Reuma ja korona rokote

35 vuotias nainen. Sairastanut 2014 vuodesta lähtien nivelreumaa ja lähes kaikki mahdolliset lääkkeet kokeiltu. Ensin tabletteja ja kortisonia, joka vei yöunet kolmeksi kuukaudeksi. Tämän jälkeen unilääkkeet kahdeksi vuodeksi ja riippuvuus niihin. Sitten purettiin ja toipuminnen kesti tovin. Jatkettiin sopivan reumalääkkeen etsintään ja alkoi hengenahdistus kolme kuukautta, kunnes tajuttiin sen aiheutuvan reumalääkkeestä. No se lopetettiin ja aloitetiin biologiset lääkkeet. Ensin embrel ja se oli elämäni pelastus, joka kesti vuoden verran, kunnes teho lakkasi. Sitten aloitettiin humira, joka auttoi yhtä kauan kuin emprel.
Olin vaihtamassa lääkitystä simponiin, mutta sainkin kuulla sairastuneeni kohdunkaulan syöpään ja lääkitys tauotettiin.
Syöpä hoidettiin ja soitin polille, että uuden lääkkeen voisi aloittaan. Lääkäri kertoi, ettei aloiteta, koska biologisessa lääkkeessä on haittavaikutuksena kohdunkaulan syöpä? Ja kukaan ei tästä aikaisemmin puhunut, paitsi että olisi pitänyt itse perehtyä.
Meni puolitoista vuotta ilman lääkkeitä, kunnes toinen lääkäri kertoi rituximabi lääkkeestä ja päätettiin kokeilla. Se ei ole aiheuttanut kohdunkaulan syöpää niin voidaan kokeilla.
No se aloitettiin joulukuussa 2020, eikä suurempaa hyötyä toimintakyvyssä ole ollut. Nyt ihmetyttää, että korona rokote pitäisi ottaa kolmen kuukauden välein jos rituximabi lääke menee, mitä hittoa! Mitä muut ajattelee? Ehkä vielä ymmärtäisin jos rokote pitää vuoden välein ottaa, mutta 3 kk on liikaa!!!

4

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eli kuka suosittelee rokotteen ottamista noin usein? Erikoislääkäri vai sinua hoitamaan laitettu yleislääkäri? Ymmärrän periaatteessa sen, että immuunivälitteisissä sairauksissa riski sairastua vakavasti vaikka siihen koronaan on suurempi, syöpäkin sinulla ollut ja vastustuskyky ja immuunijärjestelmä ehkä heikoilla ainakin joskus ollut, mutta teetkö siis töitä jollain hoitoalalla? Muuten tuo kuulostaa jonkun yksittäisen lääkärin rokotepropagandalta vielä näin pari vuotta pahimman epidemian jälkeen.

      En ole immuunipuutteisena jo 15 vuotta koskaan ottanut noita covid-rokotteita, eikä minulle niitä ole erikoislääkärikään suositellutkaan, mutta syöpää tai reumaa en ole vielä sairastanutkaan, vaikka immunoglobuliinia olen saanut suonensisäisesti, toki juuri päinvastainen asia kuin liian aktiivinen immuunijärjestelmä, kuten sinulla.

      Onko sinun mahdollista kysyä toisen lääkärin mielipidettä asiasta, mielellään vaikka reumalääkärin? Pahoittelut syövästä ja reumasta, toivottavasti syöpäsi ei uusiudu, mutta reumasi varmasti vaikuttaa tuohon rokotesuositukseen, ehkä myös rokotteesta mahdollisesti saatu hyöty reumalääkkeesi vaikutuksiin, joten toivottavasti saat reumaasi hoitavalta lääkäriltä kunnon vastauksen tuohon kysymykseen MIKSI noin usein tai miksi ylipäänsä.

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🍒 ­­N­y­­m­f­o­m­­a­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17740230T

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Erittäin suurella varauksella suhtauduttava korona"rokotteeseen". Mielestäni ei ole viisasta ottaa sitä ainetta.

    • Anonyymi

      Ihan aiemmin terveille tietämilleni henkilöille on tullut koronarokotuksen jälkeen munuaisongelmia naisille ja sydänongelmia miehille. Yhdelle tullut keuhkojuttuja, mies. Yhdelle vanhukselle on todettu immuunipuutostila, mies. Nämä siis kaikki sairaalahoitoa vaatineita tapauksia. Ajattelisin, että jos et ole nyt saanut flunssia tms. niin todennäköisesti pärjäät jatkossakin ilman näitä extrarokotuksia jatkuvalla syötöllä. Itselläni ei ole yhtään rokotusta ja kahdesti olen koronan sairastanut. Kyseessä edellä ei ole rokotehaittatodennus mutta onko kuitenkaan sattumaa että tuntisin näin monta sairastunutta? Rokotetut ja etenkin useammin rokotetut ympärilläni ovat nyt puolikuntoisena yskää yms. Muista ainakin, että otat rokotukset omalla vastuullasi, kuten hyvin tiedämme näistä rokotehaittatapauksista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2689
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2577
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2337
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe