henkiä ei voisi olla enempää kuin yksi? Tilaa on.

    • Anonyymi

      - "Onko näillä sivupersoonilla siis oma sielu, vai ovatko he jotakin henkiä, riivaajia vaiko sen päähenkilön mielenterveydesongelman tuotoksia?"

      Vaihtelee varmaan hyvin tapauskohtaisesti, kuten esimerkiksi:
      1. Aivojen todettu häiriötila, päähän kohdistunut isku esim. muuttaa henkilön persoonallisuuden ja puhuttu kielikin siis voi vaihtua.
      2. Sitten sitä ns. paranormaalia, automaattikirjoitus : "Siinä henki- tai avaruusolentojen väitetään ottavan ihmisen hallintaansa niin, että tämä kanavoi olentojen välittämää tietoa kirjoittamalla sitä "automaattisesti" ylös. Kanavoija voi olla transsissa."
      Nykyisin yleisemmin ei transsitilaa eli tietoisena, mutta vastaanottaja siirtää oman minuutensa kuin syrjään, taka-alalle ja ottaa "tarkkailijan, kuulijan", vaatimattoman ylöskirjoittajan rooliin.
      3. Korkeampi Itse. Henkinen minä. Sisäinen ääni. Välillä saa sinusta 'itsestään' otteen tai kuulet. ;D
      4. Takertuja- vainaja- räyhähenki. Alin henkitaso. Pahimmat tapaukset tunnetaan myös ns. poltergeistina. Kiinnittyy tiettyyn paikkaansa tai kohteensa, sopivan uhrinsa, ihmisen henkikenttään. Väittää olevansa yhtä ja toista, korkea henkiolento, itse saátana jne. mutta valehtelee kaikessa.
      5. Entiset elämät -muistot. Toiset minät. Tietyssä iässä lapset muistavat, saattavat tuoda tällaisia puheissaan ilmi. Myös suurten tunnetilojen, yleensä selittämättömien pelkotilojen lähde; fobioiden siirtyminen tähän elämään vaikuttaen enemmän tai vähemmän käytökseen tai kun tilanne, tapahtuma jossain määrin toistuu.
      6. Ruumiista irtautuminen - OBE: Tässä onkin kyseessä sama itse, ihan nykyinen minäsi. Tietoisuutesi vain irtautuu kehosta, kuin vaatekappaleesta. Todistaen kokijalleen ettei tietoisuus olekaan mitenkään aivoista riippuvainen ym.

    • Anonyymi

      Sielua tunnetaan ja ymmärretään vielä aika vähän. Voisiko sielussamme olla vanhoja persoonia muistissa jollain tasolla ja ne aktivoituvat joskus jostain syystä? Toisaalta demoniset riivaustilat osoittavat, että vieraskin entiteetti voi joskus vallata ihmisen. Psykologiassa sivupersoonahäiriön uskotaan syntyvän traumaattisten tapahtumien seurauksena. Ihminen kokee jotain mille ei voi mitään ja eristää itsensä tapahtumista uudella persoonallisuudella kestääkseen kokekemukset. Varsinainen persoona ei aina välttämättä tiedä ja muista trauman aiheuttajasta mitään.

      • Anonyymi

        Ihmismieli tai sielu siis suojelee itseään torjumalla ja unohtamalla vaikeita ja traumaattisia asioita.Kokemukset ovat kuitenkin sielumme muistissa hyvin tarkastikin. Hypnoosin avulla torjuttuihin ja unohtuneisiin muistoihin on päästy käsiksi. Väitetään, että menneitä elämiäkin on kyetty palauttamaan mieleen hypnoosin avulla.


    • Anonyymi

      Aloitus todentaakin sen mitä olen epäillytkin jo kauan aikaa ja monet sen myös maininneet ääneen.

      • Aloitus todentaa psykiatri ja psykoterapeutti Heidi Hugin tutkimusta sivupersoonista ja on suora kopio siitä. Vain välikommentit ovat omiani kysymyksineen.
        https://www.iltalehti.fi/mielijamasennus/a/82387608-49a1-47f7-ad25-9f976b5ab3fd

        Se on plus- osiossa joka on maksullinen, joten kopioin siitä osan, koska monilla ei varmaankaan ole plus- tilausta.

        "Identiteetit jakautuvat kolmeen ryhmään, Heidi kertoo ja piirtää psykologi Ellert Nijenhuisin kehittämän dissosiatiivisten henkilöiden identiteettejä esittävän kolmion paperille.

        Kolmion kärjissä on kolme identiteettiryhmää. Näennäisesti normaalit persoonat ovat tietämättömiä. Niitä kontrolloivat ahdistuneet uhri-sivupersoonallisuudet, jotka ovat heiveröisiä, mutta tungettelevia. Aggressiiviset sivupersoonallisuudet pyrkivät ottamaan vallan ja jättämään heikot uhrit huomiotta.

        – Kutsumme kärsiviä ja ahdistuneita identiteettejä sisäisiksi lapsiksi, Heidi kertoo.

        Sisäiset lapset ovat jumiutuneet järkyttäviin tapahtumiin, jotka tapahtuivat lapsuudessa. Näennäisesti normaalit identiteetit taas vaikuttavat normaaleilta. He voivat käydä töissä ja elää aikuisen elämää, mutta niitäkin identiteettejä voi olla useita, mikä voi aiheuttaa ongelmia"

        Olen tuntenut pari tyyppiä, jotka vaihtavat tilanteen mukaan persoonaa. Se on aika pelottavaa. Kuten psykiatrit sanoo, tämä DID on osattava erottaa muista mielen sairauksista.

        Esimerkiksi patologiset valehtelijat eivät kuulu tähän taudinkuvaan. Heillä on muita ongelmia joista yksi on yleensä tyhmyys ja toinen on kyvyttömyys tunnustaa itselleen että minussakin voi olla vikaa eikä aina muissa.

        Minä olen sitä mieltä että sivupersoonat saattaa olla todellisia persoonia, siinä missä se "isäntähahmokin". Onko se sinne muodostunut, ollut aina olemassa vaiko tullut ulkopuolelta, en tiedä, voi olla noita kaikkia variaatioita.

        Tästä aasinsiltaa päästään siihen että ihminen on hyvää vauhtia muuttumassa robotiksi ja on riippuvainen sähköisistä apuvälineistä monin tavoin.

        Siruja ollaan sijoittamassa aivoihin jne ihminen kytkeytyy hiljalleen koneisiin ja informaatio tulee tietoisuuteen nopeammin ja tehokkaammin kuin koskaan ja oppimisvauhti vaan kiihtyy.

        Koska me imuroidaan tietoa verkosta, jonka joku toinen on sinne laittanut, sekin tekee meistä "Multipersooni". Sieltä sopasta sitten sen oman henkisyyden kaivaminen esiin vaatii töitä.

        Pohjois-Amerikan intiaaneille tuttua henkieläintä et internetistä löydä, vaan se asustelee sinussa itsessäsi. Itselle pitää antaa aikaa ja olla oman itsensä päällikkö, ettei joudu yhteiskunnan tai kenenkään muunkaan orjuuttamaksi.

        Hyvä informaatio pitää kyetä erottamaan vahingollisesta. Suomi on jäljessä psykiatrian palveluissa, verrattuna moneen muuhun maahan.

        Monissa maissa hyväosaiset pitävät psykiatrian palveluita ja henkistä valmennusta välttämättömänä. Meillä terapiassa käyviä pidetään hulluina. Jotkut pitävät jopa jotakin joogaakin merkkinä hulluudesta.


    • Anonyymi

      Sielun suhde persoonallisuuteen ja tietoisuuteen on kyllä mielenkiintoinen asia. Tietokoneeseen verrattaessa sielu on ihmisessä kaiken perusta, mutta ei suoraan verrannollinen kiintolevyynkään, joka sisältää käyttöjärjestelmän. Sielu voi toimia ja olla olemassa ilman kehoakin, mutta keho ei voi toimia asianmukaisesti ilman sielua. Sielukaan ei kuitenkaan voi toimia kehossa itsetietoisena olentona, jos keho vaurioituu vakavasti. Sielun käyttöliittymä fyysiseen maailmaan on silloin pois pelistä.

      • Anonyymi

        Yksilöllisyydestä todistaa se että jokaisella ihmisellä on omanlaisensa habitus, olemus ja karisma. Se ei ole ulkonäöstä riippuvainen vaan se tulee sisältä.


    • Anonyymi

      >>Olen tuntenut pari tyyppiä, jotka vaihtavat tilanteen mukaan persoonaa. Se on aika pelottavaa<<

      Psykopaatit ovat asia erikseen. Voivat olla hyvinkin miellyttäviä kunnes jokin asia on ristiriidassa heidän etujensa kanssa. Näitä tyyppejä on lääkärikunnassa runsaasti ja aina kollegiaalinen etu tärkein riippumatta siitä millainen psykopaatti on aiheuttanut potilaalle pysyviä vammoja käytöksellään.

    • Anonyymi

      Tilitalitilitali tittantaa kyllä torstai meitä nyt lohduttaa!

      • Anonyymi

        Tuntuuko sinusta siltä että joku koettaa ottaa sinusta vallan sisältäpäin ja sinua pelottaa keskustella tästä aiheesta, koska et halua sen olevan totta ja sitäkautta sinun ei tarvisi pelätä niitä sisäisiä demoneitasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuuko sinusta siltä että joku koettaa ottaa sinusta vallan sisältäpäin ja sinua pelottaa keskustella tästä aiheesta, koska et halua sen olevan totta ja sitäkautta sinun ei tarvisi pelätä niitä sisäisiä demoneitasi?

        Nämä skepoina esiintyvät ovat sitä porukkaa jotka todellisuudessa kurkkaa sänkynsä alle kolmasti ennen iltarukousta ja nukkumattia. Epävarmoja siitä mikä on totta ja tuntevat itsensä huijatuiksi jos kaikki opetettu onkin valhetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe