Miksi Suomalaisten Suksi ei luista?

Anonyymi-ap

Mäkimiehillä on surkeat mäkisukset,ei luistoa"
Hiihtäjillä ei luistoa alamäki osuuksilla,jäävät laskuissa aivan liikaa.
Tätä on tapahtunut jo vuosia.luulisi voitelijoiden jo oppineen vuosiensaatossa,
kuinka suksia voidellaa kelien mukaan.( Harkimon sanoin saatte potkut.!)
Voi vain kuvitella miltä "Hiihtäjästä"tuntuu,olla luistamattomilla matkassa.

29

420

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suksi luistaa ihan ok.mutta jokin jarruttaa.........!

  • Anonyymi

   Säästetty ilmeisesti ekuja suksien ostossa ja voitelurahat uponnu kaljan juontiin

   • Anonyymi

    Eikös noita hikilautoja ole mukana rekkalastillinen,
    luulis löytyvän sopivat jokakelille.😁😋


  • Anonyymi

   Ottakaa huomioon että nuo Ruotsalaiset hiitäjät tulevat rikkaista perheistä"ja että heillä on varallisuutta opettaa lapsiaan huippu urheilioiksi ja antaa heille koulututusta mm.Lisäksi he ovat jotenkin älykkäämpiä kuin Suomalainen nainen saatta johtua ns,koulutuksesta ja täytyy myös katsoa että Ruotsi on aikaansa edellä mitä Suomi ym.ym

  • Anonyymi

   Suomalaiset eivät harjoittele tarpeeksi kovasti, jäätelö kyllä maistuu.harjoittely tulisi olla niin kovaa että kilpailutilanne olisi lasten leikkiä.

  • Anonyymi

   Pitäisi kiiresti tehdä uudistus. Kaikille kisan järjestäjä antaa vuodellut sukset.
   Katsotaan kuka todella on.
   Ei doping kerran sallitaan. Käytetäänkö suksen pohjassa jotain kiellettyä...

   • Anonyymi

    Seurasin eilen 30 km naisten kisaa Kertun toinen suksi pari todella luistoltaan heikompi. Oma näkemykseni ja analyysini ehkä erilaine työni vuoksi. Kerttuhan sanoi itsekkin parhaassa kunnossa ikinä. Mielestäni tässä kävi henkisellä puolella lukko, urheilija reenannut ja syykannut itsensä huippu vireeseen, tietää itsekkin yksi suosikeista. Nykyään puhutaan välineistä koko kisan ajan liikaa joka siirtyy kilpailijan mieleen.
    Sympaattinen hermosto kaksi osainen, toinen säätelee levon ja toinen antaa käskyn toimia.
    Kerttu huomasi heti suksipari heikompi jolloin hänen aktiivinen hermosto yli reakoi, tuli pelkotila rentous hävisi tekniikka muuttui väkisin repimiseksi. Maitohappo valtasi lihaksiston ja hengitys meni yli hengitykseksi. Uskoisin jos Kerttu olisi tämän jättänyt toisarvoiseksi asiaksi ja keskittynyt vahvuuksiin tekniikkaan, mieltänyt singaaliin aivoihin olen paras tulos toinen. Ps. Teit parhaasi Kerttu tiedät olet yksi parhaista maailmassa. Terv. Pikku serkkusi Risto❤


  • Anonyymi

   Nyt oli kuulemma naisten 30 km hiihdossa suomalaisten
   hikilaudoissa vääränväriset liisterit.
   Siksi ei mitallia tullut.

   • Anonyymi

    Hmm...Paino kuulema vaikuttaa enemmän tähänkin asiaan kuin harjoittelun määrä...


  • Anonyymi

   Suomalaiset eivät uskalla laskea alamäkiä

   • Anonyymi

    Kyse henkinen pelkotila johon pitäis kiinnittää huomiota, toinen jopa tärkeämpi kehon hallinta/ tasapaino joka luistelussa mielestäni heikompi esim. Norjan kilpailijoihin nähden. T. Risto


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyse henkinen pelkotila johon pitäis kiinnittää huomiota, toinen jopa tärkeämpi kehon hallinta/ tasapaino joka luistelussa mielestäni heikompi esim. Norjan kilpailijoihin nähden. T. Risto

    Häkä Häkkinen opetti karpaasitkin laskemaan.

    Palander kesällä konsultoimaan jäätikölle.


  • Anonyymi

   jotai tarttis tehä, puolet keskeytti kun norskeista ja svedeuista ei kukaan. viestimenestyksen voi laittaa sen syyksi että sattu taktikoinnissa oikeat menijät muilla.

  • Anonyymi

   suomalaisia vastaan

  • Anonyymi

   Iivo veti tänään ihan älyttömän hyvän suorituksen. Kaikki sen nyt tiesi, että hänen kunto ei ole todellakaan paras. Kova äijä, hävisi 50 km matkalla joitain sekuntteja parhaille. Arvostan, ehkä jopa tietyllä tapaa enemmän kuin sitä, että Iivo kävisi vaan voittamassa sen oman tärkeimmän kisan. Varmaan hirveän raskas tappelu ladulla ja pettymys on karu.
   Mutta ne muut: kisa keskeytetään ja läpsyjä heitellään sinne yleisölle. Ei kai toi nyt ole oikein. Ihme pelleilyä. Pitääkö sitä edes lähteä ladulle, jos tietää, että ei siitä tule mitään.

   • Anonyymi

    Keskeyttäneistä 67 % oli suomalaisia.

    Kymmenen parhaan joukossa 40 % oli norjalaisia. Yksikään norjalainen ei keskeyttänyt.

    Siinäpä se. Aika raju tasoero Suomella ja Norjalla.


  • Anonyymi

   Miksei näitä 30km ja 50km kisoja kisata väliaikalähdöillä? Olis vaikka pienemmät lähtövälit esim. 15s. Vaikka ei noita osallistujiakaan ollut kuin alta 50 molemmissa. Nämä yhteislähdöt pitkillä matkoilla pelaa suoraan norjalaisten ja sprintteriominaisuuksilla varustettujen hiihtäjien pussiin.

   • Anonyymi

    Oli mun mielestä hyvä kisa. Miksei noi yhteislähdöt sitten voisi periaatteessa olla hyödyllisiä myös suomalaisille? Mikä ongelma siinä on, kaikki kuitenkin vetää samaa hommaa ja säännöt on tiedossa? Iivo veti hienosti, että ei se kisan järjestely ollut hänelle ongelma. Sitten sekin on ihan hölmöä, että koska "norjalaiset ja ruotsalaiset pärjää" niin pitäisi muuttaa sääntöjä ja jotenkin muuttaa niitä "reilummiksi".
    Samalta viivalta lähti kaikki matkaan, joku voittaa ja joku ei.


  • Anonyymi

   Molemmilta Niskasilta mämmitulos,kansalaiset odottivat turhaan mitaleita,

  • Anonyymi

   Omituinen homma tosiaan. Aina kun hiihdetään plussakeleissä, Suomen voiteluryhmä ei pääse aivan parhaaseen. Eikä suksipakkaan päädy huippupareja mätökelin suksia.

   Mutta kuten tuleva presidenttimme Teemu Keskisarja on julistanut, some on ääliöille ja some on tärkeää, muuten me ääliökansa kivittäisimme edustajiamme kaduilla.

   Sananvapaus on tärkeää, tulee heti hiihdon jälkeen. Katse kohti Holmenkollenia ja Salpparia, Inarista puhumattakaan sekä Suomen Cup ym ym. Aamulla sukselle kohti Kiilopäätä Rumakurun kautta.

   • Anonyymi

    Iivohan sanoi, että suksi oli loistava. Iivo ei pärjää parhaille kirissä. Olisi pitänyt lykkiä alusta asti kovaa, niin kuin ennenkin. Lisäksi sukset olisi kannattanut vaihtaa kierrosta aiemmin. Taktiikka oli nyt väärä.


  • Anonyymi

   Ei tarvi suksen luistaa koska tili tulee siitä, että näyttäytyy paikalla ja televisiossa. Mitä useammin tv ssä sitä paksumpi lompakko, tulokselle aivan sama.

  • Anonyymi

   Norjalaiset laittaa miljoonia Suomalaiset ehkä satatonnia niin eiköhän siinä pieni ero.

   • Anonyymi

    Niin muuten tuloksissakin on suuri ero.


  • Anonyymi

   Sanotaan tiedotusvälineille mitä tahansa, totuus on kyllä tiedossa. Ei vaan osata samassa määrin kuin kovimmissa kilpailijamaissa toimivan kaluston tahi toimivan kuljettajan suhteen. Rallissa osataan jotain.

   Kalle R luennoimaan menestyksen ytimestä.

   • Anonyymi

    Eihän niitä maailmanmestaruuksia tulekkaan muualta kun moottoriurheilusta.


  • Anonyymi

   Nyt oli suomalaisilla ylivoimainen suksi. Silloin pärjäävät jopa Norjassa, ja norjalaisille.
   Olisiko kuitenkin 1-2 kilpailua talvessa sopiva määrä, kun aina, etenkin Iivo, ja Perttu valittelevat väsymystä, tai ettei ole palautunut edellisestä hiihdosta.

   • Anonyymi

    Ei ylivoimainen, mutta oltiin samalla viivalla useiden muiden maiden kanssa. Joihinkin maihin verrattuna sitten oli etua, mutta esim. Norjalla ollut tänä vuonna aivan käsittämättömän herkkäluistoisia suksia. Ei tuolla tasolla voi antaa yhtään tasoitusta välineissä eikä luistossa.


  • Anonyymi

   Liukutestissä kaksi paria voi olla yhtä hyviä, vaan kun niillä oikiasti hiihetään kovaa, voi ero olla kilometrillä 10 sek luokkaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puukotus koulussa Ylivieskassa

   Nuori puukottanut toista. Onko jollain tietoa mitä tapahtunut? https://www.kaleva.fi/nuori-puukotti-toista-nuorta-ylivieskan-kaisanieme/5438560
   Ylivieska
   98
   6493
  2. ILONA JAKONEN tuomittiin joulukuussa Etelä-Savon käräjäoikeuden päätöksellä 3 vuoden 8 kuukauden van

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009480846.html Ilona yritti surmata Äitinsä lyömällä veitsellä ja samalla istuen hänen päällään! Suomina
   Maailman menoa
   2
   2212
  3. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   1677
  4. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   59
   1153
  5. Suomi pulassa työttömien kanssa ? Kelan tuet pois !!

   https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/e0bf1770-a252-4d9f-8d78-6d74bbc5ca8b Ainut keino lopettaa tämä vuosia jatkunut pelleily on siirtää oikeasti s
   Maailman menoa
   284
   1140
  6. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   156
   941
  7. Tankkauspalvelu Mustonen/Oulaisten kaupunki

   Nyt kaikki yrittäjät ja varsinkin koneyrittäjä ym: - tiesittekö että voitte käydä tankkaamassa Nesteellä Oulaisten kaupungin piikkiin polttoaineet jot
   Oulainen
   18
   904
  8. Farmi-tippuja Jade Nyström paljastaa - Loppukisassa ei puhtaat jauhot pussissa: "Mä itse tiesin..."

   Tätä et nähnyt tv:ssä. Yleisurheilija Jade Nyström oli kautta aikain Farmi Suomen nuorin kisaaja. Nyström tekee aikamoisia paljastuksia tippumisensa j
   Suomalaiset julkkikset
   9
   700
  9. Nainen, eikö se kerro jotain meidän tunteista

   että välillämme oli paljon jännitettä. Välillä pilkettä silmäkulmassa, välillä leikittelyä ja välillä pientä sanailua. Myös naurua ja ehkä itkuakin yk
   Ikävä
   38
   697
  Aihe