Pysyvät rakennukset unissa jonne voi mennä uudelleen?

Jostakin syystä näen unissani melko usein rekennelmia joita ei ole valveilla olemassa mutta jotka sitten kuitenkin tunnistan kun näen ne unissani uudelleen.

Aivan kuin pääni sisällä tai sielussani olisi jokin piirrettävä kartta.

Onko teillä samanlaisia kokemuksia?

4

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unimaailmassa tosiaan voi olla rakennuksia, taloja ja jopa kaupunginosia joissa on jotain tuttua mutta mille ei löydy todellisuudessa sitten vastinetta. Kaikkihan on unessa vähän vääristynyttä. Jossain elämäntilanteissa sitten palaa niihin varsinkin jos elämässä kokee jotain mitä niissä omissa kehyksissä on jo kokenut ja havainnut.

    • Anonyymi

      joo mulla on toistunut esim sama uni jossa on oman kotikaupunkini "jatko-osa kaupunki" joka kaupungin osa on erillään siis oikeasta kaupungistani ja se jatko-osa on pienempi ja kolkompi keskusta-alueelta ja jokunen liike ja kauppaa löytyy. ja sitten on sama uni joka toistunut noin 5 vuoden ajan jossa äitini kanssa lähdemme automatkalle kohti äänekoskea jossa äänekosken kaupungissa ajamme aina myös samaa reittiä eli kun tullaan jyväskylän tietä niin käännymme oikealle keskustaan ja sitten ydinkeskustassa käännymme pian vasemmalle jossa on kauppatie isoine liikkeinen, kauppoineen ja kerrostalo asuntoineen ja sitten tullaan liikennevaloihin ja käännytään oikealle ja ihan heti noin 50 metrin päästä tulee taas liikennevalot ja sitten käännytään oikealle johon kadun kulmaan pysäköimme ja siinä on sama liike aina jonne menemme eli levymusadivari.

    • Anonyymi

      Näen myös unia joissa olen muuttanut johonkin outoon karuun rakennukseen. Viimekin yönä kävelin jossain monikerroksisessa rakennuksessa jossa oli pitkiä hämäriä, yllättävän kapeita käytäviä ja oudonmallisia portaikkoja, teräsovia pitkin käytävää, rakennuksen tunnelma oli ahdistava, uhkaava ja synkkä, jopa pelottava.

      Sitten kumminkin yhtä-äkkiä olin nykyisen asuntoni parkkipaikalla ottamassa postia, siinä oli joku autolehti jossa oli väärä vastaanottajan nimi. Tämä (ulkomainen) nimi jotenkin jäi erityisen selkeästi jopa mieleen, googlasin sen ja näkyy olevan oikeasti olemassaolevia sen nimisiä naishenkilöitä (itse olen mies), Koskaan en ole tavannut tämännimistä henkilöä, en tiedä onko jossain uutisessa tms. esiintynyt joskus tämä nimi ja jäänyt jonnekin alitajuntaan?

      Aiemminkin olen nähnyt toistuvasti unta, että olen vastentahtoisesti joutunut muuttamaan takaisin synnyinpaikkakunnalleni, mutta asun jossain oudon karussa rivi- tai vastaavassa talossa, wc ja kylpyhuonetilat on jossain kellarissa ja hyvin karut, sinne menee joku ahdistava käytävä jonka perillä ne tilat ovat. Monesti olen unessani tällaisessa paikassa, tulee lähinnä mieleen koulun liikuntasalin pukuhuoneet, mutta nekin oli erilaisia uneen verrattuna.

      Asuin joskus oikeasti synnyinpaikkakunnalla rivitalossa, josta en erityisemmin pitänyt, lievästi sanottuna.

      Monesti olen kokenut unissani rakennusten sisätiloissa liikkumisen jotenkin uhkaavana, mulla on jo oikeasti kauan ollut jonkinlaista pelkoakin esim. kerrostalojen häkkivarastoja kohtaan, kammottavan rumia betonityrmiä, samoin tekniset tilat kammottaa. Muistan jo peruskoulussa olin vahtimestarilla koulun työharjoittelijana, en pystynyt menemään lämpökeskukseen mittaamaan lämpötiloja. Peruskoulussa olin kiusattu ja vihattu muutenkin, joten ehkä sieltä on jäänyt jotain kammoja laitosmaisia rakennuksia kohtaan, se tunnelma jo silloin oli oikeasti outo ja epätodellinen joutua menemään väkisin pakotettuna vihamieliseen ympäristöön.
      Myöhemmin olin teollisuudessakin töissä, joka on hyvin tekninen ympäristö, varsinkin yövuoroissa kammottavakin paikka. Minua stressasi voimakkaasti käydä hakemassa tiettyjä tarpeita yksin hämärästä huoneesta jossa oli kaikenlaisia koneita ym. välttelin sitä niin paljon kuin mahdollista.

    • Anonyymi

      Itselläni on rakennuksista unissani pelkästään ikäviä kokemuksia. Eräässä unessa muutama vuosi sitten olin veljeni kanssa (unessa olimme nuoria poikia, todellisuudessa olemme ikähaarukassa 55-60), kävelimme kuumana kesäpäivänä loputtomalta tuntuvaa peltoa pitkin ja pellolla kasvoi vanhaa heinää vyötärö korkeudelle asti. Mitään suojaa paahtavalta auringolta ei ollut. Pellon keskellä alkoi nousta valkoinen sumu tai usva, joka peitti kaiken näkymän sisäänsä. Veljeni sanoi heti että mennään tuonne kun se antaa vähän suojaa meille, itse kieltäydyin kun luulin sitä lähestyväksi ukkospioveksi tms. Yritin kääntyä, mutta veljeni johdatti minua kohti sumua. Yhtäkkiä sumun keskellä nousi valtava kartanomainen vähän huonossa maalissa oleva rakennus. Katseltiin sitä ja ihmeteltiin mikä ihmeen rakennus voi seisoa keskellä ei mitään. Minua vähän pelotti koko rakennus, mutta veljeni oli innoissaan menossa jo sisään uteliaisuuttaan. Kielsin menemästä, mutta sinne sisälle veljeni kuitenkin meni. Menin perässä ja sisällä oli huikea näky. Sali joka avautui eteemme oli täynnä suuria korkeita pylväitä lattiasta kattoon ja pylväiden väleissä oli suuria valkoisia verhoja jotka hiljaa lepattivat tuulen vireessä. Ketään ei näkynyt missään. Oikealla puolella salia oli tumma sivuovi, veljeni oli utelias näkemään mitä siellä löytyy ja avasi oven, huusin unessa että tule pois, ei sinne saa mennä , mutta veljeni astui sivuhuomeeseen ja ovi pamahti hänen perässään kiinni enkä nähnyt veljeäni enää.
      Heräsin tuohon ja tiesin heti mitä tuo uni tarkoittaa. Veljeni oli todellisuudessa sairaalassa aivokasvain leikkaukseen menossa ja seuraavana päivänä tuo leikkaus oli tarkoitus tehdä. Mutta hän ei koskaan selvinnyt siitä ja parin päivän päästä hän oli jo menehtynyt.

      Olen toki nähnyt paljon unia joissa on joku rakennus, yleensä se on tyhjä, josta tiedän että uni ennustaa aina jotain kuolemaa.. esim nuorena poikana näin kolme yötä peräkkäin saman unen, jossa kävelen synkän metsän läpi kulkevaa pihatietä. Edessä aukeaa piha, jossa seisoo ryhdikäs, mutta hieman maalipinnaltaan jo kulahtanut valkoinen maalaistalo. Nousen portaat ylös kuistille ja astun sisään tupaan. Tupa on pimeä, huhuilen onko kellään kotona mutta en saa mitään vastausta eikä mitään valoa unessa löydy talon sisällä. Sama uni toistui kolme yötä peräkkäin samaan aikaan yöllä. En tiennyt mitä tuo uni tarkoittaa, mutta vähän myöhemmin kuulin, että naapurikylässä oli vanhapoika isäntä löydetty hirttäytyneenä tuvan kattoparrusta roikkumassa. Tiesin heti kenen talo tuo unessani oli ollut, kun tuo kyseinen talo juuri oli synkän metsän läpi vievän tien päässä ja talon malli ja väritys yms täsmälleen samat.
      Vastaavia enneunia olisi vaikka kuinka paljon, en halua niitä kaikkia tässä kertoa mutta yhteneviä elementtejä löytyy jokaisesta unesta, esim rakennuksen kulahtanut/ rispaantunut vaalea maalipinta, hiljaisuus ,tumma ovi jne. Näitä merkkejä tarkkailen aina unissani ja siitä tiedän, että jotain ikävää on tulossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe