Onko pitkäaikainen masennus osoitus ihmisen luonteen heikkoudesta?

Anonyymi-ap

Jos ihminen on kärsinyt masennuksesta pitkään, osoittaako se, että hän on luonteeltaan heikko?

12

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei osoita luonteen heikkoutta. Toisaalta pitäisi ensin määritellä mitä tarkoitat luonteen heikkoudella.

      • Anonyymi

        Tarkoitan sellaista, joka antaa helposti periksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitan sellaista, joka antaa helposti periksi.

        Joo, uskon itse juuri tuota ja olevan yleistä ainakin niillä, joilla masennus on ainut merkittävä krooninen sairaus.

        Monisairas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitan sellaista, joka antaa helposti periksi.

        "Tarkoitan sellaista, joka antaa helposti periksi."
        Ei todellakaan voi sanoa että masennuksesta pitkään kärsinyt olisi heikko luonteeltaan ja olisi antanut jotenkin periksi. Entä diabeetikot etenkin 2 tyypin ovatko heikko luonteisia? Ovatko antaneet helposti periksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tarkoitan sellaista, joka antaa helposti periksi."
        Ei todellakaan voi sanoa että masennuksesta pitkään kärsinyt olisi heikko luonteeltaan ja olisi antanut jotenkin periksi. Entä diabeetikot etenkin 2 tyypin ovatko heikko luonteisia? Ovatko antaneet helposti periksi?

        Diabetekseen tosiaan liittyy tyypillisesti depistä ja samoin oikeastaan kaikkiin vakaviin kroonisiin sairauksiin. Kuitenkin samanlaisia ongelmia omaavista joku toinen voi selvitä masentumatta lainkaan ja joku toinen syvästi. Minusta tämmönen eroavaisuusvvoisi selittyä luonteella. Heikkoa luonnetta voidaan pahentaa ellei suorastaan aiheuttaa myös ns. curling- ja helikopterikasvatuksella, jolloin ihmisistä tulee vaikeuksia sietämättömiä ylipaapottuja nössöjä, joilla elämän perusasiat ihan hukassa.

        Mä olen paljon ympärillään havainnut tämmösen lisääntyneen ja kyllä ottaa päähän, kun esim. mamma&pappa hommaa ja huolehtii jollekin kaikki, siis ihan kaikki ilman, että toisen tarvii edes yrittää mitään. Samoin se, että yhteiskunnan toimesta, tietyt sairaus- tai jotkut muut ryhmät on erityissuojeluksessa. Toiset ne taas moniongelmaisenakin yrittävät sentään jotain, mutta kyykytetään monin tavoin yhteiskunnan toimesta, jopa minimitoimeentulon kanssa vtuillaan, ja joutuu perusteetta viranomaisten silmätikuksi.

        Monisairas


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🔞 ­­N­­­y­­m­­f­­­o­­­m­­­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17744374d

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Eri tyyppiset ihmiset masentuu eri asioista, eikä niillä ole mitään yksittäistä luonteenpiirrettä joka selittäisi masennuksen.

    • Anonyymi

      Ei ole vaan siitä kun Suomessa ei pääse lääkäriin. Tai jos sattuu pääsemään niin joku epäpätevä vauhtihirmu heittää sut vartissa ulos kysymättä yhtään järkevää kysymystä.

      • Anonyymi

        Totta. Tuntuu vastenmieliseltä edes avautua jollekkin hyväosaisella kokkareelle joka ei kovasta elämästä tiedä mitään. Suututtaa tyhjästä maksaa, käyntimaksulla saisi oikeasti edes jonkin verran vastinetta kaupasta mutta ei mitään tk:sta. Tyhjän saa pyytämättäkin jouduin toteamaan viiden minuutin kuluttua ja kävelin pois. Terveyskeskus on alas ajettu. Älytöntä tuhlata osaamattoman/piittaamattoman lääkärin isoon palkkaan rahaa verokassasta koska työn laatu ala-arvoista.


    • Anonyymi

      Masennukseen sairastuu monista syistä. Mutta jos joitakin luonteen piirteitä miettii niin niitä voisi olla esim; vaativuus( ennen kaikkea itseäänkohttaan) täydellisyyden tavoittelu, vastuullisuus, huolehtivaisuus, järjestelmällisyys, jne. Kaikki hyviä luonteenpiirteitä tiettyyn rajaan asti.

    • Anonyymi

      Sanoisin kyllä, että pikemminkin päinvastoin. Se, että on sairastanut masennusta pitkään, jaksanut kamppailla sen kanssa, ja on yhä hengissä osoittaa vahvuutta, ei heikkoutta.

      Toisekseen, tutkimusten mukaan masentuneet ihmiset näkevät todellisuuden ja toiset ihmiset realistisemmin ja elämän raadollisuuden kaikessa sen karmeudessaan. Kenties siksi ovatkin masentuneita? Terveillä ja henkisesti hyvinvoivilla ihmisillä on todella voimakkaita elämänvalheita, jopa harhoja ja defenssejä, jotka suojaavat heitä mm. masennukselta.

      Todellisuudessa elämä on aina epävarmaa, kukaan ei voi varmuudella luvata kenellekään yhtikäs mitään, ihmiset ovat itsekkäitä, osa sen lisäksi piittaamattomia ja julmia, monet yhteiskunnan rakenteet ovat läpimätiä kyhäelmiä, ihminen on aina erehtyväinen, pettymys asioihin voi odottaa joka nurkan takana, sen lisäksi ihmiskeho on hauras astia, mitäs muuta tähän vielä voisi lisätä. Sitä voisi lähteä valehtelemaan itselleen "kyllä kaikki on aivan loistavasti", "olen huipputyyppi", "kaikki järjestyy" jne. kun todennäköisesti en ole ihan niin mahtava, mikään ei järjesty, jos sitä ei itse laita järjestymään ja silloinkin lopputulos voi mennä itsestä riippumattomista seikoista huolimatta pieleen.

    • Anonyymi

      Masennus voi myös olla täysin terve reaktio vallitsevaan tilanteeseen.

      Toisaalta masennus voi olla myös fyysisestä sairaudesta johtuva väsymys, joka saikkujen yms. sosiaalietujen saamiseksi kirjaillaan masennukseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe