Täysi-ikäiselle hakeminen

Anonyymi-ap

Eli. Saanko hakea lain mukaan kaupasta tupakkaa omalle isälleni?

Toisinaan kun olen menossa vanhan isäni luokse kyläilemään hän pyytää tuomaan matkalta tupakkaa tms. Itse olen sitä tupakkaa vienyt hänelle pyynnöstä enkä ole koskaan osannut ajatellakaan että tupakan ostaminen täysi-ikäiselle sukulaiselle olisi laitonta.

K-Marketissa täällä Hämeenlinnassa viimeksi asioidessani jäin hetkeksi juttelemaan niitä näitä kassaneidin kanssa kuten välillä tapanani on jollei jonossa ole muita. Erehdyin siinä mainitsemaan etten itse tiedä noista röökeistä enää mitään mutta isäukolle on vietävä. Siinä hetkessä myyjä otti tupakat pois ja totesi ettei voi "välitysepäilyn" vuoksi myydä.

Myyjä oli kuitenkin suositellut juuri minulle toista merkkiä samankaltaisena kun ensimmäisenä pyytämääni ei ollut hyllyssä. Asia mitä myyjä ei puolestaan saisi tehdä kuulemma. 😄

Voiko joku vahvistaa että laki tosiaan on näin?

On meillä vaan huikea byrokratia tässä maassa. Toki osaan jatkossa pitää pääni kiinni jos olen ostamassa vaikka liikuntarajoitteiselle naapurin papalle pari saunaolutta tms.

Tarkoitus ei ole morkata tässä mielyttävää myyjää. Luultavasti hän toimi ohjeistuksen mukaan. Mielestäni erikoista vaan

11

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täysi-ikäinen saa ostaa toiselle täysi-ikäiselle tupakkaa, ei sitä ole kielletty missään.
      Ehkä ei kuitenkaan kannata ostaessaan mainostaa, että ostaa toiselle, ettei tule juuri tuollaisia ongelmia.

      • Anonyymi

        Ei takuulla enää tule mainittua 🙂👍


    • Anonyymi

      Kassahenkilö oli oikeassa. Koska menit sanomaan ettet enää polta, hän ei voi olla varma kenelle ostat tupakat. Sama tilanne oluidenkin kanssa.

      Eräs kassahenkilö kertoi minulle sellaisenkin asian että eri kauppojen bonukset tms. ovat yksityishenkilölle henkilökohtaisia, eli jos ostan vaikkapa grillimakkarat oheisjuomineen pihatalkoisiin, en saa ottaa ostoksista bonuksia jos saan taloyhtiöltä maksun ostoksistani.

      • Anonyymi

        En epäile etteikö olisi ollut oikeassa 🙂
        Mielestäni vaan varsin erikoista. Samalla logiikalla henkilökunnan pitäisi lähtökohtaisesti epäillä kaikkea asiakkaan sanomaa. Ja myös silloin kun asiakas ei sano mitään.

        Tuo bonusjuttu taasen kuulostaa jo järkevämmältä. Ja noin sen olen itsekin funtsinut. Bonushan on ikään kuin osakeantia asiakasomistajille 👍


    • Anonyymi

      Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden myynti, muu luovutus ja välittäminen alle 18-vuotiaalle on kielletty. Kielto koskee myös tupakan vastikkeiden, tupakointivälineiden ja sähkösavukkeiden elinkeinotoiminnassa tapahtuvaa myyntiä tai muuta luovuttamista.

      Miten sä todistit että tupakat menee isälle?

      • Anonyymi

        Olen kyllä itse reilusti täysi-ikäinen. Aika erikoisen typerä "hakija" saa olla jos on välittämässä ala-ikäiselle ja mainostaa sitä ääneen kassalle 😛 Se vaan tuli siinä jo hintaa katsoessa todettua että ei helvetti onneksi en enää polta


    • Anonyymi

      Jos olet alaikäinen niin he eivät saa myydä alaikäiselle tupakkia, eikä siinä auta vaikka miten selittää että isälle vie, kun nekin alaikäiset jotka itse polttavat sanovat myös että isälle tai äidille ovat hakemassa.
      Kyllähän se joskus pistää vihaksi kun asia olisi niin yksinkertainen sinänsä, mutta kun siinä on se laki, jos alkaa myymään alaikäiselle voi myyjä menettää työpaikkansa jos oikeen kirjeeksi menee .

      • Anonyymi

        En ole siis alaikäinen. Vaan eläkkeellä olevalle isälleni olin ostamassa. Se siinä sivussa lipsahti kun muita turistiin. Uskon että myyjä toimi varmasti ohjeen mukaan. Mielestäni tuollainen sääntö on vaan vähän erikoinen ottaen huomioon että varsinkin männä vuosina kun yhteiskunta on ollut paniikin vuoksi lähes suljettu niin moni on varmasti hoitanut perussairaiden omaistensa ostokset. Myös ne tupakat


    • Anonyymi

      Jos olet täysi ikäinen niin saat ostaa tupakkia ei se silloin kuulu kellekään mitä niiden kanssa teet, kunha niitä,ei hommata alaikäisille.

      • Anonyymi

        Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden myynti, muu luovutus ja välittäminen alle 18-vuotiaalle on kielletty. Kielto koskee myös tupakan vastikkeiden, tupakointivälineiden ja sähkösavukkeiden elinkeinotoiminnassa tapahtuvaa myyntiä tai muuta luovuttamista. Näin sanotaan valviran sivuilla.

        Miten sä todistat kaupassa että tupakat menee vanhalle isälle eikä alaikäiselle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden myynti, muu luovutus ja välittäminen alle 18-vuotiaalle on kielletty. Kielto koskee myös tupakan vastikkeiden, tupakointivälineiden ja sähkösavukkeiden elinkeinotoiminnassa tapahtuvaa myyntiä tai muuta luovuttamista. Näin sanotaan valviran sivuilla.

        Miten sä todistat kaupassa että tupakat menee vanhalle isälle eikä alaikäiselle?

        Onko olettama siis että välittäjät on niin typeriä että mainostaa ostavansa lapsille? Voi toki olla mutta aika uskomattomalta kuulostaa. Kyllä minä tiedän pariskuntiakin jotka ostavat toisilleen. Ensin itselleen punaista ja sitten vielä kumppanille sinistä tms. Ja siis tämän ääneen toteavat kassalla eikä silti ole estettä tuotteita ostaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      348
      3091
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      113
      2292
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1660
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      74
      1193
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1087
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1013
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      42
      986
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      153
      983
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      858
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      806
    Aihe