Verotusarvojen tarkistus

Anonyymi-ap

Toistuvasti mediassa uutisoidaan etenkin haja-asutusalueiden kiinteistöjen arvon romahduksesta. Handelsbankkenin analyytikot ovat jo vuosikaudet noteeranneet em. kiinteistöt nollan arvoiseksi. Samalla niiden vakuusarvo on yhtä paljon. Nolla.
Verotusarvo taasen on edelleen noussut näitten arvioiden aikanakin. Tämä vaikeuttaa myös kiinteistöjen siirtämistä esim. lahjoittamalla omalle perilliselleen. Vai hyväksyykö verottaja näitten asiantuntijoiden nollarviot jatkossa. Silloin perintöveronkin tulee olla täysi nolla.
Tässä olisi ilmainen täky jollekkin tolokun (?) kansanetustaja ehtokaalle äänipyytykseen.
Kiinteistövero on käytännössä samanlainen piilovero kuin "tilapäinen auton käyttömaksu". Kaava-alueen ulkopuolella moisella kiinteistöverolla voikin pyyhkiä persettä. Verottajalle siksi kiitos paperilaskusta. (verotettava luontoisetu ?)
Kirvelee kuitenkin.

11

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Liian vaikea ja vaativa asia tähän foorumiin ?

    • Anonyymi

      Valtio etsii koko ajan lisää verotettavaa, kun raha ei riitä kaikkeen. Mm tulot ja omaisuus, terveyttä vaarantavat ja luksusasiat ovat olleet kansan hyväksymiä kohteita. Verotusarvojen korotushanke siirtyi juuri, mutta tulossa on, vero ehkä yhdenmukaistuu, tuskin laskee.

      • Anonyymi

        Kuinka voi suorittaa verotusarvon korotuksen kohteelle jolla ei ole mitään arvoa ? Aloituksessa ei puhuta luksusasioista. Sitten yksi fakta: kun rahat ei riitä kaikkeen, edessä on menojen karsinta. SEkä yksityistaloudessa kuin kansantaloudessa. Verojen maksukyvylläkin on rajansa !
        Arvottomien kiinteistöjen äkilliset ja arvaamattomat tulipalot tulevat todennäköisesti lisääntymään roimasti. Vakuutuskorvauksissa auttaa verottajan ylimitoitettu verotusarvo. Sitä kannattaakin käyttää vakuutuskorvauksen määrittämisen perustana. Ainut etu,


    • Anonyymi

      Hintataso on matala tuppukylässä ja kannattaa siirtää perillisille, ennen kun hinnat alkaa nousemaan!💸💸

      • Anonyymi

        Kysyntä ja tarjonta taitaa vaikuttaa hintaan. Vakuusarvon päättää esim pankki ja verotusarvo määräytyy verosäädösten mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyntä ja tarjonta taitaa vaikuttaa hintaan. Vakuusarvon päättää esim pankki ja verotusarvo määräytyy verosäädösten mukaan.

        Kysymys on juurikin verosäädöksistä. Niitä on muutettava. Esimerkki: Jos perit korvesta kukkivan töllin muutaman tuhannen neliön tontilla, joudut maksamaan tonttimaasta veron.
        Maapohjan verotusarvo viimeksi toimitetussa kiint,verossa vähintään 0,75 €/m2. Eli 5000 m2 maapohjasta verotusarvo on 3750 €. Siis kivikkoinen korpimaan arvo. Jos vielä olet erehtynyt korjaamaan tuota tölliä saati laajentamaan, on rakennusten verotusarvo helposti 30000 €. Todellakin pankki voi todeta vakuusarvon nollaksi ja verottaja kiinteistön edellämainitun arvoiseksi (verotus). Kaava-alueella myydään ok-taloja pilkkahintaan. Kysynnän ja tarjonnan lait ymmärtää vähä-älyinenkin. Tässä on kyse siitä, ettei perilliset edes suostu ottamaan vastaan asuinkelpoista asuinkiinteistöä. Kun siitä ei ole mitään muuta tiedossa kuin verot verottajan määräämän verotusarvon mukaan. Saati muut kulut. Näin edistetään hokemaa: pidetään maaseutu asuttuna. Todellakin.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Valtion intressi on saada kunnille tuloa noillakin veroilla, kun valtionapuja niille on karsittu ja uuden hyten rahoittaa niiden sijaan valtio. Kunta ei voi mennä konkurssiin, joten valtio pelastanee sen tarvittaessa.

      • Anonyymi

        Taitaa tulla uutisten mukaan taas kuntien yhdistämisetkin esille, että yhteiskunnan rahat riittäisivät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa tulla uutisten mukaan taas kuntien yhdistämisetkin esille, että yhteiskunnan rahat riittäisivät.

        Ei toinna mitään kun jokaiselle pikkuvirkamiehelle keksitään uudessa yhdistetyssä kunnassa jokin uusi virka. Saati suuremmille. Ainakin tehtävä uusi tutkimus, missä väitetään jossakin onnistutun vähentämään kuluja yhdistämällä kuntia. Edellisen tutkimuksen mukaan ainoa tälläinen liitos on ollut Kiteen ja Kesälahden liitto koko Suomessa. Siinäkin ainut saaja on ollut aurinkokunta. Ilimankos ne on niin kultturelleja ja naturelleja. Paskat on kirjaimellisesti kipattu kiteeläisten maksettavaksi. Niin myös tasapuolisuuden vuoksi puhtaat vedet.
        Niihän väittävät ettei tasan käy onnen lahjat. Toiset saa.... toiset taas ei.
        Tutkimuksen mukaan kuitenkin keskimäärin menee kohtalaisen hyvin.


    • Anonyymi

      Saa nähdä, jos tuohon päätyvät, millaisin ehdoin noita silloin esitetään. Jos on pakkoliitoksia, ei ehkä niin helläkätisesti kuin aiemmin. Porukka on minimoitu muuallakin hallinnossa ja kovalla kädellä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      983
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      741
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      702
    8. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    10. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      670
    Aihe