Ettei totuus unohtuisi

Anonyymi-ap

Kopioin ilman kirjoittajan lupaa otsikosta ilmenevän nimimerkin kirjoituksen vuodelta 2019 tähän luettavaksi. Monille varmaan tuttua, voi kuitenkin joillekin noinkin nuori historia olla tuntematonta.

Näin hän silloin kirjoitti:

"Terävä havainto nimimerkki "Voi_meitämuita" , tuohon olit kiteyttänyt esikoislestadiolaisen harhaopin.

1. Vain me pelastumme.
2. Vain meillä on asuvainen Pyhä Henki, ja hänen kauttaan yksin Jumalalle kuuluva oikeus, tuomita eläviä ja kuolleita.
3. Vain liikkeen sertifioimalla henkilöllä on oikeus päästää suullisella todistuksella syntinen synneistään.

Kaikki tämä on valhetta, jota pidetään liikkeen jäsenistölle uskottavana, toistamalla joka sunnuntai kuulijoille samaa valhetta. Tämä valhe on sillä tavalla kätketty kuulijoilta, että joukkoon julistetaan saarnoissa pätkittäin myöskin oikeata Raamatun mukaista evankeliumia.

Tämähän se justiin oli liikkeessä kammottavinta, oikean evankeliumin ja valheen sotkeminen julistukseen. Jotkut saarnaajat eivät lähteneet tähän. Edesmennyt puhujamme Eero Halme sanoutui ensimmäisenä JULKISESTI irti tästä valheopin sotkusta. Olavi Simolin hänkin jo edesmennyt, teki samoin. Heidän tukenaan olivat julkisesti Sakari Siltala ja Heikki Purtanen. Jellivaarasta käsin käynnistettiin sumalaisten lakihenkisten julistajien kanssa yhdessä voimakas panettelu valehtelu ja vaino näitä lapin valeista puhdasta evankeliumia julistaneita veljiä kohtaan.

Liikkeen status oli kuitenkin jo puhdistunut jossakin määrin näistä valheopista vuoteen 1996 mennessä, jolloin lapin panssarivoimat aloittivat 20 vuotta kestäneen avoimen sodan puhdasta evankeliumin julistusta vastaan, vaatien kivenkovaan Jeesukseen uskovia luottamaan Jeesuksen sijasta heihin kKAIKKITIETÄVINÄ ERTEHTYMÄTTÖMINÄ "lapinvanhimpina".

Sitten muutama lakihenkinen Suomen julistaja jyräsi seurakunnan selän takana omat puhdaskätisten sakramantit käyttöön ja pakottivat maallikkopuhujiat hoitamaan papille kuuluvia virkatehtäviä.

Tämä toiminta ei ole evankelisluterilaisen kirkon lakien ja kirkkojärjestyksen mukainen. Näin esikoislestadiolainen liike (muutaman änkyrän johdolla) valitsi maamme yhdistyksiä koskevan lain, kirkkolain ja kirkkojärjestyksen vastaisesti ryhtyä separatistiseksi vapaakirkoksi. Joka ei tietenkään meille liikkeemme vuosisataisia perinteitä kunnioittaville evankelisluterilaisille esikoislestadiolaisille käy. Väkivaltaan kuului myöskin niiden puhujien erottaminen puhujien tehtävistä, jotka eivät kirkkomme vastaisiin separatistisiin toimiin ryhtyneet.

Me Yksin Kristukseen uskovat esikoislestadiolaiset, joita kristinuskosta pois luopuneet nurkkapatriooti, lapin änkyrät, eivät määräile, jouduimme perustamaan Esikoiset ry:n, jatkamaan vuodesta 1902 peräisin olevaa esikoislestadiolaista perinnettä, Suomen evankelisluterilaisen kirkon herätysliikkeenä."

Minä olin tuo "Voi meitä muita", kuka hänet tuohon kirjoitukseen provosoi.

7

187

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jotenkin asiat heräsivät talviunestaan, kun luin avauksen. Muutos tuli mielestäni julkiseksi 1993 lahetyksen aikana. Silloin haluttiin osoittaa, että vaurastumisen myötä liberalismi on tulossa vauhdilla sisään. Sitä oli torjuttava tiukasti. Osoitettiin, että Suomessa on vielä niitä, jotka seuraavat köyhää Jeesusta. Tpisaalta "kuollutkirkko" mainosta oli niin kauan julistettu, että monet alkoivat uskoa siihen, vaikka olivat toiosaalta olleet sen jäseniä koko ikänsä. Julistus kuolleesta kirkosta kertoo ainakin minulle sen, että oma identiteetti on silloin heikko, jos olemassaoloaan pitää puolustaa toisia moittimalla. Lämmin lounatuuli lämmitti sieluja oman aikansa, mutta kuitenkinosa julistajista, jotka sen ilmiön myötä oli saanut virkansa paikallisessa tai lähetystoimessa kääntyi puremaan ruokkijan kättä.

   • Tuli kirjoitusvirheitä, mutta ajatus selviää kyllä.


  • Anonyymi

   Voi voi Nikodeemus, etkös sinä nyt tiedä että meidän Herramme Jeesus Kristus on noussut ylös ja elää opetuslapsien sydämillä?

   Katso Nikodeemus kuinka Goosenin maassa paistaa kirkas armon aurinko vaikka maailmassa pauhaa sota ja rajuilma!

   Voi voi Nikodeemus, miksi sinä tahdot järjestäsi Herraa Jeesusta Kristusta seurata ja ymmärtää? Katso nyt Nikodeemus kun sinä kannat kuollutta ruumista kuolleen uskon hautaan, katso Nikodeemus nouseeko Jeesus ylös sinun sydämessäsi kun sinä kannat kuollutta Jeesusta kuolleen uskon hautaan!

   Kyllä maailma vartioi ja Nikodeemus kantaa kuollutta Jeesusta, varmasti he vartioivat ettei Jeesus lapsi pääsis nousemaan ylös kuolleen uskon haudasta mutta voi Nikodeemus ja kuolleen uskon haudan vartijat ettekö te todellakaan tiedä että vaikka Jeesuksen ruumis on kuollut niin Henki elää yhä, ja Hengessä ja totuudessa on Kristus noussut ylös ja elää nyt opetuslapsien keskellä vaikuttaen iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä!

   Nouse nyt Nikodeemus kuolleen uskon haudasta katsokaa vangin vartijat jotka tahdotte Jeesusta vartioida ettei hän enempää villitystä aiheuttaisi katsokaa nyt tyhjää hautaa ja ihmetelkää ei Jeesus enään ole siellä mutta Jeesus on ylösnoussut, Jeesus elää nyt Hengessä ja totuudessa seurakuntansa ja opetuslapsiensa keskellä!

   Ei Nikodeemus ei vangin vartijat, vaikka kuinka te vartioisitte niin ette te taida Jeesuksen ylösnousemista estää sillä Hän nousee Hengessä ja totuudessa ja elää iankaikkisesta iankaikkiseen!

   Ja Hän ilmestyy minne Hän tahtoo vaikka kuinka te hautaa ja ruumista ja Jeesuksen nimeä vartioisitte, niin ette te taida kuitenkaan estää meidän vapahtajaa Jeesusta Kristusta ylösnousemasta yhden ja toisen sydämellä sillä Hän Kristus nousee ylös Hengessä ja totuudessa ja armahtaa syntisen ja vetää hänet ylös helvetin tuomiosta armon kirkkaalle taivaalle tanssaamaan niin kuin kesä pääskynen armon raikkaalla taivaalla!

   Voi voi Nikodeemus Katso nyt tyhjiä kääriliinoja ja ihmetelkää te vangin vartijat, että kuinka tuo Jeesuslapsi nyt elää opetuslapsien sydämillä vaikka te olette yötä ja päivää valvonneet ettei Hän pääsis ylösnousemaan yhdenkään sydämellä!

   Katsokaa te epäileväiset jotka vielä sitä epäilette että onko Laestadiolaisuus alkuperäinen kuitenkaan ei ole kuin yksi seurakunta joka saarnaa Laestadiuksen saarnoja ja pitää kiinni siitä opista, kuitenkaan ei ole kuin yksi seurakunta jossa vielä vaikuttaa Laestadiuksen Herätys voima joka on Pyhä Henki joka herättää ihmisiä synnin unesta, ja ei se ole Laestadiuksen voima ainoastaan eikä apostolien voima ainoastaan vaan se on voimaksi jokaiselle kristitylle jolle ylösnoussut Kristus on saanut ilmestyä vaikka maailma, Nikodeemus ja vangin vartijat ovat kovasti valvoneet ettei tuo Jeesus lapsi pääsis aiheuttamaan enempää villitystä silti Hän elää yhä opetuslapsiensa keskellä, silti paistaa vielä Goosenin maassa armon aurinko, vaikka maailma vartioi yötä ja päivää Jeesuksen ruumista eli nimeä, kuitenkaan ei maailma voi vartioida Jeesuksen Henkeä joka ylösnousee milloin Hän tahtoo!
   Aamen!

   • Anonyymi

    ...vartioikaa nyt vangin vartijat Jeesuksen nimen ja ruumiin vartijat ja ihmetelkää kuinka tuo Jeesus lapsi kuitenkin ylösnousee muutamien opetuslapsien sydämillä kuinka tuo villitys vielä jatkuu vaikka te olette niin kovasti vartioineet yötä ja päivää!

    Aamen!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ...vartioikaa nyt vangin vartijat Jeesuksen nimen ja ruumiin vartijat ja ihmetelkää kuinka tuo Jeesus lapsi kuitenkin ylösnousee muutamien opetuslapsien sydämillä kuinka tuo villitys vielä jatkuu vaikka te olette niin kovasti vartioineet yötä ja päivää!

    Aamen!

    Mutta se pitää esikoislaestaadiolaisille sanoa, jos nämä 2 saarnaa oli nikodeemukselle ja vangin vartijoille niin esikoislaestaadiolaisille haluan vain sanoa, että älkää silleen välittäkö näistä vangin vartijoista, antakaa heidän vartioida tyhjää hautaa sillä he ovat todistukseksi Jeesuksen Kristuksen voimasta että vaikka he vartioivat yötä ja päivää niin silti Kristus elää opetuslapsiensa keskellä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta se pitää esikoislaestaadiolaisille sanoa, jos nämä 2 saarnaa oli nikodeemukselle ja vangin vartijoille niin esikoislaestaadiolaisille haluan vain sanoa, että älkää silleen välittäkö näistä vangin vartijoista, antakaa heidän vartioida tyhjää hautaa sillä he ovat todistukseksi Jeesuksen Kristuksen voimasta että vaikka he vartioivat yötä ja päivää niin silti Kristus elää opetuslapsiensa keskellä!

    Mutta ketä he vartioivat sillä Kristuksen ruumis on hävitetty?

    He vartioivat Jeesuksen kuollutta nimeä!

    Älkää siitä välittäkö, sillä se on todistukseksi ja merkiksi teille, että Kristuksen voima on suurempi kuin maailman voima!

    Etteivät he saata kahlita Kristusta kuolleen uskon hautaan vaikka he seisovat kuolleen uskon haudan edessä yötä ja päivää!


  • Anonyymi

   Kummallista ettei toimituksessakaan tuon mielenterveysongelmaisen lurituksiin puututa, päivästä toiseen tulee samaa muita panettelevaa paskaa, jumalaa leikkien.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Andy McCoy -jakso räjäytti Maria Veitolan somen: "Tuntui ahdistavalta katsoa", "Fyysinen paha olo"

   Oli kyllä ahdistava jakso ja Andy McCoyn käytös ei saa kiitosta. Mutta kiitosta saa Maria Veitola, joka otti McCoyn ala-arvoisen käytöksen miehen itse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2201
  2. Uhkeus-varoitus! Susanna Penttilä pikku-pikku-bikineissä: Tässä ei jää mitään arvailujen varaan...

   Nyt on kyllä säästetty kankaassa! Ex-Playboy-malli ja yrittäjä Susanna Penttilä on tunnettu glamour-tyylistään. Hän poseeraa mielellään bikineissä, ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   2050
  3. Sinkut, hirvittääkö ajatus uudesta parisuhteesta, vaikka haluaisittekin sellaisen?

   Otsikossa ydinasia. Tarkoitan siis sitä, että vaikka itse haluan parisuhteen, niin jotenkin samaan aikaan, nyt, pelottaa ajatus siitä, että taas pitäi
   Sinkut
   269
   1246
  4. Suomen kansan tahto tapahtui

   Suomi haki ja pääsi Naton jäseneksi yli 90% kannatuksella. Onneksi olkoon Suomineito 🌹😂
   Maailman menoa
   359
   710
  5. Hallinto-oikeus kumosi Ilkka Revon virkasuhteen purinteenpurun

   https://www.keskipohjanmaa.fi/artikkeli/hallinto-oikeus-kumosi-haapaveden-kaupungin-paatoksen-luokanopettaja-ilkka-revon-irtisanomisesta Keskipohjanma
   Haapavesi
   39
   703
  6. Minkä Mittainen Nainen

   On Ihanne Pituinen Kumppaniksi?
   Sinkut
   186
   701
  7. Sofian ja miljoona perijä heidän romanssi on loppu.

   Näin kertoo Seiskan juorut ja mies on jälleen sinkku markkinoilla, kun ei kestä suhteet niin ei kestä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   694
  8. Mites sinulla nainen

   Ne kotiasiat..onko kaikki ok?
   Ikävä
   47
   638
  9. Riku Rantala Selviytyjät-kuvauksiin - Somessa vitsailua: "Ei taida tarvita timanttia ihon alle..."

   Selviytyjät Suomi -realityssä väki vaihtuu ja Riku Rantala astuu puikkoihin. Onko Rantala mielestäsi hyvä seuraaja Juuso Mäkilähteelle? Kyllä, hyvä va
   Suomalaiset julkkikset
   14
   635
  10. Hallinto-oikeus kumosi Haapaveden kaupungin päätöksen luokanopettaja Ilkka Revon irtisanomisesta

   Hallinto-oikeus kumosi Haapaveden kaupungin päätöksen luokanopettaja Ilkka Revon irtisanomisesta. Olisko nyt syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja
   Haapavesi
   42
   617
  Aihe