Tutkimus: Kitkarenkailla ajavat kolaroivat harvemmin kuin nastarenkailla rapistelevat.

Anonyymi-ap

https://www.is.fi/autot/art-2000009412764.html

Tuo sama tosiasia on tullut eteen muissakin tutkimuksissa. Tilastojen valossa nastarenkailla ajavan riski joutua onnettomuuteen on suurempi kuin kitkarenkailla ajavien.

Nyt sitten herneet neniin ja kivet lentämään...

7

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo on kumma että tämänkin talven satoa kun on sattunut näkemään, tai kulkemaan jonkun auton joka on suistunut , ojassa, jossain muualla kuin tiellä aina on nastat alla!

      Sitten joku vielä viisastelee ettei niillä kitkoilla pärjää ja antaisitteko omalle teinille bemariin kitkarenkaat , kun lähtökohtaisesta se bemari ei pysy tiellä testivoittaja nastoillakaan joten renkaiden syyttämien ja oikeasti syyt ulosajamiseen lienee pienin syyt ovat vaan liian kova vauhti tien pitoon nähden ja nastarenkailijat ajavat talvessa kuin kesää kuten liian monta kertaa nähty.
      Sitten äänessä ovat nämä kuinka nastoilla tehdään asfalttia näkyviin pitäväksi kitkoille ajaa voiko vielä valehdella enempää kun kaikki nastailija t vaan ajaa jonossa samaa jälkeä että kyllä uraa tulee se 225mm vaikka olisi metrin verran isollakin tiellä tehdä sitä tietä kelvolliseksi kitkoilla, sellaista paskaa uskottelevat.

      Ja kovaa äänisimmin ajavat jo valmiiksi irronneilla, katkenneilla nastoilla ja kuvittelevat niiden pidon ja sitten sitä rahinaa liikennevaloissa kun kuvitellaan että kyllä lähtee , ei vaan lähde, on niin nähty että kitkarenkailija vaan lähtee ja se myös että kitka kuluu tasaisemmin on parempaa kuin esim, että etuvetoisessa nastat ovat edessä ylhäällä kiihdyttämisen ja jarruttamisen ansioista mutta takan siellä montuissa takapään pito on mitä sattuu....
      Ja kiinanrenkaitakin ostetaan ja mainostetaan niin hyvyyttä ja jumalaut mitä paskaa naapurin ikämies jo juurikin näytti kuin nissanista qausqai oli nastoista tänä talven lähtenyt jo puolet ja setä ajaa kylille maitokauppaan

    • Anonyymi

      Kyllä se olis paree, että nastailijat jättäisivät sen autonsa kiltisti kotiin, kun ajotaidoissa olis vielä kehitettävää ja siirtyisivät suosiolla joukkoliikenteen käyttäjiksi. Siellä se todellinen ammattikuljettaja ajaa ilman nastoja matkustajansa turvallisesti perille ja ympäristö kiittää.

      • Anonyymi

        Logiikkasi pettää aika pahasti. Tuolla tyylillä osaavat autoilijat loppuu aikanaan jos kädettömät ei saa opetella ajotaitoja ja sopeutumista liikenteen vaaroihin nastarenkailla.


    • Anonyymi

      Joo surkeaa ajella tuolla paljaalla asfaltilla tänne lappiin ja huomata että valtaosa ajaa nastoilla tai suurinpiirtein nastoilla kun osa on poikki ja osa irti.......
      Autot ovat niin kehittyneitä ja sika hyviä että kun ennen joutui ajataan pitkiäkin matkoja jollakin takavetoisella vaikka ford sieralla koko aja tarkkana silti risteykset oli sutimispaikkoja ja vaikka kuinka oli nastoissa kokoa ja varsinkin jyrsintä ääntä,,,nyky persu skoda menee kitkarenkailla monta kertaa turvallisemmin kuin 1990 aikaiset takavetoiset nastoilla ikinä, siksi ajelen kitkoilla jo vuodesta 2000.

    • Anonyymi

      Kitkakumit on alla ensimmäistä kertaa tänä talvena. Lipsahduksia on tullut. Jännittävemmät renkaat kuin nastarenkaat. Ensin on pitoa ja sitten vaan loppuu yhtäkkiä ja ihan pienessä nopeudessa piha-alueilla liikkuessa. Pieniä liukuja joita ei nastoilla ole juurikaan. Pehmeää pitoa. Tiellä ei eroa mutta ne lipsahdukset tekee ajamisesta henkisellä tasolla piinallisempaa,ei voi luottaa ajotuntumaan on tunne kun ajaa loivaa kaarretta liukkaalla kelillä. Kun kuiva asfaltti kylmä niin aivan sama kumpi alka. En vaan tykkää kitkoista tällä awd autolla ja kun tämä talvikausi ohi vaihtuu nastat alle ensi talveksi. Autolehtien testivoittaja renkaat ei ole mikään raamattu sillä halvemmillakin renkailla saa ajella aivan hyvin. En kuitenkaan halvimmalla renkaalla ole koskaan ajanut mitä netistä on löytynyt enkä aja. Rauhallista menoa yleensä oja tyylini.pärjään kaikilla renkailla.

      • Anonyymi

        Kuulostaa keksityltä sadulta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe