Suolan merkitys

Suola säätää elinkelpoisuuden
David Coppedge kirjoittaa suolan elintärkeästä roolista Evolution News -sivustolla 19.12.2022. Seuraavassa lainaan ja kommentoin artikkelia.
Missä vettä – siellä elämää?
Astrobiologien mantra nestemäisen veden ratkaisevasta merkityksestä elämän alkamiselle ja kehittymiselle, toistuu jatkuvasti uusdarvinistisessa näennäistieteessä. Jo Darwin haaveili ”pienestä lämpimästä lätäköstä”, joka olisi ottanut luojan roolin. Astrobiologit etsivät vetisiä paikkoja, jotka kiertävät aurinkoaan pysyvästi ”elämän vyöhykkeellä”. Taivaankappaleen lämpötila saisi vaihdella nollan ja veden kiehumispisteen välimaastossa, jolloin astrobiologit luokittelevat sen ”asuttavaksi” siitä riippumatta, onko siellä elämää vai ei.
Auringot muuttuvat
Tämä on ilmeinen ongelma ”elämän vyöhykkeen" näkökulmasta. Jos uusdarvinismi on totta, oma aurinkomme on ollut 20% viileämpi alkusolun oletetulla syntymähetkellä. Maapallo olisi tuolloin ollut lumipallo, jonka myöhempi sulaminenkin olisi ollut epätodennäköistä, sillä lumipeite heijastaisi lisääntyvän lämpösäteilyn takaisin! Soluja voidaan kyllä säilyttää pakastettuina, mutta niiden syntyminen syväjäässä on kyseenalaista.
”Elämän vyöhyke” ei riitä
Väite elämän automaattisesta ilmestymisestä veteen vetää kaikki mutkat suoriksi. Näennäistieteen riittämättömyys paljastuu aina kun sukelletaan syvemmälle. Elämä edellyttää oikeanlaista ilmakehää, magneettikenttää, otsonikerrosta, pinnan mineraalipitoisuutta, kiertorataa, taivaankappaleen pyörimiskulman kallistumaa, veden kokonaismäärää lämmön säätelyä varten ja kymmeniä muita toisistaan riippumattomia tekijöitä, kuten Ward ja Brownlee toteavat kirjassaan Rare Earth: Why Complex Life is Uncommon in the Universe (https://luominen.fi/ohjaa_muualle/Jp2MaovN). Michael Denton luettelee elämän vaatimat yhdisteet kirjassaan The Miracle of Man: The Fine Tuning of Nature for Human Existence (https://luominen.fi/ohjaa_muualle/WmgTYoUe) ja oheisessa lähteessä on linkki, josta voi katsoa videon veden elämää ylläpitävistä erityisominaisuuksista.
Veden merkitys ilmastolle
Veden merkitys on valtava. Raamatussa ei turhaan todeta: ”Tieten tahtoen he eivät ota huomioon, että taivaat samoin kuin maa, joka on tehty vedestä ja veden kautta, olivat ikiajoista olemassa Jumalan sanan voimasta” (2.Piet.3:5).
Astrobiologit eivät juurikaan ole kiinnittäneet huomiota vedessä olevien ionien eli sähköisesti varautuneiden atomien, rooliin. Pöytäsuola (NaCl) on runsain merivedessä oleva ionisoitunut aine. Siitä liukenee helposti positiivinen Na+ ioni ja negatiivinen Cl- ioni. Suolan massa merivedessä vaikuttaa sen tiheyteen ja dynamiikkaan. Myös jäätymispiste alenee ja siksi muun muassa teitä suolataan talvella.
Meriveden suolapitoisuus on nykyään noin 35 grammaa litrassa. Mutta onko pitoisuus pysynyt vakiona vuosimiljardien ajan? Ja onko sillä merkitystä planeetan elinkelpoisuudelle? Purduen yliopistossa tehdyt tutkimukset osoittavat, että ”suola voi olla avaintekijä elämälle maapallolla ja muualla”.
Ilmakehän kasvihuonekaasujen määrä vaikuttaa ilmastoon, mutta apulaisprofessori Stephanie Olsonin tutkimusryhmä havaitsi, että meriveden suolaisuudella voi olla suuri merkitys Maan elinkelpoisuudelle. Korkea suolapitoisuus lämmittää ilmastoa, koska se vaikuttaa merivirtoihin. Tämä voisi heidän mukaansa selittää, kuinka maapallo olisi välttynyt tulemasta lumipalloksi vuosimiljardeja sitten. Jos suolapitoisuus olisi 50 grammaa litrassa, merten jääpeite pienenisi 71% nykymaailman oloissa.
Vaikutukset ekologiaan
Liika suola voi olla elämälle haitallista. Jotkut nykyisen maailman eliöt sietävät suolaa, mutta tämä ei sovi evolutionistien näkemykseen elämän oletetusta käynnistymisestä. Kuolleen meren suolapitoisuus on 340 grammaa litrassa ja se on elämältään nimensä veroinen. Vain Bacillus marismortuin tyyppiset äärieliöt viihtyvät siellä! Kalifornian Salton Sean useimmat kalat ovat kuolleet suolaisuuden lisääntyessä ja kalastus on päättynyt. Marsissa perkloraatti-ionien suolojen pitoisuus muodostaa joidenkin astrobiologien mukaan haasteen elämän synnylle.
Tarkka ajoitus
Purduen yliopiston raportin johtopäätökset perustuvat olettamuksiin, joita on vaikea testata. Varhaisen, nykyistä viileämmän auringon aiheuttama luomipallomaa estettäisiin nykyistä suolaisemmalla merellä? Tämä vaikuttaa melkoiselta ”meriselitykseltä”.
Nykyinen suolapitoisuus on elämän kannalta täsmälleen oikea, mutta onko se pysynyt vakiona uusdarvinistien 4 vuosimiljardia sitten meressä alkaneen elämän ajan? Jos lähdetään liikkeelle suolattomasta merestä, eroosion mukanaan tuoma suola tuottaisi nykyisen pitoisuuden noin 60 miljoonassa vuodessa. Aika lyhenee Raamatun mukaiseen aikatauluun, jos maailmanlaajuisen vedenpaisumuksen massiivinen eroosio huomioidaan.
Meren suolaisuus vaikuttaa myös ilmakehän hiilidioksidin määrään. Suolan ja hiilidioksidin nykyiset arvot mahdollistavat elinkelpoisen planeetan ja suuret heilahtelut tuskin ovat mahdollisia! Tuleva tutkimus tarkentanee hienosäätöä, jonka a

13

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkka ajoitus
      Purduen yliopiston raportin johtopäätökset perustuvat olettamuksiin, joita on vaikea testata. Varhaisen, nykyistä viileämmän auringon aiheuttama luomipallomaa estettäisiin nykyistä suolaisemmalla merellä? Tämä vaikuttaa melkoiselta ”meriselitykseltä”.
      Nykyinen suolapitoisuus on elämän kannalta täsmälleen oikea, mutta onko se pysynyt vakiona uusdarvinistien 4 vuosimiljardia sitten meressä alkaneen elämän ajan? Jos lähdetään liikkeelle suolattomasta merestä, eroosion mukanaan tuoma suola tuottaisi nykyisen pitoisuuden noin 60 miljoonassa vuodessa. Aika lyhenee Raamatun mukaiseen aikatauluun, jos maailmanlaajuisen vedenpaisumuksen massiivinen eroosio huomioidaan.
      Meren suolaisuus vaikuttaa myös ilmakehän hiilidioksidin määrään. Suolan ja hiilidioksidin nykyiset arvot mahdollistavat elinkelpoisen planeetan ja suuret heilahtelut tuskin ovat mahdollisia! Tuleva tutkimus tarkentanee hienosäätöä, jonka aurinkokuntamme Suunnittelija on tehnyt.
      Pelkkä nestemäisen veden olemassa ei ratkaise taivaankappaleen elinkelpoisuutta. Jos elämän väitetyn synnyn aikana paistaneen viileän auringon ongelma ratkaistaan ylisuolaamalla meri, jonka suolaisuutta sitten jotenkin vähennettäisiin nykyiselle tasolle, kyseessä on tarinan kerronta eikä tieteellisesti todistettu tapahtuma.
      Purduen yliopiston tutkimus tekee uusdarvinismista yhä ilmeisempää näennäistiedettä lisäämällä elinkelpoisen planeetan edellytyksiä.
      LÄHDE: Salt of the Earth Regulates Habitability (https://luominen.fi/ohjaa_muualle/Uf3x7s5G).
      Lääkäri Pekka Reinikaisen blogiteksti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä: https://luominen.fi/pekan…/suola-saataa-elinkelpoisuuden

      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        ❤️ ­­­N­­­y­m­f­o­­­m­­a­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17770203t

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      "Evolution News" on valesivusto, joka valhetelee jo nimessään:
      Ensinnäkin sivusto ei kerro mitään (ainakaan totta) evoluutiosta, vaan luomisuskosta. Toiseksi se ei kerro uutisia vaan valehtelee - Kuten tässäkin lainauksessa. En jaksa tehtä kattavaa listaa lukemattomista valheista, mutta tässä muutama:

      Ensinnäkin on vale, että kukaan vakavasti otettava tutkija olisi väittänyt, että planeetan sijaitseminen ns. "elämän vyähykkeellä" tai sulan veden esiintyminen merkitsisi automaattisesti elämän syntyä. Ne katsotaan ainakin meidän tapaisen dna- (ehkä rna) pohjaisen elämän edellytykseksi.

      Toiseksi valehtelua on sekin, että merien nykyinen suolapitoisuus on "juuri oikea" elämälle. Luulisi uskonharhaistenkin ymmärtävän, että meri on vaikka aivan liian suolaista särjelle ja suomalainen järvi aivan liian suolatonta turskalle. Eläimet ovat sopeutuneet eri suolapitoisuuksiin. Jotkut syanobakteerit elävät suolajärvissä joissa on yli 10x suolaisempaa vettä kuin valtamerissä. Raamattu-intoilijoille luulisi Kuollutmeri olevan tuttu. Sen suolapitoisuus on 8x valtamerien pitoisuus ja sielläkin elää bakteereita.

      Kolmanneksi väite siitä, että elämän synty tarvitsisi otsonikerrosta on puppua. Maapallolle on syntynyt elämä ennen otsonikerrosta, joka on syntynyt elämän (vapaan hapen) SEURAUKSENA eikä se ole ollut sen edellytys. Otsonisuodattaa UV-valoa, mutta ohut kerros vettä tekee saman, joten vedessä syntyvää elämää otsonin puute ei ole ongelma.

      Höpötys siitä, että planeetan pyörimisakselin kallistuskulma ei ole vale, mutta perusteeton väite ja myös absurdi, koska emme tiedä ensimmäistäkään planeettaa, jonka akseli EI OLISI kallistunut. Sama koskee vaatimusta siitä, että planeetalla pitää olla "mineraaleja" elämän syntymiseksi. Planeettoja on kahta päätyyppiä: pienempiä kiviplaneettoja ja yleensä suurempia (jopa jättiläismäisiä) kaasuplaneettoja. Kivi on käytännössä synonyymi "mineraalille" joten ei ole olemassa kiviplaneettaa jolla ei olisi "mineraalija".

      Ja listaa voisi jatkaa, mutta ajatus tuli varmasti selväksi.

      Tästäkin roskasivustosta herää oleellinen kysymys: JOS kreationismin tueksi olsi oikeita perusteluja, niin miksi kreationismia tukevat sivustot ovat täynnä valheita?

      • Anonyymi

        Tuosta lauseesta jäi osa pois:
        Höpötys siitä, että planeetan pyörimisakselin kallistuskulma OLISI EDELLYTYS ELÄMÄN SYNNYLLE ei ole vale, mutta perusteeton väite ja myös absurdi, koska emme tiedä ensimmäistäkään planeettaa, jonka akseli EI OLISI kallistunut.


      • Anonyymi

        Tuo sivustohan oli mainittu Professor Daven mainiossa Günther Beckleyn (yksi Discovery Instituten pseudotieteilijöistä) debunkkauksessa. Ilmeisesti kyseiselle sivustolle ei pysty edes postaamaan kriittisiä kommentteja, mikä jo osoittaa sen olevan pelkkää kretupropagandaa.


      • Anonyymi

        Tuossa hyvä pointti on tuo Evolution News, joka on todella härski valheellinen otsikko. Jos kyseessä olisi rehellinen taho, niin Creationism News olisi silloin valittu nimi. Kertoo vain, millainen moraali sivuston ylläpitäjillä ja linkkiä jakavilla on.


    • Anonyymi

      Vielä koittaa Artollekin päivä jolloin hänen silmänsä aukeavat ja hän joutuu tulemaan pyytämään anteeksi kaikkia niitä kretuvalheita joita on typeryyksissään levitellyt.

      • Anonyymi

        Pelkään että ei tule. Arto elää harhoissaan ja aikanaan kuolee harhoissaa mitään oppimatta, mikä on oikeastaan todella surullista.

        Ihmisellä on rajallinen elämä, maailma on ihmeitä täynnä ja me täällä Suomessa elämme siinä etuoikeutetussa asemassa, että meillä on erinomaiset mahdollisuudet tutustua maailman ihmeisiin. Sitten jotkut käyttävät elämänsä siihen, että keskittyvät omiin harhoihinsa ja yrittävät olla näkemättä todellisuutta sellaisena kuin se on.


    • Anonyymi

      Ei voi kuin ihmetellä, miten harhoissaan ihmisen pitää ollaa, että uskoo mm. väitteen:
      "Nykyinen suolapitoisuus (merissä) on elämän kannalta täsmälleen oikea"

      Luulisi jokaisen Itämeren rannalla tuhansien järvien maassa asuvan tietävän, että kyllä elämää on murtovedessäkin (Itämeri) ja liki suolattomissa järvissäkin.
      Vastaavasti ei tarvitse olla kaksinen yleissivistys, että tietää Atlantissa suolapitoisuuden selvästi alemmaksi kuin välimeressä ja niissä elää paljon jopa aivan samoja lajeja. Ja Mustameri on kolmanneksen suolattomampi kuin Välimeri.

      Mikä on kretujen väittämä "täsmälleen oikea" suolapitoisuus? Pohjanlahden 0,2% vai välimeren 3,9% vai Mustanmeren 2,0%. Vai kenties Atlantin 3,3% - 3,6% joka vaihtelee alueittain.

      Usko tekee arvostelukyvyttömäksi.

      • Anonyymi

        "Nykyinen suolapitoisuus (merissä) on elämän kannalta täsmälleen oikea"

        Se, että kretusivustojen ylläpitäjät esittävät sivuillaan tuollaisia täysin älyvapaita väitteitä, kertoo että he luottavat lukijoidensa TÄYDELLISEEN ARVOSTELUKYVYTTÖMYYTEEN. Eivätkä luota turhaan!


    • Anonyymi

      Arto kävi ulostamassa kopioimansa puppu-tekstin palstalle ja kun huomasi että ei itsekkään ymmärtänyt mitä tuli väitettyä, niin pakeni paikalta.

      Oleellinen kysymys on, että kun Artolle selvästi osoitettiin, että sivusto, jolta hän tekstin kopioi KIISTATTA VALEHTELI, niin oppiko Arto tästä jotain? Laskiko sivuston uskottavuus Arton mielestä? Vai HYVÄKSYYKÖ HÄN VALEHTELUN, kun kuvittelee sen tapahtuvan "hyvästä syystä"?

      Miettiikö Arto hetkeäkään sitä, miksi KAIKKI kreationismia puolulstelevat sivustot turvautuvat valheisiin.

      • Anonyymi

        Turha toivo, että Arto tuosta nolauksesta mitään oppisi. Pitää hetken matalaa profiilia ja hälyn vaimettua postaa taas uutta kretuvalhepropagandaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turha toivo, että Arto tuosta nolauksesta mitään oppisi. Pitää hetken matalaa profiilia ja hälyn vaimettua postaa taas uutta kretuvalhepropagandaa.

        Näinhän se on.
        Laitauskovaisuus on uskoa omaan erehtymättömyyteen eikä sitä faktoilla horjuteta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2283
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      163
      1481
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1325
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      212
      949
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    Aihe