Valtuustossa farssi vakavasta asiasta esitys

Anonyymi-ap

Heinolan kupunginvaltuusto järjesti jälleen kokousta seuraaville mieliinpainuvan esityksen. Siinä tehtiin selväksi se, että käsittelyssä ollut kaupungin tilojen uudelleen järjestely oli tehty pitkällisen valmistelun (kaupunginjohtaja) pohjalta tiedoilla joiden oikeellisuuden korkein virkamies takasi tai sitten kiireellä kaikkia asiaan liittyviä mahdollisuuksia selvittämättä (usea valtuutettu). Samoista aineista päätöksentekijät löysivät perusteet ainakin kolmeen erilaiseen ratkaisuun - jos asain pöydälle jättämisesitys on tuo kolmas mahdollisuus.

Todettiinpa kokouksessa, että kaikki eivät ymmärrä edes sitä, mistä oltiin päättämässä. Jutuupista voi halutessaan nauttia esityksestä jopa uusintoina.

Luotettavasta juorulähteestä saadun tiedon mukaan kyseessä oli erityistehtävään hyllytetyn tuhannen ja yhden ihmeen virkamiehen näyttö siitä, kuinka yhteinen ja yksityinen solmivat liiton, jonka tuotoksen yksityinen pistää liiviinsä ja yhteinen maksaa. Houkutteliko kaupunki nenästä vedettävän yrityksen hankkeeseen, jonka valmistelulounaista poisjätetty demarivoima kostoksi torppasi? Vai yrittikö kiinteistösijoittajakäärme houkutella omenalla (kaupungintalon kiinteistö n 150000 €) omaisuuden myyntikiimaan joutuneen kaupungin hankkeeseen. Sellaiseen, jossa yrityksen ostamalle kiinteistölle ei ilman kaupungin tai muun julkisyhteisön mukaantuloa ei ole nähtävissä tuottavaa tulevaisuutta. Kummassakin tapauksessa virka- ja poliittisen pienen piirin asian eteenpäin hosumisen toimintatapa on vähintäänkin kyseenalainen. Olisko aika Heikin joutaa mäkeen tai ainakin Heikinmäkeen?

Kokouksessa tehty sinänsä viisas esitys aikalisän ottamiseksi oli toki vain hävölle jäävien epätoivoinen yritys voittaa lisäaikaa ajaa käärme (Boa) kaupungin suuhun.

Heinolan valtuustohan teki joulukuussa yllättävän yksimielisesti päätöksen muutosohjelman valmistelusta. Jos päätös vakavasti laitetaan täytäntöön, on oletettava, että siinä selvitetään kaupungin palveluiden määrän ja laadun tuleva kehitys sekä arvatenkin tuon selvityksen perusteella tarvittavat tilat ja välineet. Luonnollisesti tarkastelu kattaa myös henkilöstön laadun ja määrän. Valtuuston kokouksessakin kiinnitettiin huomio parissakin puheenvuorossa siihen, miksi marssijärjestystä ei noudatettu eli muutosohjelmaa valmisteltu ja päätetty ennen keskeistä tilapäätöstö. Valistunut ja valitetteva arvaus syistä on se, että aidosti tehtävän muutosohjelman jälkeen perusteita oivalle myynti-vuokraus businekselle ei olisi enää olemassa.

Pari sivujuonnetta farssiin:
1. Odotamme mielenkiinnolla, miten kaupunginjohtaja laittaa ojennukseen vahvasti ajamansa esitykseen kriittisiä lisätietoja antaneet virkamiehet, joihin kokouksessa vedottiin. Kaupunginjohtaja haluaa vastata virallisesti annetuista tiedoista, mutta ilmeisesti ei halua antaa kaikkia tietoja eikä korjata valtuustossa esitettäviä vääriä tietoja.

2. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja taisi livetä ryhmästään asian käsittelyssä kaupunginhallituksessa ja - yllätys yllätys - oli poissa valtuuston kokouksesta. Varsin läpinäkyvää rintamakarkuruutta ellei pätevää syytä.

3. Todennäköisesti ennätyksellisen moni valtuutettu jätti eriävän mielipiteen valtuuston päätöksestä. Aiemmin on samojen valtuutettujen toimesta todettu, että valtuustossa on turha kiukutella ja esittää muutosehdotuksia. Asiat pitää puhua selviksi valmistelun ja infojen yhteydessä. Periaatteet vaihtuvat asian laadun mukaan?

AD23

25

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jutuupista voi halutessaan nauttia esityksestä jopa uusintoina.

      • Anonyymi

        Odotamme mielenkiinnolla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Odotamme mielenkiinnolla!

        taitaa olla yhtä farssia koko ajan !


    • Anonyymi

      Onko selvitys seminaarin mahdollisista, vuokrattaviksi tarkoitetuista kaupungintalon korvaavista tiloista tehty, ja kuka tilojen kunnostuksen maksaisi?

      Onko Boalla minkäänlaista mahdollisuutta maksaa seminaarin korjausurakka ja/tai ostaa Heinolan kaupungintalo? Jos Boalla olisi omaa pääomaa, niin miksi on antanut seminaarin tilojen romuttua lähes käyttökelvottomiksi?

      Heinolan hankejohtajan valmistelu on puutteellinen, kun veronmaksajille ei kerrota faktoja siitä, mitä maksaa ja kuka maksaa Boan suunnitelmat, joita hankejohtaja esittelee.

      • Anonyymi

        Heinolan seminaarin omistaja jatkaa alueen kehittämistä takaiskusta huolimatta
        Sijoitusyhtiö BOA Group alkaa nyt neuvotella alueesta kiinnostuneiden tahojen kanssa, kun kaupungintalon siirtyminen seminaariin kunnostettaviin tiloihin ei ole enää vaihtoehto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heinolan seminaarin omistaja jatkaa alueen kehittämistä takaiskusta huolimatta
        Sijoitusyhtiö BOA Group alkaa nyt neuvotella alueesta kiinnostuneiden tahojen kanssa, kun kaupungintalon siirtyminen seminaariin kunnostettaviin tiloihin ei ole enää vaihtoehto.

        "Sijoitusyhtiö BOA Group alkaa nyt neuvotella alueesta kiinnostuneiden tahojen kanssa, kun kaupungintalon siirtyminen seminaariin kunnostettaviin tiloihin ei ole enää vaihtoehto.",

        Seminaarista ja ko. alueesta kiinnostuneilla on ollut aikaa siitä asti, kun kiinalaiset ensiksi seminaarin ostivat. Kiinalaisten jälkeen Boalla olisi ollut aikaa neuvotella "kiinnostuneiden tahojen" kanssa, joista ei ole ollut tiettävästi tunkua, Heinolan kaupunkia lukuunottamatta. Toivottavasti Boan ei ole annettu ymmärtää, että Heinolan kaupunki tulee vuokraamaan purkukuntoiset seminaarin tilat, jotka mitä ilmeisemmin korjattaisiin tulevilla Heinolan kaupungin maksamilla vuokrilla. Velan korot nousevat, Boa tarvitsisi lainaa seminaarin korjaukseen, mikä on kallis urakka. Takaisiko Heinolan kaupunki lainat?

        Mikä tässä suunnitellussa seminaarin\/kaupungintalon kaupassa mättää? Onko Boa Groupin taloustiedot tarkistettu. Kannattaisiko tarkistaa?


    • Anonyymi

      Olipa Boalla tyhmä troijalainen kaupungilla. Boan olisi pitänyt lahjoittaa rakennus kaupungille ja sitouttaa kaupunki maksamaan kertasuorituksena 30 vuoden pääomavuokran lahjoittajalle. Suorityksen saatuaa Boa sitten katoisi rahoineen ja kaupunki saisi ostaa rakennuksen konkurssipesältä.

      • Anonyymi

        boa group Liikevoitto (-tappio)
        -40 000 €
        Henkilöstö
        0
        Omavaraisuus
        -3 %


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        boa group Liikevoitto (-tappio)
        -40 000 €
        Henkilöstö
        0
        Omavaraisuus
        -3 %

        mikä lie boa


    • Anonyymi

      ihan hyvinhän asia päättyi !

      • Anonyymi

        totta eivät vanhaa korsua vuokranneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        totta eivät vanhaa korsua vuokranneet.

        Todettiinpa kokouksessa, että kaikki eivät ymmärrä edes sitä, mistä oltiin päättämässä. Jutuupista voi halutessaan nauttia esityksestä jopa uusintoina.!!


    • Anonyymi

      Kaupungin hallinnon tulee viipymättä perustaa totuuskomissio selvittämään Sulkavankosken matkailualueen mysteeriä!

    • Anonyymi

      Aloitus avasi Heinolan kaupungintalon myyntiä ja hallinnon mahdollista siirtymistä vuokratiloihin, huonokuntoisiin, entisen eminaarin tiloihin, vuokralle. Kuntalaiset kaipaavat lisätietoa.

      Seminaarin tilat ostivat ensin kiinalaiset, ja sitten seuraavaksi Boa Group. Tarjoaako Boa seminaaria vuokralle ja maksaisiko Heinolan kaupunki, eli heinolalaiset veronmaksajat Boalle erittäin suurta vuosivuokra seminaarista?

      Minkälaisia tiloja Heinolan hallinto, kaupunginhallitus ja valtuusto sekä toimisto, tarvitsevat? Miten paljon tyhjiä tiloja kaupungintalolla on? Missä Heinolan eri toimialueet pitävät kokouksiaan. Miksi Spotti hankittiin elinvoimalle ja mitä se maksaa?
      Pitäisikö elinvoima johtajineen siirtää kaupungintalolle. Kaupungintalon edessä on myös paremmat parkkitilat.

      Yritimme tutkia tässä alla olevaa, linkitettyä pöytäkirjaa, emme nähneet liitteenä seminaarin korjausohjelmaa. Maksaisiko Boa Group kaupungintalosta vain 150.000? Jos kaupungintaloa parkkipaikkoineen ei enää tarvita, pitäisikö se huutokaupata?

      Kuka kertoisi selkokielellä, mistä oikein on kysymys. Miksi Boa Groupille myytäisiin halvalla Heinolan kaupungintalo ja vuokrattaisiin Boalta kaupungintaloksi vanha, ja huonokuntoinen seminaari ja mihin hintaan ja kuka maksaa?

      https://kokoukset.heinola.fi/dynasty10/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20231013-5

    • Anonyymi

      Eihän se Heinolan iso elämä ja hallinto suinkaan pienene, kun rannat kaavoitetaan ja isoja, uusia kerrostaloja rannoille rakennetaan, ja
      kun tulee Prisma.

      Kun Heinolan keskustaa kehitetään ja elinvoiman budjetti moninkertaistetaan.
      Kun johtajia palkataan lisää.
      Kun uusia tiloja tarvitaan uusille johtajille ja myös hallintoa varten.

      Eli vuokrataan Boalta seminaari vaikka kulttuurikeskukseksi (jos Boalle on jotain jo lupailtu?) ja pidetään kaupungintalo kaupungin omistuksessa. Ei siis myydä kaupungintaloa 150.000 eurolla Boalle ja sitten vuokrata sitä Boalta 377.000 euron vuosi vuokralla.

    • Anonyymi

      ja
      kun tulee Prisma.

      • Anonyymi

        "Tilakonseptin luomisen jälkeen Main Interiors sovitti konseptin sekä kaupungintaloon että Seminaarin vanhaan päärakennukseen. Tilat ovat hyvin erityyppisiä, ja kaupungintalon tilat ovat yli kaksi kertaa suuremmat kuin kaupungintalon tilat. Konseptin toteuttava tilasuunnitelma pystyttiin kuitenkin toteuttamaan molemmissa kohteissa."

        Edellä oleva teksti on kopioitu valtuuston kokouksen PÖYTÄKIRJASTA, jossa on Tilakonseptin luontia selvitetty. Millainen on tilakonsepti, tilojen tarve ja hinta, josta valtuusto päättää.

        Mitä tarkoittaa KAUPUNGINTALON TILAT ovat
        Yli kaksi kertaa suuremmat kuin KAUPUNGINTALON TILAT?

        ... "Konseptin toteuttava tilasuunnitelma pystyttiin kuitenkin toteuttamaan molemmissa kohteissa."


        JEP. JEP.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tilakonseptin luomisen jälkeen Main Interiors sovitti konseptin sekä kaupungintaloon että Seminaarin vanhaan päärakennukseen. Tilat ovat hyvin erityyppisiä, ja kaupungintalon tilat ovat yli kaksi kertaa suuremmat kuin kaupungintalon tilat. Konseptin toteuttava tilasuunnitelma pystyttiin kuitenkin toteuttamaan molemmissa kohteissa."

        Edellä oleva teksti on kopioitu valtuuston kokouksen PÖYTÄKIRJASTA, jossa on Tilakonseptin luontia selvitetty. Millainen on tilakonsepti, tilojen tarve ja hinta, josta valtuusto päättää.

        Mitä tarkoittaa KAUPUNGINTALON TILAT ovat
        Yli kaksi kertaa suuremmat kuin KAUPUNGINTALON TILAT?

        ... "Konseptin toteuttava tilasuunnitelma pystyttiin kuitenkin toteuttamaan molemmissa kohteissa."


        JEP. JEP.

        Sekasin kuin seinäkello


    • Anonyymi

      Boa on käärme ja sillä on vastine myös maskuliinisessa ihmiskehossa. Kutsutaan myös yksisilmäiseksi käärmeeksi. Tilaselvityksesssä tulisi luoda konsepti Sulkavankosken matkailualueen kehittämiseksi. Ensimmäisenä tehtävänä totuuskomission perustaminen selvittämään joitakin vuosien varrella esiintyneiden mysteerien ratkaisemiseksi. Ilman elinvoimaista kirkonkylää ja Sulkavankosken positiivista kehitystä meillä ei ole mitään.

      • Anonyymi

        farssi!!


    • Anonyymi

      — Vai yrittikö kiinteistösijoittajakäärme houkutella omenalla (kaupungintalon kiinteistö n 150000 €) omaisuuden myyntikiimaan joutuneen kaupungin hankkeeseen. Sellaiseen, jossa yrityksen ostamalle kiinteistölle ei ilman kaupungin tai muun julkisyhteisön mukaantuloa ei ole nähtävissä tuottavaa tulevaisuutta.

      • Anonyymi

        Mitä tarkoittaa KAUPUNGINTALON TILAT ovat
        Yli kaksi kertaa suuremmat kuin KAUPUNGINTALON TILAT?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa KAUPUNGINTALON TILAT ovat
        Yli kaksi kertaa suuremmat kuin KAUPUNGINTALON TILAT?

        Juuri sitä se tarkoittaa. Tilat ovat suuremmat. Usko nyt hyvä mies-oletettu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri sitä se tarkoittaa. Tilat ovat suuremmat. Usko nyt hyvä mies-oletettu!

        nainen kiitoss.


    • Anonyymi

      hosumisen toimintatapa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      170
      29882
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      219
      19193
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      396
      10075
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6445
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      20
      4359
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3883
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      60
      3100
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1527
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1309
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      62
      1306
    Aihe